Hae Anna.fi-sivustolta

Naapurit helvetistä

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä Mikä mättää?, 18.04.2015.

 1. Mikä mättää? Vierailija

  Olen asunut viitisen vuotta pienen maalaispitäjän keskustassa osakerivarissa. Olemme akateeminen perhe, asiat kunnossa. Kylä on pieni ja pippurinen, ihmiset elävät juorujen keskellä ja kaikki taitavat tuntea toisensa. Paitsi me emme monia tunne, emmekä toisaalta aio hakeutuakaan niihin maisemiin. Työmme ovat toisaalla ja muu elämä, suku ja ystävät. Muutimme siksi että saamme luonnonrauhaa ja opiskelurauhaa nuorille, jotka myös maalle halusivat. Olimme innostuneet, isoissa kaupungeissa asuneina ja ulkomaillakin. Tämähän on ihanaa. Kunnes totuus paljastui.

  Taloyhtiön henkilösuhteet riekaleina, ihmiset moittivat kilpaa toisiaan meille uusille asukkaille. Halusimme pysyä noista puheista kaukana. Meitä alettiin osoitella. Milloin koiramme muka haukkui yöllä, milloin olemme tehneet ilmoituksia naapureista. Koira nukkui öisin sisällä, emme puuttuneet naapureiden asioihin. Kun ei meitä kiinnosta. Lopulta kaikki eskaloitui, naapuri uhkasi tappaa meidät ja koiran. Poliisi paikalle, joka ei tullutkaan. Kehotti pysymään sisätiloissa ja olemaan kotona. Me että mitä ihmettä, henkeä uhataan ja apua ei tule. Meitä alettiin syrjiä yhä enemmän. Naapuruston lapset haistattivat veetä, kolhivat autojamme, ja tietyt henkilöt syyttivät meitä taloyhtiön tilanteesta. Meitä, jotka vasta muutimme taloon, edes tuntenut ketään.
  Naapuri huutelee humalapäissään törkeyksiä. Lopulta asiat meni poliisille, tai kerroimme ne sinne. Jos meille jotain sattuisi. Seuraava huutelu, törkeys,,tutkintaan asia ja syyte kotirauhan häirinnästä. Ei jaksa eikä kestä. Etsimällä etsivät asioita joista osoitella, katsovat pahasti, eivät tervehdi. Laitoimme jopa joulukortit naapureille, että hei, voitaisko elää sovussa? Episodit jatkuvat. Vinoilua, vihjailua millon mistäkin kummasta jota emme käsitä. Kun jollenkin naapurille kerrot kohtelustamme, häntä ei kiinnosta. Hän vain sanoo että hänen tunteitaan on loukattu, kun hänet on nolattu toisten naapureiden edessä. Voi elämän käsi, sekö riitti kun kerran totesin pihalla porukkaa paikalla ollessa, että te puhutte pahaa toisistanne meille jokainen ja meitä kun ei kiinnosta, siivotkaa keskinäiset jälkenne itse. Mitä ne meille kuuluvat todella. Ei yhtään eikä kiinnosta. Eli tuohan kertoo sen, että edessä niin ovat joitakin kohtaan ruskeakieliä mutta selän takana puhutaan joutavia ja ilkeitä. Henkilökohtaisiin asioihimme puututaan, tarinoita keksivät kun emme kerro elämästämme mitään. Juorut muuttuvat ja pahenevat vaan. Miettinyt oikeasti oikeustoimia ja eiköhän tässä kirjan ainekset ole. Ainakin medialle tämä olisi hyvä saattaa tietoon millaista on elää maalla - lintukodossa, jossa ihmiset luulevat olevansa epäjumalia ja muita parempia. Ymmärtäisin jos olisimme tehneet jotain, mutta emme. Riitely on turhaa, mutta elämisen rauha tulee antaa kaikille.

  Pihatalkoot menee miten menee. Kaikki eivät osallistu ja eihän se pakko olekaan. Osa tekee oman osuutensa pihallaan öisin. Siis todella, ettei tarvitse näemmä kohdata ketään. Kun kysyt taloyhtiön tavaroista, ei kerrota mitään. Ei ole asiaa meille kuulemma :D. Erään naapurin rajan yli emme saa kävellä, näin huudettiin jo alun alkaen kun muutimme. :DD voiko olla totta?. On.

  Meitä on jopa kehotettu muuttamaan pois :D. Sanottu, että olisitte ottaneet selvää ensin että on p....a taloyhtiö. Tuonkin totesi pitkäaikainen asukas itse.

  No, jos lakien noudattaminen on ollut poissa käytännöistä, lienee aika tehdä oikeanlaisiksi ja juridisiksi. Taloyhtiössä lienee eletty kuin pellossa. Mutta kai se kateus, tietämättömyys asioistamme oikeista monia askarruttaa. Ei olla häiritty ketään. Yritetty yhteistyötä, mutta tulos on nolla. Oikeastaan enemmän huvittaa, emme menetä yöunia. Mutta ihmeellistä on ja emme käsitä, emme osanneet odottaa mitään tällaista.

  Onko samanlaisia kokemuksia, kuinka olette toimineet? Mielenkiinnosta kysyn. Emme aio muuttaa pois emmekä häiritä muita.
   
 2. paas taasen Vierailija

  Eikös tuo ole aika luonnollista, ettei toisen pihan poikki kuljeta. Ja mitä on taloyhtiön yhteiset tavarat?
   
 3. Sinkkunainen Vierailija

  Ehkä kirjoitin huonosti. Emme tietenkään kulje toisten pihojen läpi. Vaan henkilö sanoi että heidän pihalleen ei tulla, etupihaa tarkoitti. Eli heidän ovikelloakaan ei soiteta vaikka olisi asiaa :D.
  Taloyhtiön tavarat ovat avovarastossa, josta ei koskaan löydä mitään. Kukaan ei palauta niitä paikoilleen. Ja tuokin tilanne, etsin pihahommiin välineitä. Ystävällisesti häneltä kysyin, vastaus oli sitten mitä oli.
   
 4. Mikä mättää? Vierailija

  Joku näemmä kirjoitti perheemme puolesta, yllättävää.

  Mutta aloittajana vastaan, pihoilla ei kuljeta läpi eikä toisten hallinnoimille alueille mennä. Se on faktaa ja eksaktia elämistä. Emme ole sitä myöskään tehneet. Taloyhtiön tavarat ovat suomen lippu, pihakärryt, oksasakset, haravat, ruohonleikkurit, jne.
   
 5. Tosi on, että naapurit ovat helvetistä. Ihan idioottimaisia ja ääliönaapureita olette saaneet riesaksi asti. Me asutaan kerrostalossa. Ja kyllä voi sanoa, että oli tässäkin ennen enemmän kaikenlaista sortinsakkia. Asioita oli tehty oman mielen mukaan ja häiriköity toisia asukkaita. Kukaan ei uskaltanut puuttua. Mutta onneksi mieheni ei ole antanut periksi ja tuonut asiat hallituksen kokouksiin ja jotain muutosta on tapahtunut hieman parempaan suuntaan. Tosin sitä huutoa ja vihanpurkauksia olemme saaneet kuulla aivan mielettömyyteen asti puolin ja toisin. Osa asukkaista ei tervehdi. Mutta ei se haittaa ollenkaan. Itse muuttaisin pois tuollaisesta junttikyläpahasesta.
   
 6. vuokrataloko? Vierailija

  No, tuollaista saattaa olla vuokrataloissa, mutta ei täällä kirkonkylässä kyllä tuollaista ole ollut. Eräässä pikkukaupungissa oli, mutta se oli vuokratalo, jossa asui enimmäkseen työttömiä perheineen ja juoppoja. Tässä osakekerrostalossa asuu vähän vanhempia ihmisiä, osa vähän nuorempia ja sopu on hyvä, suorastaan loistavaa. Kannattaa vähän katsoa, minkälaiseen taloon sitä muuttaa, jos asuu vanhuksia, ne on kunnolla, entisiä viljatilallisia, jotka on vanhana sitten muuttaneet kirkolle. Ja talon asiat kannattaa ottaa etukäteen selville, miten on hoidettu.
   
 7. kys-erva Vierailija

   
 8. vierailija Vierailija

  Tuo oli kyllä kuvaus meidänkin perheen elämästä. Kutakuinkin samassa tilanteessa. Uskomatonta, mutta totta. Tilanteelle ei myöskään voi mitään, muuta kuin tosiaan olla ottamatta liian vakavasti. Tosin lapsiem takia ikävämpi homma. Kiitos viisaiden aikuisten. Jaksamista sinnekin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti