Hae Anna.fi-sivustolta

naimisiin

Viestiketju osiossa 'Turkki' , käynnistäjänä kertokaa, 03.05.2007.

 1. kertokaa Vierailija

  eli tarvitsen nyt apua ihmisiltä jotka ovat mennneet naimisiin turkkilaisen kans.mitä tarvitsen viedä mukanani suomesta.kauan niissä kestää et olen kaiken saanut.tarkoitan suunnilleen aikaa.kertokaa kaikki mikä on tärkeää.olisin tosi kiitollinen
  ja älkää ihmiset vaivautuko mitää kirjottamaan jos teillä ei ole asiaa siitä mihin apua tarviin.tiedän mitä teen.en tarvitse mitään muita vinkkejä.
  mut kiitos jo etukäteen kaikille jotka viitsivät auttaa ja vastata.
   
 2. bebekler Vierailija

  Hei. Tarvitset virkatodistuksen maistraatista joka pitää kääntää turkinkielelle; siinnä pitää olla näkyvissä isän ja äidinkin tiedot. Virallisia papereita voit kääntää esim.Hgissä Infoturk nimisessä firmassa lähellä Turkin suurlähetystöä (maksaa kyllä n.150e) mutta tämä mies myös hakee leimat puolestasi papereihin Turkin lähetystöstä. Maistraatista tarvitsetmyös Apostille-paperin (joka oikeuttaa sinut menemään naimisiin); Turkin päässä se sitten toimitetaan maistraattiin. Tarvitset myös useita valokuvia jotka sitten tulevat vihkikirjaasi jne. Poliisilaitoksella pitää käydä, lääkärintarkastuksessa ( sekä verikokeissa laboratoriossa); testaavat ettette ole sukulaisia ja ettei sinulla ole mitään tautia kuten hiv. Olikohan vielä muuta..tahtoo unohtua vaikka menimmekin naimisiin vuonna 2004. Nyt asumme Suomessa, olemme onnellisia ja meillä on 2v. kaksoset. Onnea matkaan.
   
 3. Kwp Vierailija

  Jos ajattelette tehda avioehdon niin se pitaa myös kaannattaa Turkiksi ja hankkia siihen Apostille leima. Tarkea asio avioerotilanteessa.Minka maan lakia noudatetaan avioerotilanteessa, myös silla suljetaan pois mahdolliset perinnot aviopuolisolta.Se koskee myös aviorerotilannetta.Hyva olisi sopia myös mahdollisten lasten huoltajuus, jos siihen saakka paasette.Ilman avioehtopaperia ei ole jarkevaa menna naimisiin.Avioehtosopimus rekisteroidaan Turkkiin ja Suomeen.
   
 4. duppiduppiduu Vierailija

  Suomessa helpompi mennä naimisiin jos vaan mies pääsee Suomeen vaikka turistiviisumilla.Turkissa tosiaan monenmoista paperia ja rahaakin tarvitaan.Suomessa maistraatti vihkii ilmaiseksi.Mies tarvitsee Nufus paperinsa koko perheen osalta ja se pitää kääntää suomeksi.Virallinen kielenkääntäjä kääntää 60e ja tietty myös apostille tarvitaan.Mutta ne riittää.
   
 5. bebekler Vierailija

  Ongelmia viisumin saamisessa tulee jos konsulaatti saa selville että olette menossa naimisiin tai mies muuttamassa Suomeen; silloin eivät myönnä turistiviisumia (pelkäävät että jääkin Suomeen turistiviisumin umpeuduttua). On haettava pysyvää oleskelulupaa ja sit ei noin vaan saakkaan; jo itse hakuaika voi olla 3-6 kk mitä Uvi käsittelee hakemuksia. Uvi sitten on tarkka, on kaikki selvitettävä seurustelusta (mielellään että olette asunneen väh.2 vuotta jo yhdessä), lentolippujen kopiot että kuinka usein olet matkustellut Turkissa, selvitys miten usein ja millä tavoin pidätte yhteyttä toisiinne, millä kielellä, annettava (ehkä) käsialanäyte, valokuvia, talonkirjaotteesi sekä palkkatulosi (kopio passistasi) että millä tulette toimeen täällä, allekirjoituksesi että otat kaiken vastuun hänen tekemisistään, maistraatista haettava kutsu jne jne
   
 6. marih Vierailija

  Voiko tulla ongelmia viisumin saamisessa ???
   
 7. Mietityttää Vierailija

  Olen Bebeklerin kanssa samaa mieltä siitä, että viisumia ei välttämättä myönnetä, jos arvellaan, että tarkoituksena on Suomessa naimisiinmeno. Mutta jos joku tietää vastauksen seuraavaan pulmaan, niin kertokaa toki! Jos lähtisi siihen yritykseen, että turkkilainen hakisi oleskelulupaa Suomeen Turkista käsin avioliiton perusteella, on avioliitto oltava rekisteröity molemmissa maissa. Miten se on mahdollista, jos turkkilaista ei päästetä ensin viisumilla Suomeen!? Avoliiton perusteella haettavassa oleskeluluvassa täytyy osoittaa, että pari on asunut kaksi vuotta yhdessä. Lähde: http://www.finland.org.tr/fi/ Pikkuinen dilemma....... Ratkaisuja?
   
 8. duppiduppiduu Vierailija

  Ei rakkaus katso kansalaisuutta,eikä uskontoa eikä ulkoisia avuja.....!!!!Kuka on oikea sanomaan että suomalainen puoliso on suomalaiselle sopiva!Monesti suomalaisetkin miehet ovat alistavia ja väkivaltaisia.Kulttuurit ovat rikkaus!Ei islam ole alistava uskonto!Jokainen hoitakoon sitten parisuhteensa ongelmat joita varmasti on jokaisessa avioliitossa menipä naimisiin ulkomaalaisen tai suomalaisen kanssa!
   
 9. Plaza-tiimi Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylläpito on moderoinut keskustelusta rasistisia kommentteja.
   
 10. niin juu Vierailija

  mutta antaako se turkkilainen osapuoli myöskin samat takuut eli onko hiv??? Suomeenhan ne turkkilaiset lopulta päätyvät...
   
 11. Cilek Vierailija

  Moikka nimimerkki "Mietityttää"
  Jos pari menee naimisiin Turkissa, se rekisteröidään siellä. Sitten puoliso tulee Suomeen sen punaisen "perhekirjan" kanssa ja marssii maistraattiin ja rekisteröi sen Suomessa. Näin av.liitto on rekisteröity molemmissa maissa. Ei sen kummempaa. :)
   
 12. bebekler Vierailija

  juuri näin Cilek. Näin se menee ja niin oli meilläkin. Mitä tuohon hiv-testiin tulee niin kyllä se otetaan molemmilta :) Se kun otetaan kaikilta Turkkilaisilta jotka ovat menossa naimisiin; se lääkärintarkastus kuuluu heillä osana niihin lainpuitteisiin ennen kuin voi mennä naimisiin. Joten siksi myös ulkomaalainen puolisokin sen joutuu käymään. Se nyt on lyhyt ja kivuton, nopea toimenpide..ei siinnä sen kummempaa. Tiedätpähän sitten ainakin itsesi ja puolisosi olevan terve; kun tulokset valmistuu ettei tartte ylläreitä pelätä (jos nyt oikein vitsikkääksi heittäydytään). Itse maistraatin toimenpide lyhyt, kaunis ja hyvin koruton eli ei sen kummempia hässäköitä. Meidät vihki nainen. Huone oli kauniisti koristeltu ja tunnelma mukava. Sitten pidettiin omat juhlat lähimpien ystävien kanssa yhdessä ravintolassa yksityistilaisuutena ilman sukurasitteita. Rentoa meininkiä. Ja sitten suuntasimmekin häämatkalle ihanaa Sideen. Nyt elelemme täällä koto-Suomessa, teemme työtämme ja hoidamme lapsiamme...ONNELLISENA (jo useita vuosia). Parempaa miestä en ois voinnut saada! Tebikselle terkkuja; you know me (Hare Krishna)
   
 13. edelliselle Vierailija

  Mutta voi teidän kanssa, koska verikoe on ollut kivulias??! Niin... ja ne seuraukset, sorry vaan, me joudutaan teidät elättämään!!Olisitte pysyneet siellä iki-ihanassa turkissanne vaan.
   
 14. Mietityttää Vierailija

  Näin sitä viisastuu, kysymällä. :) En ajatellut, että puoliso yksin voi rekisteröidä avioliiton toisessa maassa. (Kun en ole vielä ollut naimisissa ;) Kiitos vaan vastauksesta teille!

  Kumpaa te kokemusta omaavat suosittelisitte, oleskeluluvan hakemista Suomesta vai Turkista käsin? (Onko Suomesta käsin haettuna hakumaksua?) Muitakin käytännön vinkkejä otetaan vastaan! :)
   
 15. Cilek Vierailija

  Oleskelulupahakemuksen voi jättää suomen suurlähetystöön Ankaraan tai sitten Istanbuliin, mutta he eivät sitä "käsittele", muuta kuin kirjaavat tiettyjä kohtia siihen ja lähettävät ne Suomeen UVIn jonoon... Ankarassa se suomalainen virkailija on erittäin kitkerä ja muutenkin "tyly", ollut aina... Jos ette asu Ankaran lähellä, itse jättäisin sen reissun väliin,kun ei ole pakko. Siellä tullut vierailtua kaikkiaan 5 kertaa... :/
  Mikäli taas puoliso (=perheekokoaja) haluaa jättää hakemuksen Suomessa, se toimitetaan paikallis/ulkomaalaispoliisille, joka myös lähettää sen Uviin, omien merkintöjensä jälkeen. Oleskelulupamaksu on 120€. Suomen päässä asiat varmasti helpompia (muttei kylläkään nopeita) hoitaa, toki jokainen pari tekee päätökset itse...
   
 16. bebekler Vierailija

  Miten niin joudutte meidät elättämään??? Minä ja mieheni olemme työssä täällä Suomessa ja maksamme veromme. Meillä on kaksi kotimaata, mutta pysyvästi asumme Suomessa koska Suomi on niin ihana maa (myöskin).
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti