Hae Anna.fi-sivustolta

Nettiliittymät

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä VinoTinto, 07.10.2017.

 1. VinoTinto Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.08.2017
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  13
  Rohkenin avata oman ketjun aiheelle, mistä oli jo pokkapitää ketjussa pari kommenttia. Uusi ketju jo senkin takia, että tällä rintamalla tieto vanhenee nopeasti: esimerkkinä viime kesän muutokset roaming-hinnoitteluissa.

  AirFibre:
  Nettisivut on karmeet mutta jotain sieltä löytää..suoraan ei pysty linkkaamaan kuin etusivulle.
  Myyvät 5Mb/s ja 10 Mb/s liittyviä. Takaavat todelliseksi nopeudeksi 30% teoreettisesta. Siinä ja siinä riittääkö tuo kymppi videokuvan lataamiseen.
  3kk määräaikainen maksaa 216;- ja 6 kk määräaikainen 353;- 10 MB/s teoreettisella nopeudella.

  3 meses de permanencia
  30% velocidad garantizada
  3 meses por adelantado: 147€
  Cuota de instalación: 59€
  Cuota de alta: 10€
  Total pago inicial: 216€

  6 meses de permanencia
  30% velocidad garantizada
  6 meses por adelantado: 294€
  Cuota de instalación: 59€
  Cuota de alta: 0€
  Total pago inicial: 353€

  Esimerkki kotimaisesta SIM:stä "päivän hinnalla":
  https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/lisatty.aspx?cart=35f34683c3d3497bafe6cb1fb9b751b2

  22,90/kk sisältäen 10 gigaa dataa per kuukausi.
  Tuolla AirFibren hinnalla saa 3 SIM:iä 3:ksi kuukaudeksi eli 30 GB/kk!
  1 GB/päivä riittää jo videokuvaankin.
  Turhat liittymät voi lopettaa kun palaa Suomeen.

  Toisaalta AirFibre on rajaton. Mutta jos ei siinä videot lataudu(netti-tv) kunnolla niin onko siitä mitään hyötyä omaan SIM:iin nähden?

  Ei muuta kun faktaa kehiin tähän ketjuun.

  Mikä on 4G verkon nopeus käytännössä Kanarialla. Mihin verkkoon kannattaa kytkeytyä omalla SIM:llä? Onko niissä eroja? Ja sitten tuo talviasukkaita koskeva kysymys: Mikä on AirFibren todellinen nopeus?

  Meidän viikkoturistienkien kannattaa pohtia viitsiikö takkuilla hotellien hitaitten nettiyhteyksien kanssa missä muutaman megan kaista on jaettu koko hotellin asukkaille. Oman SIM:n 10 GB riittää perussurffailuun aivan varmasti, siinäkin tapauksessa että jakaa kännykästä verkon PC:lle, vaikka sivut on tällöin isompia kuin mobiilisivut.

  En viitsinyt edes katsoa mitä prepaidit Kanarialla maksaa nykysin. Kaipa joku kertoo jos niitä saa kilpailukykyiseen hintaan...tuskinpa saa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Oivallinen aloitus Vino Tinto. Tuo Telian netti tablettiin on meilläkin ollut ajatuksissa se ykkösvaihtoehto. Yhdellä pärjäisi hyvin, kun tarvittaessa kännykällä pääsee kahviloiden ja ravintoloiden Wifillä kyllä nettiin. Telkkarin tai streamin katsominen ei ole oikeastaan edes tärkeää meille. Perusasiat kun hoitaa helposti tuolla 10GB kuukausikäytöllä ja pariin kertaan voi tänne kirjoitella, sekä uutisia päivittäin tutkiskella. Tarvetta kummempaan ei ole. Toinen asia sitten, että miten nämä kotimaiset datapaketit tuolla Kanarialla toimivat. Niistä olisi kiva saada vähän tietoa ja kuulla kokemuksia.

  AirFibre tuli esiin, kun sain kaveriltani, joka siis Puerto Cruzissa talvehtii ja paikan päällä jo vaikuttaa WhatsApp viestiä, missä hän kertoi 3kk mahdollisesta sopimuksesta 50€/kk ja mainitsi, että kannattaa tilata netti ajoissa, jotta se toimii kun perille pääsette. Olisikohan niin, että hänellä juuri tuollainen liittymä löytyy. Palaan asiaan tästä, jos hän lisätietoa minulle toimittaa. Tämä herrasmies kuitenkin kertoi suomalisen TVn katselun tuolla AirFibren yhteydellä onnistuvan. Viime talvenahan oli täällä mainintaa, että nettiyhteyksiä rakennetaan Teneriffalla kovaa vauhtia. Kenties kehitystä viimevuotiseen on tapahtunut.

  Mielenkiintoinen aihe kuitenkin, johon kokemuksia kannattaa päivittää monien kanarianmatkaajien iloksi.
   
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Hyvä keskittää noinkin specifit jutut omaan ketjuun. Itse asiassa tuommoista jo kesällä ehdotin, muttei silloin ottanut tuulta aiheesta kirjoittaneiden siipien alle.

  Kesän aikana Puertossa on tehty jotain uutta kaapelointia, aiheesta on ollut kirjoittelua PdlC:n suomalaisten palstalla Facessa. Tästäkin annoin vinkin jo aiemmin. Mutta Antigue, välittäjä tuntee noi asiat hyvin ja esim. Mannosen Mikko on aivan varmasti täysin kartalla Puerton nettimaailmasta.
   
 4. VinoTinto Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.08.2017
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  13
  Lisäkommentti aiheesta: Matkapuhelinverkossa roaming-alueella menee helposti halpaan. Jos on automaativalinta-asetus päällä (joka on useimmiten oletus), niin verkko vaihtuu kuljeskellessa, varsinkin jos poikkeillee jossain periferioissa. Palatessa majapaikkaan valittu verkko ei enää olekaan välttämättä se paras. Se vaan pitää kokeilla mikä "kotona" toimii parhaiten ja lukita se kyseinen verkko.

  Toinen asia mikä olen havainnut on se, että 4G ei toimi joka paikassa. Vaikka roaming-hinnoittelu ei olisikaan enää se pullonkaula, niin Wikiloc:n offline karttaa suosittelen niille, jotka kaipaavat navigointiapua. Se perustuu ennalta ladattuun karttaan (Kanarian kartta ei ole kuin 30-40 Mb) ja GPS:ään. Ilmainen ohjelma, joka on ladattavissa Google Playsta tai Apple Storesta. Perstuntumalta sanoisin että Suomessa 4G-kattavuus on parempi. Tiedoksi niille jotka kotimassa käyttävät online-karttoja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Näihin kotoisiin, matkalle mukaan vietäviin, rajattomasti puheluita/tekstareita, sekä 10GT reissudataa liittymiin liittyen sellainen huomautus, että muistakaa kysyä liittymää hankkiessanne todellisuus tuon liittymän käytöstä. Poikkesimme DNAlle kun sain mielestäni hyvän tarjouksen heiltä rajattomine puheluineen/tekstareineen 18.90/kk ja meinasin ottaa 10GT 21.90/kk netin siihen kaveriksi matkaani varten. Tarjous siis Stadissa pari viikkoa sitten ihan paperilla ja poikkesin sitä Espoon Sellon myymälään lunastamaan. Tarkoitus oli siis vaihtaa Elisan 17.95/kk rajaton 4G puheluineen/tekstareineen kotimaassa, mutta ei mitään ulkomailla tuohon DNAn rajaton 4G kotimaa/puhelut/tekstarit +rajattomat puhelut/tekstarit ulkomailla, mutta ei nettiä kotimaan ulkopuolella. Lisäliittymäksi sitten tablettiin netti.

  Tästä ne sopimustekniset ongelmat sitten alkoivat. Ensinnäkään 18.90/kk koskee vain rinnakkaisliittymiä, eli yksi täysihintainen 24.90/kk liittymä olisi pitänyt ottaa, jotta toisen saa tuohon 18.90/kk tarjoushintaan. Hintaero ei ole suuri, vain 6 Euroa, joten jatkoin kyselemistä. Kerroin matkastani ja sen pituudesta, eli 3 kuukautta yhteen menoon reissussa ja sitten tuli STOPPI. Myyjä soitti omaan neuvontapalveluunsa ja sieltä kerrottiin liittymien myynnin mahdottomuudesta. Liittymät, Vaikkapa rajaton 4G kotimaa+ puhelut ja tekstarit, sekä puhelut/tekstarit ulkomailla ja 10GT netti/kk ei onnistu. SYY KOHTUULLISEN KÄYTÖN MÄÄRITELMÄ: https://www.dna.fi/EUroaming . Eli liittymä on kyllä validi viikon kahden lomamatkoilla, mutta ei pidempiaikaiseen oleskeluun kohteessa. :(

  Huomioikaa ja kysykää siis EU liittymiä hankkiessanne, että onko liittymässä tuo "kohtuukäytön" määritelmä. Ettei sitten tule yllätyksiä kotiin palatessa. Kohtuukäytön päälle kun veloitetaan hinnaston mukaan. Kyselin mikä on "kohtuullista" käyttöä, kun käytössä on limittikin 10GT. Myyjä kieltäytyi kommentoimasta vedoten yhtiön sääntöihin. Yhtiö siis määrittää kohtuukäytön. Tämä vie nämä EU liittymät ihan uuteen valoon, joten olkaa oikeasti tarkkoja, nimiä papereihin laittaessanne.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Aika sekavaa tulkintaa tuosta kohtuullisen käytön määritelmistä monella muullakin foorumiilla kuin vain tässä ketjussa.
  Suomeksi se on useimmilla liittymillä tuo 10 Gigaa/kuukausi tai laskutusjakso, ylimenevältä osalta menee ennalta määritelty maksu joka esim. DNA:lla on 0,0095 €/Mt
  Laskutusjakson vaihtuessa datalaskuri käynnistyy uudelleen.
  En mainosta totean vain että itselläni on käytössä kotimaassa 1 MOI simmi 6€/kk sen kaveriksi matkalle otan puhelimen toiseen korttipaikkaan DNA jämpti liittymän jonka sanon matkan jälkeen irti.
  Liikkumiseen ja navigointiin liittyen omistan myös Wikiloc tilin mutta pidän Google Maps offline karttoja parempina.
   
  Last edited: 15.10.2017
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Aguila. Sama suunnitelma oli meillä ottaa mukaan tuollainen DNAn liittymä, itseasiassa kolme sellaista, mutta homma kaatui nimenomaan tuohon "kohtuullisen käytön" määritelmään. Jos oleilet kuukauden, tai useammankin kuukauden ulkomailla, ei käyttö ole DNAn mielestä kohtuullista, vaan siitä veloitetaan heidän määräämänsä hinnaston mukaan. Eli noiden EU liittymien tarkoitus on olla käytössä kotimaassa ja rajallisesti, korkeinaan viikon pari lomalla ulkomailla, rajana tuo 10GT. Tuollaista käyttöä DNA pitää kohtuullisena. Koko matkan 1-6kk ajan käytettävää, vaikkakin 10GT rajoitettua nettiä ei pidetä kohtuukäyttönä. Tämä siis suoraan saatuna tietona Espoon Sellon DNA-myymälästä. Toki en tiedä matkasi pituutta, joten sinulla tuo voi toimiakin. Pidemmillä matkoilla kuitenkaan ei. Varautukaa ystävät siihen, ja tarkistakaa EU liittymänne "kohtuukäytön" rajat. Ettei siis tule yllätyksiä.
   
 8. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  12
  Wikiloc on hyvä maastossa, mutta asutulla seudulla Google maps on parempi. Sekin sallii nykyään karttojen esilataamisen ja ladattavan alueen voi itse valita...esim. vaikka vain oleskelupaikkakunnnan lähiympäristöineen. HereWeGo:ssa esiladataan koko Kanarian saaristo.
   
 9. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  9
  AirFibren sopimus on viime keväänä ollut minimissään 3 kk:n mittainen eli maksua asennuksineen noin 200 - 300 euroa.
  Ensi talven asunnon välittäjä ilmoitti ettei asunnon rakenteisiin saa porailla reikiä, mikä taas tarkoittaa, että ellei AirFibre ole saanut langatonta antennilaiteistoa toimitukseensa, antennin asennus johdottamalla ei sitten onnistu muuten kuin ikkunan/oven raosta. Jos siis haluaa pitää esim. parvekkeen ovea raollaan, niin sittenhän se käy.
  Muutama vuosi sitten asentaja tuli ja porasi johtoreiän makuuhuoneesta parvekkeelle ja sinnehän se reikä sitten jäi vuokran antajan paikattavaksi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Kohtuullinen käyttö siis datan lasketaan 120 päivän säännön perusteella, tuona aikana pitäisi oleskella enemmän kotona kuin kanarialla tai käyttää sitä dataa enempi kotona.Tarkemmin se on sanottu tässä linkissä.
  Vaikka sain itse DNA myymälästä hyväksynnän tuolle aiemmin kertomalleni aikeelle käyttää tuota jämpti liittymää vain kanarialla ja sanoa se heti matkan jälkeen irti voidaan toimintani tulkita vilpilliseksi.
  Varmistan sen vielä.
  Toinen vaihtoehto on ottaa tuohon kännykkääni paikallinen prepaid liittymä.
  Rantapallo on tutkinut Mobiilidatan käyttöä ulkomailla halvin heidän tietojensa mukaan Espanjassa on DIGI mobil .Liittymän voi ostaa esim. Calle Iriate, Nr 46:ssa olevasta palvelupisteestä.

  [​IMG]
  Lisäsin taulukon.​
   
  Last edited: 15.10.2017
 11. VinoTinto Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.08.2017
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  13
  Totta turisette. Eilen trollaamani 3 kk esimerkki onkin täyttä potaskaa. Nyt näyttäisi että maksimi onkin 60 päivää 120 päivän aikana.
  Mutta joo...Espoon Sellon DNA myyjällä on vieläkin tarkempaa tietoa, joka on ristiriidassa sen kanssa mitä DNA:n ja myös Telian nettisivuilla sanotaan aiheesta satunnainen oleskelu.
   
 12. VinoTinto Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.08.2017
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  13
  Aquilan linkkaama digimobil näyttää järkevältä, kuukauden prepaid 20 euroa sisältäen 10 GB dataa. Ainakin silloin jos ei jo muuten satu olemaan tuota 10 gigaa omassa SIM:ssä tai sarunnaisen oleskelun raja ylittyy. Ei ole pitkää aikaa siitäkään kun 20 kympin prepaidissa oli 2 gigaa kanarialla.
   
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tämä on varsin hyvä, lyhyt keskustelu asiallisine vinkkeineen. Taidan päätyä laiskana yksinkertaisimpaan ratkaisuun. Otan poistettujen käytöstä puhelimien lodjusta viimeisen Lumian mukaan. Se on 4G luuri. Siihen vaikkapa tuo DIGI mobil’in COMBO 20 prepaid kortti. Jaan tuon yhteyden kämpillä hotspot’ksi. Yhden prepaid’in loppuessa seuraava kehiin. Tätä osiota voi toki kompensoida käyttämällä esim. kuppiloiden palveluja.

  Molempiin käyttöluureihin vaihdetaan liittymäksi EU-versio, joka niin ikään sisältää tuon 10 GB/kk. Otan tämän opiskeluprojektina tarkkaillen samalla, mikä raja tulee vastaan. Käyttöluureihin pitäisi voimistella rajattu 10 GB/kk.

  Kun käyttöluurit kulkee suomalaisen operaattorin sopimuskumppanin verkossa ja hotspot paikallisen, pääsee samalla vertailemaan mahdollisia nopeuseroja.
   
 14. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Teen muutoksen aiemmin kertomaani en osta kotimaasta mitään lisäliittymiä tuolle meidän 5 viikkoiselle matkalle.
  Mennään nykyisillä liittymillä itsellä Moi ja vaimolla DNA , käytetään ensin pois niiden sisältämät maksetut Gigat.
  Täytyy tarkailla kulutusta ja jos näyttää siltä että kohtuullisen käytön raja ylittyy niin sitten tehdään valinta maksetaanko ylityksestä esim. DNA:lle 5,70€/Gt vai hankitaanko tuo 20€ maksava DIGI mobil.
  [​IMG]
  Kannattaa kokeilla jo kotona valmiiksi tuon kännykän ja tietokoneen yhteyden muodostamista siten jää enempi aikaa matkailulle ja vaikkapa siellä playa Sotaventolla löhöilyyn.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Kiitos Papalle ja Aguilalle nettivihjeistä. Kyselikö kukaan Tele-Finlandilta tuon nettiliittymän kohtuukäyttöä. Kävin kyselemässä paikallisessa palvelupisteessä vaihtoehtoa, että otamme heiltä liittymät matkamme ajaksi, muistaakseni 21.90/kk. Myyjä ei nähnyt asialle mitään estettä, vaikka ilmoitin sanovani ne matkan jälkeen irti. Eli tuo "kohtuukäyttö" lienee avainasia koko jutussa. Täytyypä käydä uudestaan jututtamassa noita Tele-Finlandin tyyppejä.

  Edit. Liittymä tyyppiä rajattomat pukelut+tekstarit ja 10 gigaa reissudataa.
   
  Last edited: 16.10.2017
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Jos jututatte niitä operaattoreita, kysykää, mikä on harkitsemanne vaihtoehdon yhteystyökumppani Teneriffalla. Sitten voitte tutkiskella, miten sen paikallisen operaattorin maine vastaa tavoittelemaanne. Halvin ei välttämättä ole hyvä -mutta voi olla.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  No niin. Käväisin paikallisella Telian myyntipisteellä kyselemässä puhelin, sekä nettiasioita. Paras tarjous puhelimeen oli mielestäni kotimaan, sekä ulkomaan käyttöön 22.90 Euroa maksanut paketti, jossa rajattomasti dataa kotimaassa, 5000min/5000txt koti ja ulkomailla, sekä 10GT reissudataa ulkomaille, ilman tuota aikaisemmin esillä ollutta "kohtuukäytön" rajoitusta. Tarkistin asian vielä ihan erikseen antaen esimerkin 3 kuukauden käytöstä ulkomailla. "Kuuluu pakettiin, ei rajoituksia sen 10GTn lisäksi".

  Lisäksi yhden tuollaisen "normaalihintaisen" 22.90/kk paketin päälle voi ottaa rajaton 4G 100Mbit/sec paketin vaikkapa tablettiin 14.90/kk. Reissudatassa taas rajoitus tuo 10GT. Vaikuttaa siltä, että noihin voisi matkan ajaksi tarttua. Vaatimuksena ei minkäänlaista määräaikaisuutta.

  Telian yhteistyökumppania he eivät osanneet nimetä.
   
 18. annastan Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.10.2017
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulla on Telian liittymä. 19.90 kuussa ja saa 7 gt eu dataa. Hyvin riitti kun olin kuukauden kanarialla. Ei tarttenut paikallisia liittymiä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Nettiliittymistä vielä. Plaza del Charcollahan on ilmainen Wifi ja niin myös Playa Martianezilla. Käyttö vaatii rekisteröitymisen Facebookin tai Googlen tunnuksilla. Yhteys on kuitenkin hidas, joten kiireitä ei saa olla.

  Kotimainen kortti nettikäyttöön lienee viisain vaihtoehto, varsinkin, jos espanjan kieli ei oikein taivu. Haimme kaverilleni R:)lle paikallisen liittymäkortin ja kaikki asiointi liittymän suhteen tapahtuu paikallisella kielellä, joten monille se lienee ongelma. Miettikää siis tarkkaan...;)
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  "Pedantit" ihmiset toki pohtii kaiken tarkkaan ja hyvähän se on, mutta ”asiantuntijaa pahempi on vain ihminen, joka kuvittelee itsensä asiantuntijaksi”. Niinpä visioni toteutuksesta on nyt tylsänkin turvallinen. Eli mun ja emännän suomalaiset EU-liittymät (sis. 10 Gt/kk) lisättynä paikallisella prepaid-sim’llä, jolloin voi verrata, mitä se tuottaa. Takavuosina ongelma oli paikalliset ”asiantuntijat”, so. osaamaton henkilöstö, joka osasi kyllä viedä rahat -tosin ei mun. Kaikki, mikä ei vaadi paikallista asentajaa on sikäli houkuttelevaa -siis jos asiat eivät ole oleellisesti muuttuneet.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Tulin koeajamaan tämän ilmaisen Tenerife Wifin tänne Martianezin rannalle. Ihan kohtuullisesti toimii, vaikka hitaahko yhteys onkin. Kyllä tälläkin lomallaan pakolliset jutut hoitaa. Ainakin tämän kirjoitus ja lähettäminrn onnistui.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Kilpailuttakaa ystävät kotimaiset nettiliittymänne ennen matkallenne lähtöä, sillä silloin saatatte säästää kasan euroja muuhun kulutukseen. Meillähän oli Elisan rajattomat 4G liittymät molemmilla 17.95e/kk, mihin ei lainkaan ulkomaanpuheluita tai dataa kuulunut. Kävin Elisan myymälässä kyselemässä miten saan tuon 10GB reissudataa mukaani, sekä puhelut ja tekstarit yhteydenpitoon, mistä vastaus oli 29.90 PRO paketti on ainoa vaihtoehto. Asia selvä, mietin ja marssin Telian pisteelle hakemaan vastaavan 22.90 kk, rajoituksella, että puheluja, sekä tekstareita sai vain 600 min/txt, mikä toki minulle riittää hyvin. Pääasia oli rajaton 4G netti kotimaassa, sekä 10 GT EU-alueella. Seuraavana päivänä Elisalta tuli tekstari, että jos haluat neuvotella hinnasta, laita tekstari A paluuviestinä. Lähetin An ja jo pian soi puhelin, Elisalta päivää, haluaisimme pitää teidät asiakkaanamme....

  Tuo puhelu toi sitten tarjouksen, mihin oli pakko tarttua. Rajaton 4G kotimaassa, Pohjoismaissa, sekä Baltiassa ja 10 GT reissudataa EU-alueella + 600 min/txt puheluita samoilla alueilla hintaan 11 Euroa kuukaudessa. Mikä parasta, vieläpä molemmille meille. Kilpailuttaminen siis kannattaa....(y)
   
 23. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  9
  Etsiskelin kevään neljän kuukauden oleskelua varten 15 Gt:n puhelin/Eu-data liittymää.
  Törmäsin tähän uuteen käyttöä rajoittavaan käyttöehtoon eli Telialla palvelukuvaukseen. Samat tekstit löytyvät myös Elisalta. Hieman teettää töitä löytää nämä ehdot.

  "EU/ETA-alueella tapahtuvan ulkomaankäytön seuranta.
  Telialla on oikeus seurata liittymän liikennelajikohtaista (puhe, viestit ja netti ) käyttöä ja sijaintia EU/ETA-maissa ja puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin.
  Väärinkäytökseksi tulkitaan:
  1. Liittymän sijainti muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa yli kahden (2) kuukauden ajan neljän (4) kuukauden seurantajakson aikana, edellyttäen lisäksi, että
  2. Yli 50% liittymän liikenteestä tapahtuu muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa kyseisen seurantajakson aikana."

  Tämähän toimii kahden kuukauden max. oleskelussa. Kolmen kuukauden oleskelussa on sitten sen yhden Suomessa oleskelukuukauden ( se neljäs kuukausi) aikana käytettävä yhteyksiä enemmän kuin kolmessa kuukaudessa yhteensä EU:ssa jotta EU-käyttö olisi alle 50% neljän kuukauden käytöstä. Ei oikein kai ole mahdollista. Joten yli kaksi kuukautta käyttöä ja ollaan sitten väärinkäytöstä saamassa tekstiviestiä Telialta.

  " Väärinkäytöstä annetaan varoitus tekstiviestillä, jossa asiakkaan edellytetään siirtyvän käyttämään liittymää Suomessa (7) vuorokauden ajan seuraavan 14 vuorokauden aikana. Mikäli edellä mainittu edellytys ei täyty, Telialla on oikeus periä edellä kuvatusta liittymän väärinkäytöstä lisämaksua liikennelajikohtaisesti"


  Taitaa olla selvintä kuitenkin ostaa paikallinen dataliittymä ja yksinkertaistaa puhelimen käyttösisältöä ilman EU-dataa olevaksi, tms.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Nettiliittymien tarinat ovat hajaituneet. Kirjoittelenpa tämän alkuperäisen otsikon alle, josko vaikka joku saisi jotain lisäinfoa. Pysyin alkuperäisessä suunnitelmassa. Meillä on 2x10 Gt/kk kotoista ja 5 Gt täkäläistä. Täkäläinen on opiskelun ja testaamisen vuoksi. Kotoiset lisägigat ei kummoisia maksa (1 Gt/ 6 E), mutta siinä ei opi mitään.

  Ostelin siis tuon paikallisen simmin samasta liikkeestä kuin Antiguekin. Otin kumminkin mukaani pelkän simmin. Asennuksen tein itse. ID-card tuli minullekin yllättävänä ostovaatimuksena. Ostotapahtumahaahuilu henkilökunnan kanssa oli samantapainen. Kolikolla on kaksi puolta. Tervehdin riemulla prepaid’in liittämistä käyttäjän identiteettiin. Tarkemmin ajatellen se olisi hyvä Skandinaviassakin.

  Kolme vuorokautta ihmettelin liittymän konfiguraatiota. Nytkin asennus on vajavainen. Otin tukiasemaksi vanhan luurin, mutta sen käyttöjärjestelmään ei ole konfigurointi-APPsia. Niinpä asetukset joutuu tekemään käsin. Luurissa kumminkin nyt netti toimii ja naisen some-maailma -eikä lopu gigatavut kesken. Proxy-serverin osoite on simmin tuottajalta dokumentoimaton. Kortista ja sen mukana tulevista asennusohjeista ei mistään selviä, missä käyttöjärjestelmissä se toimii. Se selviää kortin valmistajan nettisivuilta.

  Kiinnostavaa kuitenkin on, että täkäläinen simmi toimii moitteetta ja suurin piirtein sillä nopeudella, kuin kotoisen operaattorinkin sopimuskumppanin verkossa. Tuo simmi on siis konfiguroitu yksinomaan nettikäyttöön. Ei voi soittaa eikä lähetellä viestejä. Bungasi 12,95 (5 Gt) + 5 E, se SIM.

  Kävi muuten just niin, kuin vuosi sitten ennustin. Verkkouhat on realisoituneet. Virustutkat ilmoittelee haitallisista linkkiyrityksistä ja niitä tulee vastaan jopa sääsivuilla. Tarkistakaa virusturvanne!

  Ai ni: se SIM’in konfiguraation vajavaisuus. Koska tietoliikenneserverin osoite puuttuu, ei luuria voi jakaa tukiasemana. Joku ongelma täytyy siis papallakin ilmeisesti olla, tietoliikennetekniikankin sektorilla. Saattaapi jäädä ratkaisematta, koska perusfunktio on saavutettu. SIM’in tuottaja on HITS.
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Meillä paikallinen liittymä (Hits) on tuskallisen hidas. Hankin sellaisen kuitenkin varuille, jos kapasiteetti kotimaan versiosta loppuu. Voin kyllä kaikille lukijoille kertoa, että 10 GB kuukaudessa riittää hyvin nettisurffailuun täällä. Laitan tähän perään viimeisen viikon datamäärät, mitä olen kuluttanut puhelimellani, käyttäen Instagrammia ja lukien/kirjoittaen tätä palstaa ja iltapäivälehtiiä seuraamalla, sekä normi pankkiasioilla, yms tärkeämmällä.

  11.12 195mt 12.12 88.16mt 13.12 103mt 14.12 186mt 15.12 142mt 16.12 130mt 17.12 169mt ja tänään toistaiseksi 156 mt. 10GT käyttöön pitäisi käyttää päivittäin lähes 300 mt, mikä alkaa olla työn ja tuskan takana, jos ei televisiota tai videoita katsele.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti