Hae Anna.fi-sivustolta

nettirakkaus

Viestiketju osiossa 'Suhteita ja kohtaamisia' , käynnistäjänä ajax, 15.03.2011.

 1. ajax Vierailija

  Voiko nettikirjoittelu johtaa oikeaan ja kestävään rakkauteen?

  Tiedättekö pariskuntia, jotka ovat tutustuneet esimerkiksi näiden palstojen kautta?

  Voiko toiseen ihastua vaikka ei näekään ulkokuorta?
   
 2. valkovuokko Vierailija

  Kyllä kirjoittelemallakin voi löytää oikean kumppanin itselleen. Mutta se vaatii kyllä molemmilta enemmän kuin ulkokuoreen perustuva suhteen luominen. Toiselle täytyy vain olla rehellinen ja avoin ja yrittää ilmaista tunteensa kirjoittamalla. Oikeastaan toisen oppii tuntemaan paremmin kirjoitusten kautta. Monesti ulkonäköön perustuvissa suhteissa ei näe toisen sisintä niin tarkasti kuin näissä kirjoittelemalla alkaneissa suhteissa. Ja voihan siitä edetä normaalisti, sitten kun kumpikin on siihen valmiita, vaihtaa puhelinnumerot ja tavata. Niinhän se menee.

  Tiedän montakin pariskuntaa, jotka ovat löytäneet toisensa, jopa täältä ellien palstoilta, perustaneet perheen ja elävät onnellisina.

  Toiseen voi ihastua ilman ulkokuoren näkemistä, ja se ihastuminen kyllä on aika polttavampaa ja rajumpaa kuin sellaisen kanssa, jonka kohtaa ensi kertaa livenä. Kyllä toisen sanoihin voi ihastua jopa rakastua.
   
 3. onhan Vierailija

  Kyllä näiltä palstoilta voi löytää ikselleen kumppanin, kunhan ei luota heti kirjoittelukumppaniinsa täydellisesti.

  Valitettavasti täälläkin on sellaisia jotka leikkivät toisten tunteilla. Useimmiten nämä naisten pyörittäjä on mies. Aikansa kuluksi ja omaa egoaan nostattaakseen he ehkä sitä tekevät.
  On ihan henkilökohtaista kokemusta tälläisestä. Minä ja siskoni kirjoitettiin saman miehen kanssa toisistamme tietämättä. Siskoni ihastui mieheen, joka käytti pelkkää etunimeään eikä koskaan kertonut meistä kummallekaan sukunimeään. Ja paljonko hänellä näitä kirjoittelukumppaneita loppujen lopuksi oli, sitä emme saa koskaan tietää. Siskoni otti todella raskaasti kun asia selvisi. Hän oli ihastunut mieheen korviaan myöten ja mies vain leikki hänen tunteillaan. Sääliksi kävi, kun jouduin sivusta seuraamaan siskoni itkua, kun hänen luottamuksensa oli petetty.

  Toisaalla taas tunnen erään nuorenparin, joka on tutustunut netin kautta. Heidät vihittiin kesällä ja esikoinen juuri tulossa.
   
 4. hop Vierailija

  Kyllä voi. Ehkä suhteesta tulee kestävämpi kuin normaalista, koska kirjoittelu paljastaa todellisen sielun.

  Ikävää, että edellisen kirjoittajan siskolle kävi noin. Mutta eivät kaikki ole sellaisia vedättäjiä. Kyllä täällä kunnollisiakin miehiä on kirjoittelemassa.
   
 5. 8990 Vierailija

  Kyllä täältä voi löytää mutta tapaamiseen kannattaa valmistauta muutaman viestin jälkeen niin välttyy pettymyksiltä ja turhilta luuloilta!!!
   
 6. realiteetit Vierailija

  Ei voi rakastua pelkästään netin avulla, mutta voi löytää netin avulla ihmisen, johon on mahdollista rakastua sitten myöhemmin livenä. Todennäköisyys vain ei ole kovin korkea. Mitä pitempään jatketaan pelkästään nettituttavuutta ilman tapaamista, sitä enemmän luodaan mielikuvissa odotuksia käytöksen, puhetyylin ja elkeiden (ja ulkonäön, jos ei paljon kuvia vaihdeta) suhteen, jotka eivät sitten yleensä vastaa todellisuutta.

  Itse kannatan tapaamista mahdollisimman pian, vaikka ihan pikaista, jotta tulee kokonaiskuva ihmisen livepersoonasta. Lyhytkin tapaaminen kasvokkain kertoo sellaisia asioita ihmisestä mitä ei pitkät ja syvällisetkään nettikeskustelut paljasta. Ihan selvä juttu minusta.

  Ja sellainenkin juttu kandee huomoida, että kaikki eivät ole hyviä kirjaillisessa ilmaisussa, mutta vovat silti olla suullisessa keskustelussa viehätttäviä ja älykkäitä. Sama pätee päinvastoin. Hyvä tekstin tuotto netissä ei takaa välttämättä hyvää keskustelukumppania livenä.
   
 7. looginen Vierailija

  Kohtaa se mihin luulet uskovasi ja yllätyt. - William Hale White
  Miksei voisi?
   
 8. sinisilmä Vierailija

  Kaikki ihmiset, eivät ole samanlaisia. Meitä on hiljaisia ja puheliaita luontojaan. Toiset meistä osaavat purkaa itseään paremmin kirjoittamalla kuin puhumalla. Ehkä heidän joilla on kirjoittamisen taito, on helpompi tuoda itsensä esille "nettiseurustelussa" ja ne jotka ovat niitä puheliaita tarvitsevat melkein heti sen keskusteluyhteyden. Mutta onhan nykyään kännykät, joita voi käyttää jos ei ole valmis tapaamaan toista muutaman kirjoittelusession jälkeen livenä. Ääni kertoo myös ihmisestä paljon.
   
 9. siksi Vierailija


  Siksi koska se on rakastumista tekstiin - ei ihmiseen, joka on paljon muutakin kuin kirjoittamien asioidensa summa. Eleet, puhetyyli, ulkonäkö ja yleiset käytöstavat ovat yhtä tärkeitä - ellei jopa tärkeämpiä kuin kirjallinen ajatusmaailma.
   
 10. niin Vierailija


  Jos pitää ihmisen ulkokuorta tärkeämpänä kuin sisintä. Ulkokuori on nykypäivänä monelle se ratkaisevin tekijä ihmissuhteissa. Kaiken pitää olla kaunista ja koreaa..ulkokultaista.

  Kyllä ihminen pystyy antamaan itsestään kirjoittamalla todella paljon toiselle, jos vain sitä molemmat haluavat. Ihminen voi tuoda persoonallisuutensa julki kirjoittamalla jos niin haluaa.

  Mutta näinhän se menee, toiset katsovat ulkoiseen- ja toiset sisäiseen kuoreen.
   
 11. looginen Vierailija

  Tarkoitatko että: voi rakastua pelkästään netin avulla, mutta rakastuu vain väärällä tavalla?

  Voiko sokea rakastua tai kuuro? Entä kuurosokea? Voiko neliraajahalvaantuneeseen ihmiseen rakastua tai mykkään? Voiko rakastua asusteisiin, meikkiin ja peruukkiin ennenkuin näkee ihmisen?
   
 12. eiköhän Vierailija

   
 13. toki toki Vierailija

  Kyllä tätä kauttakin voi löytää unelmiensa kumppanin. Itselläni on kuitenkin kokemusta siitä, että rakastuin tulisesti (ensimmäistä kertaa elämässäni!) mieheen, jonka kanssa kirjoittelin.

  Hän oli sujuvasanainen, mutta kun 2 kk:n kirjoittelun jälkeen tapasimme, niin kävi niin, että MINUN ulkonäköni oli hänelle pettymys (omassa kuvassani taisin olla liian hyvännäköinen eikä todellisuus sitten vastannut kuvaa tarpeeksi).

  Kävi myös ilmi, että hän kertoi minulle vain valittuja paloja itsestään. Hän esimerkiksi tiesi paljon asioista ja antoi itsestään toimeliaamman kuvan kuin mitä hän todellisuudessa oli. Hän ei ehkä itse varsinaisesti valehdellut, vaan hän kertoi paljon, mitä haluaisi tehdä. Hänellä ei vaan ollut minkäännäköistä oma-aloitteisuutta, jotta hän olisi tosiaan saanut lukuisat suunnitelmansa toteutettua ihan käytännöntasolle. Hän siis oli ns. taivaanrannan maalari.

  Itsekin ilmaisen itseäni parhaiten kirjoittamalla, mutta haluan silti, että kommunikointi sujuu myös puhumalla. On myös liian helppoa lähteä myötäilemään toisen arvomaailmaa sen sijaan, että alkaisi esittämään omia, vähän erilaisia mielipiteitään. Mielestäni varsinkin miehet tekevät paljon tätä, että he sanovat jees jees, jotta pääsevät tapaamiseen -> sänkyyn. Sitä paitsi kyllähän ihmisellä voi olla samoja arvoja, mutta on ihan eri asia, että miten ne painottuvat. Minäkin uskon Koti, uskonto, isänmaa -arvoihin, mutta en silti ole äärioikeistolainen natsi, vaan ne arvot ovat minulla pehmeämpiä. Samoin voi olla vaikea tekstistä erottaa, että onko tämä ihminen sisäistänyt puhumansa asiat vai onko se vaan tuuli, joka huulia heiluttelee.

  Harrastan edelleen nettideittailua, mutta haluan nopeammalla aikataululla siirtyä Skypeen, jotta näkee, onko toinen yhtään sitä, mitä haluaa. Jos Skypekin natsaa, niin sitten voi tavata ihan kasvotusten elävässä elämässä.
   
 14. joku vaan Vierailija

  Kyllä nettirakkaus on ihanaa.

  Suosittelen kaikille muillekin!
   
 15. miete Vierailija

  Kyllä voi ihastua ja rakastua.

  Kannattaa kuitenkin vaikkapa soittaa aika pian toisilleen, että ihmisestä tulisi todellinen. Voi käydä niin, että kumpikin maalaa ajatuksiinsa haavekumppanin ja todellisuus onkin sitten karu pettymyksineen.
   
 16. nettideitti nainen Vierailija

  Suurin osa nettipalstalla olevista miehistä roikkuvat siellä vuosikausia, ja käyvät treffeillä naisten kanssa löytämättä "sitä oikeaa" Ja miksi? Siksi että kun löytävät hyvän, etsivät vielä parempaa tai ovat niin kiikissä nettideittailuun ja flirttiin etteivät osaa lopettaa vaikka olisivat jo löytäneet Prinsessan. Kait niillä on vähän sellainen lapsi karkkikaupassa fiilis. Sieltä vaan plokataan lisää ja lisää.

  Tämä on oma ja monen muun ystävättäreni kokemus nettideittailusta. Ja todettakoot että olemme kaikki erittäin viehättäviä naisia kaikki ja ne miehet ovat olleet noh, aika keskinkertaisia.

  Minäkin tapailin miestä, joka oli mukamas niin ihastunut minuun ja saman aikaan lähetti signaaleja minun kaverille, joka oli sattumalta samalla netti deitti sivulla.

  En enää tapaile yhtäkään miestä netistä. Sen vannon.
   
 17. mitta täynnä# Vierailija


  Totta!
  (Kirjoitukseni on tuolla "parisuhteessa"-palstalla nimim "erässnainen")
  Löysin mukavan miehen ja kaikki pelitti heti alussa, yli kaksi kuukautta tapailtu ahkeraan. mutta hänen treffi-ilmoituksensa pysyy visusti netissä ja vierailee siellä usein. on omanikin, miksi poistaisin jos ei hänkään?
  Sen ilmoitus on uusi (sen näkee otsikkorivin numerosarjasta), sitä en tiedä onko sillä ollut ennen eri nikillä ilmoitus. mutta muutaman vuoden olen näitä ilmoituksia seuraillut eri foorumeilta ja niin paljon samoja naamoja vuodesta toiseen! mikä siinä oikein on kun löytää hyvän naisen (en kehu itseäni mutta olen viehättävä tavallani, hoikka, mukava, omillani toimeentuleva jne). ja mies tykkää minusta, on kehunut ja vielä mustasukkainenkin.
  Onko miesten sitten PAKKO aina vaan etsiä parempaa??!
  Tämä ukkeli ei ole ensimmäinen nettituttuni. eräskin oli niin kiinni deittailuissa että lähti yhtäkkiä ilman selitystä kotiin ja suoraan nettiin.
  Erään kanssa seurustelin lähes puoli vuotta eikä sekään poistanut ilmoitustaan koko aikana, vieraili siellä säännöllisesti.
  Saman olen vannonut ettei netistä ikinä enää miestä, jos ei muualta löydy olen yksin. ja eiköhän niitä ehdokkaita ole ravintolat pullollaan.
   
 18. minä Vierailija

  Meillä kaikilla on erilaisia kokemuksia.

  Minä tapasin aivan ihanan ihmisen eräältä palstalta. Oli normaalia meilailua, puhelin numeronvaihto, kuvat ja viime viikonloppuna tapaaminen. Yhteisestä tahdosta, teimme em. "rituaalit" aika joutuisaan tahtiin, mitä sitä suotta vitkuttelemaan jos kahden ihmisen kemiat kohtaa. En ole ollut ikinä näin onnellinen, samoin hänkin totesi juuri tulleessa viestissään. Kyllä netissä voi rakastua.
   
 19. Pepita Vierailija


  1. Uskon, että netissä voi tavata "sen oikean".

  2. Tiedän pariskuntia, jotka ovat tutustuneet, rakastuneet ja perustaneet perheen näiltä palstoilta sattumalta tavanneen henkilön kanssa. Olen yksi heistä.

  3. Ihmiseen voi ihastua ilman ulkokuorta, sanoihin ja mielipiteisiin. Mutta riippuu toki ihmisestä miten käy, kun tapaa toisen aidosti. Toiset tuijottavat pelkästään ulkokuoreen. Mutta pitää muistaa, että täydellistä ihmistä ei ole.
   
 20. 1111 Vierailija


  Minusta nettikirjoittelu ja täällä tutustuminen voi johtaa oikeaan rakkauteen ja välittämiseen toisesta.

  Tiedän pariskuntia, jotka ovat tutustuneet näiden palstojen avulla.

  Kyllä toisen sanoihin ja mielipiteisiin voi ihastua, mutta onko se sitten rakkautta, asia jää kyseenalaiseksi. Kyllä ihmisen ulkonäkökin on tärkeä nykymaailmassa. Etenkin miehet ovat tarkkoja naisen ulkonäöstä. (Palstoilta pitäisi löytyä jonkinlainen missi-tyyppinen nainen kainaloon, vaikka mies itse ei olisikaan mikään parkettien partaveitsi). Voihan näiltäkin palstoilta lukea minkälaisia tunteita on ensitreffit herättäneet jos esimerkiksi mies on naista päätään lyhempi, nainen ylipainoinen ym. pieniä esimerkkejä mainnitakseni.
  Henkilökemia tietenkin on tärkeä, jos pysyvää parisuhdetta yritetään luoda.
  Näissä nettisuhteissa on myös monasti myös sekin huono puoli, että nämä osapuolet asuvat eri puolilla maata.Ja tulee näitä kaukosuhteita ja sen takia näkee harvoin. Ihanne tietenkin olisi, jos löytäisi kirjoittelukumppanin samalta paikkakunnalta tai naapurikaupungista, niin olisi mahdollisuus tavatakin vaikka viikottain ja keksiä jotain yhteistä harrastta. Ehkä se yhteisen ajan löytäminen on jossain vaiheessa hyvinkin tärkeää, kun luodaan suhteelle vankkaa pohjaa ja yritetään oppia luottamaan toiseen. Tunninkin kahdenkeskinen näkeminen voi antaa toisesta paljon enemmän kuin kuukausien kirjoittelu.Kahdenkeskisessä tapaamisessa, ihminen on itse läsnä, kokonaisuutena.
  Nainen ehkä myös mieskin, haluaa jossain vaiheessa läheisyyttä ettei suhde kuole. Pelkkä kirjoittaminen ja kauniit hellittelysanat eivät riitä siivittämään suhdetta eteenpäin kuin tietyn ajan. Rakkaus pysyy kun toinen ottaa lähelleen ja näyttää että oikeasti teoillaan välittää toisesta. Siihen, eivät aina pelkät sanat ja teksti riitä.
   
 21. Pepita Vierailija

  Erään ystävättäreni nettisuhde (joka alkoi samaan aikaan kuin omani), kaatui juuri siihen läheisyyden puuttumiseen. Ystävättäreni oli tapaamisissa se aktiivisempi osapuoli. Hän ajoi aina miehen luokse, mutta aina kun ystävättäreni pyysi miestä luokseen hänelle ei sopinut, jos jonkinlaisella verukkeella. Hän ei kertaakaan käynyt ( melkein vuoden) suhteen aikana ystäväni luona. Ystävättäreni on jälkeenpäin kertonut miten pahalta hänestä se tuntui kun mies ei edes koskaan ehdottanut tapaamista. Myös se läheisyys, oli tapaamisilla minimaalista. Ei lähelläpitoa, ei halauksia, ei kädestäpitämistä. Vaan sitä yhtä. Myös luottamuspula oli yksi syy heidän eroonsa. Mies soitteli muille naisille ja viestitteli myös heidän kanssaan, koska naiset tarvitsivat kuuntelijaa ja terapia, toisaalta vaati ystävättäreni jättämään miespuoliset ystävänsä(työ/harrastukset). Jälkeenpäin ystävättäreni on huomannut sinisilmäisyytensä, esim. vaikka he seurustelivat mies jakeli puhelinnumeroitaan jokaiselle vastaantulevalle naiselle, vedoten että puhelinnumeron saa tiedustelusta (...niinhän sen saakin) ja piti omia virityksiään netissä. Yhtenä päivänä mies kirjoitteli kauniita hempeitä sanoja ja tunnusti rakkauttaan ja suunnitteli yhteistä tulevaisuutta, toisena vaati tilaa itselleen.
  Sitten vain eräänä päivänä ystävättäreni lopetti suhteen ja päätti, ettei enään ikinä nettisuhteita.
   
 22. minävain Vierailija

  treffikumppani teki itsemurhan viikko sen jälkeen,kun olimme tavanneet ja annoin pakit:eek:
  olen hieman järkyttynyt.toki itsemurha ei voi olla minun syyni.hänellä oli paljon ongelmia ollut jo pitkään...
  hän vaikutti masentuneelta...
  olisinpa tiennyt,että aikoo tuollaista tehdä.olisin jotain tehnyt,soittanut apua tms.
  mutta mistä voin tietää.
  ja oliko edes suunnittellut asiaa,vai oliko vaan hetken päähänpisto.
  surullista kaikenkaikkiaan.en kyllä tapaa pitkään aikaan ketään.
  olimme netissä hieman ihastuneita,mutta miehen kuvat olivatkin vanhoja,hän oli
  muuttunut paljon ja pahempaan suuntaan.saanut mm turpaan useasti:(
   
 23. Mattius Vierailija

  Terve,

  uskoakseni "oikeat" asiat eivät ole sitä, miltä kuulostavat kirjoitettuna, tai sanottuna, vaan toden heijastumia lähimmäisissämme, kun tarpeemme on liian suuri.

  On särkyneitä ihmisiä, jotka sanovat sitä mitä luulevat tarkoittavansa - joitakin tunnen, jotka eivät edes vaikuta yrittävänsä olla tosia toisille, vaan koettavat heijastaa vastapuolen unelmaa siitä todesta - minkä kokee itse todeksi toisen tarpeen kautta.

  Nämä "epätodet" lähimmäisemme koettavat siis saada rakkautta epärehellisin keinoin, mitä kuvittelen tässä tapauksessa olleen. Tosin vain arvailen, mutta se sattuu tosi paljon, kun toteaa olevansa "vain" objekti toisen tarpeelle saada rakkautta. Toisaalta uskon, että siskosi löytää juuri tämän itkun kautta itselleen oikean kumppanin, sellaisen miehen, joka on tosi ja vajavainen yhtäkaikki!

  Yrittää uudestaan anteeksiannon kautta! Sitä kehoitan sinullekin.

  Mattius


   
 24. ius Vierailija

  Olet vain ihminen,

  joka etsi rakkautta, kuten itsemurhauksen tehnytkin koetti tehdä.

  Ole vapaa.

  Siu, Mattius

  JK. Jeesus on särkyneitä varten riittävän vahva - et sinä ihminen.


   
 25. Mies23vkl Vierailija

  Netissä on itseasiassa erittäin helppo rakastua, koska jokainen pystyy antamaan toisilleen erittäin positiivisen kuvan itsestään jos osaa edes hieman kirjoittaa. Edes ääntä ei kuulu pelkästä kirjoittelusta niin äänenpainoistakaan ei voi mitään päätellä toisin kuin puhelimen välityksellä keskustellessa.

  En kyllä ymmärrä lainkaan miksi joku ajattelee ettei netin kautta voisi rakastua. Kun toista ei näe ollenkaan tai näkee korkeintaan hänen itsensä tarkoin valitsemat kuvat niin pystyy hyvin täyttämään puuttuvat aukot omalla fantasiallaan. Asia erikseen, että onko rakkauden kohde varsinaisesti mikään oikea ihminen vai onko henkilöstä totta vain puolet.

  Itse käyn todella sujuvasti keskustelua netissä ja nuorempana kirjoittelin paljon tyttöjen kanssa, mutta en koskaan uskaltanut tavata heitä oikeasti. Annoin itsestäni yksinkertaisesti niin positiivisen kuvan (vaikka en valehdellutkaan), että en halunnut tavata heitä ja tuottaa heille ja mahdollisesti itselleni pettymystä. En ole yhtä lahjakas puhuja kuin kirjoittaja, mutta puhuminenkin kyllä sujuvaa sopivan ihmisen seurassa. Ennakko-odotuksista aiheutuvat paineet ovat tuollaisissa tilanteissa yleensä aivan liian suuret.

  Mielestäni netissä todellakin voi rakastua, mutta jos oikeasti suhdetta etsii niin kasvotusten tapaaminen mahdollisimman nopeasti on erittäin tärkeää. Tällöin ei pääse rakastumaan omaan mielikuvaan, vaan aitoon ihmiseen. Toisaalta taas pelkkä kasvotusten tapaaminenkaan ei välttämättä anna parasta kuvaa henkilöstä. Toinen tuo kirjoittaessaan eri piirteitä itsestään esiin kuin puhuessaan ja näin ollen ilman viestien vaihtelua voi jäädä osa ihmisestä näkemättä.

  Itse tapasin nykyisen kumppanini kasvotusten ensimmäisen kerran ja tämän jälkeen kirjoittelimme netissä muutamia kuukausia ja sitten aloimme tapailla. Muistojen takia tähän ketjuun ajauduin, en kyllä unohda kuinka sydäntä lämmittävää oli saada nettirakkaudeltaan viesti muutaman päivän tauon jälkeen. Kun nuori poika ihastuu osittain itse luomaansa tyttöön niin niiden tunteiden kanssa on hieman hankala yhdenkään aidon naisen kamppailla. Onneksi ei tarvitsekaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti