Hae Anna.fi-sivustolta

Nigerialaiset saarnailijat

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä Akuliina, 16.06.2011.

 1. Akuliina Vierailija

  Kyllä kannattaisi täälläkin harrastelijamaisesti saarnailevan Mikon ottaa mallia nigerialaisista kollegoistaan, joilla on ammattilaisen otteet. Nuo lieroilevat danielekechuchkwxut osaavat kerätä rahat mummojen lisäksi muiltakin herkkäuskoisilta nigerialaisilta järjestämällä kaikenlaisia kampanjoita, esimerkiksi kuolleista heräämisiään. Saarnaustuotteiden ja -kiertuieden tuotto on huomattava, ja liiketoiminta ulottuu maan rajojen ulkopuolelle. Esimerkiksi "kuolleista herännyt" Daniel Ecxhwchxuluch on käynyt myyskentelemässä videoitaan jopa Suomessa.

  Tässä uutinen:

  Nigerialaisilla kristillisten kirkkojen pastoreilla on useiden miljoonien dollarien liiketoimia. Niistä kertoo nigerialainen Mfonobong Nsehe, joka bloggaa talouslehti Forbesin sivuilla.

  - Saarnaaminen on iso bisnes. Se on lähes yhtä tuottoisaa kuin öljybisnes, sanoo Nsehe, joka listaa blogissaan viisi varakkainta nigerialaista pastoria. Heidän yhteenlaskettu omaisuutensa on lähes 200 miljoonaa dollaria.

  Listassa ylinnä komeilee piispa David Oyedepo, joka perusti The Living Faith World Outreach Ministryn vuonna 1981. Hänen 150 miljoonan dollarin omaisuuteensa kuuluu kustannusyhtiö, yliopisto, yksityinen eliittilukio, talot Lontoossa ja Yhdysvalloissa sekä neljä yksityistä suihkukonetta.

  - Pastorit nähdään yksityisissä suihkukoneissa ja kalliissa autoissa. Tällainen tuhlailevaisuus on väärä viesti heidän seuraajilleen, Nsehe sanoo.

  Suihkukoneita omistavat myös kaksi pastoria Nsehen viiden rikkaimman listauksen ulkopuolelta. Toinen heistä, pastori Enoch Adeboye, johtaa maan suurinta seurakuntaa nimeltään The Redeemed Christian Church of God ja toinen, pastori Sam Adeyemi, on kukoistavan ja taloudellista menestymistä julistavan helluntaiseurakunnan perustaja ja johtaja, kertoo Mfonobong Nsehe blogissaan.

  - Papit eivät ole enää pelkästään kiinnostuneita auttamaan ihmisiä taivaaseen; he ovat keksinet älykkäitä tapoja tehdä rahaa samalla kun tavoittelevat sieluja, Nsehe väittää.

  Varallisuutensa pastorit ovat hankkineet eri tavoin. Hengellinen julkaisutoiminta on yksi tuottoisa tapa rikastua, mutta myös seurakunnilta kerätyt lahjoitukset ovat tukeneet pastorien taloudellista menestystä.

  - Osa nigerialaisista etsii epätoivoisesti ratkaisua ongelmiinsa. He etsivät kirkoista pelastusta, vapautusta ja paranemista ja joskus pastorit hyötyvät heistä ja heidän antamistaan kymmenyksistä ja lahjoista, moittii Nsehe.

  Evankelikaaliset kirkot ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan Nigeriassa. Ne keräävät parhaimmillaan kymmeniä tuhansia ihmisiä tilaisuuksiinsa. Samaan aikaan kun pastorit elävät prameasti, Nigerian väestöstä CIA:n arvion mukaan jopa 70% elää köyhyysrajan alapuolella.
   
 2. Elleni Vierailija

  Uskonto on tunnetusti sekä vallankäyttöä että rahastusta.
   
 3. Tiedemummo Vierailija

  Tuossa on viety nigerialaishuijaus huippuunsa, eivätkä asialla ole mitkään robinhoodit, vaan uskonnon varjolla köyhää ja kouluttamatonta kansaa omaksi hyödykseen riistävät roistot.
   
 4. vierailija Vierailija

  Täytyy aihetta seuranneena ja teologina todeta, että oli poikkeuksellisen epäasiantuntevasti kirjoitettu artikkeli, jonka sisällön varaan ei kannata liikaa näkemystään perustaa. Suomessa uskontoa koskeva journalismi alittaa välillä riman oikein kunnolla. Ikään kuin Nigerialaiset olisivat helposti höynäytettäviä typeryksiä ja uskossa kyse vain rahasta.
   
 5. Hallelujaa Vierailija

  Suomessa ylivoimaisesti suurin huijauslaitos on ev. lut. kirkko. Se liittää kirkkoon sylivauvat juridisella sitoumuksella. Varmistaen tulevan papinveron maksajan.
   
 6. Hallelujaa Vierailija

  Suomessa suurin huijauslaitos on ev.lut. kirkko.
  Se liittää jäsenikseen sylivauvat juridisella sitoumuksella. Varmistaen näin tulevan papinveron maksajan. Henkilö joutuu aikuistuttuaan eromaan laitoksesta, johon ei ole koskaan liittynyt.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti