Hae Anna.fi-sivustolta

nimpparit

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä yö&työ, 11.06.2005.

 1. yö&työ Vierailija

  Meillä lapsillani vietetään nimipäiviä. Ei toki niin laajassa mittakaavassa kuin syntymäpäiviä, mutta kuitenkin isovanhemmat ja kummit kutsutaan kakkukahville ja päivän sankari saa lahjan aivan kuin syntymäpäivänäänkin.
  Samaten isovanhemmat muistavat meitä vanhempiakin, siis heidän omia lapsiaan, vaikka aikuisia jo olemmekin ja me tietenkin isovanhempia. Mutta ystäviä ja kaikkia muita tyypillisiä synttärivieraita ei nimppareille ole kutsuttu.

  Millaisia nimipäivän vietto tapoja teillä muilla on vai onko se jo pikkuhiljaa unholaan jäämässä oleva juttu?
   
 2. viivi Vierailija

  En ole kyllä kuullut että nimipäiviä vietetään, mutta tapansa kullakin.
   
 3. jatta Vierailija

  meillämuksujen nimpparit vietetään, mutta ei muiden.naapurissa on ortodoksiperhe ja he eivät uskontonsa takia vietä nimipäiviä ja heillä kuulemma lapsille saa selitellä sitä, sillä lapset tietävät, että monet naapurin lapset viettävät nimppareita ja saavat lahjoja
   
 4. zz Vierailija

  Meillä ei ainakaan nimipäiviä pahemmin vietetty kun toisen siskoni nimelle ei edes ole nimipäivää.
   
 5. Eräs Vierailija

  Meilläkään ei juuri ole nimppareita vietetty. Töissä tosin joku joskus tarjoaa nimppareiden kunniaksi jotain ja joskus itsekin olen näin tehnyt eli osallistunut tarjoilun järjestämiseen, kun omana nimpparinani on muitakin, joilla on samana päivänä nimpparit niin on onnistunut tarjoilu kimpassa paremmin eikä yhdelle ole tullut suuria kuluja.
   
 6. Meillä tällaista Vierailija

  Minulla on kaksi sisarusta, joista toisella lapsia. Lasten myötä olemme alkaneet perheiden kesken juhlimaan nimipäiviä, jos olemme kyläilemässä toistemme luona, vietämme kunnon pikkusynttärit: kakut ja kahvit, limpparit ja lahjapaketit, kuitenkin siis pienimuotoisemmin kuin oikeat synttärit. Aikuisille lähettelemme kortit, joskus pieniä lahjoja jos jotain postissa menevää keksii. On ihanaa kun voi järjestää yhteisiä ikimuistoisia juhlia muulloinkin kuin kerran vuodessa kaikkia kohti.
   
 7. Ei vietetä Vierailija

  Meillä ei ole koskaan vietetty nimipäiviä (eikä kovin aktiivisesti myöskään syntymäpäiviä). Kutsumme vieraita muuten vaan kylään, ja tutummat käy ilman eri kutsuakin.
   
 8. Näin Vierailija

  Meillä muistetaan pienellä lahjalla, syntymäpäivälahjaa vaatimattomammin. Kakkuja ei leivota, koska kysyntää ja leipuritaitoja ei ole. Töissä osa tarjoaa nimipäiväkahvit, kukapa sitä vanhenemistaan haluaa siellä korostaakaan.
   
 9. et Vierailija

  Nimipäiviä on aina vietetty. En edes ymmärtänyt alle 20-vuotiaana, että joku ei viettäisi nimppareita. Sehän oli selvä tapa sekä äidin että isän puolen suvussa.

  Niskavuori-sarjassa vietettiin aina Loviisan päiviä. Näin vanhaemäntä välttyi kertomasta ikäänsä ja toisaalta Loviisan päivä sattui mukavasti kesälle.
   
 10. wilma Vierailija

  Meillä vietettiin vaan perheen kesken ja muistettiin pienellä lahjalla.
  Äitini antoi myös lahjan, vanhempana rahaa, että sai ostaa jotain pientä.
  Syötiin jäätelö/kermavaahto/ mansikka sekoitusta vähän sulaneena ja limpparia oli lapsille pullot. Limsaa ei koskaan ollut muutakuin sauna/karkkipäivän yhteydessä.
  Vieläkin ostan jonkun tarpeellisen ""lahjan"" nimpparina, vaikka asuvat jo kotoa pois. Ja enää niitä varsinaisesti vietetä.
  Monia tekstiviestionnitteluja kyllä kavereiltaan aina saavat ja kummilapsiltaan kortit.

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti