Hae Anna.fi-sivustolta

Nokkosista eroon?!

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä Auts, 03.06.2007.

 1. Auts Vierailija

  Miten pihalla kasvavista nokkosista pääsee eroon?

  Uudessa kodissa laitamme pihaa ja nurmikkokin on jo alkanut kasvamaan. Nurmen seassa vaan kasvaa myös PALJON nokkosia, joita kyllä kitkemme ahkerasti, mutta aina niitä tulee lisää.

  Piha on vanhaa hiekkaista peltomaata, jossa nokkonen tuntuu viihtyvän erittäin hyvin. Mielelläni kuitenkin sanoisimme sille hyvästit :)

  Vinkeistä olisin enemmän kuin kiitollinen!
   
 2. ode58 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  853
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä niistä pääse muuten eroon kuin ahkerasti kitkemällä. Aina kun uusi verso näkyy niin pois vaan. Kyllä ne siitä pikku hiljaa vähenevät.

  Jos yhtään lohduttaa, niin nokkonen on "hyvän maan" merkki, eli viihtyy typpipitoisessa maassa.
   
 3. marjatta* Vierailija

  Nokkosen nuoret versot voi kerätä, kuivata ja hiertää jauhoksi. Helppoa. Käyvät leipätaikinaan ja teehen ja pinaatin sijaan käytettäväksi. Terveellistä. Keruupaikka tulee olla lannoittamaton. Kun maa "laihtuu" nokkoset vähenee. Nokkosten syömiseenkin on siihen mennessä jo kyllääntynyt :)
   
 4. ZeiZei70 Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.12.2006
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei.
  Entäpä jos kokeilisit kaupasta saatavaa Roundupia.www.roundup.fi
   

 5. No ei kannata edes kokeilla Roundupia. Se on täyttä myrkkyä koko tavara. Roundup on vaarallista eläimille ja ihmisille.
   


 6. Olen samaa mieltä että Roundupia ei kannata ostaa ikinä.
   
 7. Kannattaa koittaa laimennettua etikkaa. Tai sekoita suolaa keitettyyn veteen niin paljon kuin liukenee!
   
 8. En myöskään itse sitä ostais enkä laittais mitään glyfosaattia yhtään mihinkään! Voit kitkeä osan mutta voisit myös hortoilla eli syödä nokkosta se on terveellistä
   
 9. Juurisota Vierailija

  Nokkosella on hyvin pitkät ja monihaaraiset juurakot, jotka lisääntyvät joka pätkästä, joka maan sisään jää. Yritin monta vuotta niittäen, kiskoen ja maata käännellen päästä eroon pihamme puskasta. Ei onnistunut, pehko voi hyvin ja laajeni aina vaan. Viimein marssin kauppaan ja ostin tuota parjattua myrkkyä, glysofaattia. Ensimmäisenä vuonna laitoin sitä sumutuksena ohjeen mukaan, kun en halunnut myrkkyjä levitellä, mutta eihän se siitä edes lurpahtanut. Viime kesänä annoin pehkon kasvaa vähän aikaa ja sitten ruiskin pusikon oikein kunnolla sillä glysofaatilla. Jo tokeni.
  Pienempiä ja hajallaan olevia nokkosia olen sivellyt kumihanskat kädessä glysofaatilla tai tyytynyt kiskomaan niitä irti. Ennen kaikkea jokaisen nokkosen olen estänyt levittämästä siemeniään.

  Nokkoseen ei hellät keinot tepsi. Ilman kaikenlaisia myrkkyjä yritän rikkakasveista selvitä, mutta tuon kanssa taivuin.
   
 10. leikkuu auttoi Vierailija

  Meillä oli yhessä kohtaa nokkosia, ajattelin laajentaa nurmikkoa sinne. Mylläsin maan, kylvin ruohonsiemenet ja ruoho kasvoi. Nokkosia alko nostaa päätään ,mutta ahkeran leikkamisen vuoksi ne tukehtui ja ruoho pääsi valtaamaan maan. Enää ei näy yhtäkään nokkosta. Pari v meni vaan.
   
 11. Mulperi Vierailija

  joo älkää myrkkyjä käyttäkö, mekaaninen torjunta tuottaa kyllä tulosta. Nokkonenhan on periaatteessa hyötykasvi, sen myrkyttäminen on käsittämätöntä.
   
 12. Nok nok Vierailija

  Onko nyt myöhäistä koota nokkosia teeksi tai muuksi?
   
 13. Ei o myöhäistä jos niitä pihalla on, nyt on kyllä ollut aika lämmintä, voit käydä hortoilemassa ja vaikka kuivattaa lehtiä
   
 14. Tiedetään Vierailija

  Jos on mahdollista esim. käyttää tuota nurmen kylvämistä ja leikkaamista, mutta kun nokkoset tulevat paikkaan, jossa kumpikaan ei onnistu, joutuu joskus myrkytykseenkin. Tottahan se on vihoviimeinen konsti, syömällä sitä ainakaan ei pysty hävittämään! Taitettu kasvi haaroo iloisena typistyksestä entistä komeampana.
   
 15. Nok nok Vierailija

  Ok, käyn ottamassa herkimpiä versoja teeksi.
   
 16. Fiskars rikkaruohonpoistaja, sillä voi poistaa myös voikukkia
   
 17. Siemeniä voit myös kerätä ja kun meet viestiketjua alaspäin niin siellä lukee lisää aiheesta ja siellä on juttuja nokkosesta ja kun meet vielä alaspäin niin siellähän on vaikka mitä! Ampparit josta voi lukee uutisia ja kattoo millanen sää on ja ohjelmatiedot on siellä vaikka mä katon kyllä yleensä lehdestä ja sitten on muita sivustoja ja lehtiä joista mä en tienny että ne on Otavamedian niihin voi tutustua ne on myös hyviä lehtiä ja tietenkin Anna!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti