Hae Anna.fi-sivustolta

Nuhaan

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä helpotusta?, 05.06.2005.

 1. helpotusta? Vierailija

  On hieman nuhainen olo ollut tässä viikonloppuna. Ei kovin paljoa vielä, mutta sellainen olo, joka yleensä menee pahemmaksi parissa päivässä. Räkä ei vielä ole ongelmana, mutta muuten on olotila jo nuhainen ja kuumeinen, vaikka mittarin mukaan ainakaan aamulla ei vielä kuumetta ollut.

  Mitä voisin nyt hoitaa itseäni, että säilyisin työkykyisenä? Tilanne on nyt se, että en oikein voisi sairaslomallekaan jäädä.

  C-vitamiinia, buranaa, auringonhattu-uutetta? Mikä auttaa?

  Kuinka paljon C-vitamiinia uskaltaa syödä, vainko normaalin päiväannoksen vai uskaltaisiko määrää tuplata/triplata suosituksiin verrattuna? Jos söisi hedelmiä/marjoja ja lisäksi vielä jotain c-vitamiinitabletteja. Voiko liiallisesta C-vitamiinista olla haittaa ja mikä on sitten liikaa? Käsittääkseni kuitenkin c-vitamiini helpottaisi ainakin jossain määrin olotilaa.

   
 2. joo Vierailija

  C-vitamiini on kyllä vesiliukoista, eli ylimääräinen poistuu kyllä elimistöstä. Yritä levätä mahdollisimman paljon vapaa-ajalla ja pidä itsesi lämpimänä. Lämpimät juomat, hunaja, mustaviinimarja ja muut mehut auttaa. Itsellä iski myöskin kevät flunssa, johtuen varmaan näistä epävakaisista ilmoista ja uuden ruokavalion aloittamisesta. Otan sen vain positiivisesti kehon puhdistumisena. Kaikki se mikä poistuu, saa poistuakin (räkä).
   
 3. Adalmiina Vierailija

  Aika monella on tuttavapiirissä ollut flunssaa, kuumeistakin, viime päivinä. Sain itse tartunnan nelisen päivää sitten. Hartiat särki, samoin pää, ja oli tukkoinen olo.
  Aloitin varsinaisen hevoskuurin: C-vitamiinia tabletti aamuin illoin, paljon mehuja ja vettä välillä, kunnolla lepoa aina kun vain voi, lämpimät sukat jalkaan. Ja valkosipulia kynsi murskattuna leivälle 3-4 kertaa päivässä. (Satun olemaan lomalla joten en ole ympäristöhaitta sen takia!)
  Nyt jo tuntuu että tauti on hellittämässä eikä kuume ole iskenyt ollenkaan. Nenä on pysynyt auki Otrivin-suihkeella, sitä aamuin illoin niin tuuletus pysyy kunnossa.
  Lihaksia tai päätä ei särje enää, olo on paljon parempi ja elättelen toivoa että maanantain työpäivä tulee olemaan aivan ok.
  Toivottavasti nämä konstit auttavat sinuakin! :eek:)
   
 4. ohjeita Vierailija

  Tukkoisen nenän saa auki apteekista ilman reseptiä saatavilla Nasolin, Otrivin, Naso-ratiopharm ym. sumutteilla, jotka supistavat nenän limakalvon verisuonia ja vähentävät siten limaneritystä. Niitä saa käyttää kuitenkin enintään 10 vuorokautta (lapset enintään 5 vuorokautta), sillä jatkuvasti käytettynä ne aiheuttavat ns. lääkeainenuhan, joka paranee ainoastaan sumutteiden käytön lopettamisella.

  C-vitamiinia ei kannata syödä älyttömiä määriä, sillä suuret määrät saattavat aiheuttaa ripulia. Mielestäni 1 gramman päiväannos C-vitamiinia riittää flunssa-aikana. Ja sen teho flunssaanhan on kiistelty juttu, toiset tutkimukset puoltaa sitä, toiset ei.

  Aurigonhattu-uute saattaa lyhentää flunssan kestoa, tutkimustuloksia löytyy. Sitä ei kuitenkaan suositella käytettäväksi kuin korkeintaan 2 viikkoa.

  Kuumeeseen ja lihassärkyyn sopivat joko tulehduskipulääkkeet tai parasetamoli. Näitä löytyy tavallisten tablettien lisäksi yhdistelmävalmisteita, jotka sisältävät mm. kofeiinia.
   
 5. jeps Vierailija

  c-beroccaa apteekista, eli veteen liuotettava poretabletti, maistuu hyvälle ja on tehokasta. on toiminut ainakin minulla.(aika arvokasta)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti