Hae Anna.fi-sivustolta

Nykiminen

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä huolestunut, 24.03.2006.

 1. huolestunut Vierailija

  Hei! Huomasin eilen, kun tyttäreni 7 kk istui sitterissä, että hän nosti pari kertaa toista olkapäätään ylöspäin ja laittoi samalla päätään olkapäätä kohti, kuin koittaisi lytistää kaulaansa. Ajattelin että se on ohimenevää. Mutta tänään aamulla hän teki noin myös useamman kerran selinmakuulla!Olen tosi huolissani. Mitähän tuo voi olla? Muuten tyttö on normaali, syö, nukkuu jne hyvin. Ensi viikolla mennään lääkärille jos se ei lopu!
   
 2. up Vierailija

 3. kaisa Vierailija

  en nyt ymmärtänyt, että miten siis nykii?
   
 4. puistattaa Vierailija

  En ihan saanut selvää kuvauksesta, mutta voisiko olla pissaamiseen liittyvää puistelua? Meillä ainakin poika (nyt 11kk) pissiessään puistelee siten, että pää vähän heiluu, ihan kuin sillä menisi kylmät väreet. Ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan. Koitapa katsella, kun vauvasi ottaa ilmakylpyjä, puisteleeko, kun pissi tulee. Meillä tuo puistelu alkoi 6kk jälkeen, ja sehän on sangen yleinen juttu vauvoilla (eikä siis merkki mistään vakavasta). Toiset puistelee enemmän toiset ei lainkaan.
   
 5. Jeps Vierailija

  Vauvat touhuavat välillä aika outoja juttuja, ja siten että kaikki on kunnossa.

  Vauvat oppivat uusia asioita ja keksivät tehdä ja toistaa jotain omaa, äskettäin opittua juttuaan, vaikka kaikki on aivan ok.

  Luulisin että menee nopsaan ohi, kun kyllästyy.

  En ainakaan heti keksi että mihin ""vakampaan"" tuollainen voisi liittyä. Etenkin kun vauva on jo noin vanha, eikä aiemmin ole ollut mitään ""omituisuutta"" ja muuten vauva on normaali.

  Mutta kuten aina, niin äitinä tunnet vauvasi parhaiten, jos jotain on vinossa.
   
 6. Minä tiijän Vierailija

 7. meillä sama Vierailija

  Meillä on kans pojalla (9kk) samanlaista ""nykimistä"". Tai siis yleensä syöttötuolissa istuessaan parin sekunnin ajan ojentaa kädet eteen suoriksi ja nostaa olkapäät ylös ja kallistaa päätään. Ja samalla naamakin menee ryttyyn. Oon huomannut että tekee noin silloin, kun hänellä on käsissään jotain tavaraa ja yrittää niiden kanssa touhuta. Voisikohan olla kyse siitä, että vielä tuo motoriikka ei ihan kunnolla pelitä? On jo tosin jatkunut toista kuukautta...

  AP - jos käytte lekurissa, niin tule ihmeessä tänne kertomaan mistä oli kyse!
   
 8. Mistä tiijät? Vierailija

 9. Katariina Vierailija

  Meillä tyttöä ikään kuin puistatti puolen vuoden iässä. Mainitsimme asiasta puolihuolimattomasti neurologiystävällemme, joka samantien kehotti meitä viemään tytön päivystykseen (oli ilta). Seuraavana aamuna menimme lääkäriin ihan kauhuissamme ja saimme sairaalatutkimusajan seuraavalle viikolle. Aivosähkökäyrä ok, kehotettiin tarkkailemaan. Tyttö kohta vuoden ja voi hyvin, ei siis ollut kyse infantiilispasmista. Olisi voinut kuitenkin olla, joten kipin kapin vaavin kanssa lääkärin puheille. Lääkäri osaa arvioida tilanteenne. Eli menkää maanantaina terveyskeskukseen, jos oireet eivät pahene nyt viikonloppuna, muuten heti lääkäriin. Ja vauvoilla tosiaan on kaikenmoisia puistatuksia. Yritä tarkkailla, onko vauva itkuinen tai poissaoleva nykimisen aikana. Sitten kerrot lääkärille kaiken.
  En halua pelotella, mutta kannattaa ottaa asia todesta.
   
 10. ap Vierailija

  Hei, kiitos teille! Viikonloppuna en huomannut tuollaista, mutta äsken vauva teki taas niin. Hän ikäänkuin painaa toisen poskensa olkapäätä vasten, joskus tekee kaksi kertaa peräkkäin, joskus kerran. Huomenna lääkäriin!
   
 11. en ymmärrä Vierailija

  En nyt ymmärrä että miten lapsi nykii jos hän painaa poskensa olkaa vasten?
  Onko liike äkkinäinen vai hidas?
   
 12. Kiia Vierailija

  Meillä tytöllä 9kk ihan samanlaista nykimistä. Päätä olkaa vasten useita kertoja päivässä. Olen ajatellut että on kasvamiseen liittyvää, mutta nyt säikähdin. Kertokaahan mitä lääkäri sanoo. Odotan 10kk neuvolaan ja kysäsen sieltä onko vakavaa, jos siis jatkuu vielä. Voihan kyse olla jostain ohimenevästä pakkoliikkeestä kun hermot kasvaa ja kehittyy.
   
 13. meillä sama Vierailija

  Heippa!
  Joko kävitte lääkärissä?
   
 14. XX Vierailija

  Hei,

  no meillä kanssa samantyyppistä nykimistä enkä ole tajunnut huolestua, mutta nyt huolestuin... eli kiinnostaisi kuulla mitä se lekuri sanoi. Toivottavasti oli kaikki hyvin! Näkyy kyllä olevan yleistä.
   
 15. joo Vierailija

  Meillä ihan samaa. Tyttö vajaa 11kk.
   
 16. mm Vierailija

  meilläkin on tuollaista :/ en joka päivä huomaa mutta silloin tällöin.
   
 17. meillä sama Vierailija

  Moi ap! Lääkärin kommentteja utelen...
   
 18. Minna Vierailija

  Hei,
  Meidän 7 kk vanhalla pojalla ollut sunnuntaista lähtien ihan samaa elikä taivuttaa vasenta poskea olkaa vasten. Huomasin ensimmäisen kerran kun istui syöttötuolissa ja tänään ja eilen ollut useastikin. Soitimme lastenlääkärille joka epäili korvatulehdusta tai muuta korviin liittyvää (vaikkua tms.). Ei pitänyt mitään hermostollista sairautta todennäköisenä. Käymme huomenna tarkistamassa kuitenkin korvat...
   
 19. meillä sama Vierailija

  Moi,

  Tulin kertomaan meidän kuulumisia. Käytiin nimittäin lastenlääkärillä noiden nykimisten takia. Lääkäri tutki, että poika käyttää molempia puoliskojaan aktiivisesti, ja katsoi heijasteet että vastaavat ikää. Kyseli myös pojan kehittymisestä että on koko ajan mennyt eteenpäin. Hän poissulki mahdollisen cp-vamman, mutta antoi sitten vielä varmuuden vuoksi lähetteen EEG-käyrään, jonka tulos oli normaali.

  Mitä AP teille kuuluu?

   
 20. alkuperäinen Vierailija

  Kiitos kun vastailitte!
  Me kävimme lääkärissä ja hän käski vain seurata vauvaa, vaikuttaa ihan normaalilta. Nyt vauva ei ole ""nykinyt"" enää ollenkaan pitkään aikaan. Mitähän se oli? Onneksi se loppui :) Jos tulee uudelleen niin menemme toiselle lääkärille.
   
 21. vierailija Vierailija

  Nostetaaan taas. Meillä seotsemänkuisella on tätä samaa ollut. Tänään käytiin näyttämössä korvia eikä ollut tulehdusta. Mitä teille on vastattu et mitä voisi olla?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti