Hae Anna.fi-sivustolta

Ohjeita ja neuvoja ensi kertaa Teneriffalle matkustaville.

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä annamanna, 30.08.2017.

 1. annamanna Vierailija

  Hei, laitan nyt aloituksen tällaiselle ketjulle. Kun olen itse ensimmäistä kertaa menossa Teneriffalle ja ja kaikki tietysti kiinnostaa ja haluaa tietää. Olen kysellyt siellä ja täällä mutta jos olisi oma ketju näille kyselyille ja mielellään tietysti myös vastauksille ja ohjeille. Ihan kaikesta mitä vaan matkailija voi tarvita tai kohdata reissullaan.
   
 2. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Jos tällaisesta aloittaisin, paljon on paikkoja missä käynti kannattaa, myös matkanjärjestäjien sivuilla on neuvoja ja vinkkejä missä käydä, mitä maksaa ym.

  Minulla on ollut niin mielessä tuo Meson El Monasterio.
  Suosittelen siellä käyntiä, kaunis paikka, päiväsaikaan kiva kierrellä aluetta ja vaikka ruokailisi siellä kun on valinnanvaraa ravintoloista.
  Ei koskaan ole ollut pettymystä ruuasta. Hyvää palvelua mutta mielessä tuo kaunis paikka, upeat näkymät.
  tässä arvosteluja ja kuvia;

  https://www.tripadvisor.fi/Restaura...rio-Los_Realejos_Tenerife_Canary_Islands.html

  Matka sinne taittuu parhaiten taksilla, edullistakin kun kyyti on. Bussi kulkee myös, mutta muistaakseni melko harvaan sillä reitillä, Titsa aikatauluista sen voi tarkistaa.
  Titsalla matkustaessa kannattaa ostaa bono bus korttti, sillä reissaa edullisesti.

  Ensi kertaa kun menee reissuun on niin paljon ihmeteltävää mitä minkin "kulman" takana on.
  Riippuu loman pituudesta mitä ehtii lomallaan tehdä.

  Varmasti "vanhat konkarit" vastaavat kysymyksiin neuvovat mielellään niin ensikertalaisia ja muitakin.

  Hyvä aloitus annamanna!

  Terveisin,
   
  Last edited: 30.08.2017
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Titsalla kulkeminen

  Tällainen sivu tuli googlettaessa vastaan, :

  http://aiheet.domnik.net/ai-2016/01/titsa-teneriffa

  Aikatauluja voi katsella Titsan sivuilta ja googlemapsista näkee linjat jotka kulkevat haluttuun kohteeseen.
  Samalla voi katsella katunäkymää viemällä keltaista pikku ukkoa kartalle haluttuun kohtaan:)

  Mukavia fiilistelyjä ensi kertaa Teneriffalle reissaavile! Niin, ja muillekin (y)

  Terveisin,
   
 4. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Muutoksia Titsa korttiin näyttää tulevan, Vienjo tuolla Puerto de La Cruz 2017-2017 osiossa kertoi uudistuksesta.
  Muovikortti onkin kätevämpi toisaalta pahvikortissa näkyi jäljellä oleva summa mitä todennäköisesti pitää tiirailla auton näyttöpäätteelä, sellaisia joita jo täällä kotimaassa on paikallisbusseissa, olettaisin.
  Tiedot vanhenee noin kun on vähänkin aikaa poissa "pelipaikalta".

  Terveisin,
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Puerto de la Cruziin kun olet menossa, niin Loro Pargue on kohde, missä ehdottomasti kannattaa käydä. Pez Azulista kävelee sinne parissakymmenessä minuutissa, kuitenkin alle puolen tunnin, riippuen kunnosta ja San Telmolta kulkee tuohon eläinpuistoon oikein pyörillä kulkeva junakin. Sieltä löytää paljon nähtävää. Taksillakin pääsee alle neljän Euron.

  Monasterion Senorita1 mainitsikin. Taksi ja bussi ovat helpoimmat tavat sinne poiketa, mutta puolessatoista tunnissa sinne myös kävelee, jos seikkailunhalua löytyy.

  Taoron puisto. Paljon rappusia tai jyrkähköä mäkeä, mutta maisemat ovat sen arvoiset. Siellä on kiva maisemia katsella ja puiston penkillä istuskella raikkaassa ilmassa. Jos ja kun Taoron mäelle kiipeät, muista, että jatkamalla hiukan matkaa eteenpäin, puisto jatkuu tasaisempana ja mukavampana paikkana kuljeskella ja auringosta puiston penkillä nauttien.

  Sitio Litre. Orkideapuutarha on poikkeamisen arvoinen. Joulukuussa ei ehkä niin paljoa kukkaloistoa, alle viiden Euron pääsymaksulle saat kuitenkin rahalle vastinetta. Sitten se Sitio Litren kahvila. Jos siellä ei mieli ja sielu lepää rauhan tyyssijassa, niin ihmettelen. Lisäksi valkoviini on tietojeni mukaan erinomaisen hyvää. Eikä ole kaukaka Pez Azulista.

  Botanicon kasvitieteellinen puutarha. Pez Azulista mäkeä ylös noin kilometrin verran ja taas alle kolmen Euron hintaan paljon kaunista katseltavaa ja luonnon rauhaa puhtaassa ilmassa.

  Puerto Cruzista löytyy myös kolme rantaa Playa Jardin, Playa Martianez ja vähän kaupungin itäpuolella Playa de Bolullo. Varsinkin viimeinen on poikkeamisen arvoinen hankalasta maastosta ja reitistä huolimatta

  Lisäksi kaupungilla on kiva ihan vaan kulkea shoppailemassa ja katselemassa paikallista elämän menoa, esin Plaza Charcolla, ja vanhankaupungin kauniilla pikkukaduilla. Tuossa jotain, mikä ekaksi tulee mieleen Puerto Cruzista. Myöhemmin vähän laajemmin saaren tarjontaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. annamanna Vierailija

  Annamanna on kyllä ihan uusi jäsen tällä palstalla. Olen siis menossa ensimmäistä kertaa Teneriffalle, Gran Canaria ja Las Palmas jo tuttuja kymmenien lomamatkojen ja vuoden asumisen kokemuksella. Olen kysellyt erilaisia juttuja toisten ketjuissa mutta ajattelin että tällainen ensikertalaisten ketju olisi paikallaan. En varmaankaan ole ainoa joka sinne Puerto de la Cruziin on matkalla ensimmäistä kertaa.
  Toivon todella että tähän ketjuun ei tulisi noita turhia juttuja ja ilkeyksia, niitä ei viitsi kukaan lukea, en ainakaan minä. Joten kiitos näistä vinkeistä mitä olen jo saanut tässä ketjussa ja aikaisemmissakin kyselyissä toisissa keskusteluketjuissa.
   
 7. annamanna Vierailija

  Kun tulee suosituksia erilaisista nähtävyyksista ja kokeilemisen arvoisia paikkoja, on hyvä ottaa tabletti mukaan ja matkalla lukea ja suunnitella mihin suuntaa lähtee matkaamaan. Ja olen siis lähdössä ihan yksin joten senkin takia on kiva tietää etukäteen edes jotain.
   
 8. Mukavata Vierailija

  Mukavata saada annamanna keskuuteemme hienoilla kirjoituksillaan.
   
 9. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 252
  Saadut tykkäykset:
  272
  Annamanna
  Kuinka pitkä on komasi? Kun tietää tuon, on helpompi neuvoa ensikertalaiselle missä silloin kannattaa käydä ja mitä jättää toiseen kertaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. annamanna Vierailija

  Kaksi viikko ja ongelmana on että en pysty pitkiä matkoja kävelemään, tai ainakin joudun lepäilemään välillä. Lonkka vähän kiukuttelee. Olenkin miettinyt jotain kävelysauvaa mukaan mutta onko noloa kaupungissa käyttää kävelysauvoja :unsure:
   
 11. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  annamanna,

  Ei ole noloa kulkea kävelysauvan tai sauvojen kanssa, itselläni on ollut joskus kävelykepin tarve reissussa ja ostin sellaisen kokoontaitettavan kävelykepin, samoin on joillakin niitä sauvakävelyyn tarkoitettuja keppejä, sellaisia kokoontaitettavia.
  Siitä on Puerto de la Cruz mukava kun ei ole kauhean iso kaupunki ja jos innostuu välillä liikkumaan enemmän niin kivoja huilauspaikkoja on paljon, puistoja penkkeineen.
  Aika paljon olemme kaupungissakin taksia käyttäneet, ihan parasta palvelua ja edullista, onko edelleen siinä 3,5 euron luokkaa kaupukialueella? Sen tietää siellä viimeaikoina lomailleet, tippi tuon summan päälle jos on tyytyväinen palveluun. Yleensä on hyviä kuskeja mutta nykyään on ollut tarkkailtava että saa vähän korkeamman taksin kuin ne vanhat mersut, lonkka ja polvivikaisten on kenkkua istuutua sinne" lattian tasalle" Uusia automalleja jo on ja tila-autojakin näkyy jo paljon liikenteessä.
  Onneksi sinun huoneessasi on jääkaappi voit siellä pakastinlokerossa pitää kylmäpussia valmiina jos oikein lonkka alkaa kiusimaan saat kylmähoitoa.

  Hih nämä on näitä omia kokemuksia vuosien saatossa kun on ollut yhtä ja toista kipuilua.
  Sauvat vaan mukaan, niin on helpompaa. Käyttää kun on tarvis.
  Tuota Titsalla liikkumista kannattaa kokeilla lähikyliin, jo matkat ovat hienoja kokemuksia.


  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. annamanna Vierailija

  Ja tarkoituksenahan ei ole juosta pää kolmanteja jalkana siellä vaan juuri kävellä ja kiertää ja levätä tarpeen mukaan. Kaikissa paikoissahan ei kuitenkaan ehdi millään käymään mutta onhan sitten mitä valita.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 252
  Saadut tykkäykset:
  272
  Annamanna. harmi kun olet valinnut hotellin tuolta mäkisemmästä maastosta kun liikkumista haittaa tuo lonkkasi. Ihan siinä alakaupungilla olisi ollut helpompaa liikkuminen. Se on totta, ettei kahdessa viikossa ihan joka paikkaan ehdi, joten on parasta tutustua tuohon kaupunkiin, eripuolille. On kuin kaksi osainen, on se uudempi puoli jossa myös merivesi altaat sijaitesvat ja tuo Ranilan alue, jossa vanhaa kaupunkia pikku taloineen vielä nähtävissä. vanhan kaupungin ikäänkuin jatkeena on San Felipen vanha linna ja siellä oleva ranta-alue kauniine istutuksineen joka sekin näkemisen arvoinen. Ranta.alue jatkuu aina seuraavaan kaupungin osaan, Punta Bravaan, jossa sitten on myös tuo jo mainittu Loro Pargue. Tosin sinne jo kertyy matkaa jota ei ehkä kannata kävellen lähteä menemään. Sitio Litre on yksi minun lempikohteeni orkideoiden takia . Se on lähellä hotelliasi.

  Onhan sitten monia käyntikohteita kaupungilla kiertelyn lisäksi joihin on kiva mennä noilla Titsan busseilla, Tietenkin suosittelen La Orotovan kaupunkia joka on siinä lähellä, mutta on kyllä sanottava että aika raskas paikka jos liikkuminen huonoa, on niin paljon mäkiä.

  Eikä sovi unohtaa, jos shoppailusta tykkäät tuota Al Cambo la Villaakaan. Kauppakeskus jossa paljon erilaisia kauppoja, iso valintamyymälä ja paljon merkkiliikkeitä, Se on taksimatkan takana vaikka Titsallakin pääsee mutta siitä on sitten vielä pieni kävelymatka perille Taksi vie oville asti.

  Tuo kaupunki itsestään antaa ensikertalaiselle niin paljon katselemista, Tuo Taoron puistokin siinä kaupungin sydämessä ja siellä Taoron mäellä kaunis kahvila Risco Bello, sellainen rauhallinen paikka jossa kaupungin vilske unohtuu.
  You Tubesta löydät tavattoman paljon videoita kaupungista joista saa hyvä käsityksen etukäteen paikasta.

  Toivon sinulle mukavia hetkiä suunnitellessasi matkaasi sinne.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  No niin. Nyt kun matkan pituus on selvillä, kävelyn lievä rajoitekin, niin unohdetaan nuo pidemmät kävelylenkit ja siirrytään enemmän lomamoodiin. Sitio Litreen on Pez azulista helppo poiketa. Matkahan on lyhyt ja sopiva vaikka aamupäivän kestävään tutustumiseen. Muista poiketa siellä puiston perällä olevassa Cafe Orquideassa valkkarilla tai kaffella nyt ainakin. Aika pysähtyy, kun sen kahvilan rauhassa istut nauttien auringon lämmöstä ja kiireettömästä lomatunnelmasta.
  [​IMG]


  Loro parguessa sen sijaan saat kyllä kulumaan helposti koko päivän, jos kaikki merileijonia, miekkavalaita, hylkeitä ja papukaijoja vilisevät näytökset käyt läpi. Pingviini, sekä vesimaailmassa menee aikansa ja muutenkin puistossa nähtävää riittää, varsinkin, jos papukaijat kiinnostavat. Niitähän siellä on maailman suurin kokoelma.

  [​IMG]

  Yksi kiva aamupäivän lenkki voisi olla aikaisemmin mainitsemani Botanico Garden luonnonpuisto, yhdistettynä La Pazin maisemiin,


  [​IMG]
  Pez Azulista ensin kilometrin verran mäkeä ylös. Sieltä poistuttuasi lähdet tietä pitkin vasemmalle kohti Riu Garoe hotellia, tasaista maastoa, paljon kaunista La Pazin puistomaisemaa vain noin 600-metrin matka.

  [​IMG]

  Riu Garoen kulmalta sitten vasemmalle, huom heti Riu Garoen aidan takaa alkaa iso kävelypuisto, loivaa alamäkeä meren suuntaan muutama sata metriä, kunnes saavut tien risteykseen, josta taas vasemmalle jyrkänteen reunaa myötäillen. Sillä reitillä näet Puerto Cruzin ja La Pazin kauneimpia omakotitaloja, sekä rivitaloja, jyrkänteen laidalla, josta suunta kohti Best Semiramis hotellia, ei mikään kaunis rakennus, mutta huikealla paikalla. Heti hotellin kulmalta raput oikealle alas ja saavut aivan jyrkänteen laidalle kulkevalle kävelykadulle,

  [​IMG]
  Kuvassa takana Best Semiramis ja etualalla Bellavista.

  jatkaen matkaa samaan suuntaan Bellavista hotellin ohi, kohti Playa Martianezia, kuitenkin korkealla, hienon näköalan kävelykadulla. Viimein saavut näköalapaikalle, missä jokaisen Puerto Cruzissa kävijän tulee poiketa:

  [​IMG]

  Näköalapaikan lähistöllä aukean puolella vasemmalla sitten tuo kirkko;

  [​IMG]

  Tämän jälkeen mäkeä alaspäin, loivasti vasemmalle ja sitten tutun ison kadun varrelta oikealle takaisin Pez Azulille, vaikkapa auringonottoon, toki oman valinnan mukaan. Lenkki tekee siis lähes täyden ympyrän, on noin 5 kilometrin mittainen, mutta puistonpenkkejä riittää istuskeluun ja vain reitin ihan alkuun, joudut mäkeä kävelemään ylöspäin. En toki tiedä kuntoasi, mutta ei tuon mahdoton käveltävä pitäisi olla.

  Siinä Kolme ehdotusta päiväretkiksi itse Puerto Cruzissa. Sitio Litre ja Botanico Garden ovat vain muutaman euron hintaisia käyntipaikkoja, ja Loro Pargue sitten reilut 30 Euroa maksava kokonaisuus. Tuo junamatka sinne rantakadun varrelta Catalonia Las Vegas hotellin edestä on sen sijaan ilmainen. Kuten toki paluukin.

  [​IMG]

  Lisääkin vinkkejä tulee, jos kiinnostaa. Nämä siis omia kiinnostuksen kohteita. Tuota kävelylenkkiä voi sitten varioida La Pazin kauniilla kaduilla eri kohdista kulkemalla. Aina löytyy jotain mielenkiintoista katseltavaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  18
  Hienoja kuvia tutuista paikoista. Bonuksena viimeisenä meikän hotelli.
  Orkideapuiston kahvilasta vielä, suosittelen sen todella hyvää sangriaa.
  Fiilistellään porukalla vielä vähän aikaa...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Annamanna, sinulla on Aurinkomatkojen matka, jonka toivon olevan takavuosien tasoa. Viime kautena kuului vähän muutakin, mutta ei siitä sen enempää. Siinä Pez Azul’in vieressä, kadun vastapuolella, on Casablanca, jossa aurinkomatkojen opas päivystää joka viikko, tiettyinä päivinä. Omaa toimistoa ei Aurinkomatkoilla viime kautena enää ollut koko Puerto de la Cruz’ssa.

  Kaksi viikkoa menee hetkessä. Erityisesti jos lonkka kiusaa, tukeudu niihin taksipalveluihin. Ne ei maksa paljon. Pez Azul’sta Charcolla taitaa päästä perusmaksulla, joka oli n. 3,20. Perusta vaikka oma lompakko taksimaksuihin, jotta on helppo kontrolloida ja on sopivan kokoista rahaa aina käsillä. Suomalainen luulee yleensä aina, että taksi on kallis. Meni pari vuotta itselläkin todella sisäistää, miten edullista se Puertossa on.

  Aurinkomatkat järjestää vakioreissuja, joten poimisin muutaman sellaisen. Esitteet löytyy Aurinkomatkojen kansiosta Casablancasta. Muut tietää, löytyykö Pez Azul’sta. Ennen olivat ihan tasokkaita, ensikertalaiselle. Teneriffan Suomi-kerho ottaa matkoillensa nykyään vai jäseniä verotusteknisistä syistä johtuen, eli sitä on turha suositella.

  Monasterio on mainittu. Loro Park on mainittu. Molemmat on helposti sen päivän keikka, varsinkin viimemainittu, jonka suhteen kannattaa funtsia sen toisenkin kerran lunastaminen ensimmäisen yhteydessä. Silloin se on halpaa, eikä ahkerinkaan katso kunnolla koko puistoa päivässä.

  Yksi tai kaksi matkanjärjestäjän reissua, tutustuminen kaupunkiin, johon menee helposti kolme päivää, kiireiselläkin ja hups; se oli melkein se kaksi viikkoa. Se on tavallaan ”alkuruoka”. Seuraavalla kerralla voi sitten pohtia, mitä ”pääruualta” edellyttää. Jos Teide ei osu Aurinkomatkojen tarjontaan, jättäisin sen ”pääruokaan”. Siihen kannattaa varata vähintään se päivä, jotta tietää, mitä ainakin jäi näkemättä -sitä seuraavaa kertaa varten. Liikaa ei kannata ahnehtia. Jo siinä kaupungin ilmapiirin hahmottamisessa menee oma aikansa. Oivallusta ei kannata kiirehtiä. Kun on aikaa havainnoida, tekee sen syvällisemmin, jolloin Puerto de la Cruz’in erityisyys, tulee mieleen tavallaan takaumina, vielä kotonakin, kun reissusta on aikaa.

  Edit (lisäys):
  Noh, huomioiden Annamannan kokemuksen saarista, osoitettakoon tekstini siinä yhteydessä, kuin ketjun perustaja on aloituskysymyksensä asettanut -siis "yleensä ensikertalaisille".

  Lisäys2:
  Kävelykepeissä ei Puertossa ole mitään kummallista, niitä näkee, monilla. Siinä se Remukin, toissa vuonna, istuskeli Charcolla tuplakeppien kanssa, mutta niitä on, niin syntyperäisillä, kuin turisteillakin.
   
  Last edited: 31.08.2017
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Pirssillä Vierailija

  Onko tapana antaa taksille tippiä kaupunkimatkoista, ts esim pyöristää lähimpään tasa- tai puolikaseuroon?
   
 18. Pirssillä Vierailija

  Jaa, olihan tuolla aikaisemmin jo vastauskin. Sorry, meinas mennä ohi silmien.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Kyllä vain. Pakollista se ei toki ole, mutta silminnähden kuskit ilahtuvat, jos tippiä saavat. Kaupungin sisällä matkustaa pääasiassa alle 3.50 hinnalla ja kaukaisimpiinkin hotelleihin, kuten Riu Garoe pääsee taksilla noin 4 Euron hintaan. Taksikuskithan ovat tuolla tuntipalkalla ja päättäjät ovat tuon alhaisen hintatason valinneet. Pyöristys seuraavaan Eurosummaan kuulostaa hyvältä valinnalta. Sunnuntaisin muuten takseilla on pyhälisä, mutta se on pikkusumma lisää hintaan.
   
 20. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  22
  Hei annamanna, kiva kuulla että sinäkin olet paljon viettänyt aikaasi Las Palmasissa. Niin minäkin sielllä vietin nuoruuteni kaikki lomat. Jos olet vuoden asunut niin miten taittuu espanjan puhuminen nykyään? Minä innostuin jo ekan reissun jälkeen menemällä espanjan kurssille ja nyt puhun sitä aika hyvin. Tyttäreni toki paremmin. Polvi se mullakin reistailee ja kepin kanssa joskus köpöttelen. Mutta nyt on löytynyt hyvä lääke, joka on tarkoitettu hevosille! Terveyden hoitaja kertoi mulle lääkkeestä nimeltä JOINT-RLF ja yhtään kipulääkettä en ole ottanut 2 viikon jälkeen. Toimii!! Olen myös asunut Pez Azulissa n. 10v sitten ja altaan puolella, joten uudempaa tietoa ei ole.
  Hyvää matkaa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. annamanna Vierailija

  No espanja on sellaista itseopittua. Kyllä minä pärjäsin jotenkin espanjan ja englannin sekoituksella. Mutta unohtunut on lähes kaikki. Viimeksi tulin pois Las Palmasista vuonna 1993 enkä sen jälkeen ole käynyt etelän reissussa. Kyllä minä kävelen, en käytä keppiä täällä kotona mutta ei tule käveltyäkään niin paljon kuin reissussa, ennakoin vain että joku keppi olisi hyvä olla mukana. Ja taksillä tosiaan pääseen sieltä alakaupungista ylöspäin. Minulla oli ensi varattuna joku hotelli siitä ihan keskeltä Charcon läheltä mutta vaihdoin koska ajattelin että saattaa ehkä olla hiukan levotonta. Nuorempana juuri tuollainen keskellä oleva hotelli olisi ollut se sopiva mutta iän myötä arvostaa luontoa ja rauhaa.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Hyvää huomenta vaan.

  Mainitsin tuolla aikaisemmin rannat. Jos käveleminen on hankalaa, niin Playa de Bollullo lienee pois suljettu vaihtoehto, sillä matka on pitkähkö, vaativassa maastossa ja itse rantaan laskeutuminen ja nouseminen on hankalaa korkeuserojen takia.

  [​IMG]
  Huomatkaa kuvan oikeassa reunassa Puerto Cruzin Martianezin rannalla olevat hotellit, mitkä näkyvät aseuraavassa kuvassa. Se antaa vähän perspektiiviä kävelymatkasta Playa Bollullolle.

  Playa Martianez taas on mielestäni uintikelvoton, kovan aallokon takia, toki kiva paikka viettää aikaa ja katsella vaikka surffarien toimia, sekä vaan istuskella auringossa.

  [​IMG]

  Playa Jardin sensijaan soveltuu jo erinomaisesti rentaelämään ja siellä voi tuulesta riippuen jopa uida. Aallot tosin ovat kovanlaiset, joten varovainen pitää olla, varsinkin huonojalkaisen.

  [​IMG]

  Paras paikka uimiseen lienee kuitenkin Lago Martianez merivesialtaat, aivan kaupungin paraatipaikalla, joita vielä ei täällä ole mainittu. Altaisiinhan pumpataan merestä suolavettä, joten se kannattaa ottaa huomioon sukeltaessa veteen.

  [​IMG]

  Jos meressä kuitenkin haluuaa käydä talviaikaan uimassa, suosittelen Titsalla matkustamista. Ensin Puertosta Santa Cruziin 102 tai 103 bussilla ja sieltä vaihto 910 bussiin, joka vie Playa de las Teresitas rannalle. Las Teresitas rantahan eroaa Puerto Cruzin rannoista vaalean saharasta tuodun, hienon hiekkansa takia:

  [​IMG]

  Parastahan tuossa Las Teresitas rannassa on tuo rakennettu aallonmurtaja, jolloin isoja aaltoja ei uimarien kiusaksi ole. Kannattaa poiketa tuolla vaikka vain tunnelmaa haistelemassa. SE, ehtiikö kahden viikon lomallaan poikkeamaan noinkin kaukana, matkahan kestää lähes kaksi tuntia Titsalla, on sitten jokaikisen oma valinta. Nähtäväähän Puerto Cruzissa noin lyhyelle ajalle riittää muutenkin. Mutta uimapaikkana, siis meressä uimiseen tuo lienee saaren paras paikka. Samalla reissulla kun voi sitten poiketa Santa Cruzissa vaikka shoppailemassa. Sieltä kun löytyy oikein viehättävät ostoskadut kahviloineen ja kauppoineen:

  [​IMG]

  Tuollaisia pitkähköjä kävelykatuja kulkee lyhyen matkan päässä Santa Cruzin linja-autoasemasta kaksin kappalein rannasta isolle puistoalueelle ja takaisin. Kannattaa poiketa, jos aikaa on. Sunnuntaisinhan tuolla järjestetään iso kirpputori, joten jos sellaiset kiinnostavat, niin päivä kannattaa matkaan uhrata.

  Palataan asiaan...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Josko "riittää jo" koittaisi tuon saivartelun sijaan vaikka itse tuottaa jotain sisältöä palstalle.

  Hyvää huomenta vaan. Palataan matkavinkkeihin ensikertalaisille. Puerto Cruzissahan on itse kaupungissakin jonkin verran nähtävää. Näitä asioita on tällä palstalla pyöritelty useasti, mutta kun kysytään, niin neuvon toki mielelläni.

  Pez Azulista Taoron mäelle, Risco Bellon kahvilaan ja jopa itse Risco Bello puistoon on kaksikin reittiä, mitä voi käyttää. Yleisin ja tunnetuin on tietysti Bel Air tornitaloa vastapäätä olevat portaat ja mäkeä ylös nouseva tie. Nyt kun Pez Azulista ilmeisesti lähdetään, suosisin sitä toista reittiä, eli San Fernandon kautta kulkevaa. Pez Azulista kun ulos suuntaa ja barrancon yli, Cepsan huoltoaseman ohi käveltyä käännytään Sitio Litren tietä vastapäätä olevaan melko jyrkkään ylämäkeen Calle Belcicalle, jossa onneksi hyvä kaiteet, mistä tukea saa.

  [​IMG]

  Matkaa jatketaan seuraavaan vasemmalle kääntyvää risteykseen Calle de Ingleterralle tai Calle de Suizalle, jotka molemmat vievät, huom jo tasaista maastoa, ei enää ylämäkeä, kohti Pargue Taoron tasaista puisto osuutta, joka on viime vuosina uusittu ja kunnostettu.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa istahtaminen puistonpenkille tai vaan kulkeminen ympäri puistoa lienevät paikallaan. Kun itse puistossa on tarpeeksi kuljeskeltu, kannattaa poiketa puiston länsilaidalla Anglikaanista kirkkoa katsomassa.

  [​IMG]

  Monasti ovat ovet olleet auki kirkossa ja vanhat rakennuksethan ovat omasta mielestäni aina kauniita katella. Kirkon ovelta ulos tielle tultua käännytään oikealle kohti hotelli Miramaria ja vanhaa Puerto Cruzin casino-rakennusta, jonka ohitettua oikealla on Risco Bellon mainoskyltti.

  [​IMG]

  Risco Bellossa kannattaa sitten poiketa kahvittelemassa, tai pikkupurtavalla, sillä rauha ja hiljaisuus kauniissa maisemassa on jotain ylimaallista.

  [​IMG]

  Tämän jälkeen valinta, jossa joko poikkeaa itse Risco Bello puistossa, joka on maksullinen, noin 4 Euron hintainen. Puisto voisi olla loistavan kaunis, mutta se on päästetty alakuloiseen kuntoon. Puistossa kulkiessa on paljon korkeuseroja, joten se kannattaa ottaa huomioon. Laitan muutaman kuvan maistiaisiksi.

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  Poistuttuasi Risco Bellosta käännyt oikealle ja saavut Pargue Taoron hienoimpaan, mutta toki jyrkkään mäkiosaan. Onneksi tie vie tuossa kohtaa alaspäin ja kaiteita on paljon kulkemisen helpottamiseksi.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Putousten jälkeen sitten hiukan maisemaa Puerto de la Cruziin yli kattojen.


  [​IMG]

  [​IMG]


  Sitten vaan mäkeä alas kaupungille, hotellille tai mihin mielenkiinto sattuu viemäänkään. Tämä kuuluu siis omiin päiväretkiini, tai no, aamupäivän tunnelmapalaksi. Eikä noihin maisemiin koskaan kyllästy. Siksi kai mielenkiinto vetää meikäläisiäkin yhä vaan uudestaan noihin maisemiin. Onpas kiva fiilistellä tällaisilla kuvilla taas ennen tulevaa matkaa. Hauskaa matkan odotusta vaan...;)
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 24. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Kyllä vaan mukavia paikkoja löytyy itse kaupungista ja tuonne ylös on kyllä meikäläisten nykyään ollut parempi mennä taksilla. Takaisin Taoron puiston vesiputousten kohdalla voi kävellä alaspäin pikku hiljaa. Kyllä joka lomalla tulee siellä käytyä, se vaan on niin nätti alue.

  Kauniita kuvia, kiitos Antigue!  Terveisin
   
 25. annamanna Vierailija

  Kiitos ihanista kuvista. Näitä täytyy tentata vielä monta kertaa ennen reissua.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti