Hae Anna.fi-sivustolta

Ohjeita keskustelupalstalle kirjoittamiseen

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä Anna.fi-moderaattori, 12.06.2008.

 1. Anna.fi-moderaattori Anna-moderaattori Ylläpidon jäsen

  liittynyt:
  15.06.2007
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  8
  Palstalle kirjoittaminen – mistä liikkeelle?

  Palstalle kirjoitetaan joko aloittamalla uusi keskustelu taikka vastaamalla jo olemassa olevaan keskusteluun. Jotkut Plazan keskusteluista vaativat rekisteröitymistä, mutta suurin keskusteluista on vapaita kaikille rekisteröitymättä.

  Kun rekisteröidyt keskustelupalstalle, saat käyttöösi nimimerkin, jota kukaan muu ei voi käyttää. Rekisteröitymiseen tarvitset vain voimassa olevan sähköpostiosoitteen, henkilötietoja ei kysytä eikä tarvita.

  Rekisteröityneen tietoja ei luovuteta eteenpäin.

  ”Netiketti” – miten palstalla keskustellaan?

  Jotta keskustelupalstat pysyisivät asiallisina, tarkkailevat moderoijat keskusteluja ja tarvittaessa asiattomuuksia moderoidaan, eli muokataan tai poistetaan. Jos häiriköinti palstalla on jatkuvaa tai kirjoitetut viestit erittäin asiattomia, moderoinnissa käytetään apuvälineenä kirjoituskieltoa, joka annetaan joko nimimerkille taikka ip-osoitteelle. Tässä ohjeita asialliseen kirjoittamiseen:

  1. Älä kirjoita palstalle omia tai muiden henkilötietoja, mukaan lukien sähköpostiosoitteet. Harkitse myös mitä henkilökohtaisia asioita kirjoitat julkisesti. Älä kopioi palstalle henkilökohtaisia sähköpostiviestejä ilman lähettäjän lupaa. (Henkilötietolaki) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523

  2. Keskusteluissa ei saa levittää laitonta tai säädytöntä materiaalia. Myös rasismi ja siihen rinnastettava jonkin ihmisryhmän halventaminen on kielletty. (Rikoslaki) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

  3. Ilmoita lähde selvästi, jos lainaat tekstiä tai kuvaa artikkelista, kirjasta, blogista tms. (Tekijänoikeuslaki) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404

  4. Älä pistä palstoille aikuisviihdekuvia tai linkkejä kyseisille sivuille.

  5. Mainostus kaikilla keskustelualueilla on kielletty.

  6. Käytä kirjoittaessasi tehosteita hillitysti. Vältä HUUTAMISTA, ja hillitse kuvien liittämistä viesteihin.

  7. Tutustu keskustelualueeseen ja sen kulttuuriin ennen kuin kirjoitat. Kirjoita aiheesta, kunnioita kunkin palstan kirjoituskulttuuria ja -tyyliä. Asioista saa kirjoittaa kriittisesti, mutta selkeät asiattomuudet ja henkilökohtaiset loukkaukset ovat kiellettyjä. Pyri kirjoittamaan keskustelun aiheesta, ei esimerkiksi toisten kirjoitusvirheistä.

  8. Muista hyvät tavat ja kirjoita kohteliaasti toisia kunnioittaen. Kirjoita harkiten, älä vastaa suutuspäissäsi. Muista, että kirjoitetussa keskustelussa kaikki vivahteet eivät välttämättä välity oikein.

  9. Muista lähdekritiikki. Älä usko kaikkea mitä luet ja varo häiriköitä. Typerät kommentit on parasta ohittaa, asiattomista viesteistä tulee ilmoittaa Ilmoita asiaton viesti -painikkeella tai palautelomakkeella. http://plaza.fi/palaute/

  10. Lainaa aiempaa viestiä tarvittaessa, mutta harkinnan kanssa: lainaa vain tarpeellinen kohta, ei koko tekstiä. Vältä myös liian pitkien viestien kirjoittamista.

  11. Harkitse ennen kuin nostat hyvin vanhan keskustelun takaisin keskustelusivun alkuun.

  12. Jokainen kirjoittaja on itse vastuussa kirjoituksistaan. Rasistisista ja asiattomista kommenteista saattaa rikosilmoituksen myötä joutua edesvastuuseen. Rikostutkimuksen yhteydessä olemme velvoitettuja luovuttamaan poliisille kirjoittajan identifiointiin tarvittavat tiedot kuten ip-osoitteen.

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti