Hae Anna.fi-sivustolta

ohjeita pliis

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä tumpelo, 12.06.2013.

  1. N53 Vierailija

    Kaupassa myytävät eineksetkin (mm. joululaatikot) ja valmiiksi uuniin työnnettävät kypsennettävät (uunijuurekset ja broilerinkoivet ym.) ovat valmiiksi foliovuoassa, tuskin se nyt menisi elintarviketeollisuudessa läpi, jos se niin myrkyllistä olisi kun hevosenlihastakin jo vouhotettiin.
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 021
    Saadut tykkäykset:
    17
    On minulla kerran ollut alumiini vuoka ja ekalla käyttökerralla meni pilalle, kun laitoin siihen joitain sitruunaista. Alumiinikattila on myös kerran vuosia sitten ollut ja sitä käytin lähinnä perunoiden keittämiseen.
     
  3. tumpelo Vierailija

    Miksi sitten pidät harmittomana ohutta alumiinifoliota, joka palaa grillin kuumuudessa rikki?
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 021
    Saadut tykkäykset:
    17
    Uskon tuon vasta, kun sellaisen olen nähnyt. Suomalainen uskoo asian vasta, kun sen on näynyt.
    Pitääkö liian kuumassa grillata niitä nyyttejä?
     
  5. kun ei ole tietoa Vierailija


    ei usko vaaroja, ei myöskään hyviä puolia. Puutteellinen koulutus on monen "pimeän" asian takana.Kemia- fysiikka, niistä pitää jotain myös tietää.
    Alumiini jo sanana herättää epäilykset.
    Tuolla oli hirtehishauska sanonta itsestään eli "suomalainen ei usko ennenkuin näkee". Pitää paikkaansa juuri tuossa tapauksessa.... ja kun ei koe/näe koskaan, uskoo aina!!!
    Pakko taas nauraa, mutta tuo älyvapaa väite ei siis koske kaikkia suomalaisia, vain niitä pö...päitä!!
     
  6. valistaja Vierailija


    Esim. juureksey ja perunat vaativat aika kovan lämmön kypsyäkseen. Älä ota kantaa kun sulla ei edes ole grilliä.
     
  7. iNdo bo$$

    liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    3

    Äläkä sinä, kun ketään ei kiinnosta.
     
  8. neuvoni Vierailija


    Oikeassa olet eli ei ruokaa alumiinifolioon. Laitan nyytit siten että laitan ainekset voipaperiin ja sen nyytin päälle folio.
     
  9. ohjeita pliis Vierailija

    Kiitos rakas, ihana neuvo.
     
  10. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 021
    Saadut tykkäykset:
    17
  11. ohjeita pliis Vierailija

  12. http://www.kysy.fi/kysymys/alumiinia-kaytetty-kattiloiden-valmistuksessaonko-alumiinista-valmistettu

    3.09.200714:30
    Helsingin kaupunginkirjasto


    Alumiinisten mehumaijojen käyttöä ei enää suositella, koska niistä liukenee alumiinia varsinkin happamia marjoja keitettäessä.
    Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen elintarvikelaboratoriossa on tutkittu alumiinin liukenemista keittoastioista. Raparperimehun alumiinipitoisuus oli jopa 170 milligrammaa kilossa, mikä on yli satakertainen tuoreeseen raparperiin verrattuna. Mustaherukkamehun alumiinipitoisuus lisääntyi työn edetessä: ensimmäisen pullollisen alumiinipitoisuus oli 20 mg/kg, kolmannen 40 mg/kg ja neljännen 77 mg/kg. Mansikkahillon alumiinipitoisuus kaksinkertaistui alumiinikattilassa ja happamassa marjakeitossa alumiinia oli moninkertaisesti muunlaisessa kattilassa keitettyyn verrattuna. Myös neutraali vesijohtovesi näytti liuottavan alumiinia. Mainittakoon tässä yhteydessä sekin, että kuitenkin esim. kaurapuuron keittäminen alumiinikattilassa ja kakun paistaminen alumiinivuoassa osoittautui turvalliseksi – nämä neutraalit ruoka-aineet eivät liuottaneet merkittäviä määriä alumiinia.

    Saamme alumiinia elintarvikkeista ja juomavedestä, lisäksi esim. monet happamuutta neutraloivat vatsalääkkeet sisältävät alumiinia. Kaikki ruoansulatuskanavan kautta saatu alumiini ei kuitenkaan varastoidu elimistöön, vaan suuri osa siitä poistuu virtsan mukana.
    Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan alumiinia ei haitallisesti kerry elimistöön, mikäli päivittäinen saatu alumiinimäärä on 5-125 mg/vrk. Alumiini näyttäisi varastoituvan ihmisellä aivoihin ja sen yhteyttä mm. Alzheimerin tautiin on tutkittu. Lisää tietoa alumiinin terveysvaikutuksista Terveysportti-sivustolta alla olevasta linkistä:

    http://www.terveysportti.fi/pls/ltk/ltk.koti?p_artikkeli=ttl00016

    Toisena lähteenä käytetty
    Tuire Kansasen artikkelia ”Alumiinia kannattaa kartella” (Terveys 2000 -lehti, v. 1991, nro 5.)
     

Suuri kesähoroskooppi 2017: Rakkaus, työ ja terveys

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti