Hae Anna.fi-sivustolta

Oikea suhtautuminen koronavirustautiin

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä vierailija, 04.02.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Erään maailmankuvan mukaan ihminen saa elämäänsä sitä mihin hän kiinnittää huomiota. Jos me nyt sitten suuntaamme huomiotamme kiinalaiseen koronavirustautiin, peläten sen leviämistä ja jopa tarttumista meihin, niin silloinhan me lisäämme pelkojemme toteutumisen todennäköisyyttä.

  Maailman tiedotusvälineet seuraavat suurella kiinnostuksella taudin leviämistä, esittelevät erilaisia uhkakuvia ja skenaarioita taudin leviämisestä, tartuntatapoja yms. Tämä yhdenmukaistaa ihmisten käsityksiä, ja mitä yhtenäisempi ja koherenttisempi ihmisten mielikuva tilanteesta on, sitä varmemmin tilanne toteutuu juuri niin.
   
 2. vierailija Vierailija

  ... Epäilen kovin. Jos virukselle altistuva ei kiinnitä asiaan mitään huomiota - niin hänkö jotenkin tällä tavalla olisi taudille sitten ihmeellisesti immuuni.?
   
 3. vierailija Vierailija

  Toimii myös päinvastaisesti eli mitä enemmän tiedämme sen varmemmin pystymme toimimaan niin että sairaus saadaan kuriin. Ymmärrän aloittajan pointin eli voi kunpa en kaatuisi ja kaaduin kuitenkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. vierailija Vierailija

  Jos johonkin - mihin tahansa asiaan varautuu ennakolta - lisääkö se tapahtuman todennäköisyyttä tapahtua?

  Jos se sitten tapahtuu - eikö ole parempi, että siihen on varautunut?
  Esim, "ennakoin kaatumisen mahdollisuuden, kaaduin mutta en sen sentään lyönyt päätäni tai loukannut. Onnekseni olin varautunut liukkaaseen keliin nastoin."
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. vierailija Vierailija

  Kyse ei ole immuniteetista. Esille otetun maailmakuvan mukaan asiat tapahtuvat niin että se huomiota kiinnittämätön ihminen ei edes joudu tilanteisiin joissa hän altistuisi virukselle.

  Kyse ole varautumisestakaan sinänsä, vaan siitä kuinka paljon ihmisen ajatukset pyörivät sitä tapahtumaa peläten johon hän on varautunut.
   
 6. vierailija Vierailija

  Maailman tapahtumia käytetään monenlaisten tarkoitusten edistämiseen, niin myös koronavirusepidemiaa.

  Seuraavan videon nainen puhuu mielestäni hieman venäläiseen tapaan. Se ja videon sisältö saivat minut ajattelemaan että tässä voisi olla kyse venäläisten tahojen mielipidevaikuttamisoperaatiosta.

  Oli miten oli, sisältö on mielikuvituksekas: Pleiadilainen ET porukka lentää avaruusaluksella kiinan koronavirusalueelle, ottaa teleportaatiolla näytteitä sairastuneista ja väittää että kyseessä on valtaapitävien järjestämä feikki, koska mitään koronavirusta ei löytynyt. Lisäksi tämänkin takana on Bill Clintonin säätiö kataline suunnitelmineen!

   
 7. vierailija Vierailija

 8. vierailija Vierailija

  Eli jos kiinnitän huomioni lottovoittoon, saan sen?
   
 9. vierailija Vierailija

  Mitä enemmän olet lotonnut, sitä enemmän ajatuksesi ovat olleet lottovoiton tavoittelussa ja sitä suurempi on mahdollisuutesi voittaa.
   
 10. vierailija Vierailija

  Minä taas en veikkaa, en lottoa. Mahdollisuuteni lottovoittoon on pyöreät nolla.

  Tästäkö sitten yllä olevan esimerkin tavoin joku vetää johtopäätöksen, että kun ei kiinnitä mitään huomiota tähän koronavirukseen niin ei silloin siihen sairastuisi?
  Entä jos jos ei kiinnitä mitään huomiota myöskään tavalliseen flunssaan? Olen melko varma ettei tällainen "kaiken huomioimaton mieli" anna lisäsuojaa tauteja vastaan, vaan hänkin sairastaa toisinaan aivan kuten muutkin.
   
 11. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Jos et lottoa, niin et takuulla saa vaikka hulluna kiinnittäisit huomiota. :D
   
 12. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Enpä usko että koronaan huomion kiinnittäminen tai kiinnittämättä jättäminen vaikuttaa mitää, se sen sijaan menetkö sinne Wuhaniin vai mikä se paikka oli vai et. Toistaiseksi lienee hyvin epätodennäköistä jotta sen Suomessa saisit vaikka ihan hulluna siitä lukisit ja pelkäisit.
   
 13. vierailija Vierailija

  sillei koronaan huomion kiinnittäminen vaikuttaa, että jos kiinnittää huomiota oikealla tavalla, siltä välttyy. Eli pitää tiukasti mielessä oikeanlaisen käsienpesun ja oikeasti pesee käsiään ohjeiden mukaan. sillä talttuu niin koronat, kuin muutkin flunssat ja influenssat.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. vierailija Vierailija

  Moni täällä uskoo aarrekarttaan. Sen toimivuusidea on täysin sama, tulevaisuuden ohjelmointi suuntaamalla huomiota siihen mitä haluaa, tai koronan tapauksessa pelkää.
   
 15. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Jep
   
 16. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Mä en aarrekarttaankaan sillä lailla usko että se jotta sulla on kuva seinällä jostakin pelkästään sulle sen yhtäkkiä tuo ilman että mitään ite teet. Se voi kyllä stimuloida sua tekemään asioita joita haluat.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. vierailija Vierailija

  Villi veikkaus; yht'äkkiä keksitään rokote..
   
 18. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  53
  Jostain syystä en osaa olla yhtään huolissani tästä viruksesta.
   
 19. vierailija Vierailija

  Luin tästä aarrekartan ideasta täältä - http://www.anutevanlinna.com/blogi/aarrekartta-ohje - "On vain inhimillistä haluta helppo tie onnistumiseen ja toivoa, että aarrekartan askartelemalla elämä muuttuu taikavoimien siivittämänä..."

  Itse olen sitä mieltä, että minkäänlainen haaveilu, unelmointi, pelokas ajatus YKSINÄÄN ei tuo näitä asioita lähemmäs. Huomion lisäksi meiltä tarvitaan myös TEKOJA. Silloin se saa mahdollisesti ns. tuulta purjeisiin ja edes mahdollisuuden toteutua (tai kokonaan välttyä siltä).

  Ihan yksinkertaisia esimerkkejä aikaisemmista:
  Pelkkä haaveilu loton päävoitosta ei riitä - sinun on lotottova - osallistuttava (todennäköisyytesi voi silti olla jotain 0,000005%).

  Käsienpesu: Taas toimimme jollain tavalla x, jolloin sairastumisemme todennäköisyys pienenee...

  "Tulevaisuuttaan voi siis ohjelmoida" tuloksellisesti kun siihen lisätään omat teot.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. vierailija Vierailija

  Koronavirustartuntojen määrän kasvussa on tapahtunut hyvin positiivinen muutos. Jo muutaman päivän ajan uusia tartuntoja on ilmoitettu vähemmän kuin edellisenä päivänä.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/

  Viitaten ketjussa tarjottuun näkökulmaan asiasta: Olemmeko siis kollektiivisesti päättäneeet että me emme luo tästä taudista epidemiaa?
   
 21. vierailija Vierailija

  Koronavirustartunnat hyppäsivät tänään uuteen ennätykseen. Nyt tartuntoja ilmoitettettinkin huomattavasti enemmän kuin eilen ja kuolemiakin jo yli 200/pv.

  Nytkö tämä ns. "kollektiivinen ajattelumme" muutti mieltään?
   
 22. vierailija Vierailija

  Kriittinen massa, "sadas apina" -ilmiö ...ja koronavirus.

  "Sadas apina -ilmiö nimettiin 1950-luvulla, kun tietyn määrän apinoita oli havaittu oppineen erityisen käyttäytymismuodon, joka oli levinnyt samanaikaisesti yhdestä apinaryhmästä kaikkiin saman lajin edustajiin myös muissa maissa merten takana, kaikkialla maailmassa. Vedalaiset Intian niemimaan viisaat tiesivät tämän ilmiön olemassaolon jo tuhansia vuosia sitten. Heillä onkin ikivanha profetia nimeltä Kalki ja Valaistuneiden kriittinen massa. Hindujen profetian mukaan Kultakausi alkaisi Kali Yugan päätyttyä vuoden 2012 paikkeilla, mutta tarvittaisiin kuusikymmentätuhatta valaistunutta ihmistä – ”kriittinen massa” – aloittamaan ketjureaktio, joka leviäisi koko ihmiskuntaan."

  ... Tämän vanhan viisauden mukaan tarvitaan siis 60000 ihmistä ylittämään kriittinen massa jolloin ketjureaktio leviää koko maailmaan. Olemme juuri nyt ylittäneet tämän kriittisen vaiheen koronaviruksen osalta (13. päivä 8:00 - 60,300 tapausta). Kaikki merkit viittaavat siis pandemiaan -taudin leviämistä ei pystytä enää pysäyttämään.
   
 23. vierailija Vierailija

  'Hyppäys' on seuraus tilastointitavan muutoksesta. Luvut ennen ja jälkeen hypyn eivät ole vertailukelpoisia. Kannattaa katsella kehitystä ainakin viikko ennen uusia johtopäätöksiä. Veikkaisin sen puolesta että uudenkin tilastointitavan luvut osoittavat uusien tartuntojen määrän olevan edellistä päivää pienemmät.

  Olisiko sinusta parempi jos olisin väärässä?
   
 24. vierailija Vierailija

  Tilastointitapaa piti kiinalaisten muuttaa koska siellä laboratoriot eivät yksinkertaisesti kykene enää pysymään tartuntojen tahdissa ja antamaan näytteistä vahvistettua tulosta. Nyt siellä kaikki vakavat keuhkokuumetapaukset luokitellaan suoraan koronaviruksen aiheuttamiksi, mitä ne todennäköisesti ovatkin. Laboratorioiden kapasiteetin saavuttamisesta johtui todenäköisesti myös tuo tartuntojen määrän hetkellinen näennäinen tilastollinen hiipuminen - kaikkia tapauksia ei vain keritä enää 100%:sti vahvistamaan sairastuneiden suuresta määrästä johtuen. Lisäksi moni sairastaa kotonaan ja monet tapaukset jäävät viranomaisilta täysin piiloon. Kaikki kun eivät suinkaan tarvitse tehohoitoa. Viralliset tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.
   
 25. realisti Vierailija

  Koronavirus on todella vaarallinen ja tappava virus. Ainoa ehkäisymenetelmä on hyvä käsihygienia ja yskimisen välttäminen kun ollaan ihnisten kanssa tekemisissä.. Yskiminen tehdään aina kertakäyttöiseen nenäliinaan tai paperiin tai sitten hihaan.....
  Seuratkaa uutisia, niin saatte asiallista tietoa. Mitkään aarrekartat tai toivomiset ei auta, ihan huvittavia keinoja täällä.
  Ja kyllä se voi levitä Suomeenkin, jos epidemiaa ei saaada kuriin Kiinassa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti