Hae Anna.fi-sivustolta

Oikea suhtautuminen koronavirustautiin

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä vierailija, 04.02.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 133
  Saadut tykkäykset:
  299
  Jotain hauskaakin on coronavirus aiheuttanut kaiken ikävyyden lisäksi

  Vessapaperileivonnaiset


  Joissakin maissa ovat alkaneet leipoa leivoksia jotka on vesspaperirullan näköisiä ;)
  Ja menekki taitaa niillä olla.
  Ensin kansa hamstraa vessapaperia kasoittain.
  Nyt on vessapaperileivokset tapetilla.
  -
  - https://www.nbcchicago.com/news/loc...aper-cakes-amid-coronavirus-outbreak/2243462/
  -
  .- https://www.thelocal.de/20200326/pe...-cakes-fly-off-the-shelves-at-dortmund-bakery
  -
  - https://www.nola.com/news/coronavirus/article_59c1e0e6-6a3f-11ea-9819-1fc6abf39763.html
  -
  - https://omni.se/toapappersbakelser-ny-internationell-trend-i-krisen/a/1npMmX
  -
   
 2. vierailija Vierailija

 3. vierailija Vierailija

  ei näemmä onnistunut
  siinä oli janakkalan kunnan mökkimainos pk-seudulta lähteneessä junassa tekstillä "murtaudu kehän ulkopuolelle"
   
 4. vierailija Vierailija

  Suomalaiset varsin vähän peloissaan:

  "Suurin osa suomalaisista ei ole kovin peloissaan koronaviruksen vuoksi, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

  Kyselyyn vastanneista neljä prosenttia kertoi pelkäävänsä erittäin paljon. Melko paljon pelkääviä oli hieman alle viidennes vastaajista.

  Kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen ei ole koronaviruksen vuoksi peloissaan lainkaan ja noin puolet ei kovinkaan paljon. Naisten joukossa peloissaan olevia on enemmän kuin miesten joukossa.

  Kyselyyn vastasi tuhat yli 18-vuotiasta."
   
 5. vierailija Vierailija

  Noniin, nyt sitten Suomessakin eristäytymään puihin. Luit oikein: Puihin!
  Meillähän puita metsässä riittäisi koronapelkoisille. :ROFLMAO::LOL:

  Intian täysivaltainen eristäytymiskäsky sai kyläläiset pohtimaan luovia ratkaisuja turvallisuuden takaamiseksi:
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006457139.html?ref=rss
   
 6. vierailija Vierailija

  Tuo on ikivanhaa itämaista tietämystä: -"Hädässä noustaan puuhun!". Siitä on myös suomalainen vastikkeensa: -Painu kuuseen!
  :LOL:
   
 7. vierailija Vierailija

  • Tykkään Tykkään x 1
 8. vierailija Vierailija

  Hurjia teorioita: karkasiko koronavirus kiinalaisesta laboratoriosta?
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006464729.html

  "Villeimpien väitteiden mukaan virus olisi kehitetty tahallisesti kiinalaisessa laboratoriossa, mutta yhdysvaltalainen Scipps-tutkimusinstituutti todisti tämän teorian vääräksi." - "SARS-Cov-2 on syntynyt luonnollisten prosessien kautta."

  "Ensimmäisistä covid-19-potilaista valtaosa oli kosketuksessa Huananin kalatoriin, jossa myydään myös muita elämiä. Viruksen epäiltiin aluksi saaneen alkunsa sieltä.
  Etelä-Kiinan teknisen yliopiston tutkimuksen mukaan torilla ei kuitenkaan myyty lepakoita, ja lähimmät villit lepakot elävät Wuhanista yli 900 kilometrin päässä."

  "Etelä-Kiinan teknisen yliopiston tutkimus esittää toisen teorian: virus lähti leviämään Wuhanin tautitutkimuskeskuksesta, joka sijaitsee vain 280 metrin päässä Huananin kalatorilta."

  ..."tutkimuskeskuksessa pidettiin eri tauteja kantavia eläimiä, muun muassa 605:ä lepakkoa. Lepakoita kerännyt asiantuntija on kertonut kiinalaislehdissä tiedostavansa lepakoiden käsittelyyn liittyvän infektioriskin..." ..."Wuhanissa lepakoiden koronaviruksia tutkittiin bioturvallisuustasolla 2, joka tarjoaa vain ”minimaalisen suojan”."

  ... "virus on voinut siirtyä ihmiseen joko suoraan lepakosta tai toisen eläimen kautta. Toinen vaihtoehto on laboratoriossa tapahtunut onnettomuus."
   
 9. vierailija Vierailija

  Varmaan kuuluu tälle puolelle kun seuraava ei ole faktaa vaan visiota: Tämän kuun puolivässä löytyisi koronavirukseen parannuskeino ja kesäkuun paikkeilla kaikki rajoitukset olisi poistettu.

  Olisihan se hyvä juttu, pääsee taas tavallisen elämän pariin.
   
 10. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  53
  Tämänkaltaiset kriisit näyttävät nostavan esiin kaikenlaista varjoissa tai huonosti nähtävillä ollutta, niinkuin paljastaneet joidenkin viranomaisten suhmuroinnin ihmisten verorahoilla ja myös sellaista turhaa valtapeliä, jolla yritetään vain pedata oman puolueen jäsenelle työpaikkoja ja etuuksia... aika näyttää opitaanko tästä mitään ja tehdäänkö tarvittavia muutoksia.
   
 11. vierailija Vierailija

  Koronaviruspandemia merkki lopun ajoista?

  "Monet uskonnolliset liikkeet pitävät kulkutauteja lopun ajan merkkeinä."

  Uskontojen uhrit ry: "Maailmanloppua odottavat yhteisöt käyttävät hyväkseen tilannetta ja pelottelevat ihmisiä."

  https://yle.fi/uutiset/3-11279053
   
 12. vierailija Vierailija

  Kristinuskoon kuuluu ajatus maailmanlopusta, jolloin ihmiskunnan elämä nykymuodossaan päättyy. Elävät ja kuolleet kutsutaan koolle ja heidän elämänsä arvioidaan. Arvion perusteella tapahtuu loppusijoitus joko ikuiseen taivaselämään tai yhtä ikuiseen elämään helvetissä.

  Maailmanlopun ajankohtaa ei ole ilmoitettu. Maailmanloppua edeltävälle ajalle on kuitenkin kerrottu joukko tunnusmerkkejä. Taudit ovat yksi maailmanlopun läheisyyden merkeistä.

  Joten totta helvetissä jokainen merkittävämpi pandemia aktivoi maailmalopun teemat kristittyjen piirissä!

  Minun mielestäni kristinuskon käsitykset ja uskomukset vahingoittavat ihmisen mielentasapainoa ja estävät maailman näkemistä sellaisena kuin se todella on.

  Maailmanlopun teemasta on olemassa myös new age versio! Sen mukaan joskus tulevaisuudessa tapahtuu epälineaarinen loikka korkeammalle tietoisuuden tasolle, seuraavaan ulottuvuuteen. Kehittyneet 'henkiset' ihmiset tekevät loikan, ja kehittymättömät 'materialistiset' eivät. Loikkauksen aikakausi jakaa ihmiskunnan kahteen osaan, jotka eivät enää asu samalla planeetalla loikkauksen jälkeen.
   
 13. vierailija Vierailija

  Suositukset metrin turvavälistä voivat olla karmeasti aliarvioituja!

  "Useiden maiden viranomaiset ovat suositelleet 1-2 metrin turvaväliä toiseen ihmiseen koronatartunnan ehkäisemiseksi. Sittemmin tutkijat ja eri tutkimukset ovat ottaneet kantaa siihen, mikä oikeastaan on riittävä väli."

  ... "alun perin suositellut 1-2 metrin turvavälit tutkittiin yleisesti niin, että ihminen pysyi paikallaan. – Nämä 1,5-2 metriä, mitä suositeltiin etäisyydeksi, on laskettu niin, että ollaan tyynessä ilmassa ja ihmiset jotakuinkin paikallaan."


  "Tuore varteenotettava tutkimus on belgialais-hollantilainen. Sen mukaan koronavirus voi levitä aerosolien, eli hiukkasten, mukana useitakin metrejä. "

  "Tutkimuksen mukaan kävelijän olisi syytä pitää edessä olevaan henkilöön välimatkaa 4–5 metriä, mikäli suunta on sama. Jos jonomaisessa muodostelmassa liikkuminen tapahtuu juosten tai pyöräillen, turvaväli olisi hyvä olla 10 metriä. Jos vauhti kiihtyy, välimatkaa on syytä pitää esimerkiksi 20 metriä."


  mtvuutiset.fi
   
 14. vierailija Vierailija

  Suojamaskin idea on kait ajateltava nurinpäin. Sairaan käyttämä suojamaski estää häntä tartuttamasta lähistön terveitä. Pisarat eivät lennä suojamaskin läpi kovin pitkälle.
   
 15. vierailija Vierailija

  Luonnon hyväksikäyttö johti koronapandemiaan:
  – ”Teimme tämän itsellemme”

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006487386.html

  "Tutkijat ovat havainneet, että vuosittain syntyy kahdesta neljään uutta virusta, jotka ovat seurausta luonnonvarojen liiallisesta hyväksikäytöstä, tai luontoon tunkeutumisesta, kuten professori asian ilmaisee. Viruksista jokainen voisi muuttua pandemiaksi."

  – "Tämä pandemia on seurausta jatkuvasta ja liiallisesta luonnonvarojen hyväksikäytöstä ja valtavasta laittomasta villieläinkaupasta, etenkin villieläintoreista sekä Etelä-Aasian ja Afrikan lihatoreista".

  "Aasiassa ja Afrikassa yleisillä lihatoreilla ja eläviä mereneläviä myyvillä kauppapaikoilla myydään niin hedelmiä ja perustarpeita kuin kuolleita ja eläviä eläimiä. Esimerkiksi koronaviruksen lähteeksi uskotulla Wuhanin torilla kaupiteltiin muun muassa kettuja, rottia, oravia, sudenpentuja ja salamanterieläimiä."

  – "Oli vain ajan kysymys, ennen kuin jotain tällaista tapahtui".

  ..."maailmassa jylläävä pandemia toimii kuitenkin hyvänä esimerkkinä siitä, että ihmisen loputtomalla luonnon hyväksikäyttämisellä on lopulta hintansa.
  – Ratkaisu on ottaa kunnioittavampi lähestymistapa luontoon. Tämä pitää sisällään taistelun ilmastonmuutosta vastaan."
   
 16. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  53
  Nyt taitaa alkaa minun kulmilla korona lisääntyä. Tilastojenkin mukaan. Tänään kaupassa yksi mies yski sillä tavalla, että heti tuli mieleen korona ja nousi mieleen ajatus siitä että miksi tuon piti tulla kauppaan yskimään. Kotona kun lenkkeilin pihaa ympäri (oli niin paljon ruuhkaa kadun varsilla etten halunnut mennä sinne), kuulin muutamastakin eri paikasta kovaa yskimistä. Täytyy nyt muutamaksi päiväksi poteroitua kotiin täyseristykseen sen kauppayskijän takia. Tätä ennen en ole törmännyt yhteenkään yskivään kansalaiseen.
   
 17. vierailija Vierailija

  Me emme ole vielä nähneet kaikkea koronasta. Syksyllä tulee se toinen aalto ja ensi keväänä kolmas. Rajoitukset palaavat, ja niistä seurauksena tulevat lomautukset, konkurssit ja suuri työttömyys. Sitten on afrikan kohtalo koronan kourissa, muistanette uutiset heikäläisten suuremmasta sairastumisalttiudesta. Sitten on koronan mutaatiot joihin rokotteet eivät tepsi, koska jokainen mutaatio on aina kuin uusi virus jolle ei väestössä ole vanhastaan immuniteettia.

  Mahdollista on myös että korona altistaa sairastuneet muille tappavammille taudeille.
   
 18. vierailija Vierailija

  No anteeksi vain, minä yskin pahan siitepölyallergian ja astman vuoksi. V*tuttaa saada stigma, kun en aio eristäytyä tarttumattomien sairauksieni takia. EIkä se normiflunssakaan ole mihinkään koronan takia kadonnut.
   
 19. vierailija Vierailija

  Minua taas aivastuttaa silloin tällöin.
   
 20. vierailija Vierailija

  "Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) muistuttaa, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetettuja rajoitustoimia on Suomessa voitu alkaa purkaa juuri siksi, että suomalaiset ovat ottaneet epidemian tosissaan.

  Toivon tietysti, että ihmiset edelleen noudattavat suosituksia, turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja välttävät tarpeettomia riskejä. Meillä jokaisella on edelleen mahdollisuus ja vastuu tehdä osamme taudin leviämisen pysäyttämisessä, Ohisalo kertoo Ilta-Sanomille sähköpostin välityksellä.

  Yksilön vastuu jopa korostuu ajassa, jossa puretaan laajempia kaikkia koskevia rajoituksia." iltasanomat 11.5

  Muistakaamme siis kantaa vastuumme <3
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. vierailija Vierailija

  Ruotsalaislääkäri: Pandemioita ei juuri olisi, jos kaikki lopettaisivat lihansyönnin.
  – ”Se on tärkein yksittäinen tekijä”

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006505561.html

  "...useat tutkimukset viime vuosikymmeninä ovat osoittaneet sen, että eläinteollisuudesta on tullut pandemioiden kasvualusta. Perusongelmana siinä on ihmisten ja eläinten yhä lisääntyvä lähekkäin eläminen."
  - "...kaikki pandemiaksi asti levinneet virukset ovat päässeet valloilleen ihmisten ja eläinten välisistä kohtaamisista."

  "Olsen uskoo, että lihansyönnin dramaattisella vähentämisellä olisi vaikutusta myös tautien leviämiseen. Hän ei ole ainoa, joka on viime aikoina puhunut samasta asiasta."
  "Maailman terveysjärjestö WHO ja Yhdysvaltain tartuntatautikeskus CDC ovat jo vuosia varoitelleet, että yhä teollisempaan suuntaan muuttunut lihantuotanto lisää tautiriskiä."
  – "Itse asiassa jos haluaa luoda globaaleja pandemioita, kannattaa rakentaa tehdasfarmeja..."

  ..."moni miettii tässä yhteydessä ainoastaan Kiinan eläintoreja, vaikka fakta on se, että taudinaiheuttajia siirtyy yhä säännöllisemmin eläimistä ihmiseen myös muualla maailmassa. Esimerkiksi vuoden 1918 tuhoisan espanjantaudin uskotaan lähteneen liikkeelle Yhdysvaltain keskilännessä sijainneelta sikatilalta."

  – "Meidän on käytävä rehellinen julkinen keskustelu siitä, kuinka tuotamme ruokamme. Yksilöinä meidän on lopetettava eläintuotteiden syöminen. Yhteisönä meidän on muutettava globaalia ruokajärjestelmää sekä työskenneltävä kohti eläinteollisuuden lopettamista sekä villiinnytettävä uudelleen iso osa maailmaa..."
   
 22. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  On myös ollu arveluja että toista aaltoa ei tuukkaan.
   
 23. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Lihaton ruokavalio ei käy kaikille. Siitä olen joskus lukenutkin ihan mutta en ole säilyttänyt linkkejä enkä lähteitä. Joten ei oo pakko uskoa. Tuosta ihmisten ja eläinten lähekkäin elämisestä, ihmiset ja eläimet on lähekkäin vaikkei kukaan söisi lihaa. Kissoja, koiria, hevosia ei pidetä lihantuotannon takia. Sitten mietin, esim. siat, alettaisko niitä pitää lemmikkeinä jos ei niitä syötäis vai kuolisivatko ne sukupuuttoon vai luontoonko ne päästettäis vai mitä? Pärjäisikö ne luonnos? Sitä määrää sikoja ei alettaisi elättämään " muuten vain" jossain ihmisten hoidossa jos niitä ei syötäisi. Lehmistä sais edelleen maitoa ja lampaista villaa, vai pitäiskö maidosta ja villasta myös luopua? Ei kai, ainakaan villasta, eikö soo ekologisempaa ku joku keinotekoisesti tehty?
   
 24. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  53
  On korona suomessa hiljentynyt selvästi, saa nähdä miltä tilastot alkavat näyttää kun lapsoset on palaneet kouluun ja tarhoihin.
   
 25. vierailija Vierailija

  Saksan johtava virologi: Tuulettaminen tärkeämpää kuin käsien pesu
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/b7e70e49-5967-4396-9ba2-77faf2b78548

  "Virologin mukaan on olemassa kasvavaa näyttöä uuden koronaviruksen leviämisestä ilmassa.
  ...tuulettaminen voisi olla vielä tärkeämpi keino koronatartuntojen estämiseksi kuin käsien peseminen.
  Syynä on kasvava näyttö koronan leviämisestä aerosolitartunnan eli ilmassa olevien pienten pisaroiden kautta."

  "Koronavirus voi leijua ilmassa pitkään, eikä sen tarttumiseen vaadita lähikontaktia.
  ...tarvittaisiin uudenlaisia ohjeistuksia, joissa otettaisiin huomioon koronaviruksen leviäminen ilmassa. Yksi tapa vähentää leviämistä on tuulettaminen.
  Desinfiointiaineiden käytön ja käsienpesun hyödyistä sen sijaan ei ole enää niin paljon tutkimuksellista näyttöä."
  – "Arjessa kannattaisi ehkä keskittyä tuulettamiseen eikä jatkuvaan pintojen pyyhkimiseen ja desinfiointiin."

  "Aerosolitartunnat saattavat olla jopa merkityksellisempiä kuin pisaratartunnat. Drostenin mukaan voi olla, että 1,5 metrin etäisyyden pitämisellä ei olekaan niin suurta merkitystä kuin ilmateitse leviämisellä.
  Drostenin mukaan tieteellinen tutkimus tukee yhä enemmän ajatusta, että koronavirus leviäisi pisaratartunnan lisäksi merkittävissä määrin ilmassa. Näitä näyttöjä on Saksan lisäksi myös muista maista."
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti