Hae Anna.fi-sivustolta

Oikea suhtautuminen koronavirustautiin

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä vierailija, 04.02.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Käsihygienia ei taida riittää.. Koronan kun voi saada myös pisaratartunta eli aerosolitartuntana ilmasta. Myös suumaskeista menee läpi.
  Pitääkö sitä lukittautua yksinäisyyteen, tana?
   
 2. sivusta Vierailija

  Niin... eli pese käsiäsi usein ja pidä välimatkaa muihin ihmisiin. Aivan kuten tuolla on aiemmin mainittu. Älä lietso hysteriaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. vierailija Vierailija

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2d2fc32e-6f14-43de-a8a2-6c0afb3fe0e3
   
 4. vierailija Vierailija

  Kannattaa vähän seurata, mitä tuolla Italiassa tapahtuu. Tämä siksi, että ovat siellä muuta Eurooppaa edellä näissä koronatartunnoissa. Muutamien viikkojen, kuukauden päästä ollaan Suomessa mahdollisesti samassa tilanteessa mitä siellä ollaan nyt.
  Elikkä kauppojen hyllyt siellä hamstrattu monilta osin tyhjiksi ja sitten terveetkin ihmiset tosiaan ovat laittaneet itsensä omaehtoisiin karanteeneihin, lukinneet itsensä koteihinsa koronan pelossa.
   
 5. vierailija Vierailija

  -- Pitäisi ymmärtää että monet ihmiset ovat töissä -vaikka palveluammateissa, missä pitää olla tiiviisti ihmisten kanssa tekemisissä, fyysisesti lähekkäin. Samoin jos matkustat pitempää matkaa, junalla, bussilla, lentokoneessa olet ja hengität samaa ilmaa, istut vierekkäin mahdollisen jo tartuttavan kanssa. Eikä tarvitse antaa suudelmaa, kätellä, edes toisen aivastaa. Pelkkä hengitysilman sekoittuminen kantajan kanssa riittää siirtämään koronavirusta pisaratartuntana. Tässä tilanteessa sanotaan 15 minuutin kestoa jo taudille altistumiseksi.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pisaratartunta
   
 6. sivusta Vierailija

 7. vierailija Vierailija

  Kun ohjeistus on teoriassa hyvä - käytännössä osoittautuu toimimattomaksi. *epic face palm* :LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:
   
 8. vierailija Vierailija

  Etkö ymmärrä? Kun tuo on sitä normaalia elämää, olipa sitten palveltavana koronavirus tai tylsän tavallinen flunssavirus. Se kuuluu elämään ja siltä voi suojautua huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta ja välttämällä liian läheistä kontaktia (vaikka sitten) asiakkaaseen. Se onnistuu, jos opettelee hygienian perussäännöt.
   
 9. vierailija Vierailija

  Korona voi olla vieraanamme jopa kymmenisen kuukautta pisimmillään.
   
 10. vierailija Vierailija

  Tarkoitti, ettei hyvällä käsihygienillakaan pysty "suojautumaan" koronavirukselta (tarttuukin myös pisaratartuntana ilmasta). Ja käsienpesun "suoja" on hyvin lyhytaikainen, usein toistuva käsien pesu auttaakin vain välttämään tartuntoja. Samoin normaalissa elämässä ja arjessa tulee lukuisia tilanteita, jolloin et vain voi pitää etäisyyttä toisiin (altistat itsesi muiden viruksille hengitysilman välityksellä).

  Jos vähänkään uutisia luet, niin koronavirus on sekoittanut miljoonien ihmisten tätä normaalia elämää. Vai onko se sinusta normaalia, kun on satoja miljoonia karanteeneissa?
  Nämä karanteenit ovatkin olleet paras tai lähes ainoa keino taudin pysäyttämisen hidastamiseksi, jollei estämiseksi.
   
 11. vierailija Vierailija

  Meedio Sylvia Browne kirjoittaa vuonna 2008 ilmestyneessä kirjassaan End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World
  (Päivien loppu: Ennusteet ja profetiat maailman lopusta):

  – ”Vuoden 2020 tienoilla keuhkokuumeen kaltainen vitsaus leviää maailmanlaajuisesti, tunkeutuu keuhkoihin ja keuhkoputkiin. Siihen eivät tehoa mitkään lääkkeet. Itse sairautta hämmentävämpää on kuitenkin se, että tauti häviää yhtä nopeasti kuin oli tullutkin - saapuakseen uudelleen 10 vuoden päästä ja kadotakseen lopulta kokonaan.”
   
 12. vierailija Vierailija

  Edellä on useaan otteeseen kerrottu miten koronalta voi yksilö suojautua: huolehtii käsihygieniasta ja pysyy turvallisen välimatkan päässä ihmisistä.älkää levittäkö tahallisesti väärää tietoa,vain idiootit tekevät sellaista.
   
 13. vierailija Vierailija

  Wow! Sylvian ennustus osui napakymppiin!
   
 14. vierailija Vierailija

  ei kuitenkaan osunut. Siinä mainitaan ettei tautiin tepsi mitkään lääkkeet, mutta johan me nyt tiedämme, että tepsii. tutkimuksia toki vielä jatketaan.
   
 15. vierailija Vierailija

  Jotenkin tuntuu, että sinä olet se idiootti täällä. Onko sinulla jotain linkkiä pistää tuohon väitteesi, että on voisi tosiaan suojautua koronavirukselta jollain tietylläkö välimatkalla muihin ihmisiin?(mitä pidän vähän mahdottomana. ps. olen ammatiltani parturi-kampaaja). Käsienpesu ei tuota ongelmaa.
  Edes Italiassa kaupan jonoissa kukaan ei pitänyt mitään mainittavaa välimatkaa toisiinsa. Lentokoneessa oltiin tietenkin pakosta viere vieressä, vaikka sielläkin yskittiin. Ompas kummallista, jos viranomaisohjeet kehottaa välimatkaa pitämään. Kun ei sitä pysty käytännössä moni noudattamaankaan.
   
 16. vierailija Vierailija

  niin, siksi se leviääkin, kun ihmiset eivät pidä välimatkaa. thl:n sivuilta löytyy koko ajan päivitettävää virallista tietoa.
   
 17. vierailija Vierailija

  Olen hoitotyössä päivittäin. Kuka pärskii mitäkin virusta. Meillä on koronaviruksen suhteen samat ohjeet kuin muutenkin hengitystieinfektiopotilaiden kohdalla. Erilliset suojavarusteet otetaan, jos tietyt kriteerit täyttyvät. Varotoimissa noudatetaan virallista ohjeistusta, koska se on ajantasaista ja tutkittua. Jos tilanne muuttuu pahemmaksi, varotoimenpiteitä lisätään. Tilannetta seurataan koko ajan, tietoa kerätään ja jaetaan koko ajan. Thl:n sivut ovat tosi hyvät tässä asiassa. Suosittelen minäkin niitä.  Aina flunssakusina on meilä ollut ohjeena ettei potilaita kätellä ja että vältetään hengittämistä suoraan potilaan kasvoja kohtaan. Se suojaa sekä potilasta, että meitä. Kädet pestään ja desinfioidaan ennen potilaan vastaanottamista ja sitten ennen potilaskontaktia.  Nyt vain jalat maahan.  Ajatelkaapa sitäkin, että kun menette bussiin ja painatte stop-painiketta, niin taatulla varmuudella sitä painiketta on painanut joku, jolla on ollut joku virusinfektio tai bakteeri-infektio. Siltikin on epätodennköistä että saisitte vaikka herpesviruksen bussipainikkeesta vaikka väittävät että yli 90% ihmisistä kantaa sitä ja päivittäinbusseissa kulkee ihmisiä, joilla on aktiivinen herpestartunta.

  Kun menette julkisiin liikkennevälineisiin pidemmälle matkalle, jättäkää mahdolisuuksien rajoissa kaksi riviä penkkejä itsenne ja lähimmän matkustajan väliin. Jos haluatte, että teidät jäljitetään, jos olette olleet liian lähellä koronaa, pitäkää huolta, että teistä jää jälkiä. Karrikoitu esimerkki: helpompi vaikka selvittää bussimatkustajat, jos on lippu ostettu sovelluksella tai netissä sen sijaan, että bussikuski muistelisi, että joo,oli täällä yksi ihminen kyydissä, maksoi käteisellä, hän jäi pois jossain tampereella. Koronan tapauksessa tosin näyttää, että ns. vähemmän altistuneet jäljitetään siten, että kerrotaan, että "yksi epäily matkusti x junalla tikkurilasta jyväskylään" sekin kertoo siitä ettei koronaa pidetä niin tappavana kuin mediassa on levitelty. muuten olisi hommat ihan toisessa mittakaavassa.


  Palveluammateissa ei tarvitse olla huolissaan. Jos huoli kasvaa elämää suuremmaksi, voi vaikka harkita kahden viikon loman pitämistä, niin mieli pääsee taas tasapainoon.

  (thl muuten juuri tiedotti, että suomessa on husin alueella todettu toinen koronatartunta, seuratkaa sieltä lisätietoa...) .... tätä tautia on ollut mielenkiintoista seurata, näkee helposti esimerkiksi sen, ketkä ovat pelko-ohjautuvia,ketkä järkiohjautuvia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. vierailija Vierailija

  No mikset tuo sitä thl.n tietoa tänne ja lopeta omat jankutuksesi välimatkoista. :mad:
   
 19. vierailija Vierailija

  siksi koska sinä haluat vain trollata, joten sinulle KVG
   
 20. vierailija Vierailija

  No ei hän sitä tietoa tuo kun ei sitä löydy. Trollaa ja vääristelee asioita itse täällä, syyttää muita. Kannattaa vaan ohittaa tyyppi, kun tunnistaa tekstin sävystä. Olematonta asiaa hänellä ja tosiaan jankuttaa. Aina ei kannata tarttua joka kommenttiin.
   
 21. vierailija Vierailija

  kyllähän tuo tieto aika helposti googlella löytyi
   
 22. vierailija Vierailija

 23. vierailija Vierailija

  Suomessa karanteenissa olevien läheisiä ei ole asetettu karanteeniin.

  Asiantuntijoidenkin selitykset ja logiikka tuntuu pahasti ontuvan. Altistuneen läheisiä ei tarvitse pistää karanteeniin jos ei ilmene oireita, vaikka tiedetään että tartunnan saanut voi levittää virusta jo ennen ensimmäisiä oireita.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006426108.html
   
 24. vierailija Vierailija

  Ei tuossa ole mitään ihmeellistä. Kun tiedetään koronaviruksen itämisaika ja se missä vaiheessa se alkaa tartuttamaan muitakin, on voitu siitä laskea, kuinka kauan voi koronapotilaan omainen olla normaalisti muiden keskellä, vaikkapa sitten töissä. Tärkeintä on edelleen huolehtia hygieniasta.
   
 25. vierailija Vierailija

  minua on hämmästyttänyt niin tässä kuin ns. sikainfluenssaepidemiassakin se kuinka pelko-ohjautuvia ihmiset ovatkaan ja kuinka helppoa näyttää olevan langeta hysterian nostattajien pauloihin. Eikö elämä olisi helpompaa, jos sivistäisi itseään - nyt vaikka virustautien osalta ja näin pääsisi tiedon avulla voittamaan pelkonsa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti