Hae Anna.fi-sivustolta

oluthiiva

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä hiutaleet, 08.07.2005.

  1. hiutaleet Vierailija

    Mitä ravintoaineita on oluthiivahiutaleissa ja mihin olisi apua?
     
  2. katsika Vierailija

    Oluthiiva sisältää B-ryhmän vitamiineja ja joitakin valkuaisaineita. Sopinee erityisesti, jos ruokavaliossa ei ole näitä B-vitamiineja sisältäviä ruoka-aineita, kuten palkokasveja. Erityisen hyvä myöskin elimistössä joillakin tapahtuvaa hiivan ylikasvua vastaan taistelemisessa kokemukseni mukaan. Kulinaarisesti ajatellen sillä voi korvata mausteena käytettävää juustoa jos maitotuotteet eivät oikein sovi esimerkiksi munakkaassa - siis sitä saa myös hiutalemuodossa tablettien ja kenties jauheen lisäksi. Oluthiivana täällä Suomessa myytävästä tuotteesta en kyllä mitään oluen makua oli tunnistanut elikkä mitään kitkerää humala-aromia siitä saa kyllä etsiä. Suomessa myytävään oluthiivaan ei tietääkseni ole lisätty B12-vitamiinia, mistä olisi erityisesti hyötyä hyperaktiviisille lapsille.
     
  3. vierailija Vierailija

    Valmistaja kertoo, lue arvostelut: https://www.hyvinvoinnin.fi/products/valioravinto-rikas-oluthiivahiutale

    19/09/2018
    Hyvinvoinnin Tavaratalo
    Hei! Tässä tavarantoimittajamme vastaus kysymykseenne: "Kiitos kysymyksistä koskien Rikas oluthiivahiutaleita. Rikas Oluthiivahiutaleiden erityisen rikas ravintoarvo johtuu niiden erityisen ravintoainerikkaista kasvatusolosuhteista. Rikas Oluthiivahiutaleiden kasvatuksessa on aika lailla sama perusajatus kuin esimerkiksi tomaattien kasvattamisessa turpeessa tai jopa lasivillassa. Tomaatin taimelle annetaan vettä ja ravinteita, jotta se kasvaa ja tuottaa tomaatteja. Tomaatin satoisuus, koko ja maku, mutta myös tomaatin ravintoarvo riippuu taimen kastelun kautta saamista ravinteista. Toki myös valosta ja lämmöstä. Kasvit, mutta myös hiivat pystyvät hyödyntämään ravintoaineita muodoissa, jotka eivät ole meille ihmisille parhaita. Kasvit voivat esimerkiksi hyödyntää kasvualustan epäorgaanisia hivenaineita huomattavasti meitä ihmisiä paremmin. Pääsääntöisesti kyseinen hivenaine muuttuu kuitenkin kasvin aineenvaihdunnan käsittelemänä orgaaniseen muotoon tai muutoin meille ihmisille helpommin imeytyvään ja hyväksikäytettävään muotoon. Oluthiivahiutaleet tuottaisivat ”normaaliolosuhteissa” vain varsin pienen määrän omaa B12-vitamiinia ja osin muitakin B-ryhmän vitamiineja. Käytännössä B12-vitamiinin määrä on saatu rikastettua ruokkimalla hiivaa jo kasvatusvaiheessa B12-vitamiinilla (syanokobalamiinilla). Yksisoluiset hiivat ottavat vitamiinin kasvuliuoksesta ja sitovat itseensä. Samalla hiiva muuttaa vitamiinien muotoja. Käytännössä syanokobalamiini muuntuu hiivan käsittelyssä lähes täysin metyylikobalamiiniksi, joka on B12-vitamiinin luonnossa runsaimmin tavattu muoto ja jota usein pidetään myös meille ihmisille parhaiten vaikuttavana. Kansainvälisillä markkinoilla on tarjolla erilaisia ravintohiivoja, joita on kasvuvaiheessa ”ruokittu” myös erilaisilla hivenaineilla. Suomessakin on saatavilla ainakin hiivaperäisiä seleeni -lisiä. Hiiva ei itse pysty muodostamaan seleeniä, mutta se ottaa sen sisäänsä kasvuympäristöstä ja samalla muokkaa seleenin meille ihmisille alkuperäistä helpommin imeytyvään muotoon. Rikas oluthiivahiutaleiden varsin runsas sinkkipitoisuus johtuu itse asiassa siitä, että sinkkiä lisätään ravintoliuokseen aktivoimaan hiivan kasvua ja tuottamaan runsaasti B-vitamiineja. Sinkki on hivenaine, eikä siten katoa eikä kulu mihinkään, vaan saamme senkin hyväksemme mukavasti hiivan mukana. Yhtälailla valtaosa tästä sinkistä on päätynyt hiivasolun sisälle ja on näin hiivan muokkaamaa. B12-vitamiinin osalta ei tiettävästi ole tehty tuotekohtaista tutkimusta sen hyväksikäytettävyyden paranemisesta hiivan käsittelyn myötä. B12-vitamiinin määrät ravinnossa ja edelleen elimistössämme ovat hyvin pieniä ja siksi erittäin haasteellisia mitattaviksi. Rikas Oluthiivan valmistaja on kuitenkin tutkinut ja osoittanut parin muun B-vitamiinin hyväksikäytettävyyden parantuneen hiivan suorittaman käsittelyn myötä. Vastaavasti seleenin ja muutaman muunkin hivenaineen imeytymisen paranemista on varsin laajaa näyttöä maailmalta. Käytännössä B12-vitamiinin kohdalla joudutaan tieteellisen näytön puuttuessa luottamaan samaan, hyvin luonnolliseen analogiaan. On tosiaan hyvä korostaa, että mm. B-vitamiineja ei ole tosiaan sekoitettu hiivan joukkoon vasta kasvatuksen jälkeen. Tällöin lisätyt vitamiinit olisivat edelleen alkuperäisessä ”synteettisessä” muodossa, eikä niiden hyväksikäytettävyys olisi millään lailla parantunut hiivan aineenvaihdunnan aiheuttaman käsittelyn myötä. Markkinoilla on myös Rikas Oluthiivahiutaleita ”köyhempiä” ravintohiivoja. Niissä hiiva on kasvatettu hyvin helposti ilman erityistä ruokkimista. Toki hiivat itsekin tuottavat B-vitamiineja, jotka on ilmoitettu perus ravintohiivojen pakkausmerkinnöissä. Määrät ovat vain merkittävästi meidän nerokasta hiivaa pienemmät. Kaikissa ravintohiivoissa upeaa on kuitenkin niiden korkea proteiinipitoisuus ja paljon muutakin pientä hyvää. Lisäksi hiivoja voidaan kasvattaa erittäin vastuullisesti hyödyntämällä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Aivan kuten Valioravinnon Rikas Oluthiivahiutaleen kasvatuksessa on käytetty juurikassokerin valmistuksen sivuvirtana syntynyttä melassia. Olisi ainakin toivottavaa, että vastaavaa kiertotaloutta noudatettaisiin muillakin ravintohiivatehtailla. Rikas Oluthiivahiutaleemme valmistetaan maailman suurimpiin hiivojen tuottajiin kuuluvan Kanadalaisen yrityksen tuotantolaitoksella Virossa. Voidaan puhua vielä melko hyvin lähiruuasta! Hiivahiutaleet pakataan edelleen pusseihin täällä Valioravinnon omassa tehtaassa Pietarsaaressa." Toivottavasti tästä oli teille apua.

    22/03/2018
     
  4. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti