Hae Anna.fi-sivustolta

Omalla nimellä kirjoittaminen kiellettävä

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä vierailija, 26.02.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Omalla nimellä kirjoittaminen ja tunnistaminen keskustelupalstalla on kiellettävä.

  Minkä takia kirjoittajan henkilöllisyys pitäisi tietää? Jotta väärästä mielipiteestä voidaan rankaista? Entä miten voisi suojautua jos jokin taho haluaa 'listiä' vääristä mielipiteistä kirjoittavia kirjoittajia?
  Esim. kuinka moni suvaitsevainen voi olla jo jonkin maahanmuuttokriittisen tähtäimessä? Entä kuinka moni maahanmuuttokriittinen voi olla jo jonkin ääriihmisen tähtäimessä? Samalla paikakunnalla tai naapurissasi voi asua henkilö, joka on aivan eri mieltä kanssasi. Et tiedä hänestä mitään, mutta hän voi tunnistaa sinut nimestäsi tai kuvastasi.
  Maailma ei pelastu henkilöllisyyden pakkotunnistamisella. Miettikää jotain parempaa. Älkääkä sotkeko keskustelussa mielipidettä laittomaan kiihottamiseen tms. Ne on helppo erottaa toisistaan.

  Keskusteluissa ei saa sotkea yksilön oikeutta mielipiteeseensä, laittoman kiihottamisen tai mustamaalauksen kanssa. Laiton kiihottaminen tai mustamaalaus pitää poistaa blogeista välittömästi.

  Ilmaistaksemme rehellisen mielipiteemme meidän pitää voida saada pysyä anonyyminä. Jotta ihmiset saadaan rohkaistumaan puhumaan aidosti, rehellisesti ja valehtelematta heidän pitää puhua anonyymisti. Meitä ohjaa kaikenlaiset sosiaaliset käytöstavat ym. jotka kahlitsevat mielipiteenvaihtoa ja oikeata keskustelua.

  Keskustelua jota ei voi käydä anonyymisti ei ole keskustelua vaan jotain teatteria jota kahlehtii sosiaaliset ympäristön paineet ym. Sananvapauteen kuuluu mielipiteen esittäminen anonyyminä. Kadullakin saa esittää mielipiteensä anonyyminä ja nettikeskustelun tulee olla laajennettua modernia torikeskustelua.

  Keskustelussa jossa voi kertoa aidosti oman mielipiteensä on ainoa hyödyllinen keskustelu. Muu keskustelu on ajanhukkaa eikä vie asiaa eteenpäin. Rehellinen mielipide on ainoa, tärkeä ja asiaa eteenpäin vievä mielipide. Muut mielipiteet ovat valehtelua.

  Yleensä puhutaan vain keskustelijan vastuusta, mutta haluaisin kohdistaa keskustelun myös moderoijan/sivuston ylläpitäjän vastuuseen kirjoittajan päin. Bloginhaltija yleensä tienaa siitä että blogeissa on kävijöitä ja siten blogin kirjoittajia voidaan pitää sisällöntuottajina sivustoille.

  Ei ole oikein että blogin kirjoittaja ja blogin kommentoija ovat moderoijan/sivuston ylläpitäjän mielivaltaisen sensuurin armoilla.
  Sivuston ylläpitäjä houkuttelee kirjoittajia sivustollensa kirjoittamaan jopa työläitä kirjoituksia mutta voi ilman mitään ilmoitusta poistaa ne. Tällaiseen käytäntöön pitää saada muutos. Mielestäni poistetusta kirjoituksesta pitää jäädä merkki blogiin ja siinä pitää näkyä poistamien syy. Tällöin myös kirjoittaja oppii arvioimaan mikä on kiellettyä ja miksi.

  Netistä ei saa tehdä painetun median kilpailijaa vaan niiden pitää olla rinnakkain. Nettikeskustelukäytäntöjä ja lakeja täytyy kehittää niin että nettikeskustelun luonne säilyttää torikeskustelun luonteen, silloin painettu media ja internet voivat elää rinnakkain täydentäen toisiaan
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Se on aika harva joka kirjoittaa foorumeissa omalla nimellään,.
  Mutta kuuluisuudet tekee sitä, he on tottuneita.
  Mitä tulee blgeihin, niin jokainen boginsa pitäjä saa itse päättää millaisia kommentteja haluaa pitää esillä blogissaan.
  Pidin kauan sitten blogia, suomen kielistä jossa oli muukalaisvihamielisiä kommentteja, en niitä poistanut muuta kuin ehkä pari kolme vain, ne kaikkein pahimmat.
  Jouduin aika ajoin laittamaan pois päältä kommetoinnin, kun kyllästyin vihamielisiin kommentteihin.
  Kaikella on rajansa.
  Nyt on vain ruotsin kielinen blogi ja bloggaamiseni on sellaista että vihaiset ihmiset ei sinne eksy.
  Kommentteja saa sinne ani harvoin, mutta en kirjoita kommenttien takia.
  Kirjoitan kirjoittamisen halustani.
  Siuellä on valtava määrä lukijoita. Minua kiinnostaa eniten lukija määrä, ei kommentit. Rakastan rauhallisuutta blogissani, harmoniaa ja positiivisuutta ja siitä kun useammat ei pidä, niin he pysyy poissa blogilta kun ei ole mitä siellä haukkuisivat ;)
  Vielä se että blogissani esiinnyn omalla nimelläni ja omalla kuvalla, kuvillani.
  -
  Omalla nimellään esiintyminen ei ole vaikeaa, on oltava vain oma itsensä ja kirjoittaa sellaista jonka takana seisoo. Ei siinäå sen ihmeellisempää ole.
  Mutta jos joku häpeää mielipiteitään ja ei seiso niitten takana, se on useimmiten sellaiset jotka haluaa kirjoittaa anonyymisti, ei kaikki, mutta usiemmat, valitettavasti.
  -
   
 3. vierailija Vierailija

  Tuntuu olevan niin että nämä tietoturvaa ja tietosuojaa koskevat asiat on kasattu yksittäisten tapausten pohjalta ajattelematta lainkaan kokonaisuutta. Ehkä olisikin parempi jos meistä ihmisistä käytettäisiin nimien, sukupuolen jne sijasta pelkkiä randomilla arvottuja numerosarjoja. Siru kehoon ja kaikki data kulkisi ihmisellä mukanaan niin ei tarvittaisi rekistereitä eikä asiakas/potilastiedostoja. Voisit tehdä ja puhua tai kirjoittaa mitä tahansa ja olisit vain yksi numero miljardien numeroiden joukossa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti