Hae Anna.fi-sivustolta

OMENAVIINIETIKKA

Viestiketju osiossa 'Kilot kuriin' , käynnistäjänä _vimma, 26.01.2008.

 1. BBBB Vierailija

  Minäkin syön paljon etikkaisia säilykkeitä, ja hammaslääkäri suositteli fluoritablettien käyttöä aina etikkaisen ruuan jälkeen. Auttaa varmaan hampaiden suojaamiseen sen etikkaveden kanssa lutraamisen yhteydessäkin (ja helpompaa, kuin joku ruiskulla nieluun ruuttaaminen).
   
 2. Reija Vierailija

  Nuorempana meille työpaikalla tuli oikein villitys omenaviinietikasta, kun siitä oli joku kirja tullut ja sen piti sitten niin terveellistä ja laihduttavaakin olla. No, se villitys meni ohi, ei tainnut kukaan sen avulla laihtua edes ja terveitähän me kaikki silloin olimme muutenkin.

  Nyt jo ikää saaneena muistin tämän omppuviinietikan ja ostin taas pullon kuvitellen sen olevan hyväksi vatsalle ja muutenkin. Ainahan sitä toivoo sitä laihtumistakin, vaikka toivo olisi kuinka pieni, mutta jos se sittenkin jotain vaikuttaisi...

  En tullut edes ajatelleeksi, että sillä voisi olla haittavaikutuksiakin. Mulle kun on vuosien myötä kehittynyt lievä mahakatarri eli refluksitauti. Se pysyy kurissa ruokavaliolla ja joskus on otettava lääkekuuri. Tämä omenaviinietikka pahensi tilannetta ihan kauheasti, sain hirveät vatsakivut vajaan viikon käytön jälkeen. Onneksi oli happolääkkeet varalta, jouduin ottamaan kaksinkertaiset annokset, että pystyin edes olemaan, kivut oli niin kovat. Mikään muu siihen ei voinut vaikuttaa kuin tämä etikka. Vaikka aika laimeanakin sitä otin, kahdesti päivässä.

  Sen sijaan Molkosan-valmisteet on vatsalleni hyväksi. Olen voinut olla paljon pitempään ilman happolääkkeitä ja voinut jopa syödä "kiellettyjä" ruokiakin silloin tällöin. Vogelin Molkosan mentiin kyllä pilaamaan jollain kitkerällä maulla, kun halusivat uudistaa tuotetta, mutta onneksi on olemassa vastaava Finnmolke. Ja sitten on vielä Molkosan-jauhe. Auttaa vatsan turvotukseen ja muuhunkin turpeaan oloon. Maku ei tietysti kaikkia miellytä, mutta minua onneksi kyllä.
   
 3. reuma Vierailija

  Reumaattisiin kipuihin käyttänyt jo useamman vuoden ajan
  omenaviinietikkaa veteen sekoitettuna joka päivä.
  Sitä ennen söin n.7vuotta reumalääkkeitä.
  Reumalääkkeitten käytön lopetin,kun huomasin etteivät nivelet enään
  särkeneet ja eivät olleet kankeat.
   
 4. Juu-u Vierailija

  Luettuani kaikki kommentit voidaan kysyä, että mitäpäs tästä opimme? No, ainakin sen, että vaikka omenaviinietikka on tutkitusti terveellistä, niin toisille se on haitallista. Ei siis kannata suoralta kädeltä pelästyä, ja olla kokeilematta, jos jollekin toiselle ei sovi. Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla varauksella, ja lopettaa käyttö heti, jos itselle ilmenee haittavaikutuksia.
   
 5. tristar Vierailija

  Joo mitähän Rajamäen väkiviinaetikkaa nämä ketjuun kirjoittajat ovat juoneet... laihdutusvaikutus on omena_siideri_viinietikalla, jossa on "mother" eli ne mäskit tallella siellä pohjassa. Ei löydy Suomessa lähisaleista tai alepoista vaan pitää mennä noihin hipsteriliikkeisiin missä myydään kaikkia terveysjuttuja.

  Itteä ei auttanut sen kummemmin mutta turvotus väheni vatsassa.
   
 6. amperla Vierailija

  Ei omenaviinietikan käyttö laihdutuksen apuna pelkkää hömppää ole. Käytin kymmenkunta vuotta taakse päin sitä parin vuoden ajan; 2 tl kolmesti päivässä ennen ateriaa. Rasva katosi hitaasti, muistelen että puolivuotta kesti saada silminnähtävät tulokset. Kun luin noita vanhoja kommentteja, sain vaikutelman että harvalla riitti kärsivällisyyttä noin pitkään kuin minulla. Aloitin jälleen pari kuukautta sitten ja rasva on selvästi alkanut hupenemaan. Moni sukulaiseni on käyttänyt sitä koko elämänsä ajan, eikä ketään ole sairaalaan kuljetettu ainakaan vatsavaivojen takia! Etikka on aina kuulunut ihmisten ruokavalioon jossakin muodossa, eikä se missään nimessä ole vain nykyajan "hömppää".
   
 7. Tarkennus Vierailija

  Muistakaa nyt sitten että ei mitään Rajamäen omenaviinietikkaa
  vaan
  Rawia tai Braggia
  luontaistuotekaupasta :D
   
 8. Turbomummo Vierailija

  Anoppini aloitti 15 vuotta sitten etikkahunajakuurin: annos aamulla, päivällä ja illalla! Hän oli ylipainoinen ja raihnainen 65v. Laihtui 4 kk. yli 30kg! Nyt 80 vuotias,heleäihoinen, sutjakka isomummi. Huom. Etikka auttaa hapottoman mahan kasvattamaan läskiin. Jos lääkäri on määrännyt somakia, lopettakaa sen käyttö , yhteiskäyttö tekee nuo negatiiviset tunteet. Eli etikka hapottaa ja Somak estää batle mahassa.
   
 9. vierailija Vierailija


  No ei kai ne pillereinä hampaisiin vaikutakkaan xD
   
 10. SHAN Vierailija

  WHRE FIND Bragg omenasiiderietikka IN HELSINKI OR ESPOO?
   
 11. vierailija Vierailija

 12. vierailija Vierailija

  ]Näin olen itse tehnyt jo vuosien ajan.
  Oho! Lienee aika ärhäkkää suoraan limakalvoille !
   
 13. vierailija Vierailija

  Fluoritabletit, apteekista
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti