Hae Anna.fi-sivustolta

onegelman harakan pesänteko

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä harakkaongelma, 02.05.2009.

 1. harakkaongelma Vierailija

  Rivitalomme takapihalla on komea iso tuija, johon harakka teki viime keväänä pesän ja sama toistuu nyt. Tällä kerralla huomasimme sen ajoissa ja poistimme sen, mutta sepä ei harakan menoa haitannut vaan pesänrakennus jatkui heti seuraavan päivänä. Onko kenelläkään tietoa, millä saisi karkoitettua harakat tuijan luota pois? Kiitos jo etukäteen vastauksista, me olemme aivan neuvottomia!
   
 2. Harakka on viisas lintu, mutta oppii myös. Jatkakaa vain pesän hävittämistä, koska sitkeys palkitsee.
   
 3. iäkäs elli Vierailija

  Minä antaisin harakan pesiä rauhassa. Meillä nukkui tuulihaukka monta kesää maalla talon päädyssä räystään alla ja varoimme häiritsemästä sitä.

  Kiinankärhössä pesii joka kesä jokin pikkulintu ja variksella on pesänsä kotikuusessa. Nautitaan luonnosta niin kauan kuin sitä on tarjolla. :)
   
 4. rosmarin Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä en anna lintujen tehdä pesää pienelle pihalleni. Ne likaavat aivat mahdottomasti, on linnunkakkaa tuoleilla ja pöydällä, ei voi laittaa suikulähdettä, kun linnut tulevat juomaan ja samalla kakkaavat ympäristön.

  Jos vain huomaan lintujen alkavan tehdä pesää johonkin, hävitän pesätarvikkeet niin usein, että lopulta nekin linnunaivoineen uskovat. Pulut ovat pahimpia.
   
 5. nirri pois Vierailija

  Sama meillä, pikkulinnut saavat pesiä rauhassa, mutta variksen ja harakan pesät rikon heti kun näen, kylmä vesisuihku on hyvä konsti, kokeile sitä.

  Molemmat ovat aina räkättämässä ja nokkimassa kukista juuri pintaan tulleet versot, oikeita kiusanhenkiä.
  Oravat ovat samanlaisia tuholaisia, repivät kaikean mitä irti saa, niitä on joka paikka täynnä, kun metsä on lähellä.
   
 6. Mitä ihmettä...? Vierailija

  Missä paikassa ja ajassa vastaajat elävät? Juttu on kuin jostain 50-luvun maaseudulta kun asfaltti ja betoni oli kehityksen symboleja. Meillä on pihalla pönttö poikineen pikkulinnuille. Jossain lähistöllä asuu harakka, joka syö pöydän alle tippuneet ruuan murut ja juo lintuja varten tarjolla olevasta vesiastiasta. Samaa harrastaa orava. Kukat ovat saaneet olla vuosikaudet ihan rauhassa. Ikinä en ole kakkaa nähnyt vesiastiassa. Sekä harakka että orava ovat minun silmissäni sympaattisia vieraita.
   
 7. I <3 birds Vierailija

  Koskaan eivät ole linnut tai oravat tuhonneet mitään puutarhassa eivätkä kukkia syöneet.
  Olen laittanut niitä varten kaksi pikkuista juomapaikkaa joista toisessa on suihkulähdepumppukin. Matalammassa käyvät kylpemässä. Ne on ihania siinä pikkulammellaan kököttäessään.
  Jos joskus naakkojen (joiden pesiä pihapiirissä on kolme) kakkoja on puutarhatuoleilla niin vesiletkulla ne saa suihkaistua huithemmettiin melko helposti. Enemmän linnuista on iloa ollut kuin vaivaa minulle.
   
 8. iäkäs elli Vierailija

  Meillä on niin väljä "pihapiiri", että siihen mahtuu pikkulintujen pönttöjä reviirit huomioiden yli kymmenen kappaletta ja melkein kaikissa on joka vuosi jokin lintu pesinyt. Juoma-altaita on kolme matalaa ja yksi isompi puutarha-aidan takana. Niitä huolletaan jatkuvasti koko kesän. Isolla altaalla kuivina kesinä käyvät lähimetsän mäyrätkin juomassa. Meillä ei ole vesistöä lähellä, joten nämä toimet ovat tarpeellisia.

  Olemme tehneet sen havainnon, että kun yksi varispariskunta pesii pihapiirissä, niin alue on sen reviiriä eikä muilla variksille ole sinne tulemista. Se on oikein hyvä järjestely luonnon puolesta.

  Tässä nyt ei tullut ohjeita harakan häätämiseen, mutta kerrankos täällä keskustelu karkaa muille poluille :).
   
 9. kamala meteli Vierailija

  Kyllä se kuulkaas ottaa päähän kun tänäänkin laskin että 16 harakkaa ja naakkaa istui langalla rääkymässä ja varis teki pesäänsä viereiseen mäntyyn ja siinä vasta rääkymistä oli. Pitää ostaa pyssy, ei siinä muu auta.
   
 10. rosmarin Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on pieni piha ja siitäkin suuri osa laatoitettu istumaryhmää varten. Varpusia oleskelee paljon meillä ja naapuristossa, joissa kaikilla on pienet pihat. Pikkulinnut vielä jotenkin kestän, mutten mitenkään puluja. Onneksi ei sentään isompia lintuja tiheään asutulla seudulla.
   
 11. Mitä ihmettä...? Vierailija

  Linnut ovat perinteisesti edustaneet ihmiskunnalle toivoa. Miettikääpä sitä.
   
 12. Muistuksena :
  Pesimäaikana myös rauhoittamattomat lintulajimme nauttivat lain suojaa koko maassa. Pesimäaikana kaikkien lintujen tappaminen tai häirintä on kielletty.


   
 13. rosmarin Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuskin kukaan meistä lintuja tappamaan rupeaa ja vaikeaa se olisikin. Ainoastaan pesiä emme anna omalla tontilla. Ne linnunpesän alut vesiränneissä ja räystään alla eivät ole mukavia. Jos joku niistä tykkää, niin sopii minulle kunhan menevät pesimään jonkun toisen vesiränniin.
   
 14. Tapetaanhan sitä ihmisiäkin ja sekin on kait kiellettyä,joten se siitä.
   
 15. I Hate Magpies Vierailija

  Harakka sai meillä tehdä pesän talonharjan alle. Ei kuitenkaan osannut olla kiitollinen tuosta mahdollisuudesta vaan hyökkäsi pihalla leikkineen kolmevuotiaan päähän. Otsassa ilmeisesti nokan tekemä haava, onneksi ei osunut silmään mihin ilmeisesti hyökkäys oli suunnattu. Tuon jälkeen eivät harakat ole olleet tervetulleita pihallemme, eivätkä ole sitä jatkossakaan. Jos pesänalun hävittää heti kun ne ovat sitä pesää vasta rakentamassa, se ilmestyy siihen aivan varmasti uudelleen. Mutta jos sen hävittää vasta kun se on valmis se ei palaa siihen ainakaan samana keväänä.
   
 16. Innoitus Vierailija

  Kuinka joku kehtaa edes kirjoittaa, että odottaa kunnes pesä on valmis ja sitten rikkoo? Ajattele jos jättiläinen rikkoisi sinun kotisi juuri sen valmistuessa kun lapsesi olisi mahassasi melko valmiina. Olet vain ihminen, osa luontoa ja luonto kostaa aina, se ei järky mistään. Me ihmiset jäämme luonnolle toiseksi, jos emme ymmärrä rooliamme.

  Toki iso lintu pelkää oman lapsensa puolesta. Lapseen osuminen ei ollut henkilökohtaista. Onko sinun juuri pesimisaikaan päästtettävä lapsesi tuolle alueelle?. Ei tule luonnonsuojeliaa sinun lapsestasi. Jos lapselle selittäisi kauniisti miten lintu suojelee poikasiaan ja sille tuli virhe, lapsi varmasti ymmärtäisi. Ei lintu yritä osua silmään, ei se edes ajattele. Annetaan nyt edes lintujen elää elämäänsä, maailma olisi tosi köyhä ja vajavainen ilman niitä..
   
 17. Vierailija Vierailija

  Tietämättömyyttä "luonnossuojelijoilla" riittää. Harakat tappavat nokkimalla pikkulintujen- siilien- ja oravanpoikasia. On valtavan rauhaisaa katsella kun harakat pudottavat peiponpoikasia puusta ja tappavat niitä nokkimalla
   
 18. Matleena97 Vierailija

  Paras hävittää, kun poikaset ovat kuoriutuneet. Impulla aikuiset vainajaksi. Poikaset voi hoidella korkosaappaalla.
   
 19. vierailija Vierailija

  Entäs kun kaikki linnut delaa ja ei mehiläisiä. Mieti
   
 20. Kaikki linnut ovat pesintä aikana rauhoitettuja pesiä ei saa rikkoa tai hävittää koskee kaikkia lintuja, miltä sinusta tuntuisi jos sinun pesääsi eli kotiasi joku ilkimys tulisi purkammaan, kannattaa ajatella yläpäällä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti