Hae Anna.fi-sivustolta

Onko Ammajärjestö kultti?

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä cult?, 17.07.2011.

 1. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Theroux suhtautuu melko ennakkoluulottomasti ja kiihkottomasti asioihin, joita ohjelmissaan käsittelee. Toisin kuin gonzo-journalismin keksijä - Therouxin tyylilaji on Wikipedian mukaan (ja minusta myös) gonzo-journalismi - Hunter S. Thompson.

  Minä varmaankin suhtautuisin Amman halaukseen samalla lailla kuin Theroux. Halaaminen on minustakin mukavaa - ainakin silloin, kun halailukumppanina on ei-sukulainen nainen.

  Theroux on myöskin ateisti: http://www.celebatheists.com/wiki/Louis_Theroux
   
 2. Tuttu Juttu Vierailija

  Amman toiminta on kestänyt lähes neljäkymmentä vuotta. Saahan sitä odotella ;-)

  - - - - - - -


  ....Wikipedian määritelmän mukaan ainakin yksi kultin tunnusmerkki sopii Amma-järjestöön (nuo tunnusmerkit siis ovat mielestäni negatiivisen, "pahan", kultin tunnusmerkkejä):......

  * Perustaja-johtaja on karismaattinen, dogmaattinen, messiaaninen ja kaiken arvostelun yläpuolella.

  Muutama kommentti:

  Karismaattinen:
  Minusta Amma ilmentää lähinnä äidillisyyttä. Amma on muuten suomeksi äiti

  Dogmaattinen:
  Ammalla ei ole dogmeja eikä oppeja. Hän tuo esille vain sitä, miten ihmisten olisi hyvä elää ja miten ihminen löytää sen onnen ja sisäisen rauhan jota jokainen etsii. Opit ja dogmit kuuluvat uskontoihin.

  messiaaninen:
  Ote pienestä sivistyssanakirjasta: messiaaninen = Jumalan lähettämä vapauttaja.
  Mitäs pahaa tässä on?

  kaiken arvostelun yläpuolella:
  En ole kenenkään kuullut sanovan että Ammaa ei saisi arvostella.


  Yhteenveto:
  Jokainen mieltää tämänkaltaiset ja muutkin henkiset ja uskonnolliset järjestöt oman ymmärryksen mukaan peilaten omia uskomuksia ja ennakkoluuloja.

  Ateisiti ei voi ymmärtää Jumalaan uskovia, hänelle on vain tiede ja sen opit elämän sisältöä, muut uskonnot ja henkiset jutut ovat aivopesua.

  Kirkkouskovainen ei voi yleensä ymärtää muuta henkisyyttä kuin hänen omaa uskontoaan ja näkee muussa paholaisen läsnäolon näin tuoden esille omia pelkojaan.

  On henkisyyttä harjoittavia ihmisiä, jotka pyrkivät eteenpäin omin ponnistuksin eivätkä voi ymmärtää jotain yksittäistä, jumalallista ohjaajaa, eivätkä edes usko että sellaista voisi olla.

  On ihmisiä jotka ovat olleet jokin gurun seuraajia, joka on osoittautunut vääräksi guruksi ja yleistävät että kaikki gurut ja mestarit ovat vääriä guruja.

  Listaa voisi jatkaa mutta tämä tästä.
  Jokaisella on omat lähtökohtansa. Jeesuskin oli Mestari mutta se tapettiin. Krshina tapettiin jne.


  Kysymys.

  Jos Jumala päättäisi tulla maan päälle ohjaamaan ihmisiä oikealle tielle, niin miten hän sen tekisi?
   
 3. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 865
  Saadut tykkäykset:
  1 906
  Sä puolustat Ammaa ja hänen järjestöään fanaattisuutta lähentelevällä tavalla. Ei mittään vikaa. Jos joillakin on huonoja kokemuksia niinkuin ap:n linkissä entisillä ammalaisilla tuomittet heidät melkein mielenvikaisiksi. Et muka tiedä mikä on "entinen ammalainen". Et siedä mitään arvostelua ammalaisuudesta. Totuus kuitenkin on jotta joka lahkossa tai ryhmässä on "hullunsa". Amma ei välttämättä ole silti. Mutta seuraajissaan sattaa olla. Näin ollen nurjia kokeneet eivät ole välttämättä mielenhäiriöisiä. Pystytkö myöntämään edes sen?


  Tämä pitää paikkansa mitä sanot, tämmöiset varmaan vaikuttaa. Mutta sitten on myös olemassa ihmisiä jotka ovat sokeana siihen omaan ryhmäänsä eivätkä näe nurjuutta sen toiminnassa. Jos muut näkevät, niin fanaattisesti alkavat puolustella, eivät halua mynötää että heidän ryhmässään voisi olla nurjuutta. Edes harjoittajien kesken, vaikkei johdon siunaamaa. Tämmönen on mun mielestä merkki aivopesusta. Ei vältämättä ryhmän johtajan vaan ihmisen oman mielen. Mistä sitten johtuukaan että ihminen itse aivopesee itsensä?

   
 4. linkki Vierailija

 5. linkki Vierailija

 6. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ateistina vastaan, että tämä - ehkä provsoiva ja kärjistetty - väite ei pidä paikkaansa. Minä pystyn - omalla laillani - ymmärtämään Jumalaan uskovia. Heille - en yleistä, että tämä koskisi kaikkia Jumalaan uskovia - Jumalusko tuo lohtua ja toivoa selvitä elämän koettelumuksista. Kun uskoo, että joku "Suuri Voima meitä paimentaa", niin sillä saattaa olla uskovan kannalta positiivisia vaikutuksia uskovan elämään, eikä siinä minusta ole mitään pahaa tai väärää.

  Ateisti on henkilö, joka ei usko persoonalliseen jumalaan tai jumaluuksiin. Ateisti voi uskoa aaveisiin, telepatiaan, kaukokatsomiseen, olla panteisti, jne. Ateismi ei vaadi tieteellistä maailmankuvaa.

  Vanhan Testamentin alussahan niin kävi. Ja mitä siitä sitten seurasikaan?
   
 7. linkki Vierailija

 8. Free willies Vierailija

  Jumala tuskin tulisi maan päälle ohjaamaan, koska ihmisillähän on vapaa tahto. Jokainen ihminen on oikealla tiellä omassa elämässään. Jokainen meistä on aina täysin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
   
 9. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Et ole ilmeisesti lukenut vanhaa testamenttia?
   
 10. linkki Vierailija

  täällä on kulteista irtipäässeiden ajatuksia. samoja asioita pyörii noissa uususkonnoissa.

  eXbhaktat - Index
   
 11. Ammalaisuus Vierailija

  mutta kirjoitusten perusteella on hyvä on ruotia sitäkin liikettä (josta en oikeasti tiedä mitään).
   
 12. Just joo Vierailija

  Kivaa ruotia asioita joista ei tiedä mitään :)

  Kiva, kiva
   
 13. Erendil Sydäntietoisuus

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  3 281
  Saadut tykkäykset:
  4

  Luulempa, että hän vain olisi, koska Jumala on rakkaus, mikä ylittää kaiken muun, niin eipä hänen tarvitsisi muuta tehdä kuin vain olla.

  Äiti Ammasta vielä kommentti: itsekin kävin kerran häntä halaamassa, ja täytyy sanoa, että olisin aivan hyvin voinut käydä halaamassa vaikka naapurin tätiä.
   
 14. noin juuri Vierailija

  Samaa mieltä, että jos Jumala tulisi maan päälle hän antaisi täällä ihmisille vapauden kulkea ja löytää tie hänen luokseen. Ei minkään välietapin, gurun tai valejumalan luokse, joka ajaa omia etujaan ja palvomaan tätä vaan ihmisen oman totuuden ja yhteyden luokse. Jumala varmasti haluaisi, että jokainen ihminen olisi yhdenvertainen eikä olisi kumartelua väärälle jumalalle tai kulttipalvontaa, jossa käytetään ihmisiä hyväksi niin taloudellisesti, että henkisesti manipuloimalla ja vaivihkaa orjuuttamalla nämä uskomaan, toimimaan ja palvelemaan yhtä ihmistä ja sen organisaatiota ja samalla alentamaan itsensä (jumaluus itsessään).
   
 15. jatkumo Vierailija

  En koskaan ollut tullut ajatelleeksi sitä, mitä tapahtuu, kun kulttiguru kuolee ja vallan ottavat vallanjanoiset seuraajat, jotka ajavat kärkkäästi omaa etuaan, kunnes se ajatus tuli eteen tuolla exbhaktat-sivulla. Tämäkin luo epätasapainoa, että ihmisten psyyke, oikeudentaju, pelastuksen etsiminen ja löytäminen kulminoituu yhteen ihmiseen tai hänen kuolemansa jälkeen vallanhimoisiin seuraajiin, jotka alkavat käyttää massaa omien etujen karkeaan ajamiseen. Toki itse gurukin on voinut ajaa omia etujaan puolihuomaamatta.

  Nykyaikana mielen hallinta ja aneiden myynti eli pelastuksen hakeminen ja taivaspaikan ostaminen voisi olla juuri tällaista kulttien seuraamista. Helppoa siirtyä toisen ajatuksia toitottamaan ja heittää oman totuuden etsintä mäkeen. Mutta helppoudella on se varjopuoli, joka tulee esiin myöhemmin kulttiin tempautuneelle. Esimerkiksi kultissa syntyville lapsille, jos vanhemmat pysyvät kultissa, ei jää edes mitään vapaan tahdon mahdollisuutta miettiä muunlaista totuutta, kun heidät aivopestään jo pienestä lähtien tähän kulttiin. Kuinkahan hyvä lähtökohta tämä on terveellisen maailmankatsomuksen muodostamiselle. Ja tietysti nuo kulttuurien, lapsen ja naisen aseman vaihtelevuudet uskonnoissa on jo ongelma itsessaan. Tämä sama ilmiö esiintyy uskonnollisissa dogmaattisissa yhteisöissä, jossa heikompaa käytetään hyväksi.
   
 16. mietin Vierailija

  Onkohan niin, että ihmisillä joilla on oma totuus kehittynyt ja erottelukyky näkevät tämän harhan läpi esimerkiksi amma-organisaation nurjat puolet ja muiden kulttigurujen negatiivisuudet? Heillä on oman tien kulkeminen vahvaa eikä harha anna enää vastauksia vaan jarruttaa vaan matkantekoa ja vierottaisi omasta yhteydestä?
   
 17. juu Vierailija

  Mitä sinä halaukselta odotit? Odotitko että tulet hetkessä puolijumalaksi?
   
 18. Kyllä Vierailija

  Kirkon piiristä löytyy pahimmat pedofiilit.
   
 19. Erendil Sydäntietoisuus

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  3 281
  Saadut tykkäykset:
  4
  Halusin omin silmin käydä katsomassa, mikä se totuus minulle hänestä on. Ei halaus kenestäkään mitään puolijumalaa tee, jos tekee, on hän silloin oman egonsa/harhan vallassa.

  Eli kävin poimimassa itsellesi sen jyvän akanoiden joukosta, ei sen kummempaa.
   
 20. Erendil Sydäntietoisuus

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  3 281
  Saadut tykkäykset:
  4
  Halusin omin silmin käydä katsomassa, mikä se totuus minulle hänestä on. Ei halaus kenestäkään mitään puolijumalaa tee, jos tekee, on hän silloin oman egonsa/harhan vallassa.

  Eli kävin poimimassa itselleni sen jyvän akanoiden joukosta, ei sen kummempaa.
   
 21. juu Vierailija

  Mikä se totuus hänestä on? Pystytkö näkemään totuuden yhdellä halauksella?
   
 22. sielläkin Vierailija


  Tämä on hyvä pointti. Missä on dogmeja ja valtaa, siellä väärinkäytöksiä.

  Mikä näitä kaikkia yhdistää ja missä väärinkäytökset alkaa? Tuleeko hyvistäkin tarkoituksista ihmisten kieroissa mielissä pahoja? Ajautuvatko heikkouskoiset näihin uskontoihin ja vallankäyttäjät heidän perässään haistavat helpon saaliin? Yhtälö on valmis.

  Yhdistäviä tekijöitä voisi olla raha, taloudellinen hyöty, massojen hallitseminen, mielenhallinta, palvonta, aivopesu uskomuksiin ja dogmeihin, oikein tekemisen illuusio, joukkomieli, jumalallisten lakien ja tarkoituksen soveltaminen omia etujaan ajavaksi toiminnaksi, ihmisen alentaminen ja samalla hengellisen johtajan ylentäminen suhteettoman suuriin mittasuhteisiin, arjesta ja lähimmäisistä irrottautuminen, pelastuksen etsintä jne.

  Onko ihmismielen pohjalla peto tai sitten heikko määkivä lammas?
   
 23. Erendil Sydäntietoisuus

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  3 281
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä, pystyin löytämään sen vastauksen itselleni sekä näkemiseni että kokemiseni pohjalta. Minun ei tarvinnut lähteä ashramiin asti etsimään vastausta. Minulle riitti tämä yksi kerta, yksi käynti, yksi halaus.

  Totuus löytyy aina itsestämme.
   
 24. oma totuus Vierailija


  Äläpä viitti aliarvioida toisen totuutta ja tuntemuksia. Herkät ihmiset tuntevat totuuden, mikä sopii itselle ja mikä on aitoa itselle. Hyvä, kun Erendil jakoi oman kokemuksensa.

  Itse olen niin kovapäinen, että tiedän jo ilman halaustakin, ettei tuon ihmisen ja seuraaja joukon energia ja toimintatapa ole sopivaa mulle. Jolle toiselle taas ehkä on.
   
 25. juu Vierailija

  Mikä se totuus hänestä sinulle oli?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti