Hae Anna.fi-sivustolta

Onko henkinen parempi ihminen?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä henksu-pasi, 29.12.2018.

 1. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 408
  Saadut tykkäykset:
  748
  Ihan perus ikä.
   
 2. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 408
  Saadut tykkäykset:
  748
  Kiitos! :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Camomille* Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  08.12.2015
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  99
  Juu, en minäkään tykkää mistään alfanaaras, mustamaalaus ja sosiaalisten seläntakana puhumisen pelien luonteesta. Sellainen on hyvin epämiellyttävää ja rikkoo yleisen luottamuksellisen ilmapiirin vallan ja kieroilun areenaksi, sosiaaliseksi liman syljennäksi. En halua sellaisiin osallistua.

  Itse kaipaan Leahia, hänen juttujaan eniten, muita väheksymättä. Ja ajatuksellista ihmettelevää vapautta, jolloin ilmiöitä ei analysoida puhki, vaan annetaan kokijan omille merkityksille tilaa.

  Kasvoilla ja niiden pitämisellä tarkoitan lähinnä kunnioittavaa toista huomioivaa kohtaamista. Kun huomaa esimerkiksi toisella herkän tilanteen, ei tarkoituksellisesti pyri pahentamaan tämän ahdinkoa. Auttaa näin toista säilyttämään sosiaaliset kasvot ja arvokkuuden. Mutta tietysti sosiaalisten kasvojen pitämistä voidaan myös ajatella vallankäyttönä ja kieroiluna. Empatian määrä ja kyky asettua toisen asemaan ratkaisee, pelaako sosiaalisia pelejä ja miten ihmisiä arvostaa/ arvottaa. Sosiaalisella pelaamisella voi satuttaa muita.
   
  Last edited: 13.01.2019
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Camomille* Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  08.12.2015
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  99
  Epämääräiset vihjailut, joissa ei puhuta suoraan ovat myös ikäviä ja oman valtapiirin kautta jonkun lynkkaaminen. Taitaa olla juoruilu ja muiden asioilla mässäily naisilla usein tyypillistä. Omaa osuutta ei kyetä näissä jutusteluissa näkemään, vaan odotetaan lynkkausilmapiirin vain antavan oikeutusta ja hyväksyvää komppausta, jotta omasta kokemuksesta saadaan sosiaalisesti kelpo 'esitys' ja oikeutettu toiminta, jossa itse oli oikeassa ja toinen väärässsä tai muuten outo ja viallinen ihminen, jona ei kelpaa vaikean luonteensa vuoksi. Itse haluaa säilyttää vallan ja kasvot nöyrtymättä uudenlaiseen ajatteluun tai toisen ymmärtämiseen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Camomille* Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  08.12.2015
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  99
  Kyllä tämä palsta toimii paremmin, jos Kars pysyy poissa. On monta vuotta nähty tämä asia. Ja jos jotain on päättänyt, niin päätöksessä on hyvä pysyä itsensä ja muiden palstalaisten takia. Säilyy joku tolkku täällä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 647
  Saadut tykkäykset:
  1 733
  Nyt tuli sitten sustaki sithi kertaheitolla. Usko pois. :LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. olematon Vierailija

  No jos sinulla on vakaa pyrkimys henkisyyteen ja henkiset asiat kiinnostavat, niin näkisin että olet jo henkisellä polullasi. Et vain halua sitä itsellesi myöntää tai et ole siitä niin tietoinen. Ja ehkä et ole polullasi niin pitkällä... (nyt lasken leikkiä) ... ja huumorintaju, sitä tarvitaan aina. Pitää osata nauraa itselleen! Henkisen ihmisen olemus onkin usein hyväntuulinen.
  Sinulta ei myöskään kukaan odota (heti) mitään täydellisyyttä ollaksesi henkinen. Henkisellä polulla olet oppilas, sinulta ei odoteta enempää, vielä...
  Eli se minkä koet "henkisyyden itsesi korotuksena" ei sitä välttämättä edes ole. Se voi olla jopa arvosi alennus! Sillä kuuliaalta oppilaalta odotetaan ennen kaikkea nöyryyttä. Ylpeyteen, siihen kiveen on moni kompastunut.

  Mainitsemasi "häjyys" tai äkkipikaisuus, mitäpä jos ottaisi sen henkisestä harjoitteesta. Muistat varmaan erään Mestarin sanat, miten tulisi kääntää molemmat poskensa vihamiehensä sivalluksille, eikä vastata samalla mitalla.
  Tositilanteessa tämän kun muistaa, laskee päässään kymmeneen, puhaltaa ilmat keuhkoistaan, rauhoittaa mielensä, ja osoittaa olevansa sisäisesti tyyni vaikeimmalla mahdollisella hetkellä. Tuntuu ehkä aluksi vaikealta, mutta harjoittelemalla siitä tulee kuin toinen luontosi, toimit niin automaattisesti. Ja näin olet edennyt taas henkisellä polullasi.
   
 8. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 647
  Saadut tykkäykset:
  1 733
  Pyrkimys, mutta vakaudesta en tiedä. En ole varmaankaan tietoinen ja en varmaankaan niin pitkällä. No huumorintajua mulla kyllä on, toki ei se nyt loputtomiin riitä.

  "Kuulias oppilas" särähtää korvaan. Jos henkisyydessä vaaditaan kuuliaisuutta, tulee mieleen lahko. Oppilaalle pitää suoda oma järki ja oma kyseenalaistus. Sit voi vaikka sen kyseealaistuksen kautta löytää kantapään kautta "et se opettaja tais olla oikees". Mulle on lahko, kultti kauhistus, jos aletaan vaatia kuuliaisuutta "näin nyt vain on" ilman mitään annettua syytä tai ettei annettais ite kyseenalaistaa ja vaikka kantapään kautta tarvittaes oppia.


  Posken kääntämisestä tulee mieleen kynnysmatto. Olen ollut liian kiltti, kiitos ei koskaan enää siihen. Tyyneys on musta taas eri asia. Se ei ole sama kuin posken kääntäminen. Posken kääntäminen on musta yksinomaan pahasta. Se on kynnysmatoksi, toisen poljetuksi jäämistä. Siihen en ikinä ala.
   
 9. olematon Vierailija

  Oikeanlainen kuuliaisuus on sitä, että se ensinnäkin kohdistuu oikeaan henkilöön tai sanaan (mestari, guru, sisäinen ääni) ja sitten oppilas ottaisi tästä tiedosta vaarin. Mutta monasti siinä käykin niin, että oppilas kyseenalaistaa mestarinsa sanat ja kokee tämän samaisen opetuksen sitten kantapään kautta, ja useammankin kerran. Oppilaalla itsellään on siis kaksi tapaa edetä - helpompi tai tämä vaikeampi ja vaivalloisempi tie.

  Ei kai kukaan luule että henkisyydessä kehittyminen olisi aina helppoa? Henkiset harjoitteet tehdäänkin juuri siksi, kuten tämäkin, koska se nyt sinulle tuottaa vaikeuksia. Toiselle se voi olla ihan eri harjoite, mutta hänelle yhtä vaikeaa, mutta sinulle taas helppo. Tässäkään et tietenkään pysty toimimaan halutulla tavalla, jos et sillä oikealla hetkellä saavuta tyyneyttä tai pidät vanhasta ajattelustasi väkisin kiinni. "Poskensa kääntämiseen" sisältyy Mestarin viisaus - oppilas tässäkin valitsee kyseenalaistamisen tai kuuliaisuuden välillä.
   
 10. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 647
  Saadut tykkäykset:
  1 733
  Jossain on tullut joku väärinkäsitys, mulla nimittäin on nimenomaan ollu kova homma oppia pois siitä posken kääntämisestä. Eli ei sinne enää takaisin. Se sun mainitsemas tyyneys on eri asia. Sen sijaan että ns. kärähtää voi pitää rajansa tyynesti.
   
 11. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti