Hae Anna.fi-sivustolta

Onko kokemuksia Iiriksestä?

Viestiketju osiossa 'Turkki' , käynnistäjänä Syysloma, 11.10.2007.

 1. Syysloma Vierailija

  Onko kenelläkään kokemuksia Deturin IRIS-huoneistohotellista?
  Onko pitkä matka "todelliseen" keskustaan?
  Suositelkaa mukavia ravintoloita, kauppoja läheltä yms.
  Kaikki muukin Turkki/Alanya tietous on tervetullutta koska olemme lähdössä viikon päästä ensikertalaisina. Kiitos.
   
 2. tuulan1 Vierailija

  ei ole ilmeisesti iiris hotelli on alaniassa .itse lähden 19.10(ensviikolla) marmarsiin 5x jo käynyt .elokuussa olin ismelerissä 2viikkoa n.7-8km marmarsiin ja menen aina uudelleen nyt olen jo tälle vuodelle käynyt 3x olen vapun aina siellä ihanitten turkkilaisten kanssa .olen saanut ystäviä sieltä turkkilaisia .he jo soittelevat ja kyselevät koska tulen ja ovat valmiita hakemaan kentältä jos haluan. jos saat heistä ystävän niin älä petä heidän luottamusta ja jos lupaat niin pidä lupaus silloin saat heistä aidon ystävän.hyvää lomaa sinulle ja hae matkalehtijä ja tietoa netistä!!
   
 3. Cilek Vierailija

  Oltiin Iriksessä vajaa kuukausi sitten. Huoneistohotelli oli ihan peruskuntoinen. Huoneiston siivous oli ihan hyvää, veskipaperia tuotiin aina lisää jos loppui. Joissakin paikoissa saa vain ns. starttirullan. Kahvinketin löytyi, kestosuodatinmallia.
  Henkilökunta ihan mukavaa. Serdar "seppo" puhui myös hyvää suomea. Tämä heppu hieman häiritsi, koska yritti toki, että seurueemme söisi hotellilla. Minulta myös kysyi, että miksi olen niin hiljainen aina (!) mitäpä se sille kuului jos minä nuorena ihmisenä en halunnut sen koommin jäädä hänen kanssaan siihen juttelemaan. Iriksen turkkilainen napatanssi- ja ruokailta oli kuulemma ok, ruoka oli monipuolista ja hyvää. Laskun saaminen kesti kauan, mutta ymmärrettävää jos paljon asiakkaita. Hintaa taisi olla 9€. Se tanssishow meteli sitten kuuluu aika kovin huoneeseen...

  Allasalue oli Iriksessä aika pieni ja siihen paistaa vaan tiettyyn aikaan aurinko ja sitten se katoo muurin taa. Siellä kyllä oli yleensä ihan hyvin tilaa vaikka aurinkotuoleja taisi olla jotain 10 ehkä?!

  Lähellä on erittäin suosittu ja edullinen paikallisten suosima ravintola nimeltään FLASH ja heti sen jälkeen COMCA. Ne löytyy kun lähtee siitä isosta "hotellin" risteyksestä viistokadulle, joka vie sinne Atatürkin patsaalle.

  Ihan siinä hotlan näköetäisyydellä on BIM market. "Ns. laatikkomarket. Siellä on aika edullista, löytyy tosin vähänlaisesti hedelmiä. Niitä saa halvalla perjantai-markkinoilta tai siinä pääkadulla on myös hedelmäpuoteja.

  Sitten siinä 25mtr kadulla, eli pääkadulla, kun lähtee käppäilemään keskustan suuntaan, on kadun varrella vaatepuoti. ne vaatteet on ihan siinä rekeissä kadulla. Ostin sieltä trikoohousuja 2,5e ja paitoja (tiukan mallisia t-paitoja, toppeja yms.) 2€.

  Siellä samalla kadulla kun kävelee eteen päin sinne keskustaan on semmoinen kun CEMA CENTER, kiva puoti missä saa ostaa kaikkea suihkusaippuasta tuhkakuppiin. On aika edullinenkin.

  Niin ja keskusta-aluelle kävelee siinä noin 15-20 minuutissa. Ei ole kovin pitkä matka. 10 minuuttia meni siihen ataturkin patsaalle, jos tiedätte paikan.

  Kysele toki lisää jos haluat...?

   
 4. Syysloma Vierailija

  Kiitos molemmille vastaajille!Olemme todellisia Kreikka-faneja mutta nyt lähdemme kiinnostuneina "valtaamaan" Turkkia. Jos olemme tyytyväisiä niin heti ensi kesänä takaisin mutta jos matka epäonnistuu niin taas tuttuun Kreikkaan.
  Odotamme Turkin Alanyasta rehellisiä, ystävällisiä turkkilaisia, todella hyvää ruokaa (josta olemme valmiit jopa maksamaan ihan kohtuu hinnan), mielenkiintoinen kulttuuri kiinnostaa, kaunis luonto ja tietenkin ihanat ostokset yms.
  Nyt kysyisin: kannattaako lähteä retkille jos niin minkälaisille, uskaltaako vuokrata auton ja minne kannattaa suunnistaa, ovatko taksit rehellisiä? Suositelkaa joku hyvä lääkäri jos sairastumme(tästä on kokemusta niin Kreikassa kuin muuallakin ja kalliita matkapäiviä ei halua menettää sairastamiseen).Onko merivesi uintikelpoista tähän aikaan? Ja kannattaako vaihtaa rahaa Suomessa?Miten pitkä matka rantaan?
  Kauppa suositukset samoin kuin ravintolat olivat hyviä! Kiitos.
  Oliko Iiriksessä ilmastointi, hinta?
  Kiitos taas mahdollisista vastauksista!
  Tasan viikon päästä istutaan jo toivottavasti jossain PAIKALLISTEN paikassa onnesta ymmyrkäisinä.....
   
 5. -*- Vierailija

  Iris hotelli on hyvällä paikalla, lähdet sitten rantaan tai keskustaan. Aivan hotellin edestä pääset hyppään dolmukseen (paikallisbussi), hinta matkasta riippumatta kaupunkialueella 1liira, dolmukset ajavat suoraan basaareille joka onkin aivan keskustassa. Kävellenkään ei ole pitkä matka jos menet 25metrin katua taikka pääkatua pitkin. Sunnuntaisin on Iris hotellista vuorillepäin lähdettäessä maalaismarkkinat josta saa ostettua tuoreita vihanneksia sekä hedelmiä. Hotellin vieressä on koulu, lähde sen oikealla puolella olevaa katua ylöspäin jatka niin kauan kunnes tulee huoltoasema oikealla puolen, heti sen jälkeen vasemmalla alkaa nämä maalaismarkkinat, huomaat kyllä kun ihmisiä kulkee vastaan kassit täynnä vihanneksia. Toki siellä markkinoilla myydään muutakin, esim. vaatteita, kankaita ym.
  Koulun ohi menevää katua kävellessäsi tulee oikealla taksiasema vastaan, siinä kohdassa toisella puolen tietä on myös vihanneskauppa josta saa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Hotellianne vastapäätä on "konditoria" josta saa ihania leivoksia sekä paikallisia leivonnaisia joita kannattaa maistaa, esim. Paklavaa, Anopinnapoja... ovat kyllä makeita mutta eipä tarvi syödä kuin yksi niin jo on makean himo tyydytetty.
  Tämä sairaala hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset, eli jos sairastut niin suunnista sairaalaan nimeltä Can Hastanesi, siellä on melkein joka arkipäivä suomalainen sairaanhoitaja paikalla päiväsaikaan.
  Osoite on Sugözü Mah Stad Cad no 28 Puh. 0242 522 6262, taxit kyllä osaavat sinne kun kerrot sairaalan nimen. Hotellista kun katsot Taurusvuoristoon niin näet illalla keltaisen valomainoksen Köst Restaurant, siellä kannattaa käydä syömässä jo pelkästään hienojen maisemien vuoksi. Taxilla kyyti sinne maksaa noin 10-15€, hinta sisältää meno-paluun, sovitte vain koska kyyti tulee hakeen pois tai soitatte kuskin antamaan numeroon. Kleopatrarannan puolella on myös hyvä ruokapaikka, Bacus nimeltään, noutavat teidät hotellilta ilmaiseksi kun soitatte sinne tai pyydätte hotellin respaa soittamaan niin säästätte puh.maksujanne. puhelinnumero mistä tuon kyydin voi tilata on +90 242 511 78 43.. Yleensä ei suomessa kannata vaihtaa liiroja mutta nyt en tiedä mikä on suomessa kurssi, itse palasin viikko sitten Alanyasta ja silloin liiran kurssi oli alimmillaan 1,68. Kannattaa kävellessään katsella pääkadulla olevien vaihtopisteiden kursseja koska kurssi vaihtuu päivittäin niin isoja summia ei kannata kerralla vaihtaa. Pärjäät siellä myös euroilla joten kannattaa ottaa pieniä seteleitä mukaan sekä 1 ja 2 euron kolikoita, sääntöhän on et jos hinta on merkattu euroina niin se liiroiksi muutettuna maksaa enemmän koska myyjät kääntävät sen itselle edullisemmalla kurssilla. Siksi on hyvä olla aina kumpaakin rahaa mukana shoppaillessa ja siinä miettiä kummalla tulee edukkaammaksi maksaa, liiroilla vai euroilla... Hyvää Matkaa....
   
 6. Syysloma Vierailija

  Kiitos edelleen seikkaperäisestä vastauksesta" * " !Vastauksesi auttaa meitä kovasti aloittamaan loma Alanyassa heti täysillä kun aikaa on vain näin syyslomalla viikko.Ei haluaisi että aikaa menee kaiken etsimiseen. Meitä ilahdutti erityisesti konditoria, maalaismarkkinat ja nuo ravintola ehdotukset. Koska olemme ensikertalaisia koko Turkissa niin helposti hyvien ravintoloiden etsimiseen menee suotta aikaa joten kun joku on hyväksi havainnut niin sinne sitten suunnistamme ainakin aluksi.
  Minua "hermoheikkoa" helpotti sairala tieto. Kiitos.
  Missä parhaat kaupat ovat:vaatteet, laukut, kengät, hopeakorut vai onko niitä kaikkialla?Olen kiinnostunut myös ruoanlaitosta ja haluan tuoda Suomeen joitakin tuliaisia myös tältä saralta? Siis mistä ostan ne? Marketista? Joku on maininnut jotkut isot marketit? Missä ne on?
  Punnitaanko Turkin päässä matkalaukut miten tarkkaan? Millainen tax-free siellä on ja onko se auki aamuyöstä kun paluulentomme alkaa Antalyasta jo 6.15.?
  Jos jaksatte vielä laajentaa Alanya/Turkki tietouttamme niin kaikki mahdollinen tieto otetaan ilolla vastaan!
  Muuten millaisia vaatteita(helle vai syksy tamineet)kannattaisi ottaa mukaan?Kuulin että tänään lauantaina siellä on +27, aurinkoista, leppoisa tuuli, vähän pilviäkin. Onko illat jo miten viileitä tähän aikaan ja sää vaihtelevaa? Siis enemmmän helle kuin syksy vaatteita vai päin vastoin?
   
 7. -*- Vierailija

  Nuo mainitsemasi ostokset kannattaa tehdä basaareissa sekä markkinoilla, "hienommissa" kaupoissa on melkein kaikissa kiinteät hinnat, mutta yrittänyttä ei laiteta jos koitat niissäkin tinkiä vielä hintaa koska kausi alkaa oleen lopuillaan ja haluavat päästä tämän hetken varastoista eroon. Muista tinkiessäsi että vaatteista ja kengistä ei tällä hetkellä basaareissa kannata maksaa kuin korkeintaan puolet pyydetyistä hinnoista. Tällä hetkellä Turkissa ei tarvi kuin helle vaatteita, illasta saattaa hieman viiletä joten pakkaa pitkähihainen paita mukaan. Tuulen tullessa mereltä illalla niin ilma alkaa tuntumaan viileältä. Vielä viikko sitten ei illalla voinut pitää edes t-paitaa kun hiki alkoi virrata, niin sitä mentiin aamusta iltaan toppi päällä. Tais olla yön alin tuossa 25 asteen paikkeilla... ja jos vaatevarastosi kaipaa päivitystä niin älä pakkaa hirveästi vaatteita mukaasi vaan osta sieltä, siellä on vielä kesävaatteet kaupoissa.

  Isot marketit sijaitsevat pääkadun varressa Ataturkin patsaalta oikealla, siis teitä lähinnä olevat. Kun lähdet hotellista menet kohti rantaa (vasemmanpuoleista katua) tulet pääkadulle jossa risteyksessä on taxiasema, toimii hyvin maamerkkinä kun palaatte takaisin hotellille. Käännytte siitä vasempaan, ensin tulee MCDonals, Afra ja viimeisenä Migros. Myös Migroksen vieressä on todella hyvä ruokapaikka, Galibo Restaurant, siellä kannattaa myös käydä syömässä. Afra marketissa ei myydä lainkaan alkoholituotteita mutta Migroksesta löytyy Efes oluesta aina viinaan asti valikoima.

  Antalyassa ei olla tarkkoja matkalaukkujen painojen kanssa, jos laukku painaa liikaa laittavat virkailijat "hardy" tarran kylkeen etteivät laukkua nostaessaan telo itseään.
  Tuohon kentän aukioloaikaan en osaa sanoa mitään kun en ole tuohon aikaan sieltä lentänyt pois, sitä kannattaa kysyä oppaalta kun lähdette kohti Alanyaa.
  Antalyan kentällä pääsette ennen matkalaukkujenne saamista käydä pienemmässä taxfree myymälässä siinä ala-aulassa, siitä kannattaa ostaa tupakat, viinat jos haluatte juoda vain tuontiviinoja sillä ne Alanyassa on kalliita.
  Antalyan kentän isossa taxfreessa on myynnissä parfyymeitä, alkoholit, tupakat, makeiset sekä pienemmissä putiikeissa kaikenlaista muuta kamaa.
  Kahvilan ja hampurilaispaikan palveluita ei kentällä kannata käyttää koska niissä on todella kalliit hinnat, Turkin puolella kun saat viedä vesipullotkin mukanasi niin juomat kannattaa ostaa jo Alanyasta ja pikkupurtavat jos niitä kaipaatte ennen koneeseen menoa.
  Ei edes taukopaikalta kannata ostaa kuin aivan hädässä juomia ym. Poikkeatte tuohon taukopaikalle Alanyaan mennessä sekä pois lähtiessä. Itse varaudun tuohon 2h bussimatkaan ostamalla Helsingin kentältä juoma-automaatista itselleni juomapullon mukaan.
   
 8. TURKKIFANI Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti