Hae Anna.fi-sivustolta

Onko koronarokote turvallinen?

Viestiketju osiossa 'Ennustukset' , käynnistäjänä En ota rokotetta, 19.11.2020 klo 08.40.

 1. En ota rokotetta Vierailija

 2. vierailija Vierailija

  Herttinen sentään, ei tähän voi kukaan katsoa... Rokotteet kehittyvät aikojen saatossa ja koskaan ei voi olla täysin varma, ettei ne aiheuta osalle oireita/sivuvaikutuksia aina. Aina tulee jotain jollekin. Voit olla ottamatta, jos siltä tuntuu. Ei pelätäkään voi.
   
 3. riskiryhmäläinen Vierailija

  Minäkään en aio ottaa rokotetta, ennenkuin voin olla varma, että mitään komplikaatioita ei koidu. Olen elänyt normaalia elämää koko koronakauden, käsiä olen pessyt ahkerasti ja välttänyt ihmismassoissa liikkumista. Vanhusten luona olen käynyt, koska olen terve eikä vanhuksillani ei ole sairauksia. Turvavälit huomioonottaen ja tervettä maalaisjärkeä käyttäen.
   
 4. vierailija Vierailija

  Kukaan täällä ei nähnyt edes koko koronaa, niin taitaa olla aika turha kysellä rokotteesta...
   
 5. vierailija Vierailija

  no eipä osattu kysykään...
   
 6. vierailija Vierailija

  Kyllä täällä on olut montakin kysymysketjua ihan maailmanasioista..
   
 7. vierailija Vierailija

  Olen täysin samoilla linjoilla.
   
 8. vierailija Vierailija

  Rokotetta kokeillaan ensin vanhuksille. Se kertoo jo jotain. Jos komplikaatioita tulee, ajatellaan että vanhusten ei enää ole niin väliä. Ei vanhuksista muutenkaan tämä yhteiskunta kovin paljon välitä.
   
 9. vierailija Vierailija

  Vanhukset (yli 75v.) ovat monesti jo entuudestaan sairaalloisia ja heillä on kourallinen lääkkeitä eri vaivoihin. Mistä sen tietää sitten, mikä johtuu perussairaudesta ja mikä rokotteesta? Jos jotain komplikaatioita ilmenee? Ovat siis koekaniineja, joutaahan ne jo kuolla pois rasittamasta yhteiskunnan taloutta.1
   
 10. vierailija Vierailija

  Tuo on vähän millä silmälaseilla asiaa katsoo. Vanhukset ovat herkempiä saamaan koronaviruksen ja heidän oireensa ovat kohtalokkaampia, joten siksi he saavat ensimmäisenä koronaviruksen. Testaus vapaaehtoisilla ihmisillä on tehty testausvaiheessa, ennen rokotteen markkinoille päästämistä.
   
 11. vierailija Vierailija

  Ja koko terveydenhuollon työntekijät rokotetaan ensin. Tulee melkoinen hätätila jos hoitajat ja lääkärit potkaisevat tyhjää. Koekaniinejako?
   
 12. vierailija Vierailija

  Niinpä, eivät todellakaan ole. Yliherkkiä rokotteille on aina osa - ei voi mitään.
   
 13. vierailija Vierailija

  Yliherkkyys on eri asia kuin vakavat sivuvaikutukset kuten unitauti. Rokotteen ei pidä edes niiden kehittäjien mielestä olla venäläistä rulettia ihmisten hengellä ja elämänlaadulla. Sen teki esim. vihuri-ja tuhkarokko, vaurioitti osan väestöstä pysyvästi tai vei hengen. Juuri tällaista vastaan on rokotukset kehitetty. Jännä, jos nyt pitäisi sama venäläinen ruletti tehdä rokotteen avulla.

  Wikipedia kertoo, miksi sikainfluenssa, joka lienee aiheuttanut monille pelon rokotuksen turvallisuutta kohtaan, pääsi tekemään kaikkien yllätykseksi niin pahaa vauriota osalle rokotetuista:


  H1N1-pandemia ja Pandemrix-rokote
  Vuosina 2009–2010 käynnissä olleeseen sikainfluenssapandemiaan liittyi eräissä maissa lapsilla ja nuorilla tavallista suurempi narkolepsian ilmaantuvuus, jolla oli yhteys tietynlaisen influenssarokotteen ottamiseen sekä perinnölliseen alttiuteen. Pandemrix-rokotteen skvaleenipitoinen tehosteaine AS03 aiheutti vasta-ainemuodostusta ainoastaan henkilöille, joilla on perinnöllisesti HLA DQ B1*0602 -variantti.

  Tästä syystä Pandemrixia ei enää suositella alle 20-vuotiaille, jos kausi-influenssarokotetta on saatavilla, mutta Pandemrix-rokotekampanjan hyödyt olivat silti huomattavasti haittoja suurempia sekä THL:n että Euroopan lääkeviraston mukaan.

  Ymmärrän hyvin, että sikainfluenssarokotteen takia ihmiset kyselevät nyt tämän rokotteen turvallisuuden perään, joka on myös valmistettu kiireellä, kuten sikainfluenssarokote ja joka aiheutti osalle ihmisistä elinikäisen raskaan ikävän yllätyksen. Aiemmin velvoitettiin terveydenhuollon ihmisiä ottamaan kaikki uudetkin kehitetyt rokotukset, nyt siitä vaatimisesta on luovuttu. Ymmärrän hyvin sen syyn.

  Normaali sivuvaikutus/yliherkkyysreaktio rokotukselle on esim. punoitus ja turvotus pistokohdassa ja/tai lievä tai joskus reippaampikin kuumeen nousu, joka menee muutamassa päivässä ohi. Useimmille ei tule mitään oireilua.

  Onneksi rokotteen ottajia on ja laumaimmuniteetti saadaan normaalisti jo 50%-70% rokotteen väestökattavuudella. :)
   
 14. vierailija Vierailija

  Wikipedia ei ole faktalähde - sisältöä ei tarkasta kukaan, sisältöä on laidasta laitaan.

  Sikainfluenssarokottee narkolepsian/sivuvaikutukset kiistattomasti saaneita on silti hyvin hyvin harvassa - Suomessa muutama sata hyvin hyvin epäonnekasta lasta ja nuorta lähinnä. Rokotteella ehkäistiin alta miljoona influenssaa. Osuus sairastuneista on alle puoli% - kuitenkin tämä osuus on suurempi kuin monen muun rokotteen kohdalla.

  Uutisointi sai ja saa tämänkin mittasuhteet näyttämään valtavilta.

  Omalle kohdalle sattuneena tragedia kylläkin.
   
 15. vierailija Vierailija

  Ylen uutiset:

  Tutkijat selvittivät, miksi Pandemrix-rokote lisäsi narkolepsiariskiä

  15.12.2014
  Suomalaistutkimusta johti professori Outi Vaarala. Tutkimuksessa todettiin, että Pandemrix-rokotteen viruskomponentti on yhteydessä narkolepsiaan.

  Suomalaistutkijat ovat Helsingin yliopiston mukaan selvittäneet todennäköisen syyn siihen, miksi Pandemrix-rokote aikoinaan lisäsi riskiä sairastua narkolepsiaan.

  Helsingin yliopisto kertoo asiasta tiedotteessaan. Tutkimusta on johtanut professori Outi Vaarala, ja sen tulokset on julkaistu maanantaina tieteellisessä Plos One -lehdessä(siirryt toiseen palveluun).

  Helsingin yliopiston mukaan Pandemrix-rokotteen viruskomponentti on yhteydessä narkolepsiariskiin.

  – Rokoteviruksessa itsessään on viruskomponentteja. Sen kuuluukin sisältää virusproteiineja. Siinä ei sinänsä ole poikkeavaa, Vaarala sanoo Yle Uutisille.

  – Mikä on merkittävämpi asia, on se, että kun pandemiarokotteita sikainfluenssaa vastaan oli kahdenlaisia – toinen oli Arepanrix, joka oli käytössä Kanadassa, ja toinen oli eurooppalainen Pandemrix ja aiheutti narkolepsiaa –, ne eroavat sillä tavalla, että Pandemrixissa on yksi virusproteiini erilaisessa muodossa ja sitä on enemmän.

  Hänen mukaansa ero johtuu rokotteiden valmistusprosesseista. Kanadassa käytössä ollut Arepanrix ei aiheuttanut samassa määrin narkolepsiaa kuin Pandemrix, Vaarala toteaa.

  – Juuri tästä syystä löydös on niin kiinnostava. Me ensimmäisenä maailmassa raportoimme, että nämä rokotteet todella eroavat viruskomponentin suhteen eivätkä ne ole samanlaisia.

  Vaarala kertoo, että Pandemrix poistettiin elokuussa 2010 käytöstä, kun ilmeni, että se saattaa aiheuttaa narkolepsiaa.

  Hän sanoo tuoreen tutkimuksen seurauksen olevan, että seuraavaksi ryhdytään jäljittämään rokotteessa olleen virusproteiinin samankaltaisuutta aivojen hermorakenteiden kanssa.

  – Tavallaan tämä on ensimmäinen tietynlainen läpimurto asiassa. Voidaan identifioida, että Pandemrix-rokotteessa on jotain erilaista kuin muissa rokotteissa, koska vain Pandemrix aiheutti narkolepsiaa.

  Sikainfluenssarokotteen takia narkolepsiaan sairastuneille maksetaan vuosien saatossa yhteensä 100 miljoonaa euroa haittakorvauksia.
  https://yle.fi/uutiset/3-7690874
   
 16. vierailija Vierailija

  Rokotuksia seurannut narkolepsiaepidemia
  Väestölle ja rokotusasiantuntijoillekin tuli yllätyksenä, että sikainfluenssarokotus lisäsi nuorten riskiä sairastua nukahtelusairauteen eli narkolepsiaan (ks. «Nukahtelusairaus (narkolepsia)»1). Rokotetuilla oli rokottamattomiin verrattuna noin 10-kertainen riski sairastua tähän varsin harvinaiseen sairauteen. Narkolepsian syntyyn tarvittiin perinnöllinen alttius ja tämän influenssarokotteen erityinen rakenne, jota ei ole nykyisissä influenssarokotteissa. Kyseessä oli näin ollen autoimmuunisairaus (ks. «Autoimmuunisairaudet»2). Kahden vuoden sisällä rokottamisesta sairaus todettiin 230:lla henkilöllä niin, että se katsottiin rokotuksen laukaisemaksi. Nämä potilaat ovat saaneet taloudellista korvausta lääkevahinkolain perusteella.
  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00908

  Eli kumpikin tutkijoiden tekemä tutkimuslinja oli oikeassa (kts. tummennettu kohta).

  On yleisessä tiedossa, että Wikipedia ei ole aina luotettava lähde, mutta sitä voi käyttää oikean tiedon välittämiseen silloin kun sen faktatiedot on oikein.
  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00908
   
 17. vierailija Vierailija

  Niin, koronavirusrokotehan on hyvin vaarallinen ihmisille eikä siitä kerrota kaikkea meille. Venäläiset tutkimukset kertovat että vaarana on mm apinoituminen.

  Uusi lääke saa tyypillisesti myyntiluvan jos se tehoaa ainakin puoleen tapauksista ja kun sitä on testattu ainakin tuhannella vapaaehtoisella koehenkilöllä. Mahdolliset haitalliset sivuvaikutukset, mm venäläisten epäilemä apinoituminen, saattavat toki ilmetä vasta varsin pitkän ajan kuluttua itse rokottamisesta.

  Rokotteen antama suoja kestää arvion mukaan ehkä vain 3 ... 4 kuukautta ja sitten tarvitaan uusi rokotus. Taudin sairastaneella on saman kestoinen immuniteetti.

  Elämäämme haittaavat pandemiarajoitukset poistuvat vasta sitten kun riittävän suuri osa väestöstä on toistuvan rokotuksen piirissä. Tämä tilanne jatkuu niin kauan kunnes virus on mutatoitunut vaarattomaksi.
   
 18. vierailija Vierailija

  Laumasuoja
  Kun riittävän suuri joukko väestöä on rokotettu ja vastustuskykyinen jotain tautia vastaan, tauti ei pääse leviämään. Silloin myös rokottamattomien riski sairastua pienenee. Tätä kutsutaan laumasuojaksi.
  Laumasuoja vaihtelee eri tautien välillä. Mitä herkemmin tauti tarttuu, sitä suuremman osan väestöstä on oltava rokotettu. Rokotuskattavuuden on oltava esimerkiksi kurkkumädältä suojautumisessa vähintään 70 prosenttia ja tuhkarokolta suojautumisessa 95 prosenttia.

  On myös tauteja, joita ei voi rokotuksilla hävittää. Puutiaisaivotulehdusta aiheuttava virus elää pääasiassa nisäkäseläimissä, eikä taudin olemassaoloon voi vaikuttaa rokotuksilla. Jäykkäkouristusbakteeri taas elää maaperässä ja tarttuu ihmiseen haavan kautta. Näitä tauteja vastaan ei siis synny laumasuojaa, koska ne eivät tartu ihmisestä toiseen.

  Laumasuoja | Rokotustieto.fi
   
 19. vierailija Vierailija

 20. vierailija Vierailija

 21. vierailija Vierailija

 22. vierailija Vierailija

 23. vierailija Vierailija

  Vaikuttaa Amerikkalaiselta salaliittoteorialta.
   
 24. vierailija Vierailija

  Covid rokotetta on kehittämässä satoja yrityksiä, moderna on vain yksi niistä. He ovat kehittäneet molekyylibiologian teknologiaa joka on näköjään käyttökelpoista moneen eri tarkoitukseen.

  Jokainen uusi ja erilainen teknologia herättää joissakin ihmisissä epäluuloja, pelkoja, ajatuksia salaisista suunnitelmista, salaliitoista ja siitä kuinka jokin tuntematon taho varmasti käyttää sitä meitä tavallisia kansalaisia vastaan. Mitä suuremmat uuden teknologian tarjoamat mahdollisuudet ovat, sitä voimakkaampaa on sen vastustus.

  Ken näitä juttuja perkaa ja haluaa tutkia, niin kannattaa kiinniittää huomio väitteiden faktoihin; onko niitä, onko niitten merkitys ymmärretty oikein, perustuvatko väitteet faktoihin sinällään vai niistä johdettuihin kuvitelmiin.
   
 25. vierailija Vierailija

  Mielikuvitus , tuo ihmisen pahin vihollinen..
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti