Hae Anna.fi-sivustolta

onko Kreikan vesi juomakelpoista

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä ?, 05.07.2005.

 1. ? Vierailija

  Voiko Kreikassa juoda vesijohtovettä ?
   
 2. Evdokia Vierailija

  Lähes poikkeuksetta on. Muovipullovuoria pitää vastustaa!
   
 3. Evdokia Vierailija

  Lapsus ed. vastauksessa: on = voi juoda.
   
 4. Vichy Vierailija

  Paitsi että se on melkomoisen kalkkipitoista.
   
 5. Kalkkis Vierailija

  Eipähän tarvitse lomalla syödä kalkkitabletteja, joita etenkin naisten olisi hyvä syödä jo keski-iässä osteoporoosin ehkäisemiseksi.
   
 6. pete Vierailija

  Yleensä kreikassa ei suositella vesijohtoveden juomista.
  Monilta saarilta löytyy veden hakupisteitä joiden vesi
  tulee lähteistä. Kolmas vaihtoehto on pullovesi 2€/hlö/viikko.
  Oman valinnan mukaan.
   
 7. kille Vierailija

  Useissa paikoissa voi vaikak maku on hiukan ""poikkeava"" eli pullovettä voi ostaa jos ei tykkää veden mausta.
   
 8. mari Vierailija

  Mitä, pullovesi 2 e per viikko? Mitä tuo tarkoittaa? Mitä on viikkovesi???
   
 9. pete Vierailija

  Jos ostat pullovettä niin tuolla 2€ saat sen mitä pystyt viikossa juomaan eli noin 10-12 litraa.
   
 10. mari Vierailija

  Täytyy olla aika iso jääkaappi johon tuo määrä mahtuu ja pitää kait siellä jotain muutakin pitää...
   
 11. pete Vierailija

  oltiin tossa skiathoksen saarella kreikassa viime kuussa 6x1.5l vesi pakkaus maksoi noin 1.6€, eli voit laittaa jääkaappiisi pullon kerrallaan ja säilyttää niitä loppuja huoneenlämmössä. Hyvää kreikkaan....
   
 12. mari Vierailija

  Noita vesibägejä krekut ostavat itse mutta pitää olla auto kauppareissulla, ei me ainakaan jakseta raahata tuota määrää kerralla kun vesi ei ole ainoa ostos.
   
 13. Allu Vierailija

  Missä päin Kreikkaa ei suositella? Ainakin Rethymnonin vesi oli hyvinkin juomakelpoista kesäkuussa. Sen sijaan pullovedet opas suositti hakemaan aina liikkeen sisätiloista, ei koskaan ulkopaikoilta, niiden laatu kun ei joka paikassa ole kovin kummoinen.
   
 14. hl Vierailija

  Muistaakseni Korfulla ja Skiathoksella ei suositella juomista. Kahvinkeittoon vesi kyllä taisi kelvata molemmissa. Skiathoksen vesijohtovedessä on merivettä seassa, joten pyykitkin jäivät suolaisen kirjaviksi siinä pestessä. Korfusta en muista, miksi juomista ei suositeltu.
   
 15. S Vierailija

  ja myös Santorinin vesijohtovesi ei ole juomakelpoista
   
 16. Marina Vierailija

  Itse olemme juoneet vesijohtovettä Rhodoksella ja Kreetalla ja vatsavaivoja ei ole tullut. Vesi maistuu hieman erilaiselta mutta on kyllä ihan juotavaa.

  Mutta jokainen tavallaan....
   
 17. Ursus Vierailija

  Joissakin hotelleissa Kreetalla on kerroksissa erillinen vesiautomaatti josta saa litrakaupalla ilmaiseksi ihanan kylmää ja raikasta vettä.
  Huomattavasti paremman makuista kuin suoraan hanasta tuleva joka kelpaa vain suihkuun sekä käsien että hampaiden pesuun.
   
 18. marinalle Vierailija

  Miten niin jokainen tavallaan? Rodoksella ja Kreetallahan vesi ON juomakelpoista. Poikkeuksiahan taitavat olla nuo jotkut erikseen mainitut paikat.
   
 19. Neró Vierailija

  Mistä saa niin halpaa pullovettä, että maksaa 2 € /10-12 litraa? Kyllähän se pikku puolen litran pullokin maksaa useimmiten jo 50 senttiä.
  Tosin minulle kyllä riittää se 2 € veden maksamiseen kahden viikon lomallakin. Sen verran vähän sitä tarvitsee ostaa. Huoneessa sitä joskus tarvitsee ouzon sekaan. Jäät teen hanavedestä joka paikassa, koska on helpompaa täyttää jääpalapussi hanasta.
   
 20. Kreikan matkaaja Vierailija

  Kreikan vesijohtovettä ei suositella juotavaksi, varsinkaan kun meidän suomalaisten bakteerikanta on aivan erilainen kuin heidän. Eli suomalaisten vatsat eivät ole tottuneet siihen veteen, joten sen juominen voi aiheuttaa pahojakin vatsavaivoja. Paikalliset voivat sitä hyvin juoda kun ovat tottuneet.
   
 21. Kipa Vierailija

  Olen sitä mieltä, että jo muutaman Kreikan matkan jälkeen on saanut sisuksiinsa kreikkalaisen bakteerikannan. Syön ja juon siellä ihan kaikkea, enkä saa mitään vatsavaivoja. No, en ainakaan enää nyt n. 40 matkan jälkeen. Alkaa olla 100 Kreikassa vietettyä lomaviikkoa takana.
  Kyllä Kreikassa saa monessa paikassa ravintolassakin hanavettä. Jos vesi tulee pöytään kannussa, se on todennäköisesti hanasta. Ja tuskinpa jäitäkään tehdään pullovedestä.
   
 22. ohhohhoh... Vierailija

  ""Ja tuskinpa jäitäkään tehdään pullovedestä""

  Jos siellä on niin alkukantaista, että jäitä ei todellakaan tehdä pullovedestä niin taidanpa suunnata matkani edelleenkin pääasiassa Turkin suuntaan. Siellä tuossa asiassa ollaan aika ehdottomia.

  Tuo olikin aika uutinen, enpä olisi uskonut että Kreikassa höynäytetään turisteja noinkin härskillä tavalla. Toivotaan, että tuo oli kuitenkin vain kirjoittajan tietämättömyyttä.
   
 23. huijattuko Vierailija

  Juu on parempi etten mene Kreikkaan jos ravintolat ovat noin härskejä ,jääpaloihin käyttävät vesijohtovettä! Muissa maissa ollaan tosi tarkkoja noissa asioissa, kyllä oon katsellut että ne paikallisetkin ostelevat niitä juomavesiään, miksiköhän? No seuraavaksi menen Espanjaan.
   
 24. ellinida Vierailija

  Lähes poikkeuksetta vesi on juomakelpoista Kreikassa. Lähinnä joillain saarilla vesi on joko hieman suolaista tai kalkkipitoista, joten sitä ei suositella juotavaksi. Kuitenkin myös näillä saarilla on yleensä ns. kaivot, joista saa kirkasta hyvää vettä ja paikalliset hakevat niitä kanistereissa koteihinsa. Manner-Kreikassa vesi on aina juomakelpoista (johtuen vuorista ja järvista, joista juomavesi tuotetaan). Oma vatsani ei ole koskaan mennyt sekaisin juomavedestä Kreikassa.

  Luulen, että paikoissa, jossa vesijohtovesi on hyvää ja juomakelpoista, sitä käytetään sellaisenaan jääpalojen tekemiseen. Miksi ei käytettäisi? Kalkki- tai suolapitoista vettä tuskin käytetään muuhun kuin suihku- ja hammaspesuvetenä, puutarhan kasteluun jne...

  Kreikassa tulee vuosittain aivan järkyttävä määrä jätettä vesipulloista. Siksi kannattaisikin juoda vesijohtovettä paikoissa, jossa se on hyvää. Muualla taas suositten veden tankkaamista kaivoilta tyhjiin pulloihin. Laskeekaahan, kuinka paljon jätettä tulee jos jokainen turisti ostaisi esim. 10 pulloa vettä lomansa aikana (n. 12 miljoonaa turistia käy Kreikassa vuosittain)...

   
 25. Kouros Vierailija


  Et varmaan ole koskaan Kreikassa käynytkään, kun noin puppua puhkut. Vai oikein jätepullovuoria ja JÄRKYTTÄVÄT määrät. Sinunko mielesi niistä on nyt järkkynyt. Etkö tajua, märkäniska, että pullot menevät KIERTOON, sekä lasiset, että muoviset niinkuin meillä Suomessa ja muissa sivistyneissä maissa, joihin Kreikkakin kuuluu, vaikkei ehkä sinun mielestä?

  Älä sinä mitään suosittele, äläkä pyydä mitään laskemaan. Kreikassa vesi on poikkeuksellisen hyvää ja Kreetalla vieläkin parempaa! Tämän tietää jokainen siellä käynyt ja paikallista vettä maistanut. MINÄ suosittelen sinulle matkaa vaikkapa Haniaan, ja siellä sitten rohkeqasti juomaan vettä, se ei ainakaan sekoita päätäsi...

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti