Hae Anna.fi-sivustolta

Onko opittavaa Jämsän surmasta?

Viestiketju osiossa 'Julkkisjuorut' , käynnistäjänä Maan äärestä, 13.12.2006.

 1. opittavaa Vierailija

  Entinen mies löi minua kerran - minä lähdin. Nykyinen mies ei onneksi lyö. Ja tietää että minä lähden jos kerrankin lyö. Ja soitan poliisille ylipäänsä tilanteessa kuin tilanteessa jos näen väkivaltaa. Kaverini mies lyö tätä - olen sanonut että jos minun nähden vielä jotain tapahtuu, soitan välittömästi poliisist paikalle. Muutaman kerran olen antanut olla kun kaveri näin pyysi.Säälin kaveriani kun ei ymmärrä lähteä suhteesta. Näköjään heillekin täytyy tapahtua jotain kamalaa ennenkuin uskoo. Emme olekaan nykyään juurikaan tekemisissä koska en hyväksy hänen elämäänsä.
   
 2. edelliselle Vierailija

  Asia ei ole noin yksinkertainen kun sinä luulet. Kauheat asiat palautuvat mieleen ehkä paljon myöhemmin koska aivot tallentavat asioita "muistiinsa". Myöhemmin tulee psyykkisiä häiriöitä, bulimiaa, aneoreksiaa jne. Toivotaan parasta ko. lapsen kohadaal, ja saa olla turvallisesti tekemisissä tuttujen ihmisten kanssa eli ilmeisesti isovanhempian. Ei aknnata antaa anteeksi tuollaista kauheta tekoa toteamalla kyynisesti ettei lapsi siitä kärsi. menettihän hän äitinsä ja samalla myös isänsä vaikkei konkreettisesti. Ei lapselta pysty kukaan taustaansa täydellisesti peittämään...
   
 3. siis? Vierailija

  "kun tälle lapselle näytettiin äidin valokuvaa, niin lapsi työnsi kuvan sivuun ja totesi jotain -"paha-pelottaa- piiloon"."

  Ihan kunnioitettavaa että joku sai tästä aikaiseksi lyhyehkön analyysin naisten väkivaltaisuudesta, mutta lapsen todistettua äitinsä silmitöntä murhaa kumpuaa tämä lapsen lausahdus epäilemättä tuosta traagisesta tapahtumasta.

  Käytin sanaa murha, koska näyttää siltä että aviomiehellä oli tunne/aikomus/tieto siitä että tekee jotain ("soita poliisit").

  Mitä muuten tulee tähän keskusteluun, niin nämä saivartelijat jotka korostavat että eivät sympatiseeraa aviomiestä vaan ainoastaan keskustelevat syistä ym. eivät siis ilmeisesti huomaa mitään epäkorrektia kirjoituksissaan?

  En oleta että kukaan sympatiseeraa tappajaa koska se ei mielestäni ole normaalia, mutta kuvittelenko kenties tuon naista syyllistävän asenteen?
  "Mies on kärsinyt pitkään" (nainenko ei väkivaltaisessa suhteessa? mieskö kärsii suunnattomasti jos koskaan joutuu ottamaan päävastuun perheen pyörittämisestä?)
  "Naisella on ollut yliote perheessä". (ilmeisesti väkivaltaa on ollut jo suhteen alusta joten on epätodennäköistä että väkivalta olisi seurannut kontrolloivaa käytöstä eikä päinvastoin, mikä olisi paitsi luonnotonta myös silti puolustelematonta.)

  Lienemme siis yhtä mieltä siitä että toisen henkeä ei saa ottaa oli syy mikä hyvänsä, ja vaikka nyt "vain keskustelette" näistä syistä ja miten tällaista voitaisiin välttää, niin huomannette että on mautonta puhua a. kuolleesta b. väkivallan uhrista c. uraa luoneesta äidistä syyllistävään sävyyn.
   
 4. ressukoista Vierailija

  Kyllä nuo eräät reppanat sympatiseeraavat tappajaa... vertaa tapaus Valjakkala! Morsiamia ilmoittautuu pilvin pimein, niin varmaan tällein tappajalle!
   
 5. Riaz Vierailija

  Ois se ukko itse soittanut poliisit jos tiesi mitä tulee tapahtumaan! Ei kai sitä kukaan uskoisi että aviomies aikoo tosiaan tappaa vaikka väkivaltainen olisikin. Täällä on todella karmivaa tekstiä. Toivottavasti Paulan sukulaiset ja tuttavat eivät näitä näe.
   
 6. täti54 Vierailija

  Surma-aseena esiteltiin telkkariruudussa simppeliä Fiskarsin tai Hackmanin jokaisen suomalaisen keittiön varusteisiin kuuluvaa sahanteräveistä. Tuntuu siltä että ei kannata ostaa jouluksi ainakaan veitsenterotinta, koska näyttää veitset kelpaavan kaikenlaiseen askarteluun. Juttu on karmiva ja mies vähintäänkin seko. Miksi nainen ei aiemmin jo hakenut apua ? Ei kai julkinen kuva ole niin arvokas, että mieluummin tappauttaa itsensä kuin laittaa kissan pöydälle ?

   
 7. täti54 Vierailija

  "Niin, oletteko miettineet, että vaimon luottamustehtäväluettelo oli niin pitkä, että hän tuskin koskaan oli kotona lapsen kanssa. Kaikki oli varmaan miehen niskoilla, ja jokin tällainen asia on miehen päässä "naksahtunut" ennen julmaa tekoa. Teko on äärimmäisen julma ja raaka ja hirvittävä, mutta onko pienen lapsen äidin todella pädettävä niin paljon, että perhe-elämää ei enää ole?" - kannattaako nyt taasen syyllistää uraäidit ? Tässähän on kyse sairaasta tilanteesta ja tod näköisesti sairaasta miehestä ? Ei kukaan tavis tee puolisostaan hakkelusta leipäleitsellä - ei vaikka olisi päivät pitkä jaloista riiputettuna.
  Turinasi ovat todellista sosiaalipornoa ja pahimmasta päästä.
   
 8. lukijainen Vierailija

  Ero oli vireillä ja sitä peruutettiin, miksihän? Nainen on varmaan ollut (ja sehän kävi ilmi) jo niin pitkään henkisen ja fyysisen väkivallan uhri ettei kykene tekemään selkeitä ratkaisuja. Ja uskoo miehen sanaa muuttumisesta vaikka sitä ettei todellisuudessa koskaan tapahdu. Siirä ovatko joskus olleet perheneuvonnan piirissä, ei saada tietää.. mutta tuskinpa.
   
 9. Lukijanaiselle Vierailija

  Eron vireillä oli oli minulle täysin uusi tieto. En ole seurannut juttua kovinkaan tarkkaan.

  Kirjoittelen paljon Ellien ja suomi24 avioeropalstoilla. Usein kysellään neuvoa miten ilmoitetaan erosta.

  Tuntuu uskomattomalta, että Paula uskalsi jäädä asumaan samaan taloon eroilmoituksen jälkeen. Hän oli selvästikin jo niin tottunut pahoinpitelyyn, että arviointikyky oli sumennut.

  Fiksu ja nuori nainen. En ole koskaan kärsinyt fyysisestä pahoinpitelystä, mutta henkisestä sitäkin enemmän. Ehkä jälkimmäinen on vieläkin pahempaa.
   
 10. Böhöö Vierailija

  Jos näin on, niin aika mielenkiintoisia eduskuntavaaliehdokkaita keskustalla sitten... Taisi tässäkin olla ministeriainesta.
   
 11. minusta tämä on ihan hyvä ja aiheellinen keskustelu, ei tässä ole mitään karmivaa, ainoastaan Paulan kohtalo on kauhea, mutta tähänhän se vuosia jatkunut perheväkivalta usein johtaa.

  Eikä minusta ole naisen syyllistämistä ja tappajan ymmärtämistä, jos toteaa, että hänen olisi pitänyt lopettaa suhde jo vuosia sitten. Mutta tuskin tämäkään tapaus mitään opettaa sille naiselle, joka viipyy väkivaltaisessa suhteessa ja altistaa lapsensa kaikelle sen tuomalle ahdistukselle, valitettavasti.
   
 12. edelliselle Vierailija

  Tuskin kukaan tarkoittikaan kyseistä kommenttia että olisi pitänyt lopettaa suhde. Ne tietyt kommentit kyllä erottaa, mutta mitäpä niistä. Kuvastavat taasen suomalaisten asenteita ja mihinpä niistä päästäisiin.
   
 13. Kakkonen02 Vierailija

  Hei, lukekaa nyt hyvät ihmiset toisten kirjoitukset kunnolla ennenkuin alatte syytellä "kauhean teon anteeksiantamisesta" tms. Minä en kirjoittanut YHTÄÄN MITÄÄN anteeksiantamisesta, vaan AINOASTAAN siitä, että noin nuori lapsi unohtaa nopeasti.

  Tärkeää on se, että lapsen myös annetaan unohtaa eikä häntä säälitellä tai häntä muuten muistuteta tapahtuneesta. Olen lastenpsykiatrian ammattilainen, joten tiedän ainakin vähän tästä aiheesta.

   
 14. Shakira1 Vierailija

  Eilisessä Iltasanomissa oli otteita siitä mitä oikeudessa on tullut ilmi... ja häät olivat jo taannoin peruuntumassa... avioerohakemus oli jätetty mutta hakemusta ei ollut vahvistettu. Naista ei ole tarkoitus syyllistää, tulee vaan mieleen se naisille tyypillinen uskomus että mires muuttuu... Kieroutunut ei muutu, korkaintaan siihen pahempaan suuntaan. Ja kukaan toinen nainen ei tästä ota opikseen, se on varmaa. Itse en sitäisi väkivaltaa missään muodossa.
   
 15. Sinttuli Vierailija

  Ei se mies ole ollut missään ehdokkaana! Sehän on piinannut perhettään ja ollut varsinainen kauhu.
   
 16. insinöörin-ex Vierailija

  "Onko opittavaa Jämsän surmasta?"

  On. Pysykää kaukana insinööreistä.
   
 17. höpöhöpö Vierailija

  Tuskinpa kyse on kuitenkaan siitä, että nainen ajattelisi mies muuttuu. Toivoahan toki voi, mutta on se niinkin et hakkaajien pitkäaikaisiksi vaimoiksi päätyy yleensä vain tietynlaisia naisia. Eli juuri sellaisia, keiden henkinen kapasiteetti on murrettavissa niin, etteivät he kykene lähtemään suhteesta. Eli hakkaaja saa fyysisen ja henkisen yliotteen hakattavasta.

  Mitä opittavaa murhissa tai perheväkivallassa nyt yleensä on? Ne ovat väärin ja inhottavia, mutta ei kukaan yksittäinen ihminen ota oppia toisten tragedioista. Joristahan aina voi, mutta muuttaako se nyt yhtään mitään...
   
 18. Böhöö Vierailija

  Paula Björkvist oli lähdössä keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi. En puhunut miehestään.
   
 19. Böhöö edelleen Vierailija

  Ja tarkoitin tuota kommenttia, että Paula oli jo pitkään ollut henkisen ja fyysisen väkivallan uhri eikä ole pystynyt tekemään selkeitä ratkaisuja.

   
 20. Maan äärestä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tarvitse olla psykologi kun ymmärtää, että kyseessä on ollut pitkään jatkunut raivo ja pettymys. Sitä ei ole voitu purkaa.
  Jos nainen pyrkii valtakunnan politiikkaan tai edes kunnallispolitikkaan, hänen mahdollisuutensa voivat kaatua näin ongelmallisten perhesuhteitten kaatumiseen.Fasadin säilyttäminen tuli kalliiksi.
  Tätä asiaa ei voi käsitellä niin, että vain toinen on syyllinen näihin tapahtumiin. Me olemme kaikki syyllisiä.
  Kaikkialla puhutaan miten naisella oli tukea. Nainen oli joka suhteessa vahvoilla. Entä mies? Hänen piti salata tuskansa vuosien ajan. Kenties.
  Naisen nauhoittama nauha on harkittu ja provosoiva. Kun tietää, että nauhoitetaan, on itse hillitty ja mies taas ei tiedö muuta kuin sen, että nyt viimein asioista pitäisi puhua.
  On mahdollista, että lapselle on sattunut vahinko jonkin käsirysyn aikana ja nainen käytti sitäkin kiristyskeinona.
  En todellakaan puolustele tapahtumaa. Sitä ei voi puolustella, Kehoitan kuitenkin miettimään millaiset ihmiset meitä ovat poltiikassa ohjaamassa. Tästäkin olisi voinut tula valtakunan tason asioiten hoitaja. Itse edellytän, että ihmien, joja ryhtyy toisten asioitten hoitajaksi, saisi aloittaa siitä,että panee ensin omat asiat jonkinlaiseen järjestykseen. Uskottavuus voisi tulla siitä.
  Kansaedustajilta odotan mielen tasapainoa. Luvattoman usein on niin, että tätä täytyy etsiä suurennuslasin kanssa. Sanon esimerkiksi Päivi Räsäsen ja Sirkka-Liisa Anttilan. Tuskin heidän taustastaan löytyy mitään pengottavaa ja lisäksi he ovat aina aurinkoisia hyväntahtoisia ihmisiä.
   
 21. kakkonen02:lle Vierailija

  Myös meille ex-aviovaimoille pitää antaa mahdollisuus unohtaa ja antaa anteeksi.
  En usko, että perheen kaksivuotiaalle jää ikuiset traumat. Elämässään voi joutua silmikkäin kauhujen kanssa, mutta ne pystyy jäsentämään päässään järjestykseen.

  Radiosta tulee nyt alkuperäinen Gold Finger. Ehkä meidän naisten pitäisi katsoa enemmän Bond-elokuvia. Niissähän naisilla pää on erittäin terävä ja kylmä.
   
 22. tietoa on Vierailija

  Unohtaa aktiivisesta mielestään mutta alitajuntaan jää. Samoin tapahtuu erittäin usein lapsena hvyäksikäytetyille. Pystyvät elämään "normmalisti" mutta myöhemmässä vaiheessa asiat tulevat pintaan ja joutuvat terapiaan. Näin se vaan on.
   
 23. terapeutti Vierailija

  Kyllä, näin on moni esim. juopon kanssa avioitunut kertonut, samoni väkivaltaisen. Naisen heikkous on olettaa että pystyy muuttamaan miehen.
   
 24. terapeutille Vierailija

  Terapeuttini sanoi minulle aikoinaan, että hän ei edes ota asiakkaiksi juoppoja.
  Asiakkaiden päähän on kuulema vaikea saada ajatusta, että terapiaan tullaan selvin päin.

  En tiennyt alkoholismista paljoakaan, kun olin aviossa. Luin jonkun alan kirjan lainattuna kirjastosta 70-luvulla isoveljeni takia. Liian vaikeaa tekstiä ja varmasti jo vanhentunutta tietoa nykymaailmassa.

  Niin paljon olen jo toipunut, että en enää seuraa alkoholismikeskustelua ja kirjoittelua vaikka Suomi tuntuu juovan itsensä tärviölle viina-alen takia.

  Ei tätä juttua ymmärrä kuin samankokenut. Tuskin terapeuttikaan pystyy auttamaan.
  Minua auttoi parhaiten vertaistuki.
   
 25. Sillä sipuli Vierailija

  Aika uskomatonta mielestäni, ettei mies "muista" mitään koko tapahtumasta. Lehtijuttujen perusteella hän ei ollut änkyräkännissä, joten muistinmenetys tuntuu aika oudolta. Ulospäin vaikuttaa melko kylmältä ja tunteettomalta tyypiltä, ei näytä mitenkään murtuneelta moisen hirmuteon jälkeen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti