Hae Anna.fi-sivustolta

Onko teillä sankareita/esikuvia?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Vesimies -70, 18.06.2016.

 1. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 720
  Saadut tykkäykset:
  536
  Kun edellisen viestin lähetin niin muistui mieleni elokuvan nimikin. Kyseinen filmi taisi saada aikoinaan oskar-ehdokkuuksiakin, ohjaajana Kubrick. Lopetan osaltani tämän keskustelun tähän.
   
 2. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kyseessä on siis Kellopeliappelsiini. Suomessa sitä ei ole koskaan kielletty, mutta muissa maissa kyllä.
   
 3. Näin voi olla, kun aikoinani halusin vidon lainata, minulle kerrottiin sen olleen silloin kiellon vuoksi mahdotonta saada, muutenhan en kiellosta tiennytkään.
   
 4. vierailija Vierailija

  eli asuit silloin ilmeisesti Aasiassa?
   
 5. vierailija Vierailija

 6. vierailija Vierailija

  Se mitä palvotte, on mielenne heijaste.
   
 7. vierailija Vierailija

  Minun myös.
   
 8. vierailija Vierailija

  Palvoja palvoo itseään.
  Mielikuva palvonnan kohteesta, on palvoja itse.
   
 9. vierailija Vierailija

  minäkin muistan joskus kirjastoissa olleen tiettyjä elokuvia kiellettyjen listalla, yksi niistä oli kellopeliappelsiini.
   
 10. vierailija Vierailija

  Sitä ei ole Suomessa koskaan kielletty. Näytetty useasti jopa televisiossa.
   
 11. vierailija agm Vierailija

  Kellopeliappelsiini (myös Kellopeli Appelsiini, engl. A Clockwork Orange) on Stanley Kubrickin ohjaama vuonna 1971 valmistunut elokuva, joka perustuu brittikirjailija Anthony Burgessin romaaniin. Kellopeliappelsiini herätti ilmestyessään paljon huomiota, koska monet tulkitsivat elokuvan väkivaltaa ihannoivaksi. Elokuvan saaman kielteisen huomion takia Kubrick kielsi Kellopeliappelsiinin esittämisen Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kielto kesti 27 vuotta. Vasta Kubrickin kuoleman jälkeen elokuva ilmestyi maassa VHS- ja DVD-julkaisuina.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kellopeliappelsiini_(elokuva)  Kellopeliappelsiini tai Kellopeli appelsiini (engl. A Clockwork Orange)
  (Tämä artikkeli käsittelee romaania. Siitä tehdystä elokuvaversiosta katso Kellopeliappelsiini (elokuva.)
  on Anthony Burgessin vuonna 1962 ilmestynyt romaani, josta Stanley Kubrick teki vuonna 1971 samannimisen elokuvasovituksen.

  Teos ilmestyi suomeksi vasta vuonna 1991 Moog Konttisen kääntämänä ja Odessan kustantamana.[1] Like julkaisi siitä uudistetun laitoksen vuonna 2007 ja taskukirjapainoksen 2009.

  Kirja oli Burgessille varsin henkilökohtainen, sillä hän käsitteli siinä raiskausta ja pahoinpitelyä, jonka kohteeksi hänen raskaana oleva vaimonsa oli joutunut johtaen keskenmenoon.[2]

  Teos käsittelee vapaan tahdon ja henkilökohtaisen vastuun suhdetta.[2] Ympäröivän yhteiskunnan kuvaus on teoksessa hyvin julmaa ja kriittistä, ja sitä onkin verrattu George Orwellin teokseen Vuonna 1984.[2]
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kellopeliappelsiini
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. vierailija agm Vierailija

  • Tykkään Tykkään x 1
 13. vierailija Vierailija

  Kellopeli tuli televisiostakin aikanaan, tietysti ikärajoitettuna. Jopa perseraiskaus näytettiin. Ehkä Inge yritti vuokrata sitä alaikäisenä.
   
 14. Ymmärsin Inken viestistä videon olleen silloin vaikasti saatavissa kiellon vuoksi, ei hän sanonut sen olevan täällä kielletty. Turhaan minäkin sen perään kyselin 90-luvun lopulla.
   
 15. vierailija Vierailija

  Leffaa ei ole kielletty missään muualla kuin katolisissa euroopan maissa ja jossain aasiassa. Miten se kielto olisi Suomen videotarjontaan vaikuttanut. Töllöstähän tuo tuli useasti, olisit nauhoittanut sen sieltä.
   
 16. vierailija Vierailija

  Urheus ja sankaruus - ovatko ne synonyymejä?
   
 17. vierailija Vierailija

  Onko sinun, anonyymina nykyisin kirjoittavan tehtävä tästä joku auktoriteettikysymys, että ystäväsi ei voi koskaan olla väärässä, onko sinun ja ystäväsi tehtävä kaikesta auktoriteettikysymys, miksi ette koskaan voi myöntää erehtyneenne? Aivan ihme reaktioita sinulta ja ystävältäsi jos joku vähänkään korjaa sanomisianne, ego on teillä hyvin määräävä.
   
 18. vierailija Vierailija

  En ymmärrä, miten Inke pystyy sekoittamaan Nälkäpelin ja Kellopeliappesiinin toisiinsa. Elokuvilla kun ei ole mitään yhteneväisyyttä toistensa kanssa.
   
 19. vierailija Vierailija

  kirjastoissa on voinut olla omia kieltolistoja.
   
 20. kirjastontäti Vierailija

  ehkä joskus vuonna miekka ja kirves muttei enää pitkään aikaan. eli ei Kellopeliappelsiinin aikaan, inkellä on joku ihme lestadiolaiskylän kirjasto jos tuohon aikaan kirjaa ei ole saanut, jos oli kyse leffasta, kirjastoilla ei sitten mitään tekemistä mitä sotkea niitä, joku lestadioslaiskylän videovuokraamokin sitten jos ei onnistunut
   
 21. vierailija Vierailija

  meilllä oli 1980-luvulla paikalliskirjastossa oma kieltolista, yleensä kävimmekin sitten lainaamassa kielletyt kirjat läheisestä kaupungista. ei ollut mikään lestadiolaiskylän kirjasto, vaan kirjastontäti/johtaja oli Tiukkapipo. Kkun lainattavia videoita tuli, siellä ei ollut yhden yhtäkään videota, jossa olisi kuvattu seksuaaliaktia tai väkivaltaa. Kävimme sitten taas lähikaupungin kirjastossa.
   
 22. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 681
  Saadut tykkäykset:
  784
  Kellopeliappelsiini on vaikuttava sillä tavalla, että se on kamala, oksettava saastapläjäys, joka ei unohdu. Jos haluaa imeä ihan erityisen paskaa energiaa itseensä ja saada ahdistuneen olon päiväkausiksi, niin siihen tuo oksennuspätkä toimii mainiosti. Yöks.
   
 23. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 479
  Saadut tykkäykset:
  1 843
  Joo, tuo on legendaarista, että joissain pienissä kunnissa voi olla joku kirjastotoimenjohtaja (ei nyt nykysin toivoisin enää) joka just on joku tommonen, minä tiedän erään kunnan jossa ei ollu fantasiakirjallisuutta juurikaa ku kirjastonjohtaja ei tykänny siitä, siis ei herrajumala kirjastonjohtajan tykkäämiset saa vaikuttaa mitä kirjoja on, tuo on TODELLA epäammattimaista, toivottavasti nykysin ei missään näin oo. Eikä se nyt periaatteessa dvd:ssäkään sais vaikuttaa, mutta kirjasto on KIRJAsto, kirjoissa ei saa. Dvd:t sun muut on toissijaisia, toki nykyään dvd:t ei enää mee lainaksi ku lastenpuolella, aikuisissa tosi paljon vähemmän ku on nää kaikki netflixit, hbot:t sun muut. Cd:t menee vielä huonommin.
   
 24. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 479
  Saadut tykkäykset:
  1 843
  Tuolla tavalla mäkin ajattelen sen "vaikuttava" olevan. Toki se vissiin on varmaan tehty tommoseks jotta väkivalta olis ja näyttyäytyis ihmisillä vastenmielisenä. Välttämättä kirjailija ei ihannoinu sitä vaan halus tehdä siitä semmosen et ihmiset näkis mitä väkivalta on. Leffasta en sit tiä, leffat monesti tehdään hyvin erilailla ku kirja, siis että ei välttis ees melkein tunnista siksi kirjaksi.

  Mutta joo, ei lempilukemisiini kuulu.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 479
  Saadut tykkäykset:
  1 843
  Toivottavasti ei.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti