Hae Anna.fi-sivustolta

ontelosyylistä

Viestiketju osiossa 'Lastentaudit' , käynnistäjänä nn, 21.06.2005.

 1. nn Vierailija

  Hei, onko kokemusta? Lapsellani pari yksittäistä syylän näköista, takareidessä ja pepussa. Parantuvatko itsestään. Alussa olivat finnin näköisiä.
   
 2. hei Vierailija


  Voivat lähteä itsestään pois tai voivat myöskin suurentua, levitä ja tulehtua itsestään.

  Luontaistuotekaupasta saa nestemäistä ainetta, jota pyyhitään ihon pintaan, jolloin syylä ei enää viihdy ihossa vaan voi hävitä pois. Jos ei auta, samasta paikkaa saa Osterivinokaskapseleita, jotka myös auttavat syyliin. Kokeilin myös neulalla ärsyttää syylää ja rikoin varovaisesti sen pintaa.

  Meillä meni tosi pitkään, että sain kokonaan pois.
   
 3. *' Vierailija

  Ontelysyylät eli molluskat ovat kuulemani mukaan kuivaihoisten lasten riesana. Tyttärelleni niitä ilmestyi otsaan, kyynärtaipeisiin, takareisiin ja peppuun. Itse sain neuvon tukahduttaa ne erittäin rasvaisella rasvalla. Rasvasin syylät aamuin illoin ja siitä ne sitten lähtivät kuivumaan. En nähnyt järkeä lähteä poistamaan niitä lääkärissä - turha ikävä kokemus pienelle lapselle ja sekään kun ei ole satavarmaa ettei niitä tulisi uudestaan. Luontaistuotteiden avusta en ole kuullut mitään.
   
 4. mami Vierailija

  Meillä nyt viime aikoina alkaneet näyttää vähän tulehtuneilta. Maanantaina lääkäriin jos rasvaus ei tehoa yhtään viikonlopun aikana.
   
 5. äippä74 Vierailija

  Mun pojalla (2v.) ovat molluskat vasta nyt lähteneet pois. Niitä oli kymmenkunta vatsassa ja reisissä reilun vuoden ajan. Viimeisen kuukauden ajan rasvasin pari kertaa päivässä valkovaseliinilla ja se auttoi. Molluskat paisuivat valtaviksi ja puhkesivat sitten itsestään.
   
 6. Willa Vierailija

  Meidän kummaltakin lapselta molluskat saatiin pois osterivinokaskapseleilla. Kapselin sisältö sekoitettiin mehuun tai veteen ja se juodaan. Rasiallinen tai kaksi piti kapseleita nauttia, sen jälkeen syylistä ei tietoakaan.
   
 7. Linda Vierailija

  Helppo ja erittäin hyvä!!!!
   
 8. Linda Vierailija

  Halpa ja erittäin hyvä!!!!
  Valkovaseliini. (apteekista) rasvasin enne nukkumaan menoa ja molluskat hävisivät kuukaudessa.
   
 9. Rapsu Vierailija

  Lapsukaisilla olleet molluskat nypin irti kun nukkuivat. Ensin puhdistus desinfiointiaineella, sitten neulal pinta rikki, ja atuloilla sisuksen puristus ulos. Lopuksi huolellinen desinfiointi. Myös välineet. Lähtee hyvin jälkiä jättämättä. Teinillä on pari syylää ollut. Hän puudutti jääpalalla syylän, sitten nyhti atuloilla. Jalkapohjasta piti pari krt uusia, sitten hävisi. On oltava tarkka desifioinnin kanssa, syylävirukset tarttuvat helposti muihin.
   
 10. mm Vierailija

  Itseltäni pienenä poistetiin molluskat päiväpolilla, koska niitä oli niin paljon ja minua kiusattiin niistä. Ei ollut kivaa, olin silloin n. 10 vuotias. Ei puudutettu, revitiin vain pinseteillä ja ""sideharsopaita"" vartalon ympäri. Kivat arvet on paikka paikoin.

  Omalle lapselleni niitä tuli myös n. 3 vuotiaana. Iho vähän kuivahko. Ostin molluskapinsetit, puudutuslappuja ja desinfiointiainetta apteekista ja poistin ikävimmistä paikoista. Muuten rasvasimme todella ahkerasti tosi rasvaisella perusvoiteella. Vuodessa katosivat.

  Kummipojallani osterivinokaskapselit eivät tehonneet hiukkaakaan, ikävä kyllä.

  Ja tosiaan, muistakaa, mitä enemmän repii, sitä herkemmin ne leviävät. Hygienia on tärkeää...
   
 11. satu Vierailija

  Tyttärelleni tuli ensimmäisen kerran molluskoja kasvoihin ja kämmeniin hieman yli vuoden vanhana. Nyt tyttö on jo 6v. ja molluskoja on vielä pari reisissä. Eivät ole vielä kertaakaan ollut kokonaan pois tämän viiden vuoden aikana, mutta eivät juurikaan häiritse eikä kutia. Sillon kun ensimmäiset molluskat tulivat oli lääkäri sitä mieltä ettei niitä kannata poistaa koska viim. vuoden kuluttua ovat hävinneet omia aikojaan. Vielä ei näin ole käynyt. Onkohan ikunen ""riesa""?
   
 12. maikki Vierailija

  Molluskat on lastentauti. Ne häviävät kyllä itsestään jonkun ajan kuluttua. Jollei niistä ole mitään haittaa (muuta kuin esteettinen) en kyllä lähtisi kivuliaisiin toimenpiteisiin niitä nyppimään.

  Meillä oli niitä aikanaan runsaasti nuoremmalla lapsella reisissä ja takapuolessa mutta kyllä ne itsestään hävisivät joka ainoa.
   
 13. nurse Vierailija

  Meillä molluskat hävisivät osterivinokaskuurilla. 1.5 pakettia meni, jonka jälkeen hävisivät eivätkä ole takaisin tulleet. Kannattaa mieluummin kokeilla tuota konstia kun alkaa niitä nyppimään. Periaatteessahan ne häviävät kyllä ajan kanssa itsestäänkin mutta voivat olla kiusallisia, varsinkin jos ovat suuria ja niitä on paljon.
   
 14. Ihan sama Vierailija

  Sitä neuvolaskin sanottiin aikoinaan, että ajastaan häviävät. Kun lapsilla leikki-ikäisinä kuiteski oli niitä, enkä paria vuotta ois viittiny kattoa syyliä, nypin pois ja poissa pysyivät. Lapset nukkuivat nyppiessäni syylät, eikä arpia jäänyt.
   
 15. vanha konsti Vierailija

  Ennenvanhaa (35 v. sitten) syylät saatiin pois omalla aamusyljellä kastelemalla, kannattaa kokeilla.
   
 16. Anniina Vierailija

  Mulle ilmestyi ontelosyyliä valtava määrä takareisiin n. 10-vuotiaana. Terveydenhoitajat sanoivat, että ne lähtee kyllä aikanaan itsekseen pois, mutta olen kyllä ikuisesti kiitollinen äidilleni, joka vei mut yksityiselle ihotautilääkärille ja syylät nypittiin samantien pois. Ei jäänyt traumaa, enkä muista edes itkeneeni nypinnän aikana :) Syylät eivät tulleet takaisin, eikä arpiakaan jäänyt.
   
 17. Brindle Vierailija

  Meidän kummankin muksun syylät katosivat osterivinokaskapseleita käyttämällä. 1,5 - 2 pkt ehdittiin antaa ennenkuin kokonaan hävisivät. Helppo juttu!
   
 18. syylimys Vierailija

  Tytölläni, nyt 15v, oli paljonkin molluskoja pienempänä, on kuivaihoinen. Osa jouduttiin nyppimään pois, olivat niin inhottavissa paikoissa, osan ""hukutin"" nopeastikin rasvaiseen perusvoiteeseen ja yhden nypin itse pois, tosin oli aikas kivulias toimenpide vaikka kaikki konstit käytimmekin. Osa hävisi vuosien kuluessa itsekseen.
  Pojalla, 13v, oli juuri kaksi isoa molluskaa nivustaipeessa jonne alushousut hankasivat, puudutin ihon Emlalla (saa apteekista ilman reseptiä) ja poistin molluskapihdeillä, sitten vaan hyvä jälkihoito ettei iho tulehdu. Lasten tauti tai ei, luulempa että itselläni, 40v:), on iso molluska pakarassa juuri nyt!
   
 19. sartsa Vierailija

  Meillä ontelosyylät hävisivät vaivattomasti rasvaamalla. Käytin vanhanajan hyvää rasvaista natusania ja paksulti ontelosyylän päälle. Ne tukehtuvat ja kuivuvat pois..
   
 20. kaisa2316 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Last edited: 12.04.2020

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti