Hae Anna.fi-sivustolta

Ookke karalle ym Puerton ystäville!

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä vierailijanainen, 31.03.2008.

 1. vierailijanainen Vierailija

  Terveiset iki-ihanasta Puertosta!.Tulin eilen ja täytyy heti tänne palstalle tuoda sieltä terveiset. Olin nyt vasta toista kertaa tuossa ihanassa kaupungissa,viime vuonna pääsiäisenä kaksi viikkoa ja tänä pääsiäisenä myöskin kaksi viikkoa.
  Tulitaas useana iltana seurattua niitä ihania pääsiäiskulkueita. Kuinka nuoret ja vanhat paikalliset asukkaat hyvin hartaina, ristinmerkkejä tehden, kyyneleet silmissä osallistuivat sankoin joukoin näihin kulkueisiin.
  Tutustuimme myös Puerton suomalaisiin,siis heihin,jotka siellä vakituiseen asustavat ja jotka viettävät siellä talvensa. Monenlaista tarinaa kuultiin. Harmillinen asia oli se Teneriffan suomiseuran riitainen tilanne. Toivottavasti sopivat asiansa.
  Kaikki olivat hyvin tyytyväisiä siihen ilmastoon joka siellä vallitsee.Meri ja vuoristoilma tekevät hyvää sekä sydämelle,että sielulle.
  Jorman baari tuntui olevan suosittu kohtaamispaikka siellä vakituisesti asuville ja turisteille sekä myös paikallisille espanjalaisille,jotka kävivät aurinkoisella terassilla nauttimassa lasillisen,tai kahvikupposen. Mainittakoon,että useassa ruokapaikassa kävimme,mutta kyllä Jorman siistissä baarissa sai hyvää ruokaa ja palvelukin oli ystävällistä.
  Ja se kuuluisa sää! Toissa viikko oli kuin suomen kesä voi olla parhaimmillaan,myös illat olivat lämpimät.Viime viikko oli pilvisempi ja vähän ripautti vettäkin.Sanoivat,että koko talvi on ollut lämmin,mutta nyt vasta tuli "talvi" kun piti tulla kevät Ihmettelin kyllä heidän "talveaan" kun hyvin kuitenkin tarkeni ja välillä paistoi lämpimästi.Hyvin ruskettuneena sieltä palasimme,vaikka emme koko aikaa maanneet auringossa.
  Retken teimme Mascaan ja kyllä oli upeat maisemat! Vähän pelotti kun tie vei vain aina ylöspäin vuorenrinnettä.Bussikuski oli kuitenkin taitava ja hengissä selvittiin.
  Puerton kaupunki on vain jotenkin niin viehättävä,että sinne taas sielu jäi.Espanjaa kannattaa mielestäni muutama sana opetella,koska he kaikki eivät mielellään puhu englantia,mutta kyllä siellä ruokaa ja juomaa saa kielitaidotonkin.
  Soppailupaikkoja on kivasti ja ne ovat aitoja espanjalaisia,eikä sunnattu yksinomaa turisteille.
  Hotellina Girasol oli hyvä. Sijainti mitä parhain, aivan Carcon aukion vieressä.
  Vieläkin olisi vaikka mitä kertomista,mutta käsi jo väsyy.Ai niin ja lentokin oli ihan ajallaan Spanair hoiti hyvin hommansa.
   
 2. matkamies.... Vierailija

  Kiitos Puerton terveisistä. Kyllä heti muistot sinne palaavat, kun pari riviä lukee.
  Loppukuusta kun matkat tulevat myyntiin, niin pitää heti katsastaa ja tilata matkaa loppuvuodelle. Ookkehan sinne on juuri kohta lähdössä, pakkausta jo varmaan alottelemassa. Näyttää sama fiilis aktiivisilla Puerton kävijöillä olevan, se on hyvä juttu. Mitäs ne suomi-seuran immeiset siellä sitten kinastelevat?
   
 3. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Monet kiitokset terveisistä, ja on aina mukava lukea tuollaisia kirjoituksia joissa on positiivinen meininki. Ensi keskiviikko aamuna olisi tarkoitus lähteä kohti Puertoa, ja viettää pariviikkoa Girasolia vastapäätä olevassa Park Plazassa. Mascaan päin olisi tarkoitus lähteä vähän patikoimaan, ja ihailemaan maisemia. Kirjoitellaan sitten kuulumisia ja toivotaan että jokunen valokuvakin onnistuisi, saisi pistää blogiin. Hyvää kevättä ja kesän odotusta kaikille.
   
 4. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 252
  Saadut tykkäykset:
  272
  kiitos kirjoituksestasi ja meille Puerton faneille suunnatuista rerveisistä! Oli mukava lukea tuoreita tunnelmia tuolta paikalta. itsekin joskus pääsiäistä siellä vietäneenä näin ihan silmissäne ne kulkueet. ne ovat kyllä sykähdyttäviä tähän omaan pääsiäiseemme verrattuna.
  se on kuin pahka rinnassa tuo kaipuu sinne, eikä se poistu vaikka siellä käy, hetken päästä kaipaa takaisin. Nyt jo kovasti suunnittelen, miten saisin ensitalveksi varattu edes 2 viikkoa, tuo viikko oli kyllä turhauttavan lyhyt, ei siinä päässyt "tauti"helpottamaan.
  ookke karan loma sitten lähenee. Muista käydä churrot ja kaakaot nauttimassa ja katsastamassa nuo ihanat paikalliset ukkelit vieläkö ovat kaikki paikalla. Ja se kahiseva tuulipuku mukaan ettei vilu yllätä. Itsellä jäi kotiin, niin piti vain sitten hytistä kesäkamppeissa koko viikko. Vieläkin olen kovasti ruskea, niin lyhyestä lomasta riippumatta. Aurinkoa sai ihan tarpeeksi eikä todellakaan olisi ollut lenkkipuvulla käyttöä yhtenäkään päivänä. Oikein hyvää, rentouttavaa lomaa teille toivon, vaikkakin vähän kateellisena!
   
 5. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Kalasataman seutu on varmaan niitä ensimmäisiä kohteita missä käydään katsastamassa, ja veljesten pitämä baari, josta saa myös niitä churroja. Olen varmaan jonkinverran optimisti, koska pakkasin uikkarit ja sortsit laukkuun, jos vaikka olisi käyttöä. Olisi se varmaan kiva tassutella pitkin Puerton katuja Kesoilin 6mk. tuulipuku päällä Hankkija-lippis silmillä ja mustat pikkukengät paljaissa jaloissa, no olen kyllä senverran hullu että sen voisin tehdäkin, mutta voipi olla että vaimo vaihtaisi maisemaa, tai ainakin hotellia. Lähettelempä sieltä terveisiä, kai sitä senverran on aikaa että netissä käy. Heippa.
   
 6. matkamies.... Vierailija

  Onkohan se ko baari sama, johon kerran törmäsimme vahingossa - kalasatamassa kapea katu satamanpuolella. En muista mitä kilvessä luki (olisiko ollut churroja, kun niitä etsimme), mutta tosi paikallisen näköinen ja ei muuta kuin sisälle. Tiskillä oli ukkoja ja joku silpaisi raakoja pikkukaloja suoraa sormista kiduksiin. Pöytään istumaan ja tilattiin churroja. Tulikin aika vati ja suklaata myös. Oli lounasaika eikä muuten nälkä tahtonut olla vielä illallakaan, sen verran oli tuhti annos.
   
 7. Canaryfani Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko karan ookke kadottanut tyylitajusi? Mustiin puolikenkiin (mallia sämpylä) kuuluu ehdottomasti valkoiset (olleet ainakin uutena) tennissukat! Asian voit varmistaa vaikka Lenitalta.
   
 8. HPK-fani Vierailija

  Mukavaa lukea tuollaista kertomusta! Itsellä muutama aamu vielä jäljellä ja sitten menoksi...10.4 on vielä käytävä lääkärin juttusilla että kaikki olisi ok matkaa varten. Mutta mieli jo lentää sinne aurinkoon!
  Toki täällä kotosallakin on ihan messevät säät juuri nyt!
   
 9. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Kyllä se on sama baari, siellä on oikea paikallinen meininki, ja nauraa saa, sen vähän kun joskus sattuu ymmärtämään, tekstiä tulee enemmän kuin kerkiää suodattamaan. Ajattelin ilman muuta noita valkoisia tennis-sukkia, ja yhdet aikansa eläneet ovat kyllä mukana. Lenitan sydäntä minä lähinnä ajattelinkin, eipä tiedä vaikka saisi slaagin näitä lukiessa, alkaa olla ja senverran iällä. Minulla on muutenkin tuo peri-suomalainen tyylitaju vähän hakusessa, mutta Jorman baarissa tapaa kyllä asiaan perehtyneitä kavereita, ainakin viime reissulla näin kävi. Moi.
   
 10. titsa Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ookke karalle ja vaimolle ! Enää yksi yö ja ylösnousu niin olette matkalla iki-ihanaan Puertoon. Keskiviikkona meinaan minäkin tilata sen ens joulun matkan, kun tjäre aloittaa myynnin. Nauttikaa meidän muidenkin edestä !
   
 11. riva Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vajaa 2 viikoa ollan nyt taas oltu kotona. Viikolla oli upeat, aurinkoiset kevätsäät, mutta taas on kylmää ja harmaata. Kaipaus on kova lämpimään. Churroja en osannut Puertosta etsiä, koska en tiennyt, mistä niitä saa, mutta kalasatamasta pitää kertoa ikimuistoinen unohtumaton tuokio. Olin kävelyllä ja Chargon aukion reunalla ja kuulin aivan upeata laulua. Menin rantaan katsomaan ja eräs aika iäkäs mies veteli upealla äänellä "aarioita2, oli hienoa kuunnella ilmaiskonserttia keskellä päivää. En käynyt katsomassa pääsiäiskulkueita, mutta kiirastorstaina poikkesin pääkirkossa. Siellä oli materiaalit valmiina. Todella kauniita kukkalaitteita pyhimyspatsaitten ympärillä.
  Nauttikaa kaikki Puertossa vierailevat lomastanne.
   
 12. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Titsalle ja kaikille muillekin hyvän matkan toivotuksista, kumma juttu vaan kun tuntuu, että kaikki hommat kasaantuu aina viime hetkeen, no niillä on omat syynsä. Ei varmaan pojan mopo oikein ymmärtänyt mihin aikaan se hajosi, ei se mitään kaikki kuuluu elämään, ne on niitä harmeja sieltä pienimmästä päästä. On se mukava lähteä kun täälläkin tulee vettä oikein reippaasti, mutta Puertossa paistaa aina aurinko, satoi sitten taikka paistoi, hyvää kevättä kaikille.
   
 13. käynyt Vierailija

  Ookke muista kesoilin tuulipuku.
   
 14. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
 15. Minttu45 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2007
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ookke ja puoliso!
  Nauttikaa kaikilla aisteilla, siellähän se onnistuu!

  Terveiset sateisesta ja tuulisesta Savosta!
   
 16. "hiper dino" Vierailija

  Muistakaa käydä katsastamassa se "härveli"
   
 17. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  "hiper dino" Tenerife Playan "härveli" katsastetaan, Mikko oli kuvannut samanlaisen Garachicossa eli viinipuristimen. Eli sivuilla http://www.retket.info/
   
 18. PikeJii Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.06.2006
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi ! Kehtaanko kysyä, no kehtaan sittenkin. Siis kun edellisissä kirjoituksissa oli taas nämä churrot joita kalasataman baarista saa tilata. No kysymys kuuluu- saa nauraa, paljastan tyhmyyteni- Espanjan kielen taitoni kun on melkein nolla, niin miten tämä churro lausutaan, jos vaikka ensi reissulla uskaltautuisi niitä tilaamaan. Siis ehdottomasti uusi reissu on toteutettava, vasta yksi takana ja hurahdimme puolison kanssa kyllä täysin paikkaan ja Tejas Verde tuli katsastettua ja Mascan retki, Loro Park ja monta muuta, mitä nyt viikossa ehtii.Hyviä reissuja kaikille !!!
   
 19. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Lausut vaan ihan samoin kuin se kirjoitetaan, " hay churros?" Niin sillä kysymyksellä asia selviää. Täytyypi katsastaa kaikki mestat mistä niitä saa. Vanhat baarit häypyy ja uusia tulee, kalasataman pieni baari on muutenkin edullinen ja tyypillinen "alkuasukkaiden" paikka. Titsa voipi antaa noita kieli neuvoja, hänellä on tuo espanjankieli hyvin hallussa. Hasta luego!
   
 20. titsa Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  kysytään aivan kuin Ookke sanoi, eli "hay churros ? ", joka sitten lausutaan "ai tsurros ?" eli tuo h sanan alussa jätetään lausumatta. Eli hola = terve, lausutaan OLA ! Jos otat tsurroja kaakaon kanssa = Tomo churros con chocolate. = tomo tsurros kon tsokolate. Tässäpä lyhyt oppimäärä churrojen tilaamisesta. Heh-heh, olen saanut jopa oman mieheni käymään kaupassa muutaman lauseen avulla, jotka hän on oppinut oikein hyvin, vaikka aina sanoo, että mitäpä sitten, kun ne kysyvät hältä jotain... Minä siihen, että sano vaan, että nada mas, gracias. Eli = ei muuta kiitos. Terveisiä kaikille !
   
 21. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Viiden minuutin kuluttua auto starttaa, buenas noches!
   
 22. PikeJii Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.06.2006
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos sinulle titsa "kielikurssista", nyt sitten ensi kerralla tilataan tsurroja arkailematta ja ookke kara, oikein hyvää ja rentouttavaa matkaa ja terveisiä kaikille palstalaisille uusia reissuja odotellessa.
   
 23. Cruzfani Vierailija

  Puerton matka haaveissa, heti piti vertailla hintoja kun tulivat tänään myyntiin. Pez Azul olisi edullinen vaihtoehto kun haluamme ehdottomasti La Pazin alueelle, olen järkyttävän huono nukkuja, joten kertoisiko joku ystävällinen ovatko Pez Azulin sängyt pehmeät ja mukavat? Aamiaisesta olen tainnut jostain aikaisemmista viesteistä lukea kehuja.
   
 24. rane k Jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  204
  Saadut tykkäykset:
  24
  Toivon tämän aamun uutisten mukaisten tuulten laantuvan, jotta Ookke:n matka pääsisi käyntiin. Myös Mikko kertoo sivuillaan harvinaisesta säätilasta Teneriffalla.
   
 25. Mimmi Matkustaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.09.2007
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs kokeneet Kanarialla matkailleet ja varsinkin Puerto de la Cruzin ystävät tuumivat, onko ihan turhaa matkustaa Gran Kanarialle jos haikailee sellaisten kauniiden maisemien perään joita Teneriffalla on? Jos ei siis auringonpalvonta ja rannat kuuulu ykköstoiveisiin.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti