Hae Anna.fi-sivustolta

opastettu vai omatoiminen tutustuminen?

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Moona, 01.05.2005.

 1. Moona Vierailija

  Hei,

  Kannattaako Roomassa rohkeasti kulkea omaan tahtiin tutustumassa nähtävyyksiin vai osallistua opastuksiin? Erityisesti kiinnostaa tämä Vatikaanin osalta.
   
 2. roma Vierailija

  Sama askarruttaa itseänikin, kun kaikki tuntuu olevan kävelymatkan päässä. Katsojia kuitenkin on muitakin ja kuulinkin, että opastetut ryhmät pääsevät jonojen ohi. Joten valitsen varsinkin Vatikaanin osalta opastetun kierroksen.

  Muuten kannattaa rohkeasti kulkea omia polkujaan.
   
 3. Mozart Vierailija

  Sekä että. Mielestäni kuitenkin Vatikaani ehdottomasti opastettuna, jos haluaa saada siitä kaikki irti. Lisäksi matkaoppaiden lukemista etukäteen, että on hyvät pohjatiedot.

  Me olimme Roomassa viikon nyt keväällä ja osallistuimme kahdelle valmisretkelle. Toinen Vatikaani+Pietarinkirkko ja toinen Katakombit, Akveduktit ja Villa d'Esten huvila ja renesanssipuutarha (mm. yli sata suihkulähdettä) Tivolin kaupungissa. Tämä jälkimmäinen retki jäi mieleen koko loman antoisimpana kokemuksena! Toki ominpäinkin Rooman nähtävyyksiin tutustuminen oli antoisaa ja mukavaa. Sitä teimmekin sitten ""välipäivät"".
   
 4. Laura Vierailija

  Olimme vuosi sitten Roomassa. Vatikaanissa olimme oppaan johdolla ja se todella kannatti. Muuten kiertelimme omin päin opaskirjan kanssa. Mielestäni Vatikaaniin kannattaa mennä oppaan kanssa ja muuten voi kierrellä itsekseen varsinkin jos ei ole tiukka aikataulu. Itse olimme kaksi viikkoa ja otimme joka päivälle yhden tai pari kohdetta, jotka katsastimme. Opaskirjoihin kannattaa tutustua etukäteen niin voi miettiä mikä itseään kiinnostaa. Roomassa on niin paljon nähtävää, ettei kaikkea millään ehdi nähdä yhden loman aikana.
   
 5. Vanha mies Vierailija

  Edelliset vastaukset ovat täysin oikeassa.:"" Ammattitaitoinen opas on hintansa väärti"", mutta jos sattuu kohdalle nuori, juuri kohteeseen saapunut,opas? Uskon kuitenkin, että kaikilla matkatoimistoilla, jotka järjestävät Rooman matkoja on ammattitaitoiset oppaat. Me olimme tyytyväisiä Aurinkomatkojen oppaisiin. Suosittelen Napoli/Pompei retkeä. Napolista viis, mutta Pompei on näkyvää historiaa, johon huonojalkaisilla ei ole menemistä ( kadut 2000 v sitten tehty). Roomassa on mukava kulkea opaskirjan kanssa ja ""eksyä"" nähtävyydeltä toiselle. Ts Roomassa ei voi eksyä- aina löytää historiallisen kiintopisteen:) Hyvää matkaa.
   
 6. Toinen vanha mies Vierailija

  Minusta ainoa mitä tarvitaan tutustumiseen ( sisäistämiseen ) antiikin ihmeisiin on aika.
  Vatikaanin museoissa menee vahnalla miehellä päivä jos toinekin ja sittenkin jää ymmäle.
  Napolia ei tule suinkaan väheksyä, ovathan pääosin esim. Pompei'n aarteista sijouttena Napolin kaupunginmuseoon. Eikä Napolissa muutenkaan mitään vikaa ole???
  Summa summarum, jos on kiirus, niin ehkä pitäytyy opaspalveluun ja sitoututuu oppaan aikatuluun.
  Jos on aikaa, niin Italiassa riittää ilmaisia oppaita pilvinpimein.
   
 7. Moona Vierailija

  Suuri kiitos kaikille kokemuksista. Pompeiji tulee katsastettua samalla reissulla, ja ehkä Napolikin, sillä jatkamme Roomasta vielä Sorrentoon.
   
 8. Vanha mies Vierailija

  Ettei jää väärää mielikuvaa "" Napolista viis sanonnasta"". Marraskuussa (2004) oli mafiataistelut pahimmillaan Napolissa = kymmenia tapettu. Myös matkanjärjestäjän napolinkierros oli lyhyt.
   
 9. magnolia Vierailija

  Kiitoksia teille roomankävijät! Olen lähdössä kesäkuun alussa viikon matkalle Roomaan ensimmäistä kertaa. Koko kevään olen pikku hiljaa tutustunut rooma-oppaaseen ja tullut johtopäätökseen, että Vatikaaniin ja Pompeihin pitää ehdottomasti tutustua oppaan johdolla. Toivon, että saamme asiansa tuntevan oppaan. Muihin kohteisiin voi sitten tutustua omin päinkin.
  Magnolioiden kukkimista odottelen vielä muutaman viikon.
   
 10. Rooman matkaaja Vierailija

  Mielestäni Roomassa kannattaa ehdottomasti käyttää ammattitaitoista opasta, ennenkaikkea Vatikaanissa ja Antiikin Rooman & Colosseumin kierroksella. Hyvän oppaan vauhdikkaasta kerronnasta nauttii, ja esimerkiksi Vatikaanimuseossa ei itsekseen "löydä metsää puilta" kun taidetta on niin valtavasti. Kulkee vain joukon jatkona... sama pätee Antiikin Roomaan, jonka suuruus on hienoa saada valaistuna ja kerrottuna. Ehkä sitten pienemmät nähtävyydet sujuvat itse-opiskelullakin, kuten Pantheon tai muut Rooman aukiot. Itse tein useamman haun "suomenkielinen opas Roomassa" tyyliin ja löysin Leenan joka oli loistava.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti