Hae Anna.fi-sivustolta

Opettajien seksuaalinen hyväksikäyttö?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 16.09.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleisradion otsikoista löytyy usein moniselitteisiä väitteitä, sillä tuskin Dalai Lama tiesi buddhalaisten opettajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1990-luvulta lähtien. Jutun ensimmäinen leipäteksti kertoo, että miljoonien buddhalaisten kunnioittama hengellinen johtaja tapasi buddhalaisten opettajien seksuaalisen hyväksikäytön uhreja.

  Toisin sanoen Dalai Lama tapasi kaiketi sellaisia opettajia, joita toiset opettajat olivat käyttäneet hyväkseen seksuaalisesti. Ehkä kannattaisi joskus luettaa teksti toiselle ennen sen julkaisemista. Artikkelissa voisi olla ehkä maininta, että opettajat käyttivät lapsia hyväkseen, jos asia on sillä tavoin, mutta sitäkään ei kerrota. Kahjoa!


  https://yle.fi/uutiset/3-10407134
   
  Last edited: 20.09.2018
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melko hyvä neuvo suomen kirjoittamiseen on sellainen, että kannattaa kirjoittaa lähes siten kuin puhuu, eikä kannata hienostella liiaksi. Normaalit sivulauseet ovat helpoin tapa kertoa asiansa selkeästi, kun sen sijaan lauseenvastikkeiden käyttö on vaikeata. Valitettavasti suomea pyritään koko ajan ruotsalaistamaan, eikä isänmaan tunnuskaan ole enää äidinkielistä perua. Pitäisi olla SF.
   
 3. Onneksi on YLE Vierailija

  Jopa kaikkein räikeimmät kieliopilliset virheet ja "huonot sanonnat" päätyvät usein jokapäiväiseen käyttöön, jonka jälkeen niitä ei edes pidetä virheellisinä.

  Huonon kieliopin viljelijänä kuitenkin kunnostautuu erityisesti kaupallinen media, joka mainostaa esim. ruuan hinnan "halpuuttamista" tai "ilmaista optikon näöntarkastusta".

  Tokihan jokainen ymmärtää, mitä "halpuuttaminen" tarkoittaa, tai että kyseessä ei ole optikolle tehtävä ilmainen näöntarkastus, vaan näöntarkastus asiakkaalle, jonka optikko suorittaa veloituksetta asiakkaalle.

  Olenkin joskus ihmetellyt, kuinka huonoilla kieliopillisilla taidoilla kaupallisiin mediataloihin pääsee esim. toimittajaksi? Toimittajien ja uutisankkureiden käyttämä puhekieli on täynnä kielioppivirheitä, joita viljellään kosolti myös muualla mediassa julkaistavissa teksteissä, jopa uutisissa.

  Onneksi kuitenkin YLE on pystynyt pitämään mediasisältönsä kieliopin pääsääntöisesti puhtaana, vaikka virheitä toki sattuu joskus sielläkin . Tärkeintä on kuitenkin se, julkaistuihin uutisiin voi luottaa, ja että pienistä kielioppivirheistäkin huolimatta lukija tai kuulija pystyy helposti tulkitsemaan uutisen asiasisällön oikein.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainoskieli on mitä on, mutta verovaroin ylläpidetyltä julkisen palvelun mediatalolta voi odottaa enemmän kuin muilta. Valitettavasti yleläiset ruotsittavat suomea aivan samoin kuin muutkin, mistä hyvänä esimerkkinä on minikopteri, jota väännetään på svenska koko ajan.
   
 5. vierailija Vierailija

  Mainosten käyttämiä kieliasuja ja niiden vaikutusta käyttökieleen ei voi noin vain sivuuttaa, koska mainonnalta ei voi välttyä mitenkään nykypäivänä. Siksi ei ole kohtuutonta odottaa, että edes kaupallisten mediatalojen asiaohjelmien toimittajilta vaadittaisiin äidinkielen kieliopillista koulutusta.
  Yleisradiolla asia on paremmin hanskassa, ja syytä on toki ollakin, jotta veronmaksajat saavat parhaan vastineen rahoilleen.
  YLE on ikäänkuin puun ja kuoren välissä, kun veronmaksajat vaativat monipuolista ja laadukasta palvelua samalla kun kaupalliset toimijat vaativat Yleä kaventamaan ja heikentämään mediatarjontaa pärjätäkseen itse paremmin kilpailussa Ylelle.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleisradio voi pitäytyä kilpailemasta katsojaluvuissa, jos haluaa siten tehdä. Sen sijaan kaupalliset kanavat tarvitsevat koukkuun väkeä, joka uskoo mainoksiin. Ylen ongelma on pikemmin se, että väki käyttää kaiken aikansa poliitikkojen hyysäämiseen, eikä edes usko siihen, että suomen kieltä alasajetaan tietoisesti samalla tavoin kuin historiallisesti tehtiin kielisotien aikaan.


  Totta kai on ymmärrettävää, että ylen väki vaikenee asioista, sillä poliitikoilla on valta irtisanoa sellaiset, jotka osaavat epäillä päättäjien motiiveja. Jos eliitti haluaa puhua trolleista, tieto on korjattava äidinkieliseksi, mikä tarkoittaa sitä, että kirjoitetaan joko informaatiosodasta tai pyrkimyksestä vaikuttaa väestön asenteisiin valheellisin väittämin.

  Yleisradion yksi tehtävä on vaalia niin ruotsin kuin suomen kieltä, sillä kaupalliset julkaisut ovat mainostajien armoilla ilmoitusten osalta. Nykyään ulkomainen aksentti on melko tavallinen televisiossakin, mutta murteet eivät läpäise seulaa useinkaan. Äidinkieli on pikemmin monopolisoitu samaan muottiin, vaikka eri puolilla Suomea se on veikeästi erilainen.
   
 7. vierailija Vierailija

  Miksi yleisradio ei saisi kilpailla katsojaluvuilla? Yle on asiakaspalveluyritys, jonka tehtävä on palvella kaikkia asiakkaitaan mahdollisimman kattavasti. Jos katsojaluvut kertovat, että Yle palvelee asiakkaitaan kaupallisia mediataloja paremmin, mitä vikaa siinä on?

  Itse veronmaksajana vaadin rahoilleni mahdollisimman hyvän ja monipuolisen vastikkeen, enkä voi ymmärtää sitä, miksi Ylen pitäisi heikentää ja kaventaa palveluitaan vain siksi, että yksityiset mediatalot pärjäisivät paremmin omilla, huonommin tuotetuilla palveluillaan? Eikö yksityisten mediatalojen pitäisi kilpailla mediapalveluidensa laadulla yrittääkseen saada katsojalukuja nousuun, eikä pyrkiä rajaamaan kansan veroina maksamien palveluiden laatua tai saatavuutta?
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleisradion ei ole pakko olla täynnä hömppää, joka koukuttaa katsojia. Kysymys ei ole siitä, että tasoa on heikennettevä, vaan parannettava, jotta ihmiset alkaisivat seurata huutokauppojen sijaan älynystyröitä kutkuttavaa ohjelmistoa.

  Pakko on myöntää, että ruotsinkielisillä on uskallusta olla ajan hermolla Yleisradiossa, mutta se johtunee siitä, ettei toista äidinkieltä puhuvia rohjeta kovistella samalla tavoin kuin suomea puhuvia. Nykyään ei tarvitse ulkopoliittista sensuuria, vaan kotimaisten poliitikkojen vuoksi on oltava varpaillaan.
   
 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sellaista se on! Smålandissa yhtä oppilasta tosiaan epäillään opettajan väkisinmakuusta koulun tiloissa.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/3jboe9/elev-misstanks-ha-valdtagit-larare-pa-skola


  Epäilty oppilas on pidätetty ja hän on 19-vuotias nuori mies, joka on poliisille entuudestaan tuttu. Kieltää rikoksen, mutta on ollut ennen epäiltyä tekoa yhteydessä 30-vuotiaaseen naisopettajaan tekstiviestillä.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4devjV/misstankt-valdtaktsman-begard-haktad
   
  Last edited: 19.09.2018
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhtä oppilasta epäillään puolestaan koulukaverinsa väkisinmakuusta jossain läntisen Ruotsin lukion tiloissa. Hänet on suljettu koulusta niin pitkäksi aikaa kuin kuulustelut jatkuvat, mutta tyttö on päässyt jo takaisin luokkaan. Poliisi pidätti nuorukaisen, mutta päästi hänet vapaaksi illan kuluessa.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/gt/misstanken-elev-valdtog-annan-elev-inne-i-skolan/
   
 11. vierailija Vierailija

  Opettajien seksuaalinen hyväksikäyttö....
  Tarkoitatko että
  -opettajia on käytetty hyväksi, vai että
  -opettajat on käyttäneet hyväksi?
   
 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos luet koko ketjun, havaitset, että Yleisradion toimittaja oli otsikoinut juuri noin kertomatta, käytettiinkö opettajia hyväksi vai kenties oppilaita. Ensi jutussa hämmästellään juuri tuota otsikkoa, mutta sittemmin Ruotsissa kävi illmi epäily, että oppilas tosiaan väkisinmakasi opettajan. Näin ollen tarina on muuttanut muotoaan jo moneen kertaan, mikä osoittaa, ettei aina kannata irrottaa tiettyä pätkää kokonaisuudesta.
   
 13. vierailija Vierailija

  Smålannissa opettaja raiskattu oppilaan toimesta ja jossain päin läntistä Ruotsia oppilas raiskannut toisen oppilaan.
   
 14. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samalla tämäkin tarinointi osoittaa, ettei saman otsikon alle kannata kirjoittaa erilaisista aiheista. Selkeästi paras on aina tehdä uusi otsikko, jotta tieto säilyy sellaisena kuin on tarkoitus.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti