Hae Anna.fi-sivustolta

Opintotuen loppuminen

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä pulassako?, 02.04.2014.

 1. pulassako? Vierailija

  Onko mahdollista, että opintotukikuukausien loppuessa jää taloudellisesti ihan tyhjän päälle? Olen selvillä, että toimeentulotukea ja yleistä asumistukea voi kai tietyin ehdoin saada, mutta voiko sen varaan laskea?

  Ongelmanani on siis se, että haluaisin kandidaatintutkintoni jälkeen vaihtaa toisen alan maisteriopintoihin, ja tämä venyttää opintojani sen verran etten tule ehtimään lähellekään valmistumista ennen tukikuukausien loppumista. Ei siis puhuta mistään parista kuukaudesta, vaan 1-2 vuodesta. Töissä käynti on kai loogisin ratkaisu ja teen tälläkin hetkellä töitä opintojen ohella, mutta jatkossa työnteko tulee käymään hyvin hankalaksi, koska opinnot tulevat viemään sen verran paljon aikaa ja voimavaroja. Ja jos tavoitteena on saada opinnot nopeasti etenemään, niin työnteko ei sitä jatkossa tule auttamaan, kun aikataulut ja opinnot muuttuvat haastavammiksi.
  Lainaa olen aiempina opintovuosina nostanut, mutta kuluneena vuotena en, koska lainan loppusumma hirvittää jos tässä vielä kolmekin vuotta tulee opiskeltua.

  Tukikuukaudet eivät ole siis nyt lähikuukausina loppumassa, mutta koska suunnittelen pääaineen vaihtamista maisteriopintoihin yritän tässä olla kaukaa viisas ja selvittää asioita hyvissä ajoin. Onko siis takuuta siitä, että järkevän toimeentulon saa jostain tukikuukausien jälkeenkin? Jos ei, niin joudun mahdollisesti taktikoimaan jollain tavalla ja säästämään tukikuukausia etukäteen tuleva varalle... mikä ei tule olemaan helppoa, koska mitä enemmän tekee töitä sitä vähemmän jää aikaa ja voimavaroja opiskelulle.
   
 2. N54 Vierailija

  Käsittääkseni joudut ensin ottamaan täydet lainat ja sen jälkeen voit saada toimeentulotukea ja asumistukea.
   
 3. kokemusta on Vierailija

  Tämä riippuu aika paljon siitä, miten olet käynyt työssä; jos täytät ns. työssäkäyntiehdon, voit saada työmarkkinatukea ja opiskella sillä loppuun. Itse tein näin. Jos et täytä ko. ehtoa, sitten en tiedä.
   
 4. lueppa Vierailija

  netistä Iltiksen uutinen opintotuen loppumisesta ens vuoden elokuussa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti