Hae Anna.fi-sivustolta

Opioidikriisi Yhdysvalloissa: joka viides nuoren kuolema

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Johtunee huumeista, 11.06.2018.

 1. Johtunee huumeista Vierailija

  Huumeriippuvuuden ongelma uhkaa monien amerikkalaisten terveyttä, erityisesti niin sanottuja vuosituhansia - nuoria, jotka syntyivät vuosina 1981-2000. Tilastojen mukaan jokainen viides kuolema tapahtuu huumeiden puutteessa.
  Perjantaina julkaistiin tutkimus lääkärilehdellä JAMA, jonka otsikko oli "Opioidien kuolleisuuden taakka Yhdysvalloissa"

  Tutkijat sairaalan Mikaelin Torontossa havaitsi, että vuosien 2001 ja 2016 kuolemantapaukset opiaatit (jotka on jaettu luonnon, puolisynteettisiä ja täyssynteettinen opioidit) kasvoi järkyttävä 292%.
  Vuonna 2016 yksi maan 65 kuolemasta liittyi huumeisiin, 70% kuolemista oli miehiä.

  Tutkimuksen mukaan 20% nuorten alle 35-vuotiaista Yhdysvalloissa liittyvistä kuolemista liittyy opiaateihin. Vuonna 2001 luku oli vain 4%.

  Lisäksi tilanne heikkenee; toiseksi eniten koskee ikäryhmän vuotiaat nuoret 15 ja 24 vuotta, mikä tarkoittaa, että "epidemia" levisi sukupolven Z (syntyneet vuoden 1995 jälkeen).

  Vuonna 2016 lähes 12,4% kaikista tämän ikäryhmän kuolemista tapahtui huumeiden vika.

  "Huolimatta tästä asiasta kiinnitetystä huomiosta olemme yhä todistamassa tuhoisia seurauksia ja varhaisia kuolemantapauksia", kertoo tohtori Tara Gomes, tiedemies Lee Kashinin keskuksesta St. Michael's Hospitalissa.
  "Ilman monitieteellistä lähestymistapaa tähän kysymykseen, kohtuuhintaiseen hoitoon ja asianmukaiseen tietoisuuteen, tämä kriisi perinnetään seuraavan sukupolven amerikkalaisista", hän lisäsi.
  Yli 15 vuotta Yhdysvalloissa on raportoitu yli 335 000 opiaattien kuolemaa. Tutkijat laskivat, että tämä indikaattori kasvoi 345 prosentilla: vuonna 2001 9 489 (33,3 kuolemaa miljoonaa ihmistä kohti) 42 425: een vuonna 2016 (130,7 kuolemaa 1 miljoona ihmistä kohden).

  "Vuonna 2014, Kanadassa ja Yhdysvalloissa oli korkein huumeidenkäytön asukasta kohden maailmassa, kuolemantapaukset opiaattien käyttö on lisääntynyt dramaattisesti molemmissa maissa", - sanoo tutkimuksessa.
  "Nämä luvut puhuvat kauhea huumeiden vaaroista kaikissa väestörakenteen kerrostumissa USA - sanoo tohtori Tara Gomez. - Ymmärrämme, että tämä on ongelma kansanterveydelle ei ole yksin.Se kattaa Pohjois-Amerikan. "
   
 2. Kallis kättely Vierailija

  Kädenpuristus tuli kalliiksi sotateollisuudelle

  Donald Trump kätteli Pohjois-Korean diktaattoria. Monen yhtiön pörssikurssit putosivat tämän myötä. 14.06.2018

  Friatider (13.06.2018) Sotateollisuusyhtiöiden konttoreissa koettiin aitoa suuttumusta, kun Trump meni ja teki maailmasta turvallisemman paikan. Jotkut sijoittajat kauhistuivat ja alkoivat myydä osakkeitaan. Seurauksena tästä esimerkiksi Raytheonin osakekurssi putosi melkein kolme prosenttia. Yhtiö valmistaa muun muassa Patriot- ja Tomahawk-ohjuksia.

  Monen muunkin sotaisan globalistiyhtiön kurssit lähtivät alamäkeen. Sama ilmiö nähtiin viime kuussa, kun Pohjois- ja Etelä-Korean johtajat tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti