Hae Anna.fi-sivustolta

Opioidikriisi Yhdysvalloissa: joka viides nuoren kuolema

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Johtunee huumeista, 11.06.2018.

 1. Johtunee huumeista Vierailija

  Huumeriippuvuuden ongelma uhkaa monien amerikkalaisten terveyttä, erityisesti niin sanottuja vuosituhansia - nuoria, jotka syntyivät vuosina 1981-2000. Tilastojen mukaan jokainen viides kuolema tapahtuu huumeiden puutteessa.
  Perjantaina julkaistiin tutkimus lääkärilehdellä JAMA, jonka otsikko oli "Opioidien kuolleisuuden taakka Yhdysvalloissa"

  Tutkijat sairaalan Mikaelin Torontossa havaitsi, että vuosien 2001 ja 2016 kuolemantapaukset opiaatit (jotka on jaettu luonnon, puolisynteettisiä ja täyssynteettinen opioidit) kasvoi järkyttävä 292%.
  Vuonna 2016 yksi maan 65 kuolemasta liittyi huumeisiin, 70% kuolemista oli miehiä.

  Tutkimuksen mukaan 20% nuorten alle 35-vuotiaista Yhdysvalloissa liittyvistä kuolemista liittyy opiaateihin. Vuonna 2001 luku oli vain 4%.

  Lisäksi tilanne heikkenee; toiseksi eniten koskee ikäryhmän vuotiaat nuoret 15 ja 24 vuotta, mikä tarkoittaa, että "epidemia" levisi sukupolven Z (syntyneet vuoden 1995 jälkeen).

  Vuonna 2016 lähes 12,4% kaikista tämän ikäryhmän kuolemista tapahtui huumeiden vika.

  "Huolimatta tästä asiasta kiinnitetystä huomiosta olemme yhä todistamassa tuhoisia seurauksia ja varhaisia kuolemantapauksia", kertoo tohtori Tara Gomes, tiedemies Lee Kashinin keskuksesta St. Michael's Hospitalissa.
  "Ilman monitieteellistä lähestymistapaa tähän kysymykseen, kohtuuhintaiseen hoitoon ja asianmukaiseen tietoisuuteen, tämä kriisi perinnetään seuraavan sukupolven amerikkalaisista", hän lisäsi.
  Yli 15 vuotta Yhdysvalloissa on raportoitu yli 335 000 opiaattien kuolemaa. Tutkijat laskivat, että tämä indikaattori kasvoi 345 prosentilla: vuonna 2001 9 489 (33,3 kuolemaa miljoonaa ihmistä kohti) 42 425: een vuonna 2016 (130,7 kuolemaa 1 miljoona ihmistä kohden).

  "Vuonna 2014, Kanadassa ja Yhdysvalloissa oli korkein huumeidenkäytön asukasta kohden maailmassa, kuolemantapaukset opiaattien käyttö on lisääntynyt dramaattisesti molemmissa maissa", - sanoo tutkimuksessa.
  "Nämä luvut puhuvat kauhea huumeiden vaaroista kaikissa väestörakenteen kerrostumissa USA - sanoo tohtori Tara Gomez. - Ymmärrämme, että tämä on ongelma kansanterveydelle ei ole yksin.Se kattaa Pohjois-Amerikan. "
   
 2. Kallis kättely Vierailija

  Kädenpuristus tuli kalliiksi sotateollisuudelle

  Donald Trump kätteli Pohjois-Korean diktaattoria. Monen yhtiön pörssikurssit putosivat tämän myötä. 14.06.2018

  Friatider (13.06.2018) Sotateollisuusyhtiöiden konttoreissa koettiin aitoa suuttumusta, kun Trump meni ja teki maailmasta turvallisemman paikan. Jotkut sijoittajat kauhistuivat ja alkoivat myydä osakkeitaan. Seurauksena tästä esimerkiksi Raytheonin osakekurssi putosi melkein kolme prosenttia. Yhtiö valmistaa muun muassa Patriot- ja Tomahawk-ohjuksia.

  Monen muunkin sotaisan globalistiyhtiön kurssit lähtivät alamäkeen. Sama ilmiö nähtiin viime kuussa, kun Pohjois- ja Etelä-Korean johtajat tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.
   
 3. Saksa+USA Vierailija

  USA: n joukot vetävät joukkoja Saksasta Trump-Merkelin jännitteitä vastaan - raportteja
  © AP Ph /
  05:45 30.06.2018
  WASHINGTON (Sputnik) - Yhdysvaltain puolustusministeriö tutkii, mitkä seuraukset johtaisivat Yhdysvaltojen armeijan vetäytymiseen Saksasta, kertoivat tiedotusvälineet.

  Analyysiä ohjaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja saksalaisen liittokansleri Angela Merkelin välisten jännitteiden lisääntyminen, Washington Post kertoi perjantaina mainitsemalla työhön tutustuneita ihmisiä. "Hei, Angela": Trump oletettavasti heittivät Candy Merkelissa G7-huippukokouksessa

  Tutkimukset aloitettiin sen jälkeen, kun Trump oli ilmaissut kiinnostuksensa vetää pois Yhdysvaltain joukot kokouksessa aiemmin tänä vuonna Valkoisen talon ja sotilashallinnon virkamiesten, sanomalehti sanoi, viitaten nimeämät Yhdysvaltain virkamiehet.

  Trump oli yllättynyt Yhdysvaltojen läsnäolon kustannuksista ja koosta, johon kuuluu 35 000 aktiiviväestöä, raportti lisäsi.

  Raportit hätäisestä Yhdysvaltain poistumisesta Saksasta ovat hälyttäneet Euroopan viranomaisia, jotka ovat huolissaan Amerikan tulevaisuudesta Natoon, raportti kertoi.

  Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) tiedottaja sanoi lausunnossaan, että neuvosto ei ollut pyytänyt minkään puolustusministeriön analyysia uudelleensijoitusjoukkoista Saksassa. Myös Pentagonin tiedottaja Eric Pahon sanoi, ettei ollut aikomusta peruuttaa olemassa olevia voimia Saksasta, Post raportoi.

  LUE LISÄÄ: Baltian maat Pyytävät Yhdysvaltoja parantamaan Nato-pataljoonaa Air, Naval Forces

  Samaan aikaan Trump on toistanut, että Naton liittolaiset tarvitsevat lisätä puolustusmenoja ennen liittoutuman huippukokousta Brysselissä ensi kuussa. "Saksan on käytettävä enemmän rahaa, Espanja, Ranska, se ei ole reilua, mitä he ovat tehneet Yhdysvaltoihin", hän sanoi perjantaina.

  Hän väitti, että Yhdysvallat maksoi "paljon suhteettomasti kenellekään muulle" liittoutumassa, mikä asettaa 2 prosentin kulutustavoitteen bruttokansantuotteesta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti