Hae Anna.fi-sivustolta

Orwellin uuskieli

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 01.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Muistatteko mitä George Orwell tarkoitti uuskielellä? Yhteiskuntaan luodaan uusi kieli, jolla on vaikea luoda mitään ymmärrettävää, koska kielestä viedään normaalit käsitteet. Kun ihminen ei kykene ilmaisemaan itseään siitä tehdään eunukki.
  Nyt hallitus sitten tutkii epätasa-arvoa ja kaikkea muuta intersektionaalisen feminismi-ideologian pohjalta. Esimerkki uuskielestänne kansalaiset olkaa hyvä:


  Rajakamppailu
  Tottelematon tieto
  Yhteistoiminnallisen tiedon tuottaminen

  Loput käsitteet ovat sitten akateemisten feministipiirien omasta päästä keksitty, mitään tekemistähän sillä ei ole reaalimaailman kanssa, pelkkä pinkkitukkien kupla.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. vierailija Vierailija

  Millainen on pinkkitukkien kupla? Ilmeisesti ulkomaisen puulaadun luoma kupla tai hiuksensa värjänneen akateemisen feministipiirin puhallus.

  Jostain syystä kyseinen artikkeli avautui internetissä, joten kopioin sitä hieman. Melko rehdisti kerrotaan, että intersektionaalisuus on tarkastelutapa, jossa huomioidaan, että ihmisen asemaan yhteiskunnassa vaikuttavat useat eri taustatekijät. Intersektionaalisuus ei siis ole tarkastelutapa, joka ottaa huomioon, vaan ainoastaan huomio, että ihmisen asemaan yhteiskunnassa vaikuttavat useat eri taustatekijät. Suomea osaavalle ottaa huomioon on siis eri asia kuin huomioida.


  Näin NYT-liite:

  Intersektionaalisuus on tarkastelutapa, jossa huomioidaan, että ihmisen asemaan yhteiskunnassa vaikuttavat useat eri taustatekijät. Näitä tekijöitä ovat esimerkiksi sukupuoli, sosioekonominen tausta, asuinpaikka, alkuperä, perhetausta, koulutus, ikä, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

  Toisin sanoen siinä huomioidaan syrjittyjen ihmisryhmien risteytyminen. Nainen voi esimerkiksi kokea tietynlaista syrjintää sukupuolensa takia. Tummaihoinen seksuaalista vähemmistöä edustava nainen taas voi kokea syrjintää sukupuolensa lisäksi ihonvärinsä ja seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Samalle henkilölle voi siis kasautua useita syrjintään vaikuttavia tekijöitä.


  https://www.hs.fi/nyt/art-2000006554708.html
   
 3. vierailija Vierailija

  Kyse on kuitenkin ideologian kielestä.
  Ja tasa-arvoministeri Herra jota en tiennyt edes olevan olemassakaan, sanoi ettei hallitusohjelmassa lue tätä lausetta intersektionaalinen feminismi. Eli se oli rouva Ohisalon oma ajatus.
   
 4. vierailija Vierailija

  jepulis!

  Joku on lukenut ja suomentanut englanniksi kirjoitettua tutkimusta! Näitten kansantajuinen suomentaminen voi olla varsin hankalaa.

  Kokoomushan on Suomen tunnetuin poliittinen sanaseppo.
   
 5. vierailija Vierailija

  Halutaanko kuvata asiaa vai kertoa, mitä halutaan asiasta ajateltavan, kas siinäpä viestinnällinen haaste.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Intersektionalitetiä voi esim. käyttää verkossa esiintyvää vihapuhetta vastaan, jos niin halauaa.
  Vihahan kohdistetaan aina tiettyihin gruppeihin ja tai niihin kuuluviin ihmisiin.
  -
   
 7. vierailija Vierailija

  Kyllä se on ihan suomenkielinen tutkimus johon on saatu miljoona euroa rahaa Suomen akatemialta.
   
 8. vierailija Vierailija

  Intersektionaalisuus
  Intersektionaalisuudella tarkoitetaan tarkastelutapaa, jossa monien tekijöiden katsotaan vaikuttavan samanaikaisesti yksilön identiteettiin ja asemoitumiseen yhteiskunnallisissa valtasuhteissa. Intersektionaalisen ajattelutavan mukaan vain yhtä tekijää, kuten esimerkiksi sukupuolta, yhteiskuntaluokkaa, ikää, etnistä taustaa, toimintakykyä tai seksuaalista suuntautumista ei voida analysoida erillään muista. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen edellyttää, että eri tekijöiden vaikutusta tarkastellaan myös suhteessa toisiinsa. Intersektionaalisuus voidaan suomentaa risteävinä eroina tai risteävänä eriarvoisuutena.
  https://thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/sukupuoli/tasa-arvosanasto
   
 9. vierailija Vierailija

  Tai jos ei halua jatkaa hyökkäilyä ja vihapuhetta niin tätä käsitettä voi käyttää laajentamaan näkökulmaa.
   
 10. vierailija Vierailija

  Joukkovoima on vasemmistolaista harhaa, jonka avulla vaiennetaan kyvykkäitä yksilöitä. Vihreät ovat selkeästi valitsemassa samanlaisen ajattelun kuin ay-liike, joka pakottaa heikot samaan muottiin, jota myöhemmin käyttävät hyväkseen kaikkein härskeimmät. Tasa-arvoa ei ole heikkouden ihannointi, eikä voimakkaiden ylistäminen, vaan erilaisten ryhmien yhtäläinen kohtelu. Eliitin ylistäminen on median keino saada rahvas nolostumaan, vaikka ahneimmat pitäisi naulita häpeäpaaluun ensimmäiseksi. Rauhanajan ongelma, johon ei kaiketi ole keksitty lääkettä, koska ihmisen sisuksissa elää pelko huomisesta jopa hyvinvointivaltioissa.
   
 11. vierailija Vierailija

  Tutkimusaihe: Intersektionaaliset rajakamppailut ja tottelematon tieto aktivismissa
  Rahoituskausi: 1.9.2018 - 31.8.2022
  Rahoitus: 480 000 euroa
  Suomen Akatemian rahoituspäätös

  Tämä on siis Suomen akatemia rahoittanut eli me verorahoillamme.

  "Tämä hanke tutkii arkipäiviäisiä rajakamppailuja ja yhteistoiminnallisia tiedon tuottamista analysoimalla rasisiminvastaista, feminististä ja siirtolaisten oikeuksien tavoittelevaa aktivismia.

  Hankkeessa selvitetään iän, sukupuolen, etnisyyden jne jne.osallistujien välisten suhteiden rakentumisessa ja yhteistoiminnassa.Siinä jäsennetään uutta tietoa, joka syntyy erilaisten toimijoiden kohtaamisesta sekä siirtolaisten että vähemmistöjen näkökulmien sisällyttämisestä sosiaalisten liikkeiden tavoitteisiin."
   
 12. vierailija Vierailija

  Jepulis! Olin sitten metsässä sen enlantikieliolettamuksen kanssa!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti