Hae Anna.fi-sivustolta

Otatko aktiivisesti osaa yhteiskuntaan vaikka "uskovainen" oletkin?

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä amanda, 11.02.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 226
  Saadut tykkäykset:
  304
  Otatko aktiivisesti osaa yhteiskuntaan vaikka "uskovainen" oletkin?
  Sana uskovainen sitaateissa sillä uskovaisiahan on monelaisia, siis muitakin kuin vain tavallisiin uskontoihin kuuluvat, esim. new age, henkisyys/henkinen ja niin edelleen.

  Kuuluuko se mielestäsi elämänkatsomukseen että on myös aktiivinen yhteiskunnassa? Ottaa siis osaa politiikkaan, hyväntekeväisyyteen ja niin edelleen?

  Tai onko mielipiteewsi ehkä että oma työpaikka ja perhe riittää?

  Jos oma perhe ja työpaikka riittä, niin silloin on oltava tyytyväinen elämäänsä, jos ei millään tavalla halua vaikuttaa tai auttaa muita ja niin edelleeen.

  Se jos ajattelee vain itseään ja itsensä parantamista paremmaksi ihmiseksi, on kuin eristäytymistä maailmasta, sillä hänkin kuuluu maailmaan ja maailman meno vaikuttaa myös hänen elämäänsä tavalla tai toisella.

  Olisi siis yritettävä olla hyvä esimerkki muille. Näyttää mallia muille. Olla pionjääri ja toimia sekä omaksi edukseen ja muitten eduksi.

  Sillä Jumala rakastaa hyvää tekeviä.
  -
   
 2. uskovainen Vierailija

  Riippuu siitä, mitä aktiivisuudella tarkoitat?
  En osallistu politiikkaan, mutta seuraan poliitikkojen sanomisia ja tekemisiä, uusia lakeja, eduskunnan kyselytunteja, uutisia päivittäin, äänestän kaikissa vaaleissa, seuraan aikaani, myös ulkomaiden tapahtumia, olen siis mielestäni "aktiivinen". Nytkin alan kohta katsomaan A-studiota ja paheksumaan Suomen vanhustenhuoltoa
  :cry::cry::(:mad: Vapaaehtoistyötä teen 5-10 tuntia/viikko, ehkä vähän liikaa, mutta perheettömänä minulla on aikaa.
  Olen myös aktiivinen seurakuntalainen, se myös vie aikaa, mutta antaa myös paljon!
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 226
  Saadut tykkäykset:
  304
  Taisin jälleen kerran kirjoittaa huolimattomasti ja epäselvästi.

  Tarkoitan sitä että miten aktiivinen ja millä tavalla on aktiivinen yhteiskunnassa uskonsa ulkopuolella.
  Siis ottaako osaa yhteiskuntaa vaikka kysymyksessä ei olisi uskonnollisia toimintaa?
  Ottaako osaa sellaiseen missä uskoista ei puhuta? Esim. hyväntekeväisyyteen?

  Otan esimerkin itsestäni: Työskentelen vapaa-ehtoisesti ilman palkkaa ja avustan naisia, tyttöjä ja joskus poikiakin, jotka on avun tarpeessa jollakin tavalla. Uskoni ei tule koskaan esille hyväntekeväisyystyössä. Mutta minulle se tulee esille sisimmässäni sillä uskoni mukaan on autettava ja palveltava ihmisä omien kykyjensä mukaisesti.
  -
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 226
  Saadut tykkäykset:
  304
  Minä puolestani en ole aktiivinen missään seurakunnassa. En kuulu mihinkään seurakuntaan vaikka uskossa olenkin.
   
 5. vierailija 222 Vierailija

  Eiköhän kaikki tee jotain "uskonsa ulkopuolella" olevaa toimintaa. Jopa jehovantodistajat, vaikka muuta voisi luulla. Länsimaisessa kulttuurissa ja ajatusmallissa on aika ihme jos ei tekisi.

  Muuten kyllä olen sitä mieltä, että jokainen joka käy työssä tai kasvattaa lapsiaan, on ystävällinen naapureilleen ja auttaa hädässä olevaa resurssiensa mukaan vaikka käymällä huonojalkaiselle naapurille kaupassa on jo toiminut yhteiskunnassa aktiivisesti. Noihin kaikkiin kun voi sisältyä paljon aktiivisuutta.
  Jos joku on luonteeltaan erakko tai enempi flegmaatikko, niin sallin sen hyvin hänelle. (jos siinä minun sallimistani tarvitaan ;)) sillä meitä yhteiskunnan jäseniä on monelaisia, ja kaikkia tarvitaan ja jokaisella on oikeus olla omansalainen :).
   
 6. vierailija Vierailija

  Sinun pitäisi määritellä "uskovainen", tarkoitatko sillä esim. kristittyä henkilöä?
   
 7. vierailija Vierailija

  Sinun pitäisi määritellä "uskovainen", tarkoitatko sillä esim. kristittyä henkilöä?
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 226
  Saadut tykkäykset:
  304
  Jos minula kysyt niin vastaukseni kysymykseesi on..........
  ..........minun mielestä uskovainen on ihminen joka uskoo johonkin, Jumalaan, valoon, korkeimpaan, luojaan, new ageen ja niin edelleen. sillä kun uskoo johonkin niin sanottuun yliluonnolliseen, niin se on samalla tavalla uskomista kuin esim. kristityt, juutalaiset, muslimit, hindut ja niin edelleen, uskoo.
  Usko kuin usko, uskovat kuitenkin johonkin.
  Ateistitkin uskoo, he uskoo että ei ole Jumalaa, mutta yleensä en laske heitä uskovaisiksi, sillä uskovaisillahan tarkoitetaan yleisesti ihmisiä jotka uskoo johonkin yliluonnolliseen.
  Jumala, enkelit, helvetti, paratiisi ja niin edelleen on myös yliluonnollista.

  Tämä on mielipiteeni. Muilla saa olla toisenlaiset mielipiteet. Sopu tilaa antaa :)
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 226
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tein kysymyksiä sen takia kun tiedän että on olemassa sellaisia ihmisiä jotka ei halua olla erityisen paljon missään tekemisissä ihmisten kanssa joilla ei ole sama usko kuin heillä, he siis karttaa muun uskoisia ja puhuvat pahaa muun uskoisista.
  Ajattelin kysyä löytyykö uskovaisia, minkä uskoisia tahansa, jotka uskaltaa elää yhteiskunnassa ja olla mukana vaikka kyseessä ei oliskaan heidän oma uskonto, usko.

  Tietenkin se saattaa olla joskus vaikeaa olla muun uskisten kanssa, riippuu tilanteista ja tunnelmasta tietenkin. Se siis saattaa olla koettelevaa, mutta koettelemuksista ihminen voimistuu, voimistuu uskossaan.
  -
   
 10. vierailija Vierailija

  Useimmat Uskovaiset viettävät mielestäni ihan tavallista elämää Suomessa, käyvät töissä, harrastavat, opiskelevat, elävät perhe-elämää jne.
  Työpaikalla ( esim. suuret sairaalat) voi olla monenlaista uskovaista, kuten lestadiolaisia, luterilaisia, katolilaisia, juutalaisia, nykyään muslimeja myös, siellä ei erotella kuka uskoo mihinkin, jo ammatillisuus edellyttää, että jokaisella on uskonnonvapaus; uskonasioista ei töissä paljon puhuta, selän takana voidaan kauhistella, jos lestadiolaisäidillä on 10 lasta ja lisää tulossa.... Kyllä suomalaiset on aika suvaitsevaisia, ei täällä ketään vainota uskonsa tähden, kuten .. Malesiassa ja Afrikassa ??
   
 11. vierailija 222 Vierailija

  Ahaa, ymmärrän. Tuo vierailija ¤10 vastasikin minusta siihen jo hienosti :).
  Jos jotkut ihmiset eivät halua olla erityisen paljon tekemisissä eri uskoisten kanssa niin siihenhän jokaisella on oikeus. Mutta jos puhuvat pahaa, niin se on surullista ja kertoo ahdasmielisyydestä. Sellaistakin on, kuten toteat.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti