Hae Anna.fi-sivustolta

Otsikko kauhua täynnään

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 27.03.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tosi vaiko ei: Saako virustartunnan ruuasta?

  Expressenin otsikko ei anna tietoa, eikä muukaan teksti, jollei lukija ole lehden tilaaja. -Mitä tapahtuu, jos syön jotakin, mihin virussaira on äskettäin yskäissyt? Kauanko viruspartikkelit säilyvät ruuassa ja pakkauksissa? Tässä se, mitä tiedämme - ja emme tiedä - viruksesta ja ruuasta.  Ei ihme, että huhuille jää sijaa moisten uutisten jälkeen. Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/premium/nyheter/sant-och-falskt-smittar-coronaviruset-via-mat/
   
 2. vierailija Vierailija


  Voiko ravintola- tai buffetruoasta sairastua?
  Ruoasta ei tämän hetkisen tiedon mukaan voi saada COVID-19 -tartuntaa. Ravintoloihin ei kuitenkaan ole syytä mennä sairaana, sillä sairas ihminen voi tartuttaa muita ihmisiä. Noutopöydissä pidetään suurimpana tartuntariskinä jonottamista lähietäisyydellä. Kädet pitää pestä aina ennen ruokailuun tuloa, ohjeistaa Ruokavirasto.
  https://www.mtvuutiset.fi/makuja/ar...taa-yleisimpiin-kysymyksiin/7763722#gs.1b3xae


  En kuitenkaan usko tuota. Jos se elää muutamasta tunnista päiviin eri pinnoilla, miksi ei myös ruuassa. Mitä erityistä on ruuassa, ettei muka siihen tarttuisi?
  En menisi luottamaan tähän "tietoon". Se, ettei vielä tiedetä kenenkään sairastuneen ruuasta ei kerro muuta, kuin että ehkä asiaa ei ole tutkittu tai hygienia on ollut tarkkaa.
  Uskonkin ravintoloiden ym noudattavan tarkkaa hygieniaa, joten paikasta riippuen en pelkäisi koronaa jos tiedän vakipaikkani henkilökunnan vastuuntuntoisiksi, jotka ymmärtävät suojata itsensä ja ruuan sekä sen raaka-aineet tartunnoilta.
   
 3. vierailija Vierailija

  Lisään vielä, että otsikoihin ei kannata nojata. Ne tehdään huomion saamiseksi. Sisältö kertoo asian, jos kertoo.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Siis vain tilaajat saavat lukea leipätekstin, joten muiden on tyydyttävä otsikon tietoihin. Eiköhän syy ole se, että media haluaa rahaa laariinsa pyrkimällä haalimaan lisää lukijoita.
   
 5. vierailija Vierailija

  Ilmeisesti se elää nimenomaan metallipinnoilla eli juuri niissä ovien kahvoissa jne. jota kaupunkiympäristö on täynnä koska se on kulutuksenkestävää. Siksi Kiina desinfioi julkisia tiloja.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mediat osaavat ratsastaa kauhun turvin aivan samoin kuin tietyt poliitikot, jotka haluavat kannatusta luomalla pelkoa väestön keskuuteen. Vanha kikka ja toimii aina!
   
 7. vierailija Vierailija

  Joskus tieto, joka oli kirjoitettu mustaa valkoiselle oli totisinta totta. Nyt on oltava todella varovainen ja mietittävä tarkkaan mikä on lähde, kenen edun mukainen ja mikä lähinnä totta ja mikä ei. Elämme totuuden jälkeistä aikaa, sanoi presidenttimme ja se todella pitää paikkansa. Tietotekniikan kanssa tulee olla varovainen ja skeptinen, sillä sieltä helposti aletaan syöttää materiaalia joka sopii lukijan intresseihin. Avoimin mielin ja uteliaisuudella kannattaa lukea sekä tehdä päätelmät itse. Ylensä riittävän suurella otannalla ja useammassa kohteessa tehdyt tieteellisetutkimustulokset ovat suuntaa-antavia sekä informatiivisia.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  On ennenkin osattu kertoa totuus sen juuret unohtaen, joten eipä ole maalliset olot paljon muuttuneet viime vuosina siinä mielessä. Nykyisin on vaikea tuumata käskien, jollei laita koko maakuntaa samaan pinteeseen. Silti moni pysynee mökillään, eikä tottele, vaikka ukaasi on annettu. Harvaan asutuilla seuduilla on taas elämää samoin kuin kesäisin, vaikkei palveluja ole paljon tarjolla.

  Wuhanvirus antaa kaikille niinkutsuttua laatuaikaa, kun liikkumista rajoitetaan, joten mielikuvitus jyllää huumoria kylväen, mikä on ihan mainio asia. Venäjää epäiltiin pahoista aikeista, kun maa alkoi viedä apua Italialle. Voi olla tositarinointia, mutta samalla tavoin voi spekuloida, että veivät kiinalaisille työntekijöille tarvikkeita ja saivat jopa maksun toimistaan. Tällaisia juttuja on helppo saada aikaan, mutta eipä niistä tiedä tarkoin muut kuin maiden johtajat.

  Kauheata aikaa monille sellaisille, jotka ovat orjuuntuneet huumaaville aineille tai nuuskalle. Ehkä tarpeen osoittaa, ettei vapaus liikkua ja tehdä ostoksia ole ikuista, joten kannattaa varoa koukkuuntumasta liiaksi muuhun kuin kahviin, jos siihenkään.
   
 9. vierailija Vierailija

  Tieto on tosiaan levinnyt tietotekniikan myötä huomattavasti moninaisemmaksi ja sirpaleisemmaksi kuin ennen. Kuten sanoit, lähteistä kannattaa ottaa tarkkaan selvää ja muutenkin tehdä taustatyötä, ennen kuin pitää mitään totena. Olen huomannut, että lukemansa oikein ymmärtäminen on myös tärkeä taito, muuten saattaa mennä vikaan. Sivistys-ja tietosanakirjaa kannattaa käyttää ja jos mahdollista tutustua kunkin tieteen-ja toimialan tapaan käyttää kieltä ja niiden merkityksiin.
   
 10. vierailija Vierailija

  Virus säilyy hengityssuojaimessa toimintakykyisenä seitsemän päivää.
   
 11. vierailija Vierailija

  Niinkö? Onko antaa lähde?
   
 12. vierailija Vierailija

  Tosin, siksihän ne on kertakäyttöisiä.
   
 13. Saksanpähkinä Besserwisser

  liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  447
  Jossain luki ettei tartu ruoasta siksi että virus menee ruoan mukana mahaan eikä pääse hengitysteihin.
   
 14. vierailija Vierailija

  Ellei sitten vedä hernettä nenään, heh heh.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti