Hae Anna.fi-sivustolta

Päivän ekoteko

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä , 29.11.2009.

 1. Luomuton viljelijä Vierailija

  "Olettaisin laskelmien kotimaisen ruuan ekologisuudesta perustuvan siihen, että kuljetuksiin kuluva energia ja niistä aiheutuvat hiilidioksiidipäästöt ovat pienempiä. Lisäksi Suomessa tarvitaan vähemmän torjunta-aineita kuin lämpimämmillä vyöhykkeillä, koska pakkanen tappaa ison osan tuhoeläimistä."

  Näin ehkä ajattelee monikin, minä en. Kerronpa esimerkin, miten ihmeellisesti asiat meillä hoidetaan:
  Kuten kai jossain ketjussa olen jo maininnut , asun Pirkanmaalla jhoitelen pikku lypsykarjaa ja viljelen avomaan vihanneksia.
  Ennen kaupan rakennemuutosta meidän vihannekset menivät pääasiassa Tampereen tukkuihin, niitä oli siellä kaikilla kauppaketjuilla ja vielä muutama yksityinen pikkutukkuri lisäksi.
  Sitten lyötiin osuuskauppapuolen tukut yhdeksi ja ne siirtyivät kehäkolmosen eteläpuolelle. Jonkin aikaa jaksoimme ajaa sinnekin, mutta se tuli lopulta kannattamattomaksi.
  Kerran satuin siellä törmäämään yhteen Tampereenajoista tuttuun rekkamieheen ja jäätiin sanalle.
  Hän kertoi lähteneensä joskus puolenyön tienoilla Närpiöstä tomaattikuorman kanssa. Purki lastin täällä halliin ja ajoi hallin ympäri toiselle ovelle. Siellä samat lavat kuormattiin hänen autoonsa takaisin, olivatpa vain saaneet rahtikirjat lisukkeekseen. Ja sitten taas paanalle. iltapäivällä sama kuorma jaettaisiin Närpiön ja vaasanympäristön kauppoihin. Niin, että kyllä täälläkin löpöä osataan polttaa,c kun sille päälle satutaan. Ja tämä oli ja on kai vieläkin ihan vakikäytäntö.
   
 2. ekotyttö Vierailija

  Kun meillä on tuontiriisille hyvä kotimainen vaihtoehto ohra ja ohraryynejä on saatavilla monenlaista, niin käyttäkäämme sitä riisin sijaan: lisukkeena, patoihin, puuroon.
   
 3. Fanaattinenko? Vierailija

  Vein lehtiä kierrätyslaatikkoon. Näin siellä paperisen ososkassin täynnä lehtiä. Tyhjensin kassin, vein sillä roinaa kirpparille. Paljon rajantakaista väkeä käy ostoksilla. Esitin myyjälle toivomuksen, että käyttää sen Karjalan syrjäkylän asiakkaan ostoksille. Säästyy muovipussi ja kun noissa kylissä jätehuolto on vielä lapsen kengissä, niin ei turhaa muovia maastoon. Aikanaan paperipussi palaa uunissa tai lahoaa ekologisesti jossain Karjalan kunnailla.
   
 4. Pajunoksat! Vierailija

  Olen henkilökohtainen avustaja vanhukselle. Kysyin, että tahtooko hän koristeita pääsiäiseksi. Vanhus pudisti päätään ja totesi, että tarviinneekopa tuota mitään. Sitten sanoi, että voi jotain laittaa, jos haluat.
  Tytär ehdotti, että voisin ostaa kukkia, tipuja mummon rahoilla. Tänään menenin rantaan ja taitoin pajunoksia, joissa on tupsuja. Kotoa löytyy värihöyheniä: joskus kirpparilta hankittuja.
  Hoidokkini kotoa löytyi vielä jotain keramiikkakukkoja. Kyllä niillä pääsiäispöydän koristelee.
   
 5. sekakäyttäjä Vierailija

  Tekopyhät kasvissyöjät pitää kalaa kasviksena.....
   
 6. Tuju Vierailija

  Harmin paikka kun viestistäsi on jo kaksi vuotta, väestön kasvu ja suhteettomat määräykset lehmänlanta > mummun päivittäis jätös. Rikkaiden ylisuuret asunnot.
  Maanviljelyyn annetaan tukia miljardeja silti kotimaiset tuotteet ovat kaupassa hinnaltaan ainakin kolmin kertaisena. Terveisiä Björn Arne Christer "Nalle" Wahlroos. Hulluinta on että juuri pientilalliset joita isot syö välipalana eniten puolustavat tukia jotka menee pääosin suurille.. Maatiloja on 52 000 tuet 3 miljardia Työttömiä on 280 000 työttömyys tuki 2,6 miljardia.

  Ja tiedän syntyperäisenä maalaisena maalaiselämän :mad:
   
 7. vierailija Vierailija

  Entäs sitten raudan saanti ilman lihaa?
   
 8. eko-puhelin Vierailija

  Viimeinkin testasin käytetyn puhelimen ostamista. Todella tyytyväinen tähän asti, puhelin toimii kuin uusi ja ainut ero näytti olevan halvempi hinta ja pienennetty hiilijalanjälki.

  Ei voi muuta kuin suositella Swappien palveluita: https://swappie.com/fi/
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti