Hae Anna.fi-sivustolta

paha papa HSIL auttakaa

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä Apua..., 27.05.2008.

 1. Alyssa Vierailija

  Tulipa sulla nopeesti aika looppiin :eek:, samana päivänä mulla kolposkopia. Ootko siis julkisen kautta hoidossa vai yksityisen? Mietin justiin, että kun kerta kuukausi, tai reilu, pitäisi kestää kolposkopian tuloksissa, että uskallanko avata kirjettä / vastata puhelimeen ennen kuin kuukausi on umpeutunut.

  Mut joo, stressi voi vaikuttaa kyllä helpostikkin. Itselläkin stressi niin huipussa kuin voi olla ja tekisi mieli hakata päätä seinää ja soitella sairaalaan, että pääsisin nopeemmin tutkittavaks. Toivottavasti menkat alkavat kuitenkin pian!
   
 2. iina Vierailija

  Julkisella puolella oon.
  Olisin muuten säikähtänyt kovasti näin nopeaa aikataulua, mutta onneksi sanoivat kolposkopiassa, että tulokset tulee kahdessa viikossa. Ja että mahdollinen kutsu looppiin tulee samassa kirjeessä.

  Tämän sanoi vielä avustava hoitaja, ei lääkäri. Eli minulle tuli sellainen olo, että on täällä normaali aikataulu tällä hetkellä. Kai se jonojen määrä vähän vaihtelee.

  Tosin sitä en tiedä, olenko saanut jonkun kiireellisen loop-ajan pahan tilanteen takia. Koitan olla miettimättä asiaa.

  Tuo kolposkopian tulosten odottelu on aika hermoja riipivää. Luultavasti samanlaista tulee olemaan loop-tulosten odottelu. Ja tietenkin kohonneen syöpäriskin takia sitä varmaan on loppuikänsä vähän hermoheikko...
   
 3. Alyssa Vierailija


  Ite oon kyllä käsittänyt, että se aika looppiin tulee nopeasti heti kun tulokset on selvillä, että sitä ei yleensä tarvi niin hiuksia halkoen odotella.

  No, toivon, että kolposkopiassa ilmenisi, että tulokset vois tulla noinkin ajoissa ilman, että on vakavaa, että saisi vähän mielenrauhaa asian suhteen. Tosin kirjeessä luki, että tulokset tulisi 4-6vk ja samassa yhteydessä jatkohoito-ohjeet jne.

  Joo, toi kohonnut syöpäriski on kyllä hitokseen ikävä asia, mutta toisaalta onneks sen myötä on kuitenkin tehokkaassa jatkoseurannassa, että ei tyhjän päälle sen suhteen jätetä. Vaikka tieto siitä ei kyllä todellakaan ole mieltä ylentävä.

  Mulla mielialat vaihdellut tosi paljon ja nyt tuntuu, että oon jossain kieltäymyksen tilassa. Pariin päivään ei oo niin pahasti ahdistanut ja on pystynyt vähän jo elämäänkin. Tosin vapaa-aikani oon hukuttanut eskapismiin kirjallisuuden kautta. Ja toisaalta on taas sekin tunne, että "mulla aivan varmasti on syöpä".
  Onko muilla tälläsiä tuntemusvaihteluita?

  Ja en muista, että kirjotinko aiemmin, mutta nyt ruvennut tuntuun nipistelyä alamahassa. Ei mitään siis aiemmin, mutta oletan, että tää nyt psykosomaattista, kun on lukenut mahdollisia oireita, niin sitä rupeaa "tekemään" itselleen oireita.

  Mutta mikäli sikäli tästä ilman syöpiä selviää, niim varmasti käyn vast'edes kerran vuodessa papassa ja yleisessä ultrassa ym., että varmasti kaikki on kondiksessa. Ei enää tuudittautumista oireettomuuteen tmv.
   
 4. Alyssa Vierailija

  Niin ja tsemppiä tulevaan looppiin! Pidän peukkuja, että saavat kaikki muutosalueet kerralla poistetuks (ja rukoilenkin sen puolesta).
   
 5. vierailija Vierailija

  Todellakin on tunnevaihteluita laidasta laitaan. Välillä suojamekanismi toimii ja en muista koko asiaa, välillä sitä halailee lapsia itku kurkussa ja pohtii, onko enää kohta halailemassa.

  Ja oireita oon olevinaan myös välillä huomannut. Kaiketi ilmaa vaan mahassa, mutta mieli saa aikaan vaikka mitä nipistelyjä.

  Ja kiitos Alyssa. Tsemppiä ja onnea matkaan myös sinulle tuolloin maanantaina!
   
 6. vierailija Vierailija

  No niin. Nyt alkoi kuukautiset. Aamulla soitettava ja peruttava loop. Oon ainakin siinä luulossa, että ei voi tehdä kuukautisten aikaan.

  Äh. Pidentää tätä kamalaa odotusta.
   
 7. iina Vierailija

  Siis iina kirjoitti tämän.
   
 8. Alyssa Vierailija

  No voihan hittolainen, iski ikävään väliin kieltämättä sulla toi. Ja sama käsitys mullakin. Huomennahan se varmistuu kun soitat. On tää naisena olo petollista. Ja tsemppiä lisä odotteluihin!

  Rupee kyllä hitokseen jännittää jo huominen. En ainakaan kovin innolla odota. Lisää jännittämistä ja epätietoisuutta. Päätin jo, että otan äidin mukaan kuunteleen silmämäärästä arviota, koska oletan, että jotain sanoo ja mä en välttämättä ite sisäistä. Sekä nappaan pari rauhottavaa tuntia kahta ennen.

  Ja jos joku tänne törmää, niin kiinnostais tietä, että onko kolposkopian ja loopin tulokset teillä pysynyt samana vai muuttunut paremmaks/pahemmaks?
   
 9. vierailija Vierailija

  No niin, eli kolposkopia oli tosi helppo ja iisi toimenpiteenä. Toki olin valmistautunut ottamalla 2 x rauhottavaa, tonnisen paratabsin ja 600mg buranan.

  Ensin gyne otti papan, ja koska taas lähti verta vuotaan papasta, niin otti sen takia klamydia-testin, jos se selittäisi sitä "poikkeavaa verenvuotoa", niin kuin omakantaan oli kirjattu. Näiden lisäksi otti myös HPV-testin.

  Sitten itse kolposkopian aikana löytyi yksi pieni, mutta "voimakas ja tarkkarajainen" muutoskohta, josta otettiin kaks näytepalaa. Palojen otto tuntui, mutta ei sattunut. Lopuks hyydytti verenvuodon jollain aineella.

  Sanoi, että aikaisintaan kolmen viikon kuluttua kannattaa kärkkyä tuloksia omastakannasta ja, tulokset tulee joka tapauksessa postissa ja jatkohoito-ohjeet. Stressiä, stressiä.

  Eniten mietityttää, että mistä helvetistä mä olisin klamydian saanut, kun seksikumppani pysynyt samana jo 8kk ja joskis kesäkuussa ollut yks irtosuhde. No. Voihan helvettiläinen, jos sieltä tulee positiivinen tulos. Jotenkin pelottaa toi, että vuotaa noin herkästi jostain papa-välineistä, että se johtuu jostain vakavemmasta, mutta. Hitto. Stressiä, stressiä.

  Silmämääräsesti ei antanut mitään sen kummalisempaa arviota.
   
 10. Alyssa Vierailija

  T. Alyssa tosiaan
   
 11. iina Vierailija

  No voihan nyt sentään, kun tuollainen lisämietinnän aihe sulle vielä ilmaantui. :(

  Mutta hienoa, että kolposkopia meni helposti. Ja jotenkin kuulostaa huojentavalle tarkkarajaisuus näin maallikon korviin. Nyt vain pitkiä hermoja tulosten odotteluun!

  Mä peruin tänään sen ajan ja uusi aika on 19.3. Olisi muuten ollut jo aiemmin, mutta osui aikaisempi aika jo varatulle lomareissulle tai sitten niin, että ruven irtoamisvuoto olisi ollut lomalla. Hoitaja kysyi vielä lääkäriltä, onko ok noin myöhäinen aika, kun 4.2. tulleessa lausunnossa oli mainittu loop kuukauden sisään.
  Onneksi lääkäri oli sitä mieltä, että voi siirtää. Muutoin olisivat varmaan yrittäneet tänään menkkojen aikaan, vaikka näkyvyys huonompi.

  Mutta siis laajat on muutokset. :(
   
 12. Alyssa Vierailija

  Huh! Sullakin sitten reilusti lisäodottelua loopin kanssa. Pidän peukkuja, että saavat kaikki muutokset sitten poistettua kerralla, vaikka laajalla alueella onkin. Eli sinnekin vaan pitkiä hermoja, ja ainakin lomamatka vähän varmaan saa ajatuksia pois kaikesta tästä pyörimisestä.

  Joo, ei tässä auta kun pitää peukkuja pystyssä ja olla menemättä täysin lukkoon tän jatkuvan stressin ja ahdistuksen ja kaiken keskellä. Epätietosuus on kyllä pahinta, kun sitä on paljon ja kukaan ei oikein selitä mistään mitään.

  Jaksaa, jaksaa!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti