Vaikea ja laaja kysymys, johon on vain yksi vastaus: monipuolinen ja terveellinen ruokavalio. Sehän se on painonhallinan perusta.
Opettele syömään säännöllisesti (aamupala, lounas, välipala, iltaruoka, iltapala) ja syö vain hyödyllistä ruokaa. Jätä karkit, pullat ja turhat suolaiset naposteltavat pois ja syö runsaasti kasviksia, täysjyvätuotteita, vähärasvaista proteiinia (naudan paistijauheliha, tonnikala, raejuusto, rahka) ja välipaloiksi hedelmiä. Lautasmallia käyttämällä ateriat pysyvät kuosissa (http://www.nutriciababy.fi/ruokatietoa/fi_FI/lautasmalli/).
Älä jätä aterioita väliin äläkä korvaa niitä pelkillä voileivillä ja teekupposilla. Se kostautuu suurempana nälkänä ja ruokavalion köyhtymisenä. Käytä janojuomana vettä ja juo sitä runsaasti.
Odotan itse viikolla 32, pituutta 166 cm ja lähtöpaino oli lievän ylipainon rajalla 70 kg. Olen aiemmin ollut ylipainoinen mutta hoikistuin hitaasti runsaan vuoden aikana 7 kiloa ennen raskautta juuri ruokaremontilla. Painan tällä hetkellä 79 kg, viikoittainen painonnousu on ollut tasaista ja "ihanteellista", n. 500 g/viikko. Monipuolinen ruokavalio ja hyvä ateriarytmi palkitsee monella tavalla, mm. jaksat paremmin kun verensokeri ei heittelehdi. Itselläni on myös hemoglobiini on pysynyt hyvänä ilman lisärautaa, eikä turvotusta ole ollut tähän mennessä lainkaan.