Hae Anna.fi-sivustolta

Paistatko jauhelihapihvit uunissa?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä outi58, 23.11.2009.

  1. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin äsken Lindströmin pihvit uuniin kypsymään ja tuli mieleeni kysyä, että paistatko jauhelihasta tehdyt pihvit ja pullat uunissa vai pannulla?
    Uunissa paistaminen on mielestäni vaivattomampaa ja maku on mielestäni sama! :)
     
  2. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paistan uunissa. Helppoa ja ne pysyvät hyvin kasassa. :)
     
  3. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pannulla sillä ainakin lihapullista teen niin pieniä, että ne kuivuisivat uunissa. Pihvitkin pannulla, kun niiden paistoaika on niin lyhyt.
     
  4. sofi-ann Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    410
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uunissa aina sekä lihapyörykät, -pihvit että muut jauhelihataikinasta tehdyt jutut. Kuten Apple Pie sanoo, ne pysyvät hyvin kasassa. Minulla niissä on aina jotain ylimääräistä eikä koossapysyminen ole pannulla kääntäen varma. Ne myös tulevat kuin itsestään uunissa, ei tarvitse seisoa hellan ääressä vahtimassa ja kääntämässä, vaan voi sillä aikaa tehdä vaikkapa salaatin, kattaa pöydän jne. Lisäksi teen aina niin ison annoksen kerralla, että eivät isollekaan pannulle mahtuisi ja joutuisi paistamaan monta erää.

    Eivät ne, Jx, kuivu uunissa, kun ei anna olla niin kauan. Minäkin teen yleensä pieniä pyöryköitä. Pihvit taas haluankin hiukan rapeiksi pinnaltaan.
     
  5. Anni62 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    2 912
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uuniin pistän jauhelihapihvit. Saa paljon nopeammin kun voi laittaa kaksi peltiä kerralla, kiertoilmauuni minulla.
     
  6. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uunissa ja usein pellin kokoisena levynä. Grillivastusta voi käyttää, jos haluaa vielä pintaan väriä.
     
  7. oii Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paistan yleensä pintaan värin paistinpannulla ja sitten loppukypsennän uunissa. On nyt viileämpien kelien aikaan ollut mukava laittaa ruuat hautumaan lämpimään leivinuuniin. Aika pitkälti yritän muutenkin tehdä uuniruokia silloin kun uuni lämmitetään.
     
  8. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    5 minuutin vuoksi en viitsi uunia lämmittää, kun sen lämpiämisen ainaka nuo lihapullat tulisi jo paistettua.
     
  9. *nessu* Uusi jäsen

    liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paistan uunissa ainoastaan silloin jos teen jotain muutakin ruokaa uunissa.
    Molemmat tavat siis käytössä. Nykyisin tulee tehtyä lihapullia harvemmin kuin jauhelihapihvejä. Lihapullat tein aikaisemmin aika uunissa, kun se oli niin paljon nopeampaa.
     
  10. Jatta66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sekä uunissa, että pannulla, mutta useimmiten uunissa. Uunia käyttäen on nopeampaa ja kätevämpää, ei tarvitse käännellä pihvejä. Lihapullat taas tulee useimmiten paistettua ihan pannulla, varmaankin siksi, koska pannulle mahtuu kerralla paljon pullia eikä mene siten valmistuksessa kauan aikaa.

    Nuo liströminpihvit ovat todella hyviä, en olekkaan tehnyt niitä varmaan puoleen vuoteen, joten niitä voisi tehdä seuraavallakerralla, kun valmistan ruokaa jauhelihasta. Saa samassa paketissa lihaa ja punajuurta.
     
  11. ode58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paistan yleensä uunissa, niin lihapullat kuin jauhelihapihvitkin.

    En minäkään muutamaa lihapullaa varten uunia lämmitä, mutta paistan yleensä pellillisen kerralla, joiden paistamisessa paistinpannulla menisi kyllä aika paljon kauemmin.
     
  12. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    1 437
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nykyisin paistan niin jauhelihapihvit kuin pyörykätkin pannulla.
    Todella harvoin niitä tulee tehtyä, pari kolme kertaa vuodessa.
    Kahdelle hengelle tulevat nopeimmin pannulla.

    Silloin kun lapset vielä asuivat kotona (ja silloin kun kaikki vielä söivät lihaa) paistoin uunissa ja tein niitä n. kerran kuukaudessa ison erän kerrallaan josta osan pakastin.
     
  13. Lok Uusi jäsen

    liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aina pannulla, koska siten niistä tulee moninverroin parempia. Tulee rapea pinta eikä lihanesteet valu pellille. En viitsi pilata pihvejä uunissa. Teen sit mieluummin lihamureketta, jos haluan päästä helpommalla. Siinä ei lihanesteet valu pellille, koska se on isompi. Joskus jossain kylässä oon syönyt niitä uunissa tehtyjä ja voin vakuuttaa, että ovat ihan eri makuisia. Paistan vielä pihvien päälle sipulirenkaita.
     
  14. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän nykyään jauhelihana aina paistijauhelihaa ja uunipannun päällä courmet paistopaperia, joka pitää pannun puhtaana ja paistijauheliha pitää muotonsa pihveissä hyvin, eikä rasvaa irtoa, kuten nauta-sikajauhelista tulee pannulle.
     
  15. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä paistan jauhelihapihvit pannulla, ja lihapullat uunissa. Teen lihapullia yleensä täpötäyden pellillisen enkä viitsi pyöritellä niitä pannulla. Jauhelihapihvit on minusta helppo paistaa pannulla, pysyvät hyvin koossakin kun laitan taikinaan vähän perunajauhoa.
     
  16. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silloin harvoin kun teen jauhelihapullia tai -pihvejä niin paistan ne pannulla. Mies väittää että ovat paljon paremman makuisia kuin uunissa tehdyt. Joskus olen paistanut pannulla pinnan kiinni ja sitten siirtänyt uunin.
     
  17. nallepuh52 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paistan niin lihapullat kuin jauhelihapihvitkin uunissa. Eipä tarvitse käristellä ja seistä paistinpannun vieressä ja vähemmän käryä kuin että tuikkaa uuniin ja antaa paistua. Laitan yleensä leivinpaperin alle niin pysyy pannu siistinä tai sitten pinnoitettuun metalliseen pannuun, johon paistettava tuote ei tartu.
    Löysin vähän aikaan sitten Primasta alennusmyynnistä kivan Hackmanin nelikulmaisen 20 cm x 20 cm pinnoitetun teräskulhon, oikein kätevä esim lihapullien paistoon, silloin kun tulee noin 20-25 lihapullaa. Helppo pitää puhtaana ja sopii myös tarjoiluastiaksi!
     
  18. angloelli Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    906
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minakin paistan aina uunissa, koska mielestani ovat parempia niin. Siten paasee myos helpommalla ja pyorykat pysyvat paremmin kasassa.
     
  19. kim Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lihapullat paistan silloin uunissa jos teen kerralla suuremman erän joko suurelle porukalle tai osan sit pakasteeseen. Jauhelihapihvit jostain syystä aina pannulla.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti