Hae Anna.fi-sivustolta

Pakastetun pullan sulatus?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä KasVisKaLa, 19.02.2009.

 1. KasVisKaLa Vierailija

  Leivon kanelipullia joskus tarkoituksella pakkaseen asti, osa syödään tuoreeltaan ja osa pakastetaan.

  Kokeilin sulattaa pullia tavallisessa leivinuunissa. Laitoin jäiset pullat pellille, pelti uuniin ja samalla säädin uunin lämmön 150 asteeseen.
  Kun lämpö oli 150 olivat pullatkin lämminneet rapeiksi ja herkullisiksi.

  Mikrossa pienimmällä mahdollisella teholla sulatetuista pullista tulee "sitkeitä", vai teenkö jotain väärin?
  Laitan muutaman pullan mikroon, kupu päälle, sulatusteholle, parikymmentä sekuntia, kokeilen onko valmis, jatkan tarvittaessa sulatusta. Tuloksena sitkeähkö ja pinnalta liian kuuma, sisältä liian kylmä pulla. Todella harvoin onnistun saamaan herkullisesti sulaneen korvapuustin, : )


  Ja varoiksi kerron jo tässä vaiheessa, että "vieraat" saavat tuoretta pullaa.... omalle väelle kelpaa pakastettukin.
  ; )
   
 2. odeviiskasi Vierailija

  Olen todennut ihan saman. Mielestäni parhaimmalta maistuu huoneenlämmössä sulatettu pulla.
   
 3. Maaliskuun Idus Vierailija

  Säestän edellisiä. Ainoa mihin mikro on hyvä, on jos se pulla on päässyt vähän kuivahtamaan, muutama sekunti mikrossa tekee vähän paremman makuiseksi.
   
 4. Leena Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.07.2008
  Viestejä:
  4 431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, ei minunkaan mielestä pullia pidä sulattaa lämmön kanssa, huoneenlämmössä paras tulos.Mutta miten kummassa ap voi "säätää" leivinuunin lämpöä??? Meillä vain nakataan puita sinne ja katsotaan suunnilleen kuinka paljon se lämpiää...ei sitä voi "säätää".
   
 5. KasVisKaLa Vierailija

  No öööh... tuota jooo.... tarkoitin sähköuunia, en puilla lämmitettävää.
  Sori jos johdin harhaan, : )
   
 6. KasVisKaLa Vierailija

  Tarkennusta vielä sen verran, että mieleni tekee nimenomaan lämmintä pullaa. Kenties olen liian ronkeli, ; )
   
 7. Maaliskuun Idus Vierailija

  Vaikken muuten juo maitoa juuri lainkaan, niin tuo lämmin pulla ja kylmä maito on niitä "lapsellisuuksia" joista en ole päässyt eroon. Ne vaan yksinkertaisesti kuuluvat yhteen.
   
 8. Kotikokki Vierailija

  Meillä tulee mikrossa ihan hyvää pullaa, kun sulattaa sulatusteholla ja laittaa aikaa mieluummin liian vähän kuin liikaa.
  Leivinuunin (puu-uuni) lämmössä sulaa kanssa hyvin, meillä kun lämmitetään uunia monta kertaa viikossa, joten on jokapäivä ainakin "sulatuslämmin".
   
 9. rosmarin Vierailija

  Minä en ilmeisesti tässä suhteessa ole ronkeli, kun sulatan pullan 10-20 sek ihan normaalisti mikrossa. Isommat erät sulatusteholla ja myös vieraille. Eivät ne minusta ole mitenkään sitkeitä, kuinka pullasta voi mikrossa tulla sitkeä?
   
 10. Lillukka- Vierailija

  Olen joskus miettinyt, kuinka mahtaa onnistua jos osan pullista paistaa 'viittä vaille valmiiksi' ja pakastaa. Loppupaisto niin, että pullat saavat värin, esim. 225-250' noin 5 minuuttia. Onko kukaan testannut? Meillä ilmeisesti huomenna tai lauanaina leivotaan, täytyy muistaa testata.

  Onko kukaan pakastanut täysin raakoja pullia?
   
 11. no Vierailija

  Kyllä huomaa, että olet tunnollinen äiti. kaupasta kyllä saa pakastettuja pullia jotka sitten loihdin uunissa vastaleivotuiksi ja onnistun aina:)

  Sitä en tiedä paljonko niitä on paistettu, mutta eivät ne kai aivan raakoja ole, vai onko?

   
 12. sarlot Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  1 603
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä löysin tällaista tietoa googlella:
  (01.03.2007) Hei!
  Nykyään on kaupoissa myytävänä runsaasti erilaisia leivonnaisia raakapakasteina, kätevää ja nopeaa vierasvaraa. Mutta, onnistuisiko jos kotona leivottuja pullia tai korvapuusteja pakastaisi raakoina (taikinana). Miten se pitää tehdä, ja miten menetellään kohotetaanko pullat ennen pakastamista vai sen jälkeen, vai pannaanko pullat jäätyneinä uuniin. Onko eroa sillä käyttääkö tuore- vai kuivahiivaa.
  Onnistuuko tämä nimenomaan vain pienille pullille tai korvapuusteille vai voiko pakastaa esim. pullapitkoja tai hiivaleipiä
  Ravitsemustieteilijän mukaan parhaiten onnistuu, kun pakastaa vuokapullia (paperivuoka). Eli leivotaan valmiiksi (kohotetusta taikinasta), annetaan kohota ja laitetaan pakkaseen. Sitten pakasteesta suoraan uuniin. Uunissa annetaan paistua 5 minuuttia enemmän kuin mitä tavallinen paistoaika on. Sillä ei ole eroa käyttääkö tuore- tai kuivahiivaa. Pullat voi myös paistaa puolikypsiksi ja laittaa jäähtyneinä pakkaseen ja paistaa kypsiksi.
   
 13. Lillukka- Vierailija

  Kiitti, Sarlot. Taidan testata tuota puolikypsiksi paistoa, jos muistan.

  Olen joskus kokeillut jotain, olikohan omenatassuja, olivat ihan hyvän makuisia. Leipominen on vähän kuin ohjelmanumero, kun miehen nappulat tulevat kylään. Useinmiten se 'pullantuoksuinen äiti' on lapseni, joka tykkää leipoa ja kokkailla.
   
 14. Liisa O Vierailija

  Ei meilläkään koskaan sulateta pullia mikrossa. Mielestäni mikro pilaa useimmat ruoat. Ainut mihin mikroa meillä käytetään on rasvan sulatukseen ja lasagnen lämmittämiseen. Muuten pullista tulee kuin vastaleivottuja, kun ne lämmittää uunissa suoraan pakkasesta. Mikrossa tulee sitkeitä, vaikka kuinka varovasti lämmittää.

  Meillä poikakin käyttää mikroa leivän säilyttämiseen. Kuulemma tuoreet sämpylät säilyvät hyvin paperipussissa mikrossa... Muuhun ei sitä käytä. Sämpylät eivät kuivu eikä sitkisty, kun niitä ei laita muovipussiin.

  Ollaan koko perhe mikrokammoisia, kun tykätään hyvästä ruoasta.
   
 15. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 078
  Saadut tykkäykset:
  17
  Meillä pullat sulatetaan joko huoneen lämmössä tai jos on kiire niin mikrossa täydellä teholla 1/2 minuuttia ja loppu sulaminen huoneen lämmössä (tämä aika riittää yleensä yhdelle pullalle).
   
 16. mutta milloin sitä olisi niin kiire syödä pullaa, ettei ehdi huoneenlämmössä sulattaa? :)))
   
 17. rosmarin Vierailija

  Silloin kun kahvi on valmis ja tekeekin äkkä mieli pullaa! Tai sitten kun tulee yllätysvieraita eivätkä he voi istua kovin kauaa ja tekisi mieli tarjota sitä kahvia ja pullaa, vaikkapa systeri ohikulkiessaan.
   
 18. KasVisKaLa Vierailija

  Ja nimenomaan silloin kun tekee mieli l ä m m i n t ä pullaa!
   
 19. Pata kattilaa... Vierailija

  Kaupasta saatavat raakapakasteena olevat pikkupullat voidaan laittaa jäisinä paistumaan. Onnistuvat mainiosti!
  Kotona leivotuissa pikkupullissa raakapakasteiden käyttö todennäköisesti onnistuu helpoiten, koska ne sulavat suhteellisen nopeasti ja voidaan laittaa jäisinä uuniin paistumaan. Pullapitkoissa ja leipätuotteissa varmaan joutuu sulatuksen tekemään ennen paistamisen aloittamista, koska nämä ovat massaltaan suurempia ja sisäosiltaan sulavat hitaammin. Muutoin saattaa käydä niin köpelösti että pinta paistuu ja palaakin, kun sisus on vielä raakaa. (Paistetaanhan kaupoissa leipääkin!)
  Kokeilumieltä!
   
 20. Jokeleipuri Vierailija

  Minusta pullan lämmittäminen onnistuu mikrossa kun laittaa tehot ehkä n.500-600w ja pitää vain niin kauan, että pulla juuri lämpenee. Aika riippuu siitä montako on lämpenemässä. Tulee melkein kuin juuri uunista otettuja. Vähän kuivahtanut sämpylä ja patonki tulee siedettäväksi syödä, kun lämmittää sopivasti mikrossa. Ja aina pitää syödä heti lämpiminä, sillä jäähtyessään nämä kaikki sitkistyy. Jos lämmittää liian kuumaksi silloin ne kuivahtaa. Eli mieluiten liian vähän lämpöä.
   
 21. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 078
  Saadut tykkäykset:
  17
  20 s täydellä teholla ja loppu sulaminen huoneen lämmössä niin tulee hyvää tämä, jos sulamassa on yksi puulla.
   
 22. näin minä Vierailija

  Riippuu varmaan mikron tehosta. Meillä jos tekisi noin, olisi lopputulos koppura pulla. Minä laitan sulatusteholle ja suunnilleen tuon 20 sekuntia ja on juuri sopiva.
   
 23. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 078
  Saadut tykkäykset:
  17
  Niinpä ja minulla ei sulatusteholla tuossa ajassa mitään tapahtuisi. Taitaa olla mun mikro 700 w korkeintaan.
   
 24. vierailija Vierailija

  Kaikesta tulee mikrossa sitkeää/ kumimaista. Ei ole ihmisravinnoksi sopivaa.
   
 25. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 078
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mulla taitaa olla sitten aika ihmeellinen mikro, kun ei noin käy kuin sinulla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti