Hae Anna.fi-sivustolta

Pakurikääpä

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä tammi, 11.10.2011.

 1. tammi Vierailija

  Onko kenelläkään käyttökokemuksia? Kuinka nautit?

  "Runsaasti antioksidanttia sisätävä pakurikääpä on suomalaista superruokaa, jolle Evira on juuri myöntänyt myyntiluvan ravintolisänä, teenä ja mausteena.
  Pakurikääpä sisältää 215 erilaista fytoravinnetta, joilla voimakkaita immunostimulantin ominaisuuksia. Pakuri sopiikin erinomaisesti käytettäväksi flunssa- ajan rohdokseksi, sekä lisäämään vastustuskykyä että parantamaan flunssaan sairastunuttta.
  - lähde B- ryhmän vitamiineille
  - proteiinin lähde
  - sisältää kaikki elimistölle välttämättömät aminohapot (!)

  Löytyy varttuneiden lehtipuiden kyljistä koko Suomen alueelta."
   
 2. käytös on Vierailija

  Ostin jauheena netistä ja keitän kupillisen teetä päivittäin.

  Ei ole närästänyt ainakaan. Burana aiheuttaa närästystä. Tosin voi olla sattumaakin, kun olen kärsinyt kuukautiskipua enemmän ja ottanut buranaa vähemmän.

  Täältä tilasin.

  Xoco.fi -kauppa | Tervetuloa ostoksille Xoco.fi-kauppaan!

  Tuosta jauheesta tulee kuukausien teet. Laitan kupilliseen alle teelusikallisen jauhetta. Keitän ihan kattilassa.
   
 3. Turkanen Vierailija

  Sain pakuria valmiiksi jauhettuna (lihamyllyllä menee). Käytän sitä kahvin ja teen seassa, pelkästäänkin teenä joskus, haju hieman sienimäinen, mutta ei paha. Pitäisi estää kystia rinnoissa, minulla on taipumusta sellaisiin.
   
 4. niin varmaan Vierailija

  Niin varmaan "pitäisi." Ja arvelu perustuu mihin?
   
 5. Turkanen Vierailija

  Kansanperinteeseen. Ihan niin kuin tiedät.

  Tule puristelmaan minun rintaani, eipä ole enää siellä se hernettä isompi kova patti, näkyi ihan paljain silmin ihollakin. Siitä on muuten röntgen- ja magneettikuvat. Neulanäyte osoitti sen kuitenkin hyvänlaatuiseksi, joten sitä ei leikattu, mutta se ei ollut mikään rasvapatti tai nestepatti.

  Vuotta myöhemmin patti on poissa. Mikä auttoi? Ehkä se meni itsekseen (siitä mahdollisuudesta ei lääkäri mitään edes maininnut) tai ehkä serrapeptaasi auttoi, ehkä homeopaattinen lääke tai ehkä pakurikääpä. En jäänyt odottelemaan uusien kasvua (tämä ei ollut ensimmäinen), vaan otin keväällä noita kaikkia kolmea. Rahaa meni muistaakseni melkein viisikymppiä yhteensä, tosin kaikkia aineita on vieläkin jäljellä.

  Uusia kasvaimia tai kystia ei ole ilmennyt ja tämä vanhakin poistui. En voi tietää jatkosta, voihan olla, että heti huomenna ilmestyy taas kysta ja kaikki olikin harhaa. Mutta nyt kuitenkin näin. Mieskin tykkää hiplata taas.

  En väitä, että näitä kokemuksia voisi monistaa, mutta minulla näin.
   
 6. kauppa käy Vierailija

  Just just. Eli on olemassa tarinoita, joita esittävät tuotteen myyjät. Mutta ketään - edes myyjiä itseään - ei ole kiinnostanut selvittää, onko tuotteella joku vaikutus johonkin.
   
 7. tammi Vierailija


  Kiitos käytännön kokemuksesta . Älä jää miettimään tuleeko uusia vai eikä vaan luota ettei tule.
   
 8. pakurikääpä Vierailija

  Ostin itsekin pakurikääpä jauhetta siittä luettuani. Mieheni sairastaa syöpää, joten olen myös kiinnostunut luonnosto löytyvistä tuotteista.

  Jaakko Halmetoja - Pakurikääpä | Jaakko Halmetoja <- tuolta löytyy oikein hyvä juttu pakurikäävästä

  Ja onhan myös pakurikäävästä tehty tutkimuksi esim. sivuilta poimittua "Tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 tekemät tutkimukset, jotka osoittivat pakurikäävän anti-virus, anti-sieni, anti-syöpä ominaisuudet"
   
 9. onko niitä? Vierailija

  Löytyykö yhtään tutkimusta, jossa olisi selvitetty pakurikäävän syömisen yhteyttä syövän esiintymiseen tai syövän paranemiseen? Onko aihe koskaan kiinnostanut ketään? Edes tuotteen markkinoijia?
   
 10. pakurikääpä Vierailija


  No ainakin tämä kysyinen tohtoris nainen on sitä tutkinut. Ja jokainenhan voi itse hakea pakurikääpää metsästä :D Eipähän siinä ainakaan mitään menetä, edes rahaa jos itse valmistaa. Ja sisältäähän pakurikääpä paljon antioksidantteja.

  Teillä joilla on tarvetta mollata luonnontuotteita, niin ette ainakaan itse ole tutkineet asiaa yhtään. Ja tuskinpa se teitä haittaa, jos joku teensä siittä valmistaa ja vielä parempaa, jos siittä apua on.
   
 11. Turkanen Vierailija


  Kiinnostusta olisi, mutta tutkiminen vaatii tietoa, taitoa ja rahaa. Pakurikäävän keräilijöillä Suomessa ei juuri ole näitä mahdollisuuksia. (Tieto siitä, miten tieteellisiä tutkimuksia tehdään, kuka niitä tekee, kuka rahoittaa, missä tehdään, tutkimuksenasettelu...) Tiedät varmasti, että tutkimuksen teko ei ole ihan noin helppoa. Nykyisistäkin Suomessa tehtävistä tutkimuksista aika suuri osa on ns. nollatutkimuksia. Ei ole ollenkaan helppoa tehdä pätevää työtä. (Olen itse korkeakoulun käynyt.)

  Mutta tiesitkö sinä, että suuri osa ruoka-aineista on täysin tutkimatonta?! Ne ovat ainoastaan kansanperinteellä tutuksi tulleita, esi-isät ovat niitä käyttäneet ja tieto on kulkeutunut sukupolvelta toiselle. Suuri osa teelaaduista esimerkiksi on tällaisia. Silti niitä saa käyttää ja myydä. Maahan saa tuoda vaikka mitä kukkateetä! Ei niitä kukaan ole tutkinut, niitä vain on käytetty eri maissa eri tavoin, useilla väitetään olevan rauhoittava tai unettava vaikutus.

  Myös ruokasienemme, siis kauppasieninäkin käytettyjä, ovat pääsosin tutkimatta! Koko ajan tulee esiin esim. antabusvaikutuksia sienistä, joita on aiemmin käytetty normaalisti ruokasieninä. Eli en väitä etteikö myös pakurilla voisi olla tällaista vaikutusta. Mutta myrkkyä siinä ei ole.

  Jos nyt löytäisimme kahvin, niin tuskin sekään saisi myyntilupaa!! Et kai sinä uskalla juoda kahvia!?!?!? Kahvia on tutkittu ja on selvää, että kahvissa on runsaasti vahingollisia aineita.

  Yllättävää kyllä, suurin osa ruuastamme ei ole kunnolla tutkittuja aineita! Edes lihasta ei olla vielä yhtä mieltä, onko se vaarallista vai ei?!
   
 12. raha ei haise Vierailija

  Juuri näin. Markkinoijat eivät tiedä, miten voisi saada selville, onko tuotteella mahdollisesti syöpää tai jotain muuta sairautta parantava tai estävä vaikutus. Kukaan muukaan ei ole asiaa tutkinut. Silti myyjät ovat valmiita kylmän rauhallisesti väittämään, että tällainen vaikutus on.

  Melko vastenmielistä.
   
 13. provo hei Vierailija


  Tuo sinun agitoimisesi on melko vastenmielistä.
   
 14. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 932
  Saadut tykkäykset:
  18
  Akuutti
  Kahvinet - Tiesitkö tämän kahvista ja terveydestä
   
 15. Turkanen Vierailija

  Terveyden Tukipilarit

  Tässä vähän sienistä, ei kuitenkaan käävästä.

  Ja niin, kahvissa on paljon hyvääkin, mutta myös huonoa. Se EI saisi myyntilupaa, jos se nyt löydettäisiin, sillä silloin EI OLISI tutkimuksia. Kässäsitkö?
   
 16. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 932
  Saadut tykkäykset:
  18
  Mitä huonoa?

  Ei varmaan saisikaan ja hyvä niin. Sehän on kaikkien etu, että tuote ensin tutkitaan ennenkuin sitä saa myydä. Tai ainakin kuluttajan etu.
   
 17. Turkanen Vierailija

  "Satunnaisesti kahvia nauttiva huomaa herkemmin vaikutuksia kuten sydämentykytystä ja hermostuneisuutta sekä iltakäytön jälkeen unettomuutta. Kofeiini lisää haponeritystä mahassa, ja kahvin käyttö saattaa pahentaa muista syistä johtuvia vatsavaivoja kuten närästystä." Kahvi :: Terveyskirjasto

  Kahvi myös saattaa estää monien aineiden imeytymistä, myös lääkeaineiden. Ainakin raudan imeytymisessä kahvista on haittaa Farmaseutti neuvoo - Yliopiston Apteekki

  Mutta eihän tämä ollut pointti, ei kahvi ollenkaan! Itse ainakin juon kahvia kaksi kuppia joka päivä, vaikka se saakin vatsani kipristelemään... Kahvi pelastaa päiväni! Ainoa nautintoni työn keskellä.

  Iltaisin juon pakuriteetä tai tavallista Earl Greytä.
   

 18. Mikä se pointti on? Tarkoitatko, että pakurille ei saisi antaa uuselintarvikemyyntilupaa, koska ei ole tutkimuksia sen turvallisuudesta?

  Entä saisiko sitä myydä terveysväittämin, jos niiden väittämien tueksi ei olekaan tietoa?
   
 19. Turkanen Vierailija


  Jos lukisit kunnolla, niin ei tarvitsisi kysyä ja yrittää johdatella asiaa pois asiasta.

  Pakurilla on lupa, sitä saadaan myydä elintarvikkeena. Hyvä niin, sillä ei ole osoitettu mitään haittavaikutuksia, vaikka pakuria on käytetty ja käytetään edelleen kuten monia teelaatuja, joita ei ole tutkittu.

  Oletko huomannut, että edes vitamiinipurkkien kyljissä ei ole terveysväittämiä?

  Pakuri ei ole mitenkään yleisessä myynnissä ruokakaupoissa, joten ne, jotka pakuri ostavat, tietävät mihin ryhtyvät ja mitä hakevat. Käyttäjät tietävät, että pakurin terveysvaikutuksista ei ole vakuuttavaa tieteellistä näyttöä. He myös tietävät, että siinä ei ole teen kai kahvin kofeiinia, joten pakuri sopii vaikka iltateeksi, olkoot sillä terveydellisiä vaikutuksia tai ei! Siis: juon tätä pakuriteetä, kun minulla on rinnassa hyvänlaatuinen kyhmy, jos se vaikka vahingossa olisi vielä hyödyllinenkin!

  Kahvin terveys- tai haittavaikutuksia ei olisi koskaan tullut ilmi ellei sitä olisi vain juotu. Kaikki tutkimukset on tehty jälkeenpäin. Miksei pakuri olisi samanlainen, kun siitä jo pitkään käytettynä ei ole tullut ilmi haittavaikutuksia? Hyvät vaikutukset sitten aikanaan seurantatutkimuksissa. Sodan aikanakin tikkatee oli sangen yleistä.

  Tiedämme jo, että pakuri sisältää runsaasti antioksidantteja ja toisaalta ei myrkkyjä. Pelkästään runsaalla antioksidanttimäärällä mainostetaan ja myydään kaikenlaista ravintoa hyödyllisenä.

  Joku järki pitäisi tässä maailmassa olla! Keskittykää oikeasti vaarallisiin asioihin. Lisäaineet ovat muka vaarattomia, mutta yksi pakuri on niin haitallinen, ettei sitä saisi myydä!? Cocis on selkeästi haitallista, sitäkin saa myydä?!

  Jos todella haluaa lukea pakurin tieteellisistä tutkimuksista, niin tällä sivulla on paljon juttua Chaga International Science and Research

  On siis paljon viitteitä siihen, että pakurin sisältämät antioksidantit ovat erittäin hyödyllisiä, mutta sen lisäksi pakurissa on muitakin erinomaisia ominaisuuksia, joita tutkitaan. On siis väärin snaoa, ettei pakurista tiedettäisi mitään. https://www.coamerlin.com/Chaga/Res... and Medicobiological Properties of Chaga.pdf

  "It was reported [54, 74, 75] that long-term administration
  of chaga significantly improved the general condition and
  objective state of patients with uncurable stage III – IV cancer,
  irrespective of the tumor location. In most of these patients
  without pronounced cachexia, a three- to four-week
  administration of chaga led to a decrease and termination of
  the pain syndrome, which allowed the administration of narcotic
  drugs to be stopped."

  Tutkimukset tulevat pääosin Neuvostoliitosta ja Venäjältä ja siksi niihin meillä suhtaudutaan kuin kuusta tulleeseen tietoon.
  Tässä uutta Puolasta:
  https://www.coamerlin.com/CHAGA/Res...Aqueous Extract Inonotus Obliquus - Chaga.pdf
  "Some of the identified compounds, present in
  the aqueous extract, have already known diverse
  therapeutic properties. Several of them, especially
  phenols and carboxylic acids, are enumerated
  among the most known and applied. For example,
  the group of therapeutic phenols includes: resorcinol
  (in IO8) ñ applied internally for the relief of nausea,
  asthma, whooping cough and diarrhea; guaiacol (in
  IO8) ñ applied as expectorant; syringol (in IO4)ñ
  prohibits platelet aggregation, causes decrease of Nnitrosomorpholine
  (NMOR) in stomach and blood
  (24), and 2,4-di-tert-butylphenol (in IO8) ñ which
  shows antioxidant effects (25). Therapeutic properties
  of carboxylic acids such as vanillic (in IO5),
  oleic (in IO5), and gallic acids (in IO5), and some
  esters are well documented in the literature"
   
 20. turkasen kääpä Vierailija

  Viittaat netistä löytämääsi artikkeliin , jossa taas viitataan vuonna 1959 Nevuostoliitossa julkaistuun artikkeliin (jota et ole lukenut) , jossa ei edes väitetty, että kenenkään syöpää olisi voitu parantaa tai syövän esiintymistä vähentää. Kaikki pakurikääpää käyttäneet kuolivat syöpään.

  Kysymykseni kuului, onko olemassa yhtään tutkimusta, jossa pakurikäävän syömisen olisi osoitettu vähentävän syöpää tai parantaneen sen. Jos sellaisia olisi yksikin, niin olisit varmaan postannut tiedon siitä. Vai kuinka?
   
 21. Tutkija Vierailija

  Jos viitsit edes vähän hakea isompien tiedejulkaisujen sivustoilta hakusanalla "inonotus obliquus", niin löydät paljon lupaavia tutkimuksia in vivo ja in vitro pakurikäävän kyvystä hillitä kasvainten kasvua, syöpäsolujen lisääntymistä etc. (ja lue alkuun vaikka nuo Tri. Kahloksen tutkimukset 80-luvulla Helsingin Yliopistossa...)

  "In follow-up studies conducted with athymic mice carrying human melanomas, tumour growth was completely inhibited without toxicity."*(Pisha E. ym. 1995)... Tämä selittynee mahdollisesti käävän huomattavan korkealla melaniinipitoisuudella... (Babitskaya ym. 1999).

  Toki jokainen ymmärtää, että jos kliinisiä tutkimuksia jollain kokonaisella kasvilla olisi vahvasti esim. syöpään, olisi siitä puhetta pinnalla paljon enemmän...

  Toisaalta pakurikäävän sisältämät korkat pitoisuudet yhdisteitä, joita taas on erikseen tutkittu huomattavan paljon (ja joilla on todettu selkeä yhteys eri syöpätyyppeihin) viittaavat siihen, että kääpä lienee huomattavan hyvä kokonainen ja luonnollinen "syöpälääke". Betuliinihappo, beetaglukaanit, glykoproteiinit, SOD, triterpeenit... you name it - pakurikäävässä on valtava kirjo aktiivisia ainesosia, joilla tiedetään olevan voimakkaita ominaisuuksia syövän ehkäisyssä / hoidossa!

  Tätä tukee tietenkin myös kansanperinne ja esim. yleisesti hyväksytty hoitorooli (myös lääketieteen parissa) esim. Venäjällä...

  "Chaga was recommended and approved for public use against cancer by the Medical Academy of Science, Moscow, 1955. For sick persons: 7-10 grams of powdered chaga extract a day mixed with liquid."
   
 22. tuskin tutkija Vierailija

  Olisipa nyt alkuun vaikkapa yksi tutkimus, jossa valmisteen nauttimisella olisi osoitettu olevan yhteys edes jonkun syövän paranemiseen tai vähäisempään esiintymiseen. Ihan pienikin vaikutus kelpaisi. Sen jälkeen tuotetta voisi alkaa myymään puhtaalla omatuonnolla.


  Tässä kohdassa paljastat, että nimimerkkisi tutkija ei viittaa tutkijan osaamiseen. Mainitsemasi yhdisteet ovat hyvin tavanomaisia. Löydät betaglukaania vaikka kaurapuurosta. SODit taas ovat ihan tavanomaisia entsyymejä. Voimakas vaikutus syövän ehkäisyssä on hieman liioittelua. En lähtisi myymään ja markkinoimaan tuotteita näin hepposin perustein.

  Huomasitko, että copypasteamassasi tekstissä ei saatu edes yliopiston nimeä oikein? Onkohan kirjoittaja ollenkaan perillä neuvostoliittolaisista suosituksista?
   
 23. tammi Vierailija

  Tällä palstalla ei tarvitse todistella mitään, käyttökokemuksia kysyttiin sillä se on paras todiste :)
   
 24. todiste? Vierailija

  Millainen käyttökokemus olisi mielestäsi todiste pakurikäävän syöpää ehkäisevästä vaikutuksesta? Sekö, että joku yksittäinen henkilö kertoisi ostaneensa tuotetta ja toteaisi, että hänellä ei ole syöpää?
   
 25. Turkanen Vierailija

  Sinulla on a i n a samat argumentit: nimeä ei edes osattu kirjoittaa oikein, peräät ja peräät tutkimuksia, vaikka sinulle osoitetaan ne, poimit sieltä yhden viitteen ja osoitat sen muinaisuuden, epätieteellsiyyden tai muun keinon, jolla mielestäsi osoitat sen arvottomaksi huuhaaksi.

  Jos lukisit kokonaisuuksia, niin et jankkaisia samaa omaa mielipidettäsi. Ei kukaan ole väittänyt, että on olemassa tutkimus, joka toteaa pakurikäävän olevan ehdottomasti syöpää estävä ja parantava. Ei kukaan oel niin kirjoittanut. Sen sijaan monikin on kirjoittanut, että pakurissa on (syöpää estäviä) ainesosia, jotka ovat ehdottoman mielenkiintoisia ja suositeltavia muissakin ruoka-aineissa, joissa aineita vain on paljon vähemmän.

  Yhdenkään pakurikäävän kyljessä ei lue SYÖPÄÄ ESTÄVÄ tai SYÖPÄLÄÄKE. Mene vaikka katsomaan! Yksikään liike ei niin kauppaa. Oelt itse sen keksinyt.

  Sorry, nyt mäkin tuskastuin. Olen sentään pitkäpinnainen tyyppi. En enää vastaa näihin provoihin.

  Mutta se on kyllä sanottava, että on hienoa, kuinka jaksat kantaa huolta lähimmäisiesi terveydestä ja terveyden mahdollisesta menetyksestä!!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti