Hae Anna.fi-sivustolta

Paljonko rahaa joululahjoihin ?

Viestiketju osiossa 'Joulu' , käynnistäjänä Kiinnostunut, 14.12.2005.

 1. sanaa Vierailija

  Itekin sain lapsena kymmeniä lahjoja ja hyvät muistot on jäänyt,ei nyt ihan pieni 2v siitä tajua juuri mitään,mutta "vanhemmiten" olin aivan onnessani siitä lahjojen määrästä :) Nyt ikää 25 ja edelleen tulee kymmenittäin lahjoja,mutta ei välttämättä ihan niin paljon kuin lapsena.Ostan itekin osan jos tiedän jotain tarvitsevani ja en siitä ole vihjaissut kelleen.
   
 2. joulutonttu-78 Vierailija

  Minulla on kaksi tyttöä,3-vuotta ja 6-vuotta.Minä ainakin olisin tosi onnellinen jos meillä joku ostelisi lapsille paljon leluja tai yleensäkin lahjoja.Eipä tarvitsisi sitten itse ostella.
  Nyt rahaa joululahjooihin menee tosi paljon.
   
 3. Anni62 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 912
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sain minäkin lapsena tosi paljon, jopa kymmenen.
  Ja vieläkin muistan sen aivan ihanan nuken jonka sain 7-vuotiaana. En vaan vieläkään tiedä kuka sen osti, äitini ilmeisesti. Sain lahjoja siskoiltani ja veljeltäni. Lahjoja oli todella paljon, yksikin joulu kaksi säkkiä.

  Myös omat lapseni saivat pienenä ollessaan lahjoja 5-7. Nyt sitten lahjoja tulee kummeilta ja veli eilen kyseli 17-v kummityön lahjatoivetta. Pojan kummitäti oli jo ostanut lahjan.
  Itselläni on ostettuna vain tyttäreni tytön lahja. Onnksi kuitenkin tiedän mitä muille ostan.
  Ja myös 20-vuotiaalle kummityttöni perheelle lähetän jotain yhteistä.
   
 4. huokauss Vierailija

  No niin on mullakin hyvät välit, mutten lahjo lahjoilla. Niiden lapsilta ne saa kyllä ihan riittävän kalliit lahjat.
   
 5. huokauss Vierailija

  No niin on mullakin hyvät välit, mutten lahjo lahjoilla. Niiden lapsilta ne saa kyllä ihan riittävän kalliit lahjat.
   
 6. äiti x 2 Vierailija

  Paljon menee, ostetaan omille lapsille (2 tyttöä) + kummitytölle + ystäperheen lapsille + mummolle, yhteensä varmaan siinä 1000 euron paikkeilla. Molemmat omat lapset saavat kännykät joten siihen menee jo iso osa. Ennen lahjansaajia oli paljon enemmän (11 lasta + monta aikuista) mutta lasten vähän kasvettua sovimme että muistetaan vain kummilapset (+tietysti omat) ja aikuisille ei osteta enää mitään. Ihan järjetön määrä paketteja kun koko suku kokoontui yhteen :)

  Me vanhemmat emme osta toisillemme mitään. Koko perheen yhteinen joululahja on vielä edessäpäin kun lähdemme helmikuussa lomalle Etelä-Amerikkaan. (Matkakin lohkaisee n. 5500 euroa.) Emme tosiaan ole mitään suurituloisia mutta matkaa on säästetty ja odotettu jo pitkään ... joten kyllä pienistäkin tuloista saa säästettyä kun ajoissa aloittaa.
   
 7. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 104
  Saadut tykkäykset:
  17
  Samaa mieltä edellisen kanssa. Pienistäkin tuloista säästettyä matkarahoja sehän on vain omista valinnoista kiinni.
   
 8. äiti83 Vierailija

  mulla menny sellaset 150€ ehkä hiukan alle.. siinä on sukulaisille n.5€ per henkilö.. ja sitten omalle pojalle ja avomiehelle.. jotain pientä tulee vielä tietty ostettua kun näkee jotain sopivaa ja ihanaa..

  ruokiin tulee menemään sitten n.150€ mutta ne on "säästetty" bonuksina jo vuoden varrella joten ei joulusta ainakaan kallis tule..

  kaikki omalla budjetillaan niinkuin parhaiten taitaa.. omat tuloni ovat tässä kuussa 300€ sisältäen veron palautuksen niin ei hirveesti hurrata.. onneksi mies hoitaa kaikki laskut.. mutta kunhan vauva syntyy ni rahantulokin alkaa..
   
 9. tonttunen Vierailija

  Mulla menee tänäjouluna jotain 350 € lahjoihin. Miehen lahjabudjettia en tiedä, mut arvelen, et samoissa summissa kuljetaan. Siitäkin huolimatta, et tänä vuonna piti ottaa iisisti. No, ehkä ensi vuonna sitten...
   
 10. Minulla menee sellaiset 70e, vanhemmille, isovanhemmille, kummeille, serkuille, kavereille!
   
 11. menee rahaa Vierailija

  Rahaa menee aika paljon, kun on maksettu ulkomailla opiskelevien lasten matkat kotiin. Muutoin ollaan syöty hyvin, ostettu ja vuokrattu lasten (siis nykysin aikuisten) toivomia elokuvia. Varsinaisia lahjoja ei juurikaan ole - kuusen alla koristeena jotain pikku tarpeellista, esim. joulumyyjäisistä ostettuja villasukkia, ehkä jokin pinnalla oleva kirja tms. Jälkikasvu haluaa aina suomalaista suklaata, myös paluumatkalle ollaan ostettu kassillinen suomiherkkuja. Puhtaasti joululahjana ollaan siirretty rahaa kattamaan kalliita opinto- ja asumiskuluja -ei kuitenkaan mitään lahjaveron alaisia summia.
   
 12. Tonttunen Vierailija

  Tänä vuonna menee rahaa lahjoihin paljon, vaikka lahjojen saajia ei ole kuin viisi. Monena vuonna ollaan ostettu paljon lahjoja, mutta tänä vuonna tarkoitus ostaa vain yksi lahja banhemmille ja ne on sitten hiukan arvokkaammat.
  Miehelle sitten ostan hiukan enemmän lahjoja.
  Sitten tarkoitus ostaa vielä yhteisiä lahjoja mitkä on sitten ihan sisustusjuttuja. Ja ehkä joku lautapeli iltojen ratoksi.

  Eli rahaa tulee palamaan lahjoihin ~800€ tai tuon verran ollaan varattu lahjoihin rahaa.
   
 13. Perheenäiti Vierailija

  Tänä vuonna ajattelin tehdä poikkeuksen joka jatkuu tulevinakin Jouluina.
  Ostan lahjat vain lähisuvun lapsille, ja mummoille sekä papoille.
  Aiempina vuosina on mennyt valtavasti rahaa ja aikaa lahjojen hankkimiseen niin puolison kuin omienkin sisaruksille. Nyt kuitenkin ajattelin tehdä stopin.
  Puolisoni sisaruksilla on yhteensä 8 lasta joista yksi jo aikuinen. Omilla sisaruksillani on vain yksi lapsi. Lisäksi meillä on 3 kummilasta. Kolme omaakin lasta. Mummoja kaksi, samoin pappoja.
  Sisarusten lapsille jokin kiva lelu taikka vaate, isommille varmaan kauniin kortin sisällä omaa rahaa. Kummilapsille jotain spesiaalia, esim.sarjaa jota keräilevät.
  Vanhuksille jotin mukavaa ja lämmittävää.
  Omille lapsille muutama, koko vuoden toivottu lelu, ja puolisolle jotain hänen toivomaansa. Eiköhän 300e riitä tänä vuonna, toivoisin ainakin.

  Mites muilla, kuinka laajalle suvulle teillä on ollut tapana lahjat laittaa?
   
 14. ^^^^ Vierailija

  Oma tapani lahjojen suhteen on laajasti, mutta pienimuotoisesti. Sisarusten lapsia muistaisin lahjalla, mutta vain sen verran että ajatus välittyisi (ei niitä vielä kylläkään ole). Serkkujen lapsia ym en erikseen muista lahjoilla vaikka kuinka pieniä ja suloisia ovatkin. Saavat kyllä ihan riittävästi jouluiloa omilta kummeiltansa ja lähisuvulta. Jotain koko perheen yhteistä kyllä laitetaan usealle, mutta tällönkin pienimuotoisesti. Ihan mukavia muistamisia saa 10-20eurollakin, vähäsen pehmeää vähäsen makeaa. Oman perheeseen muistan kyllä parhaani mukaan. Tuntuu että ihmiset kyllä itsellensä ostelevat pitkin vuotta kaikkea ylimääräistä ja hintavaa, joten olisi jopa itsekästä pihistelyä olla muistamatta puolisoa tai sisaria reilusti. Tämä linja on toiminut jo vuosia.
   
 15. Jeppisjee Vierailija

  Nyt opiskelijana sitä on tosiaan oppinut rahan arvon. Suunnitelmissa on ostaa seuraavan hintaisia lahjoja: äipälle 20-50e, veljille ja heidän avokeilleen 20-30e/pariskunta, 3-4 ystävälle 5-10e lahjat... Kuitenkin yritän aina ostaa sellaisia lahjoja mistä lahjansaaja pitää, veljille olen ostanut klassikkodvd:itä, esim. kubrickia tarjouksesta, heidän tyttöystävilleen ja äidille klassikkoromaaneja (löytyy paljon hyviä ja halvalla, kun pitää silmät auki)... Vähälläkin rahalla saa kuitenkin ihan hyviäkin ostettua, ja mielestäni on parempi, jos antaa yhden hyvän lahjan, ennenkuin monta pientä ja "turhaa" (esim. sekalaisia koriste-esineitä), vaikka vaikuttaisikin ensinäkemältä siltä että on muistanut "isommin" tai "paremmin"
   
 16. Nyytti Vierailija

  opettajille (3) pitää ostaa jotain pientä kun ovat syksyn jaksaneet opettaa lapsiamme joten niihin menee 5-10e/kpl ja taxi kuskeille (2) jotka kuljettavat lapsiamme kouluun ja kotiin menee varmaan myös se 5-10e/kpl.
  Muille ei sitten olekaa varaa ostaa kun meillä on 6 lasta (2-12v).
  Ehkä kummit tuovat kummilapseillee yhden lahjan ja EHKÄ isovanhemmat ostavat yhden per lapsi.
  Ja jos kukaan muu ei osta miehelleni mitään niin joudun ostamaan sille jotain johon menee n.50e
  Olemme tosi pienituloisia joten rahaa ei ole ylimääräisiin asioihin tuhlattavana.
  Ehkä saamme taas seurakunnalta jokaiselle lapselle yhden paketin.
   
 17. annika* Vierailija

  minä pistän joululahjoihin reilu 200e, vaikka olen vasta opiskelija.. Kesätyörahojahan siihen menee, ja veronpalautukset on onneksi olleet nyt aika mukavat. Mutta rakastan ostaa ajatuksella harkittuja lahjoja, mistä tiedän että vanhempani pitävät.. Ostan siis äidille, isälle, pikkusiskolle ja poikaystävälle. Kallis lasku mutta en älyä sitä ajatella :) Hyvää mieltä saa kaikki. Ja toimeen tulen kuitenkin.
   
 18. Ostin kolmelle teinille yhteensä n. 600-800 eurolla mm. lahjakortteja vaatekauppaan, puhelimen, sähköhammasharjan, kirjoja,hajuvettä. Paljon menee joka joulu vaikka aina vannon ostavani vain yhden tarpeellisen. Antamisen ilo on todellista! Miehelle en keksi taaskaan mitään, sovimme jo ettei vaihdeta keskenämme, mutta löysin tänäkin vuonna sohvan takaa paketteja itselleni. Joten jää nyt viimeiselle viikolla pakkolahjan haku, kaikkea on..jo. Ruokiin menee lähes saman verran, ei perinteistä vaan kaikkea luksusta ympäri maailman, tehdään itse ja osa valmiina. Joka joulu kalliinpi!
   
 19. miten kulloinkin Vierailija

  Joskus menee paljon, joskus vähän, mutta perheen kesken ostetaan aina vain sellaista, mitä muutenkin olisi jossain vaiheessa ostettu. Ajoitetaan vain hankinnat sitten jouluun. Sisarusten lapsia tulee lahjottua, jos satutaan käymään heillä, muuten ei.
   
 20. remppari muija Vierailija

  Perheen aikuisille en osta mitään, olemme sen sopineet jo monta vuotta sitten. Lapsille (3) olen ostanut jokaiselle jotain tarpeellista, lähinnä vaatetta. Mies ei saa mitään henkilökohtaista, paitsi syömme hyvin ja kirjakaupassa olemme käyneet ostamassa kummallekin ne feivoritit pakolliset ja mukavat. Lähinnä vuoden uutuuksia.
  Kotiin olemme ostaneet maton, kahteen huoneeseen verhot, tv-tason, tyynyt, uutta taidetta seinälle...
  Olemme remontoineet kotiamme liki kymppitonnin edestä, joten olkoon se remppa vaikka yhteinen lahja meille kummallekin.
  Ruoat on ostamatta, mutta onhan tässä vielä ensiviikko aikaa.
   
 21. yks yyhoo vaan :) Vierailija

  Yritin laskeskella.. Oman lapsen lahjoihin on mennyt vähän vajaa 400e, sukulaislasten lahjoihin n. 100e, aikuisten perheenjäsenten lahjoihin n. 200e ja vielä ostan varmaan jotain pientä n. 50e parille ihmiselle. Mitäs se nyt tekee.. n. 700e + ne mitä vielä tulen ostamaan.

  Tänä vuonna kulutan paljon vähemmän kuin viime vuonna, sillon oli budjetti yli tuplasti isompi. Kirpaseehan tuo yksinhuoltajan lompakossa ja periaatteessa ei kai ois varaa tuhlata, mutta joulu on kerran vuodessa vaan :)
   
 22. diipa daapa Vierailija


  Hih :D Mitä saa viidellä eurolla? Käärepaperin? :D
   
 23. yks yyhoo vaan :) Vierailija

  Hyvä tuo sun nimimerkkis :) Meillä taitaa olla sama tauti. Aina päätän, mutta siltikin aina menee överiksi. Paitsi että olen tänä vuonna hitusen köyhempi, mutta silti ylpeämpi itsestäni, kuin viimevuonna - vielä olisi varaa ostaa, mutta päätin etten vedä budjettia ihan kuiviin tänä vuonna. Saa nähdä miten käy, kun vielä on muutama päivä aikaa. Pysynkö päätöksessäni vai en :) Silti on tullut törsättyä enemmän kuin kuulema on sopivaa.

  Oletko törmännyt sellaiseen ilmiöön, että sulle suututaan kun ostat liikaa lahjoja? Minun sukulaiset välillä suuttuu, kun eivät tajua, etten silti odota heidän ostavan saman verran minulle. Antaminenhan se parasta on, eikä saaminen :)
   
 24. "Rauha" Vierailija

  "Hih :D Mitä saa viidellä eurolla? Käärepaperin? :D"

  Kävin viikonloppuna sittarissa ja hoksasin käärepaperitarjouksen. Valitsin viisi rullaa 3 euron tarjoushintaan. Kassa oli tarkka tyttö ja soitti varmistuksen. Valitsemani paperit eivät olleet tarjouspapereita vaan lasten lahjoihin tarkoitetut kääreet.

  Innostuin käärepaperista kun luin Yhteishyvästä artikkelin ko. firmasta. Innostuin jopa googlettamaan tietoa.
   
 25. vierailija Vierailija

  Oho oliko tää jo 2005 olemassa meillä ei ollu nettiä silloin vielä tai hankittiin just silloin sain tietää keskustelu palstoista 10v sitten
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti