Hae Anna.fi-sivustolta

Paljonko saatte?

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä Kohta eläkeläinen, 21.01.2010.

 1. lahja minustakin Vierailija

  Kirjoitin pitkän löpinän nimimerkillä joskus eläkkeellä.

  Täällä töissä on niin kiirettä etten ehdi edes sähköposteja lukemaan. Nyt tulin katsomaan ensi vuonna käyttöön otettavaa työajan tallennusohjelmaa. Kaipa tuon helposti oppii kun saan projektinumerot.

  Yt:t jyllää joka puolella. Nyt lööpeissä voihkitaan poispotkitun miesuutistoimittajan tapausta.
  Vain vuosi viralliseen eläkeikään ja lähtö tuli. Novalla päivällä kuuntelin Marcon juttuja. Hän tuuraa Saria. Puhuivat päiväunien tärkeydestä. Pimeään aikaan olisi ihana ottaa kunnon torkut.

  Eniten olen tänään surkutellut päiväsiivoojamme tilannetta. Hän ei ole Suomen kansalainen. Nainen on jo virallisesti eläkkeellä, mutta kotimaan 200 euron eläke ei riitä elämiseen.

  Tuo tieto pisti minut hiljaiseksi. En allekirjoita, että Suomeen syntyminen on lottovoitto.
  Mutta naapurimaahan syntyminen lienee sitten Loton yksi oikein ja yksi varanumero, jonka viimeksi sain lototessani.

  Ihan turha pelotella minua potkuilla. Ei työ tekemällä lopu. Tein eilen täällä päivätyössä pitkän päivän. Sitten kiirehdin stadiin iltatyöhön. Heräsin aamulla klo 6:50 ja ehdin nipin napin kuulla Andrumin. Teologian opiskelija puhui unohtuneesta rahakukkarosta.

  Mikä on suuri huolenaihe. Omat murheet pienenevät, kun eläytyy muiden osaan.

  Tykkään olla kotona. Ei tämä töissä oleminen ole herkkua. Eihän tässä kohta ole esimiestäkään moneen kuukauteen. Sitten kun on niin on kaukana. Ja ei minulla ole ennenkään ollut tapana vaivata esimiestäni pienillä asioilla. Suuria ei ole koskaan ollutkaan ja toivottavasti ei tulekaan.
   
 2. Pian eläkkeelle Vierailija

  2400e/kk tulee bruttona eläkettä muutaman vuoden kuluttua alle 60 vuotiaana. Ja muutto portugaliin sen jälkeen jossa ostovoimakorjattu veroton eläke 3600e/kk.

  Suomi on hyvä maa tehdä töitä, portugali parempi nauttia eläkkeistä. Kesäisin tietysti Suomeen bongaa tuttuja paikkoja ja ihmisiä.

  Nuoret, tehkää tekin mahdollisimman vähän palkkatyötänne mahdollisimman isolla palkalla ja hyvillä eduilla. Ette kadu sitten vanhempana.
   
 3. mitenkäs Vierailija

  se eläke siellä muka suurentuis? Meneekö siellä vähemmän veroa? Asuntoa en Portugalista osta, koska ne on huijaustontteja, joutuukin purkaa koko talo. Ensin on kaikki ok, mutta sitten onkin joku lupa puuttunut, vaikka piti olla kunnossa. Näin tv:ssä. Ja jos sieltä ostaa halvalla talon, niin sekin jo slummiutumassa se paikka.
   
 4. Portugaliin! Vierailija

  Ostovoimakorjattu tarkoittaa sitä että Portugalissa saa eurolla paljon enemmän kuin Suomessa. Ja verosta sen verran että siellä ei tarvitse eläkeläisten maksaa veroa ensimmäiseen 10 vuoteen kunhan laittaa kirjat sinne. Käytännössä, syksyt+talvet siellä ja sitten loppukeväällä härmään taas nauttimaan Suomen kesästä ja kärpäsistä.

  Ja kuka käskee ostaa omaa asuntoa, aina voi vuokrata paikanpäältä? Ja jos ei ole tarpeeksi hyvä, vuokraa taas uuden.

  Verovapaudesta (eläkeläisten) saa tietoa lähemmin vaikka Suomi-seuran neuvontapalvelusta ym.

  Muijan kanssa ollaan lyöty lukkoon että siellä vietellään leppoisia eläke-päiviä samalla reissaten sieltäkin aina sillointällöin kaikkiin kliffoihin paikkoihin talvellakin. Saadaan yhteensä 4000e/kk eläkettä pian, ja ostovoimakorjattu yhteiseläkkeemme on 6000e/kk siellä. Eletään rennosti sillä rahalla siellä. Suomessakin olisi ihan ok-eläke, mutta kun me ei oikein olla koskaan tykätty, aikuis-iässä ainakaan, lumesta ja talvesta.

  Alla hyvä saitti sulle, ole hyvä

  http://portugalinelintasoparatiisi.fi/
   
 5. Muuttaja myös Vierailija

  Samoin aiomme muuttaa tammikuussa Portugaliin ja samat ovat muutenkin suunnitelmamme.
  Suomen kesästä nautimme, muuten emme.
   
 6. että Espanjassa asuneet eläkeläiset joutuvatkin maksamaan takauvasti vuosienkin verot eläkkeestä eli nyt joutuu maksamaan veroa Espanjassa Suomen eläkkeestään. Varmaan sama juttu Portugalissa. Ottakaa selvää, ennenku muutatte!
   
 7. Portugaliin! Vierailija

  Ei tässä soitellen sotaa olla lähdössä. Esivalmistelut vasta menossa ja kaikki tsekataan ennen lopullista muuttoa. Käydään paikanpäällä lomailemassa, tutustutaan lakimiesten kanssa verojuttuun rauhassa, valmistellaan tätä päätä (sukulaisia ym) lähtöön hyvissä ajoin.

  Portugali, täältä tullaan!
   
 8. Olen jostain lukenut että kunta-alalla työtä tehnyt eläkeläinen joutuu maksamaan veroa suomeen ja sinne maahan mihin sitten muuttaakaan. Ja se vero tulisi olemaan tosi iso.

  En ymmärrä miksi kunnan työssä ollutta eläkeläistä rangaistaan, kertokaa jos tiedätte.
   
 9. ja höpsis Vierailija

  älä usko kaikkea mitä kuulet.
   
 10. kuulemisessa ja Vierailija

  lukemisessa on iso ero. Itsekin luin kesällä Iltiksestä, että Espanjassa vuosia asuneet joutuu nyt maksamaan vuosien verot eläkkeestään, voi olla jopa kymppitonneja. sama juttu kai Portugalissa.
   
 11. fiksu Vierailija

  luulisi, että jokainen joka muuttaa ulkomaille vaikka vain osaksi vuotta, ottaisi ETUKÄTEEN selville verovirastosta, Kelalta, ulkoministeriöstä tai mistä nyt kulloinkin tarvitsee, ns. perusjutut mitä maksetaan ja minne, miten terveydenhuolto järjestyy, pysyykö suomalainen Kela-kortti voimassa, tarvitaanko muutoksia verokorttiin, minkälaisia ilmoituksia uudessa kotimaassa pitää tehdä, mitä lupia hakea muuttoon, maksetaanko uudessa kotimaassa esim. vuotuista asumismaksua jne. jne...

  Jokaikisestä instanssista saa KIRJALLISENA selvityksen kaikesta tarvittavasta. Sen kun pistää itse kirjallista kyselyä menemään. Harva muuttaa ulkomaille niin, että tekee päätöksen tänään ja matkustaa uuteen kotiin heti huomenna.

  Jos ei viitsi tehdä perusselvityksiä, niin kannattaa katsoa peiliin.
  Syyllinen tuplaveroihin yms. löytyy sieltä.
   
 12. Köyhä muori## Vierailija

  Esimerkiksi Espanjan kanssa Suomella on kuitenkin poikkeava sopimus. Sen mukaan Suomi tietyin edellytyksin Espanjan hyväksi luopuu yksityissektorin eläkkeen verottamisesta. Eri verosopimusten määräykset käyvät ilmi oheisesta luettelosta.

  Ylhäällä lainaus vero.fi:n sivustolta. Siis suomi luopuu yksityissektorin verotuksesta, mutta ei julkisella alalla työskennellen verotuksesta. Miksi ei anneta samoja mahdollisuuksia meille kunta-alalla työskenneille pieneläkeläisille? Siis jos muutan etelään, joudun maksamaan veroa paljon enemmän kuin yksityisellä puolella ollut eläkeläinen. On niin väärin!
   
 13. Portugaliin! Vierailija

  Vinkumalla et saa muuta kuin pahan mielen itsellesi ja ympärilläsi oleville läheisillesi.

  Portugalissa on osatovoimakorjattu eläkkeesi edelleen 1,8 suurempi kuin Suomessa, Joten verojenkin jälkeen jää sulle käteen noin 1,5 kertaa enemmän.

  Joten, anna palaa portugaliin tai lopeta vinkuminen.
   
 14. hui kauhistus Vierailija

  Luin juuri Iltiksestä, että Espanjassa ei saa kuvata enää poliiseja työssään, muuten rapsahtaa peräti 30 000 euron sakko!
   
 15. Hymyä Vierailija

  Mikä tuossa nyt on niin ihmeellistä?
  Eiköhän tuota kuvattavaa löydy muualtakin:)
   
 16. kannattaa hommata Vierailija

  Kelalla on eurooppalainen kela-kortti, minullakin on ollut se jo reilut 4 vuotta lompakossa. Ei maksa mitään ja sen voi netistä tilata.

  Sillä saa EU:n alueella hoitoa kuten paikallinen asukas, saman tasoisena ja samalla hintaa. Itse olen käynyt Espanjassa lääkärissä sen kortin kanssa eikä käynti maksanut mitään.

  Suomi on terveydenhuollossa aivan jälkijunassa moneen Euroopan maahan verrattuna. Eläkeläisillä on ilmaiset lääkkeetkin monissa maissa ja lääkäriin pääsee heti, tulevat jopa kotikäynnille. Suomalaista terveydenhoitoa voi hehkuttaa vain joku joka ei ole koskaan käynyt missään muualla. Ja Suomessa vanheneminen on vihon viimeistä. Samana päivänä ei voi puhua suomalaisten vanhusten hoidosta ja keski-/eteläeuroopan vanhuksista. Siellä elämä on elämisen arvoista loppuun asti.
   
 17. Joukahainen# Vierailija

   
 18. Voit siirtyä Espanjassa verotettavaksi, jos asut siellä pysyvästi eikä sinulle jää Suomeen asuntoa eikä esimerkiksi aviopuolisoa. Siirtymäaika on vuodesta kolmeen vuoteen veroviranomaisten tulkinnan mukaan.

  Jälkikäteen monelta vuodelta veroja joutuvat maksamaanne lusmuilijat, jotka yrittävät olla maksamatta kumpaankaan maahan. Nykyisin internetin aikaan tilastot ovat ajan tasalla, joten jompaankumpaan maahan veronsa on maksettava.

  Se pitää paikkansa, että verojensiirto-oikeus koskee vain yksityiseltä saatavia eläkkeitä. Valtiolle tai kunnalle tehdystä työurasta saatavasta eläkkeestä menee vero Suomeen maailman tappiin asti.

  Suomalainen kansainvälinen kela-kortti on tarkoitettu turistikäyttöön, ja sillä saa lääkärihoidon ja sairaalahoidon vain äkillisissä sairaustapauksissa tai onnettomuuksien jälkeen.
  Pysyvästi Espanjaan muuttava hakee heti residencian eli pysyvän oleskeluluvan. Kun hän saa sen, tulee myös espanjalainen sairausvakuutuskortti, jolla kaikenlainen siarastaminen sekä terveyskeskuksessa että sairaalassa on ilmaista ja reseptilääkkeissä on vain 10% omavastuuosuus.
   
 19. Huonompi juttu Vierailija

 20. poistuu joo Vierailija

  Antti Rinne ajaa uutta lakia, joka poistaisi tuon verovapuden Portugalissa. Lukekaa netin Iltiksestä.
   
 21. pax Vierailija

  Täysin samaa mieltä Rinteen kanssa. Kyllä jokaisen täytyy johonkin maahan veronsa maksaa, vaikka olisi kauppaneuvos.
   
 22. naikkonen Vierailija

  Ihanan positiivinen viesti.
  Itselläni on eläkeikään melkein 10 vuotta, enkä ymmärrä, kuinka sinne saakka jaksan.
  En pidä työstäni ja tällä alalla pitäisi koko aika kouluttautua ja kiinostua uusista menetelmistä, mitä en jaksa.
  Laskennallinen eläkkeeni tulee olemaan reilu 2500 euroa ja aikeissa on myydä n. 450000 euron arvoinen kiinteistöni (välittäjä kävi juuri arvioimassa). Olen harkinnut meneväni vuokralle, jolloin omaisuuteni riittää nykyiseen elintasooni.
   
 23. Avo-asukas Vierailija

  Heissan kaikille!
  Jäin vuoden alussa eläkkeelle ja saan puhtaana käteen 1342€. Asun Asossa tilaa on 70 neliötä, joten ei ainakaan seinät kaadu päälle. Asumistukea saan 200€. Minulle jää hieman vajaa 1000€ asuntokulujen jälkeen käteen. Kohtuueläke kuitenkin (ilmeisesti), mutta onhan se aika pudotus palkkaan verrattuna. Menot pienenivät kyllä reippaasti kun ei tarvitse pitkää työmatkaa kulkea, eikä ostella uusia vaatteita.
   
 24. Maija Vierailija

  jään eläkkeelle 28.8.2015.
  Eläkkeelle jään täysin palvelleena, minulla on tuossa vaiheessa takana 46 vuotta ja 8 kk työntekoa.

  Työeläke tulee olemaan n. 2100€/netto/kk, eli käyttörahaa jää n. 25.000/v.
  Lisäksi minulla on vapaaehtoinen eläke josta jää käteen reilut 3200€/vuosi verojen jälkeen.
  Vapaaehtoista eläkettä pitäisi tulla vuoteen 2027 saakka.

  Asun yksin 58m2 omassa velattomassa kaksiossa. Vastike + vesi, sähkö, vakuutukset on nyt 340€/kk eli niihin menee n. 5000€/vuosi. Asunto on 3 vuotta vanha, joten siihen ei pitäisi tulla mitään remppoja pitkään aikaan. En haikaile isommasta asunnosta tms. tämä on yksin asuvalle todella sopivan kokoinen

  Ruokaan menee rahaa 200-300€/kk. Autokulut nyt kun ajan työmatkatkin, on n. 4000€/v, mutta tämä kuluhan pienenee tai suurenee, riippuu ihan siitä minnekä sitä sitten eläkkeellä menee.
  Autosta en meinaa luopua, tykkään tien päällä olemisesta.

  Turvallisin mielin ja todella aika malttamattomanakin odotan jo eläkkeelle pääsyä. Eniten innostaa se kun ei tarvitse eläkkeellä ollessa nousta enää aamuisin kellon mukaan. Saa herätä rauhassa ja juoda aamukahvit ilman hosumista.

  Tsemppiä kaikille. Nautitaan tästä keväästä ja elämästä :).
   
 25. lettu Vierailija

  Menishän tuossa parikin viinipulloa kun niin harvoin tapaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti