Hae Anna.fi-sivustolta

Pandemia tsunamia pahempi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 29.03.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Koko maailma on polvillaan kiinalaisen hallintojärjestelmän jäykkyyden vuoksi, kun wuhanvirusta ei kyetty eristämään ajoissa sen syntysijoille. Eräiden tietojen mukaan Kiinassa lihamarkkinat ovat jälleen avoimesti esillä, vaikka epäillään, että virus siirtyi eläinruuan kautta ihmiseen. Jos tiedot pitävät paikkansa, muiden valtioiden on pakko eristää Kiina, jottei uutta virusta pääse syntymään. Pandemiat ovat tsunameita vakavampia ongelmia ihmiskunnalle, jos niitä ei saada ajoissa aisoihin.

  Osa Suomen päättäjistä on omakohtaisesti kokenut tsunamin vaarat, joten on ymmärrettävää, että pyrkimystä rajata virusaallon vaikutus tiettyihin osiin maata löytyy. Voi olla päteväkin keino, jos onnistutaan pitkittämään leviämistä niin kauan, että saadaan rokote tautia vastaan. Nyt valtioiden tärkein tehtävä olisi saada tutkimuksiin tehoa, jotta onnistuttaisiin kehittämään rokote.

  Viruskriisi on ajankohtainen, eikä sen leviämistä voi estää, jos ihmiset eivät eristäydy vapaaehtoisesti hyvinkin pitkäksi ajaksi. Yksittäiset valtiot ovat valinneet erilaiset keinot pandemian leviämisen estämiseksi, mikä vaikeuttaa Pohjoismaidenkin yhteistyötä - saati Euroopan unionin. Ja opiksi otettavaa riittää, sillä viimeistään tämä kriisi osoittaa, etteivät oppiarvot ole tae kyvystä varautua rauhanajan kriiseihin. Maalaisjärkisyys voi olla vastaus ongelmiin, jollei myös sotien estämiseen!
   
  Last edited: 29.03.2020
 2. vierailija Vierailija

 3. vierailija Vierailija

  Kiinalaiset sijoittajat omistava jo suurimman osan eurooppalaisista ja amerikkalaisista yhtiöistä, joten tuskin tulee tapahtumaan yhtikäs mitään ellei kiinalaiset itse halua muutosta. Tosin siellähän sitä on vähän vaikea vastustaa kun voi odottaa pakollinen elinsiirto sen jälkeen.
   
 4. vierailija Vierailija

  otsikon väite on totta (ainakin) siinä mielessä, että tsunamin vaikutus oli pääasiassa paikallinen: tsunamiaalto vaikutti fyysisesti vain siellä mihin se osui, vaikka uhrjea tulikin useisiin maailman maihin. tämä virus vaikuttaa globaalisti ja leviää itsekseen kuljestuastioidensa (ihmiset) välityksellä.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ja voi levitä ilmeisesti myös eri pinnoilta, joihin ihminen koskee. Eikä voi tietää, millaisiin lukuihin pandemia yltää kuolleiden osalta, muttei haittaa, vaikka häviäisi tsunamille siinä mielessä.
   
 6. vierailija Vierailija

  kyllä.

  minä pesen ruokapakkaukset. ajattelen, että niin kauan kun ei ole kiistatonta faktaa, etteikö virus voisi tarttua niiden välityksellä, silloin täytyy olettaa, että se voi tarttua. Ja tosiaan, joku thl.n tiedotehan kertoi tässä taannoin, että sitä on havaittu myös pinnoilta.

  ...niitä pakkauksia, joita ei voi pestä, avaan hanskat kädessä ja kaadan sisällön lasipurkkeihin. en kuitenkaan koe mitään koronahysteriaa, aion vain pysyä siitä erossa, koska tiedän, että jos sen saan, on suuri todennäköisyys, että siihen myös kuolen (poden erästä keuhkosairautta) ja sitä ennen joudun sairaalahoitoon. Siksi minun on pakko olla varovainen. Se on velvollisuuteni.

  kiitän hallitusta kovista rajoitustoimenopiteistä, on tässä kestämistä kyllä, mutta jaksaajaksaa... voin kärsiä mieluusti sen puolesta, jos sisälläoloni pelastaa edes yhden ihmisen hengen. Koronan jälkeen voin sitten matkustella minne lystää ja käydä kaupassa niin paljon kuin haluan.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomen hallitus on ollut melko lepsu ja hidas, jos sitä verrataan Taiwaniin, missä on 24 miljoonaa asukasta ja vain kaksi on kuollut wuhanvirukseen. Samoin Ruotsissa on oltu lepsuja, jollei pahempia. Suomesta sai matkustaa vielä viruksen puhjettua Kiinaan, jos oli töissä siellä, mitä ei paljon mainosteta.

  Det goda samhälletiin kirjoittava Patrik Engellau kertoo, että heti ensitietojen jälkeen Taiwanissa alettiin ottaa tulijat karanteeniin. Heille poliitiikan tarkoitus oli estää tartunnan leviäminen valvonnan avulla, mikä vaikuttaa myös tepsineen.

  Ruotsissa ja Suomessa ulkomailta palaavat ovat saaneet vapaasti lähteä kotikonnuilleen. Engellaun mielestä ei ole muuta selitystä kuin se, ettei ole ollut mitään viruksen tuloa vastaan. -På mig verkar det som om myndigheten bjöd in viruset till Sverige. "Corona welcome", typ.
   
  Last edited: 30.03.2020
 8. vierailija Vierailija

  Miksi Taiwan ei nouse otsikoihin Suomessa lainkaan?
   
 9. vierailija Vierailija

  Olisiko mahdollista että asia voitaisiin yhdistää jotenkin siihen miten meillä toimittiin ja miten olisi pitänyt toimia? Ihmisillä on ikävä tapa etsiä syyllisiä.
   
 10. vierailija Vierailija

  En ole ihan selvillä taiwanin perustuslaista yms., jäin nimittäin miettimään yksilön oikeuksia, onkohan Taiwanissa yhtä suuret oikeudet yksilöllä kuinesim. suomessa?

  Ainakin suomessa liikkumisrajoitusten toimeenpanon hitautta perusteltiin sillä, että meillä on niin suuret yksilöoikeudet ja liikkumisen vapaus on yksi suurimmista. myös suomen lait, tai niiden jäykkyys tuli marinille yllätyksenä. mahtaako tuollaiset seikat vaikuttaa sitten suomen hitauteen toimissa, mutta onneksi emme ole niin hitaita kuin naapurimme.

  joku eurooppalainen lehti kuvasi ruotsin toimia samanlaisiksi mitä kehitysmaissa tehdään ja ihmetteli niitä. Aika näyttää sitten suomen ja ruotsin erot - ellei nyt ruotsi kuitenkin lähde rajoitustoimiin, pääministerihän siellä sanoi jossain, että täytyy pohtia tukholman eristämistä.

  Tuntuu kyllä aikamoiselta ihmiskokeelta ja en tykkää ajatuksesta että annetaan tuollaisen viruksen levitä suhteellisen vapaasti ja perustellaan sitä vain sillä, että luotamme kansalaisiimme. siitä tulee monta turhaa kuolemaa, kukahan niistä kantaa vastuun. meillä on perhettä tukholmassa ja se mitä olen kuullut, niin kaikki eivät siellä ole lainkaan samaa mieltä sen kanssa, että ihmisten olemistaa ei saisi rajoittaa. ihmettelevät suuresti hallituksen päätöksiä. itse en ole seurannut niin tarkkaan ruotsin tapahtumia. kun olin lapsi, meidän elämämme muuttui rajoittuneemmaksi tsernobylin jälkeen. kyllä siitä selvisi. vaikeinta oli muistaa ettei metsässä voinutkaan enää koukata mustikkapaikan kautta ja että kanttarellit piti jättää paikoilleen.


  unkari taas on ottanut kaikista rankimmat keinot eu:ssa käyttöön koronan edessä, luin juuri uutisista niistä, joku toimittaja kuvasi, että näin synnytettiin eurooppaan uusi dikatuurivaltio. jotkut ovat jo väläyttäneet, että unkari on erotettava eu:sta, varmasti silmälläpidettävä maa nyt vähän aikaa, että mitä siellä tehdään. mielenkiintoista seurata kyllä sitä koronan kannalta.
   
 11. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  3
  THL eli terveyden ja hyvinvoinninlaitos on antanut vääriä ja epämääräisiä arveluja koronan kehittymisestä- mikä on hullua kun ei anneta oikeaa tietoa ja jos sitä ei ole niin ei annettais ollenkaan.
   
 12. vierailija Vierailija

  WHO antoi panepidemiavaroituksen ajoissa, mutta Suomi ei reagoinut siihenkään. Vielä torstain kyselytunnilla, hallitus ei ollut tekemässä paljon mitään epidemian suhteen. Sitten saman viikon viikonlopulla laitettiin rajoitukset käyntiin. Eli ilmeisesti painostus, niin presidentin kuin opposition ja HUS lääkäreiden? lopulta auttoi.
   
 13. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuumaisin siten, että puhtaus on puoli terveyttä, joten heti, kun kuuluu uutisia mahdollisista pandemioista, pitäisi saada siivoja-armeija liikkeelle. Jollei muutoin niin rahalla, sillä sen perässä kaikki nykyään juoksevat. Lisäksi tulisi saada kunnollsia suojavaatteita kaikille, jotka joutuvat väenväkisin toisten kanssa tekemisiin.

  THL on pelkästään neuvojen jakaja, jos sitäkään. On ihme, että vastustavat nuuskaa, vaikka Ruotsissa se on havaittu kansanterveydellisesti hyväksi vaihtoehdoksi heille, jotka haluavat nikotiinia piristyksekseen. Toki hyviäkin ohjeita jakavat ruuan ja alkoholinkin osalta, mutta usein yksisilmäisesti.

  Antavat yskiessään toisten vierellä täysin väärän esimerkin julkisuuteen, mitä jotkut ovat kaiketi käyttäneet jopa sotaisana keinona pelotellessaan terveitä ja poliiseja. Ei taida saada rangaistusta, vaikka muita uhataan jopa vankilatuomioin. Valitettavasti, sanoisi yksi valtiomies.
   
  Last edited: 01.04.2020
 14. vierailija Vierailija

  Tulin juuri kaupasta. Kukaan ei käyttänyt turvaväliä. Tulin kotiin bussilla, siellä oli pari kaveriporukkaa, kaikki yhdessä kasassa :(, jalkakäytävillä oli monessa eri paikassa 2-3 ihmistä ulkoiluttamasda yhtä koiraa. ihmiset alkavat lepsuilemaan...

  ennustan, että lähipäivinä-ensi viikolla tulee hurjasti lisää koronatartuntoja
   
 15. vierailija Vierailija

  Yksi merkki etiäiselle oli se, että ruumisarkuille oli varattu kontteja valmiiksi. Wuhanvirus on yhä mysteeri tietyin osin, mutta kaiketi sekin voitetaan, vaikka epäillään, että se kykenee muuntumaan eri muotoihin hyvin. On vaikea sotia sellaista vastaan, jota ei voi nähdä, kuulla, tai tuntea ennen kuin se on vallannut kehon. Suojautuminen on ainoa tapa puolustautua.
   
 16. vierailija Vierailija

  Ruotsissa on tehty salainen riskianalyysi, missä pandemia on sijalla 28. Asiasta kertoo Aftonbladetin Peter Kadhammar. Dokumentti on tehty suojaamaan maata - mutta hyväuskoisessa Ruotsissa se on avoimesti internetissä.
   
 17. vierailija Vierailija

  Täytyy muistaa että suurtenkin sairaaloiden vainajien säilytystilat ovat suhteellisen pienet ja vainajat normaalisti lähtevät eteenpäin suhteellisen pian. Nyt kun on poikkeustilanne niin prosessi on tietenkin hitaampi ja siksi varaudutaan etukäteen vaikka kyseisiä kylmäsäilytystiloja ei tarvittaisikaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti