Hae Anna.fi-sivustolta

Pannacotta ilman liivatetta

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Pepe, 22.03.2006.

  1. Pepe Vierailija

    Oletteko tehneet, miten saisi ""hyytymään"" ilman? Ehdotuksia, kiitos. Vieraista yksi ei syö nimittäin liivatetta.

    Hyydyttäisikö valkosuklaa pannacottan? Tumma suklaahan sen tekisi ainakin, mutta haluaisin valkoisen jälkkärin ja, joka ei peittäisi täysin vaniljan makua..
     
  2. Hmm Vierailija

    Yksi vieras, joka ei syö liivatetta, ei syö myöskään pannacottaa. Helppoa. En ota paineita jonkun vegaanin vuoksi ruokatarjoiluista.
     
  3. mii Vierailija

    Kävisikö tämmöinen versio?

    Paahtovanukas

    2-3 annosta
    2,5 dl Flora Vanillaa
    1 tl vaniljasokeria/vaniljalikööriä
    1 munaa
    2 keltuaista
    0,5 dl sokeria
    1 appelsiinin kuori raastettuna
    3 rkl appelsiinimehua
    öljyä vuokien voiteluun
    Kiehauta flora vanilla, mausta vaniljalla ja jäähdytä se.
    Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri.
    Lisää seokseen raastettu appelsiininkuori ja -mehu.
    Sekoita munaseos ja jäähtynyt maitoseos keskenään.
    Voitele 2-3 annosvuokaa ja laita niiden pohjalle aprikoosi tai appelsiinihilloa.
    Jaa vanukasseos annosvuokiin ja peitä vuoat foliolla.
    Paista vanukkaita vesihauteessa 175 asteisessa uunissa, kunnes seos on hyytynyt (noin 50 minuuttia).
     
  4. liselotte Vierailija

    Jos liivatetta et halua, mutta haluat pannacotan tyyppisen
    jälkiruuan esimerkiksi hedelmien tai marjojen kera tarjottavaksi, niin tekisin vanukkaan.

    Vanukkaat voi kypsentää vesihauteessa uunissa tai paistaa uunissa.

    Maissivanukas

    1 l maitoa/kermamaitoa, 1 rkl voita, 2 rkl sokeria ja vaniljatanko kuumennetaan ja sekaan vatkataan kylmään maitoon sekoitettuna 2 dl maissijauhoja, saa kiehua 10 min
    jäähdytetään ja vaniljatanko otetaan pois.
    5 keltuaista vatkataan sekaan yksitellen ja viimeksi lisätään kovaksi vaahdoksi vatkatut 5 valkuaista.
    Seos kaadetaan uuninkestävään tarjoiluvuokaan ja paistetaan uunissa n 175 astetta 40 min eli kunnes pinta on vaalean ruskea.

    Tämä on ns perusvanukas sopii marjojen vadelmien, lakkojen, mansikoiden, mustikoiden kanssa hyvin.
     
  5. nimimerkille hmm Vierailija

    oletpas tosi huomaavainen emäntä/isäntä, toivottavasti vieraasi ovat kaikkiruokaisia, etteivät tuntisi oloaan ei-toivotuiksi.

     
  6. hmm hmm Vierailija

    Nimimerkki Hmm: Minäkään en syö liivatetta, vaikka en ole vegaania nähnytkään! En nimittäin pidä mistään tytisevästä ja hytisevästä ruoasta, kaikki eivät voi pitää kaikesta. Tokikaan tätä ei tarvitse ottaa huomioon, kun minut vieraaksi kutsutaan, sillä jos ruokavaihtoehtoja on monia, jätän liivatteelliset väliin ja jos ei ole, otan sitten vähäsen.

     
  7. lihansyöjä Vierailija


    onpa omituinen asenne. tänä päivänä ruoanlaiton haastavimpiin juttuihin kuuluu muunnokset kaikille sopiviksi. Mun mielestä se on hienoa kun pystyy tekemään kauniin maistuvan jälkiruoan ilman naudan tai sian lihan jäännepaloja!
     
  8. ttppii Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.01.2011
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0

    Miksi ihmeessä kaikkien sekopäisiä mielitekoja pitää noudattaa?
     
  9. Patarouva Vierailija


    Olen nähnyt reseptejä, joissa valkosuklaa-panna cottaan ei laiteta liivatetta. Hyytelösokeriakin voisi harkita. Varman päälle pelaaja korvaa liivatteen agar-agarilla.
     
  10. Liha on lihaa Vierailija

    Eivät jäännepalat ole sen myrkyllisempiä kuin fileetkään.
     
  11. taidokas Vierailija

    ^Sanopas muuta. On nimenomaan perinteistä ja kestävää kehitystä, että fileen lisäksi ruoanlaitossa pystytään hyödyntämään myös vähemmän arvokkaat ruhon osat. Ja liivate on luonnonmukaisimpia ja vanhimpia hyydyttäjiä, keksitty jo kauan ennen kasvissyöntiä :)

    Vastaavia innovaatioita on gastrohistoria täynnä. Tiesittekö, että monet munankeltuaista sisältävät jälkkärit on kehitetty nimenomaan sen vuoksi, ettei keltuaisia haluttu haaskata? Aikanaan munanvalkuainen oli kysyttyä tavaraa esimerkiksi tärkkäykseen, maalien raaka-aineeksi ja viinin kirkastamiseen. Johonkin ne keltuaiset piti hukata ja tuloksesta nautimme kaikki. Liivatteella vähän sama tarina. Havaitsivat että tällähän voi hyydyttää jotain.

    Onko pakko tehdä pannacottaa, jos liivatetta ei voi käyttää? Vähän sama kuin haluaisi valmistaa juuston eläinrasvoja välttelevälle. Toisikseen, mitä väliä sillä liivatteella enää on, jos koko jälkkäri on muutenkin pääasiassa eläimen jälkikasvulleen tarkoittamaa proteiinieritettä? :)
     
  12. Vieläkö ap... Vierailija

    ...on linjoilla? Olisi kiva kuulla, että mihin hän päätyi ja miten ruoan toteutti, jos nyt enää muistaa reilun viiden vuoden takaisia tarjottaviaan!
     
  13. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 101
    Saadut tykkäykset:
    17
    Hyytelösokeri ei käy maitopohjaisiin jälkkäreihin vaan se on tarkoitettu marja- ja hedelmähyytelöihin.
     
  14. Aamutuima Vierailija


    Dansukker - Reseptejä
     
  15. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 101
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kiitos tiedosta. En tiennytkään, että hyytelösokerista on tullut toisenlainen versio eli multi. Olisi tuo, joka hyytelösokeria ehdotti voinut mainita, ettei tavallista hyytelösokeria vaan hyytelösokeri multia.
     
  16. Adalmiinan helmi Vierailija

    En kyllä välittäisi yhdestä joka ei halua liivatetta syödä - jättäkööt jälkiruoan väliin. Ei jokaisen oikun mukaan voi ruokia suunnitella.
     
  17. Apassionata Vierailija


    Taas huomasimme, ettei luulo ollut tiedon väärti tässäkään asiassa. Mutta huomasiko Jx?
     
  18. Tepa Vierailija

    Aloitus on vuodelta 2006 eli eiköhän asia ole jo hoidossa?!
     
  19. niin no Vierailija


    jos sulla on vaikka 7 vierasta ja jokaisella omia juttuja, eihän mitään voi edes tarjota. Voivat kotonaan noudattaa hörhöilyjään, ei niitä muualla voi toteuttaa. En tiedä mikä diagnoosi noille
    erikoisuuden tavoittelijoille pitäisi antaa.
     
  20. vierailija Vierailija

    Ainakaan hyytelösokerilla ei onnistu. On kokeiltu ja ihan fuulaa esim dansuckerin resepti.

    Liivatteelle ei muuten voi olla allerginen, tuollaisille keksityille ruoka-vammaisille voi ihan hyvin tarjota vaikka lerssiä suuhun.
     
  21. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 101
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pannacottaan hyytelösokeri multia. Näin ainakin poikani sen tekee. Itse en ole tehnyt. Ei ehkä voi olla liivatteelle allerginen, mutta esim. muslimeille liivate ei käy.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti