Hae Anna.fi-sivustolta

Paras luonnonlääke närästykseen ?

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä *burb*, 15.08.2006.

 1. *burb* Vierailija

  Närästää mutta ei haluttaisi siihen mitään lääkkeitä käyttää. Eli mitä kikkoja on luonnonmukaisesti poistaa närästys. Joskus olen kuullut mm. että raaka peruna, piimä, luonnon jogurtti tms. voisi auttaa. Onko vanhan kansan kikkoja jollain takataskussa ?
   
 2. ... Vierailija

 3. _hilti_ Vierailija

  ihan maito on minulla jonkin verran auttanut...
   
 4. polttaa Vierailija

  Huoletta voit rennietä ottaa. Itsekin yritin kärvistellä, kun en tiennyt, että renniet ovat täysin vaarattomia.. Rv 38 jouduin antamaan periksi ja sitten onkin lääkettä palanut pakettitolkulla. Ihan järkyttävä polte. Luonnonlääkkeet ovat valitettavan lyhytkestoinen apu. Kun on piimää juonut 3 litraa päivän aikana, niin alkaa apteekkitavara tuntua kumman houkuttelevalta..
   
 5. Helmiäippä06 Vierailija

  Mulla auttoi Gefilus-piimä. Lasi tai kaksi päivässä toi kyllä helpotuksen. Kaikille se ei sovi, mutta kannattaa kokeilla.
   
 6. korvis Vierailija

  Minulla piimä ja jogurtti ainakin pahentavat närästystä tuplaten! Kylmää vettä paljon ja rennietä voi huoletta ottaa.
   
 7. Moppi Vierailija

  Kantsii kokeilla Novellea, itsellä ainakin auttaa. Maito myös mulla pahentaa oireita. Sit oon jättänyt sellaset ruuat vallan pois, joista tiedän närästystä tulevan.
   
 8. geologi Vierailija

  Moi, Rennie ei tosiaan ole ihmeellistä lääkeainetta, vaikuttava aine on kalsiumkarbonaatti eli suomeksi kalkkikivi. Kalkkikiveä käytetään pH:n nostamiseen mm. pelloilla (pellon kalkitus) ja vesijohtovedessä (hapan pohjavesi syövyttää vesijohtoja jos sitä ei alkaloida kalkkirouheella tai lipeällä). Samaisella kalkkikivellä voi nostaa oman mahaparkansa pH:ta ihan turvallisesti.

  Ainoa mikä Renniessä on vikana on hinta. Maatalouskaupasta kalkkia saa halvempaan hintaan mutta ehkä hieman liian isoissa säkeissä.

  Tässä vielä netistä tietoa Renniestä:

  Kalsiumkarbonaatti ja magnesiumsubkarbonaatti reagoivat mahalaukussa mahahappoylimäärän kanssa muodostaen liukoisia klorideja:

  CaCO3 + 2HCl ? CaCl2 + H2O + CO2

  MgCO3 + 2HCl ? MgCl2 + H2O + CO2

  Kalsium ja magnesium imeytyvät liukoisista kloridisuoloista. Imeytyminen on kuitenkin sekä potilas- että annosriippuvaista. Noin 10 % kalsiumista ja 5 % magnesiumista imeytyy. Terveillä henkilöillä pienet määrät imeytynyttä kalsiumia ja magnesiumia erittyvät nopeasti munuaisten kautta. Jos munuaisten toiminta on heikentynyt, saattavat seerumin kalsium- ja magnesiumpitoisuudet nousta.

  Kalsiumin, magnesiumin ja liian mahahapon reaktion tuloksena muodostuvat liukoiset kloridisuolat reagoivat puolestaan suoli-, sappi- ja haimaeritteiden kanssa muodostaen liukenemattomia suoloja. Nämä suolat poistuvat elimistöstä ulosteen mukana.
   
 9. vinkkivitonen Vierailija

  Mantelit ja kulutusmaito. Jos oikein kärvensi, join jopa kermaa :/ se on se rasva nimenomaan, joka auttaa närästykseen, ei siis kande rasvattomia tuotteita käyttää tähän vaivaan.
   
 10. terkkari Vierailija

  Rasva nimenomaan pahentaa närästystä! Ei kannata kaikkea uskoa..
   
 11. närästys Vierailija

  Gavisconia voi ottaa myös raskaana...
   
 12. minde Vierailija

  A-jogurtti tai gefilus-jogurtti. Ja rasvaiset hitaasti sulavat ruuat pois, mielellään myös kahvi! Kannattaa todellakin kuulostella omaa oloaan ja jättää pois sellaiset ruoka-aineet, jotka vatsaa ärsyttävät. Suosittelen myös veden juontia.
   
 13. ap Vierailija

  Tuota Gavisconia ostin kuitenkin kun apteekista sanoivat etten Rennietä ainaskaan tartte kun varsinaisesti mahahapoissa ei ole mitään vikaa vaan vauva painaa vain niitä ylöspäin. Yritän kuitenkin mahdollisimman paljon kärvistellä ilman lääkkeitä ja pitänee tuota piimääkin ja jogurtteja testata.
   
 14. Mies 64 Vierailija

  Närästykseen auttaa pitkäkestoisesti vain rukiista ja maissista valmistettu viski
  ota itse selvää minkä merkkistä kyseinen viski on. Kannattaa ilman muuta kokeilla.
  Itsellä 1 hömpsy lantrattuna vedellä auttaa jopa pariksi päiväksi.
   
 15. dosentti tosiasia Vierailija

  Närästyksen aiheuttaa tyrä samalla mekanismilla palleassa kuin patin nivuseenkin: kudos antaa periksi ja tulee reikä. Pallean reikä suurenee ja hapot pääsevät ruokatorveen. Siinä närästys. Ei se rohdoilla parane vaan puukolla.
  Jotta viisastut lisää, lue tuore kirja: Simon Flint, Villit vaihtoehdot. Uskomushoitokritiikkiä viisaille, Nordbooks 2014.
   
 16. Mindimandi1 Vierailija

  Aloevera, Aloe vera gel 96% parasta
  Googleta ja etsi: ALOE VERA SHOP – Mindimandi
   
 17. närästäjä Vierailija

  Tämä on mielestäni parempaa närästyslääkettä kuin kalsiumkarbonaatti, nimittäin:
  E516 kalsiumsulfaatti eli tutummin kipsi on luontaista mineraalia, jota käytetään valkaisuaineena, sakeutusaineena yms...

  Itse olen vaimoni kanssa käyttänyt (apteekista ostamaani) kalsiumsulfaattia jo vuosikausia esim. tofun valmistukseen.

  Kalsiumsulfaattia on meillä aina pieni pussi kaapissa närästyksen varalta. Moninverroin halvempaa kuin Renniet sun muut....
   
 18. ruokavalio Vierailija

  LOSEC, NEXIUM JA PARIET mahan liikahappoisuuteen

  Antasidit ja PPI-lääkkeet, eliprotonipumpun estäjät, Gasterix, Helipak, Lansoprazol ja Zolt (lansopratsoli), Omeprazol, Esomeprazol, Gastrostad, Losec ja Vimovo (omepratsoli ja esomepratsoli), Pantoprazol, Panzor ja Somac (pantopratsoli) sekä Pariet (rabepratsoli). Protonipumpun estäjiä myydään 8 % osuudella kaikista määrätyimmistä reseptilääkkeistä markkinoilla, joissakin maissa jopa ilman reseptiä. Pratsoleja määrätään eniten refluksitauteihin ja mahahaavaan.

  Toimintatapa ja seuraukset: Ne hillitsevät suolahappojen eritystä limakalvon parietaalisolun protonipumppuja säätelemällä. Pratsolit imeytyvät ohutsuolessa ja häiritsevät normaalia ruoansulatusta. Myös pratsolien aineenvaihdunnan hoitaa sytokromi P450-järjestelmä. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat Angina Pectoris, mahahaavat, sydän ongelmat, kohonnut verenpaine ja -sokeri, haimatulehdus, maksatulehdus ja –vauriot, lihasheikkous, iho-ongelmat, tinnitus, silmätulehdus, anemia jne.

  Korvaavia luonnontuotteita: Greippi, probiootit, parsakaalin idut, manuka-hunaja, mastik (mastiksipistaasipuun pihka), rohtosalkoruusutee, glutamiini, punajalava (Ulmus rubra), glykyrretsiinitön lakritsi (DGL), aloe vera –mehu, ruokasooda ja maustekurkkujen liemi.

  Lääkärit määräävät refluksitautiin kallista Nexiumia. Käytännössä samaa lääkettä myydään myös eri nimellä, halvemmalla ja ilman reseptiä.
  Miksi lääkärit suosivat kallimpaa lääkettä? - Lääkkeet - Tiede - Helsingin Sanomat

  Reseptivapaiden närästyslääkkeiden jatkuva käyttö on yleistynyt. Suolahappoa neutraloivien ja sen tuotantoa ehkäisevien lääkkeiden päivittäinen käyttö sotkee kuitenkin helposti mahalaukun luonnollisen toiminnan.

  Lääketilastojen mukaan vuonna 2010 mahan liikahappoisuuden hoitoon on korvattu yli puoli miljoonaa lääkitystä.

  - Ei ole suotavaa käyttää närästyslääkkeitä pitkään ilman lääkärin tarkempaa tutkimusta.

  - Tilapäisesti käytettynä närästyslääkkeet ovat toki melko vaarattomia, mutta pitkäaikaisessa käytössä ne voivat peittää joitakin oireita ja vakaviakin tauteja, jotka kaipaisivat lääkärihoitoa.

  Närästyslääkkeiden ahkera käyttö sotkee helposti mahalaukun luonnollisen, aseptisen tehtävän.

  - Lääkkeet vaikuttavat mahalaukun vastustuskykyyn bakteereja kohtaan, joita saamme ruuan mukana. Mahahappojen tehtävä olisi niiden torjuminen ja tappaminen ja kun maha tehdään hapottomaksi lääkkeillä, kasvaa suoliston tulehdusten riski ja ravintoaineiden imeytymättömyys ruuasta.
  Ennen apu ruokavaliosta, nyt lääkekaapilta!

  Suomalaisista 10-15 % kärsii päivittäisestä närästyksestä. Useimmiten syynä ikävään vaivaan ovat väärät ruokailutottumukset, stressi, tupakointi ja runsas alkoholinkäyttö.

  - Refluksitauti liittyy usein myös ylipainoon. Annoskokojen kasvaminen ja raskas ruoka ovat myös suurimpia syitä taudin taustalla. Kun aiemmin lääkkeitä ei vaivaan ollut, apu oli pakko saada ruokavalion muutoksesta.

  - Ennen mahavaivoja koitettiin selättää löytämällä parempi ruokavalio, mikä on paljon terveellisempi tapa. Nyt otetaan vaan lääkettä, mikä on helpompaa. Ei tarvitse luopua kahvista, runsaasta viljan ja sokerin syömisestä, prosessoiduista maitotuotteista tai runsaasta kasvisrasvapohjaisesta ruuasta.

  - Parempi olisikin keventää syömistä ja välttää ruoka-ainetta, jonka epäilee närästystä aiheuttavan.
  Pullapoliisin elämää: Närästääkö?  Viisi minuuttia närästyslääkkeiden mahdollisista riskeistä
  veteraaniurheilija: Viisi minuuttia närästyslääkkeiden mahdollisista riskeistä


  Linkissä ohjeita vatsahappojen toimintahäiriöihin.
  Kysymykset ja Paulan vastaukset | Terveyden avaimet | Terveyden Tukipilarit | Terveysinfo
   
 19. lue.. Vierailija

 20. sooda95 Vierailija

  Yksi närästystä helpottava asia on laittaa noin teelusikallinen ruokasoodaa lassilliseen vettä.
   
 21. Emppu Vierailija

  Eräs ystäväni sanoi omenaviinietikan auttavan ja ottaa sitä joka aamu, mutta sehän on hapan tuote? Mitä mieltä olette, onko tuloksia?
   
 22. Miu Vierailija

  Ei kaikilla närästyksestä kärsivillä palleatyrää ole, vaikkakin joillain (itseni mukaan luettuna) asia tosiaankin näin on.

  Mulla toimii piimä närästyksen hoitoon. Ei tarvitse juoda kuin puoli lasillista yleensä niin olo paranee heti, ja päivittäin kun lasillisen juo niin se näyttäisi toimivan ennaltaehkäisevästi eikä närästystä pääse välttämättä tulemaan ollenkaan.
   
 23. Lasse Vierailija

  ...

  Minä käytän ruokasuutaa tai jos sitä ei oo kotona niin samariini on tehokasta.
   
 24. eijaksalukeakaikkea Vierailija

  Vähän raakaa sitruunamehua voi kokeilla
   
 25. Niin Vierailija

  Ruokasooda ja happovesi auttaa ainaki mulla jos muuta ei löydy.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti