Hae Anna.fi-sivustolta

Parasta imellettyä perunalaatikkoa talven yli varastoidusta perunasta

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Noin 70 Asteessa, 24.02.2020.

  1. Noin 70 Asteessa Vierailija

    Kevääseen ja seuraavaan kesään varastoitu peruna on parhaimmillaan imellettyyn perunalaatikkoon. Vielä loppukesällä edellisen vuoden sadosta imelletty perunalaatikko onnistuu erinomaisesti.

    Imelletty perunalaatikko valmistuu kätevästi sähkölieden uunissa.

    Tässä helppo ohje: Ei lisätä sokereita eika siirappia. Vanhan ajan imellettyä perunalaatikkoa ei mausteta.
    Sen voi halutessa maustaakin halutulla tavalla.

    Näistä ympäri vuoden:

    2 kg talven yli varastoitua perunaa. Pitkään varastoidusta perunasta tulee paras imelletty perunalaatikko

    2 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoa tai jotain muuta imellyttämiseen sopivaa jauhoa

    voita maun mukaan, 50-100 g

    maitoa noin 0,8 litraa tarvittava määrä vaihtelee lajikkeen mukaan ja halutun lopputuloksen mukaan

    2 teelusikallista suolaa


    Näin imelletty perunalaatikko valmistuu helposti sähkölieden uunissa:

    1. Keitä perunat kattilassa kypsiksi. Vinkki; jauhoiset perunat on usein erittäin hankala kuoria kypsinä ja kuorimisesta aiheutuu isot kuorimistappiot. Jauhoiset perunat voikin aivan hyvin kuoria raakoina ja ne voi keittää erittäin pienessä vesimäärässä ja soseuttaa kuumina suoraan keittoveteen.

    2. Soseuta kattilassa perunat kuumina. Tönkkösose ohennetaan kuumalla vedellä sakeaksi soseeksi.

    3. Jäähdytä sose kattilassa huolellisesti ja sekoittaen noin 70 asteiseksi. Lisää jauhot 70 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen ja sekoita. Lisää tarvittaessa tilkka noin 70 asteista vettä. Soseen jäähdyttäminen on erittäin tärkeää. Imeltyminen alkaa heti.

    4. Laita kansi sosekattilaan ja sosekattila imeltymään noin 70 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi. Sekoita imeltymisen aikana 2-3 kertaa. Maistamalla voi varmistaa imeltymisen etenemistä - maista, riittäisikö 3 tunnin imeltymisaika.

    5. Lisää imeltyneeseen soseeseen sulamaan ohuina siivuina voi. Lisää maitoa niin että soseesta saadaan sakea puuromainen velli. Lisää suola. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare. Pinnalle voi sirotella halutessa myös korppujauhoa.

    6. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu. Kun näin tehdään, niin voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.

    7. Paista 2-3 tuntia.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti