Hae Anna.fi-sivustolta

Pargaan

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Saara, 05.01.2005.

 1. Saara Vierailija

  Olen lähdössä tyttäreni kanssa Pargaan ensi kesänä. Mihin paikkoihin kannattaisi tutustua entä, voitko suositella jotain hyvää ravintolaa? Missä ovat parhaat uimarannat entä mitä tuliaisia suosittelet?
   
 2. Meri Vierailija

  Hoi!
  Mietimme samaa kohdetta, joten toivon myöskin vinkkejä!!

  Kertokaa jotain mitä ei lue esitteissä ja matkaoppaissa, eli vinkkejä ruokapaikoista (nimiä), läheisistä kaupungeista, uimarannoista, kulkemisreittejä alueella, hotelleiden arviointeja jne.
  Mihin hotelliin sinä Saara olet menossa ja mihin aikaan kesästä?
  Meillä 4 ja 10v. tytöt.
  Ainakin nettisivuilla paikka näyttää kivalta!! :>
   
 3. Siiri Vierailija

  Ehdottomasti Pargaan! Kävimme siellä 1,5-vuotiaan tyttäremme kanssa yli 6 vuotta sitten ja ihastuimme silmittömästi! Ruokapaikkoja on pilvin pimein, nimiä en tietenkään enää muista (sori) mutta mieleeni ovat jääneet italialaista ruokaa tarjoavat ravintolat rantakadun päässä. Ylempänä olevat ihanat terassiravintolat jouduimme jättämään väliin liikkuvaisen tyttäremme takia. Hyvää ruokaa sai myös ihan aallonmurtajan luona olevasta ravintolasta mutta oli myös kallis paikka. Rannalla on myös paikallisten suosimia paikkoja, niihin kantsii mennä (ainakin jos tykkää gyrospitasta ja kreikkalaisesta salaatista, edullista)! Uimarannoille kannattaa mennä veneellä. Kertakaikkiaan ihana, aito kreikkalainen paikka. Korkeuseroilla pelotellaan mutta esim. ylös ""auringonlaskuravintoloihin"" löysimme hyvän oikotien, jossa oli yhteensä ehkä 5 porrasaskelmaa eli lastenvaunujen kanssa aivan toimiva reitti. Hyviä lomia! t. Siiri
   
 4. laisi Vierailija

  Kannattaa aina katsoa missä paikalliset ateriöivat, siellä on hyvää ryokaa eli kreikkalaista ruokaa. Parga on kyllä sen verran turistinen paikka että sääntö ei välttämättä päde. Mutta yleisesti ottaen hyvää ruokaa löytyy aina jostain.
   
 5. Saara Vierailija

  Hei,
  Menemme Elena-huoneistohotelliin. Näytti ihan siistiltä. Tosin ei aivan keskustassa, mutta toisaalta rauhallista. Lähtö 21.6. Tytär 14 -vuotias.

  Uskoisin, että tämä on ""nappi""-valinta. Viime kerrat on tullut reissattua paikoissa, joissa nähtävyyksien katsominen on vienyt yli puolet loma-ajasta. Pekingissä oltiin viime kesänä, jossa ihmeteltävää riitti ja syksyllä Varsova-Krakova yhdistelmälomalla, joka myös vaati kunnon jalkineita ja varamuistikorttia kameraan. Nyt kaivataankin paikkaa, jossa on lämmintä, merivesi lähettyvillä, rentouttavaa elämänmenoa ja hyvää ruokaa. Tosin nähtävyyksiä odotetaan, mutta kohtuudella.

  Mukavaa kevään ja kesän odotusta kaikille.
   
 6. Go home Vierailija

  ""Kannattaa aina katsoa missä paikalliset ateriöivat""
  Ai niinkö, minä kun luulin, että normaalina arki-iltana paikalliset aterioivat kotonaan...siis paikallisten kotiin aterioimaan
   
 7. go homelle Vierailija

  Sinä olet ilmeisesti käynyt vain rysissä. Kyllä aidoissa kreikkalaisissa kylissä ka kaupungeissa paikalliset asukkaat menevät ravintolaan. Se on tunnusmerkki hyvästä ruokapaikasta. Tuo ohje pätee joka paikassa. Monessa turistien miehittämässä paikassa, siis kylässä, ei edes asu ketään paikallisia...
   
 8. Zombie Vierailija

  Rohkenen aiheuttaa pienen särön tähän keskusteluun. Minusta on pikkuisen legendaa tämä ohje/käsitys että siellä missä on paikallisia, on hyvää ruokaa. On tullut muutamassa eri maassa käytyä sekä paikallisten kansoittamissa että enemmän turisteja nielleissä paikoissa. Kategorista eroa en ole huomannut. Hinta-laatusuhde varmaankin on paikallisten suosimissa paremmin paikallaan (tai ainakin se hinta), mutta ei ruoka ainakaan meikäläiseen makuun vältämättä ole sitten ainakaan parempaa.

  Tulee mieleen yhtenä äärimmäisenä esimerkkinä paikka jossain päin Kreetaa (en muista tarkemmin). Kuppilassa ei ollut kuin paikallisia ja me. Otin possunleikkeen. Vanha täti kokkasi siinä näkösällä. Paistoi lihan parilalla ja nakkasi sen päälle sitten hyppysellisen yrttejä. Ei mitään muuta, ei edes suolaa. Oli kyllä aikamoisen anhiton esitys.
   
 9. parempi Vierailija

  Paremmaksi ruoaksi lasketaan se, ettei se ole pizzaa, pastaa jne. vaan sen maan aitoa ruokaa joka valmistetaan kaikkien perinteisten kaavojen mukaan. Kaikki ei halua saada mitään ""hurjan hyvää pizzaa...""
   
 10. Zombie Vierailija

  Niin. Tämä parempi jos ja kun se on valmistettu maan perinteiden mukaan voi olla aikamoista tavaraa. Esim. Portugalissa ja Espanjassa tunnettu kansallisruoka roj... -jotakin (lähes sama portugaliksi ja espanjaksi) jää monelta syömättä. On sen verran epämääräisiä lihanroippeita.

  Niinikään portugalilaisessa maalaisravintolassa nautittu turska oli vähemmän viehko nautinto, vaikka varmasti ""oikein"" tehtyä.
   
 11. HJN Vierailija


  Olen tuossa perinneruokakysmyksessä samoilla linjoilla. Näistä kansanruista löytyy varmasti todellisia helmiä, mutta myös sellaista mössöä joka vaikuttaa jo kertaalleen syödyltä..mämmi....niin hyvää kun se onkin.

  Joku on nähnyt mitä sotkuja Lonely Planetin Ian Gibson maailman turuilla eteensä saa. Nämä jos mitkä ovat ""paikallisten"" herkkuja joita innokkaasti tuputetaan turistille. Moni muistaa myös Madventure-matkailijat, Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin kilpailut siitä kuka ""saa syödä"" paikallisten perinneruokaa.....Buon Apetit!
   
 12. mämmikö? Vierailija

  Ei kai se ole kreikkalaienn ruoka? Eikä tarkoiteta perinteisellä ruokaa samaa kuin perinneruoka? Minä ainakin ymmärrän eron.
   
 13. stefanos Vierailija

  Hei,
  Linnalta Valtos beachille menevien portaiden ""yläpäässä"" on Stefanos-niminen ruokapaikka. Sinne osuu monesti leppeä tuuli ja näköalat merenlahdelle ovat kauniit. Ruoka on kohtuuhintaista ja hyvää. Palvelukin on ystävällistä. Ainakin me tykkäsimme kovasti viime kesänä.
   
 14. kalimera Vierailija

  Olimme viime vuoden heinäkuussa Pargassa 3 viikkoa ja asuimme Elenassa. Katso www.kreikka.net ja sieltä löydät keskusteluista Pargan kohdalta paljon tietoja Elenasta. Kirjoitin sinne pitkän jutun itsekin. Mielestämme Elena oli ok. ja Parga ympäristöineen tarjoaa paljon nähtävää.
   
 15. Siru Vierailija

  Stefanos, kun olet käynyt pargassa, mitä mieltä olet, sopiiko se tukikohdaksi aikuisille eli keski-ikäisille ihmisille jotka haluavat liikkua ympäristössä, nähdä ja kokea kaikenlaista uutta? Historiallisia nähtävyyksiä siellä ei ole mutta löytyy taas esim. Korfulta.
  Tuo ruokapaikkaehdotuksesi vaikutti lupaavalta. On sellainen käsitys että Pargassa on kuumaa keskellä kesää...pitänee paikkaansa, sehän on kuin hornankattila.
   
 16. Meri Vierailija

  Hei Saara ja kiitos paluuviestistä!

  Elena ja Rezi meilläkin vaihtoehtoina sekä Bacoli Tjäreborgilta. Meillä tarkoitus lähteä heinäkuun 18. tai 19.

  Tietääkö joku noista Rezi ja Bacoli-hotelleista??

  Hyvää kevättä ja reissun odotusta Saaralle ja tyttärelle sekä kaikille muille Kreikkaan hinkujille!!! :>
   
 17. stefanos Vierailija

  Olemme itsekin keski-ikäinen pariskunta ja Parga sopi meille mainiosti. Kaupunki on melko pieni ja historiallisia nähtävyyksiä on keskustassa oikeastaan vain linna, mikä sinänsä on kyllä varsin viehättävä paikka ja linnan kahvilassa on mukava istuskella katselemassa merelle. Muutaman kilometrin päässä vuorella on Ali Pashan linnake, jonne pääsee minijunalla. Emme itse vuokranneet autoa, mutta naapurihuoneiston asukit olivat ajelleet Albanian rajalle saakka ja nähneet matkalla kaikenlaista. Päivä Korfulla-risteilyn voi tehdä suoraan Pargasta kerran viikossa. Perilläoloaikaa on muutama tunti. Pargaa ympäröivät mahtavat oliivilehdot, joiden varjoissa on mukava tehdä kävelyretkiä, vaikka muuten olisikin kuuma.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti