Hae Anna.fi-sivustolta

Parisuhteessa: osaatteko tai haluatteko olla yksin?

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä Kysymyksiä yksinolosta, 29.12.2016.

 1. "Parisuhteessa kummankin pitää osata olla yksin ja riittää itselleen. Silloin toisen seura ei ole pakollista vaan suuri onnellinen bonus elämässä", sanoo Sikke Sumari Facebookissa.

  Haastattelussa lukee näin:

  ”Avioliitossa kummankin pitää osata olla yksin”

  "Sikke on ollut naimisissa ravintoloitsija Tony Ilmonin kanssa 35 vuotta. Pitkään suhteeseen on mahtunut monenlaisia vaiheita. Kymmenen vuotta sitten Tony asui vuoden Kiinassa ja Sikke eli sillä välin Virossa ja Suomessa. Moni suhde olisi ehkä kaatunut siihen, mutta Siken ja Tonyn ei.

  "Hyvässä avioliitossa täytyy antaa sopivassa suhteessa vapautta ja läheisyyttä."


  Luin ihmisten kommentteja, joissa hehkutettiin, että hyvä hyvä, ei pidä takertua liikaa toiseen.

  1. Mutta onko se takertumista jos haluaa olla kumppanin kanssa / haluaa viettää aikaa hänen kanssaan? Onko se HUONO asia?

  2. Mitä mieltä olette: missä menee vapauden raja parisuhteessa? Saako kumppani mennä ja tulla miten huvittaa vedoten siihen, että kaipaa omaa aikaa tai tilaa? Tai saako vaihtoehtoisesti yksinoloa vaatia?

  3. Onko "yksin oleminen" nyt jotenkin in? Monet pariskunnat asuvat jopa eri osoitteissa.
   
 2. Liisakaarina Vierailija

  1. Mutta onko se takertumista jos haluaa olla kumppanin kanssa / haluaa viettää aikaa hänen kanssaan? Onko se HUONO asia?

  HUONO asia on jos elää parisuhteessa:
  - haluaa kontrolloida toisen menoja ja tekemisiä 24/7.
  - ei osaa viettää vapaa-aikaansa mitenkään muuten kuin toisen kanssa.
  - on pakko olla kaikki lomat ja vapaa-ajat yhdessä.
  - on pakko käydä sukulaisissa, ravintolassa syömässä/ulkona viihteellä aina yhdessä,
  .
  - ei pääse/päästä toista mökille/matkoille/teatteriin/ruokakauppaan yksin.
  - täytyy tietää tarkalleen kumppanin menot joka ikinen tunti, missä hän kävi, ketä tapasi jne.


  Jos yllämainitut asiat eivät ole sinulle ongelma, niin ei huolta, et ole läheisriippuvainen etkä mustasukkainen.


  2. Mitä mieltä olette: missä menee vapauden raja parisuhteessa? Saako kumppani mennä ja tulla miten huvittaa vedoten siihen, että kaipaa omaa aikaa tai tilaa? Tai saako vaihtoehtoisesti yksinoloa vaatia?
  Vapauden raja menee just yllämainituissa asioissa.
  Juuri kuten Sumari sanoo, toinen saa asua vaikkapa Kiinassa ja toinen Virossa, jos yhdessä niin sovitaan. Kyse on siitä, millaiset rajat kukin pari asettaa sinun määrittelemällesi "huvittamiselle".

  Kahlitseminen, toisen määräily, pallon jalkaan sitominen, luottamuspula, oletus että toinen pettää tai tekee jotain ikävää jos ei ole valvovan silmän alla, mustasukkaisuus on se joka niitä avioliittoja rikkoo, ei se että ollaan erillään.

  3. Onko "yksin oleminen" nyt jotenkin in? Monet pariskunnat asuvat jopa eri osoitteissa.

  Ei. Yksinasuminen ei ole in yhtään sen enempää kuin ennenkään. Nyt vain ihmiset ovat rohkeampia. Monet pariskunnat asuvat erillään sen takia kun on ollut oma elämä jo ennen parisuhdetta eikä sitä haluta rikkoa. On lapsia kummallakin, on työt eri paikkakunnalla jne.
  Esim. minun mieheni asuu maalla ja minä täällä Helsingissä. Tapasimme lähes 8 vuotta sitten yksissä häissä ja siitä illasta saakka olemme olleet kimpassa, vaikka koko ajan olemme asuneet erillämme. Kun osaa elää arkea vaikka toinen ei ole siinä vieressä koko aikaa, erillään asuminen ei ole ongelma.
   
  Anna.fi-toimitus tykkää tästä.
 3. Vanha Rouva Vierailija

  Meillä osataan olla yhdessä ja erikseen. Kyse on siitä, että luotetaan toisiimme ja arvostetaan suhdetta niin paljon, että sitä ei halua vaarantaa. Kumma kyllä, ei koskaan ole tullut edes kiusausta" katsella aidan yli", vaikka asuimme välillä vuosia usean sadan kilometrin päässä toisistamme. Yhteinen aika oli vain kultaakin kalliimpaa.

  Nyt yhteisessä osoitteessa nautitaan yhdessä olemisesta ja yhteisistä mensoista, mutta kumpikaan ei aseta rajoja, jos toisella on meno tai loma ilman puolisoa. Sukulaisten kanssa on kiva olla välillä yksinäänkin ja harrastusmenot ovat tietysti kummallakin oman kiinnostuksen mukaan.
   
 4. vaude Vierailija

  kukapa teistä luottaa niin paljon toiseen että antaa tehdä pitkiä matkoja ja jopa asua yksin? ehei sädekehä pään päällä? itsensä tai toisen kiusaamista se on. ettehän pysy muutenkaan seksistä erossa alle 30:na
   

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti