Hae Anna.fi-sivustolta

PARTIO/ASPERGER??

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä as-lapsen äiti, 11.01.2006.

 1. as-lapsen äiti Vierailija

  Mulla on 9v ASPERGER-POIKA (lievä autismin muoto), joka on hyvin kiinnostunut luonnosta, tähtitieteestä, planeetoista jne. Yleensäkin kaikenlaisesta pienestä puuhastelusta on mielissään ja tykkää askarrella ja piirtää meillä kotonakin ja väsäillä kaikenlaista.
  Olenkin ajatellut viime aikoina, että mahtaisiko tuollainen partio olla hänelle sopiva harrastus??

  Poikani kun ei ole oikeastaan millään tavalla liikunnallinen enkä sen vuoksi halua häntä pakottaa urheiluharrastusten pariin, niin mietinkin, että voisiko partio soveltua hänelle sitten paremmin. Siinähän saisi sitä liikuntaakin väkisinkin ja huomaamatta kun puuhastelevat kovasti luonnossa ja ulkoilukin olisi täten väistämätöntä.
  Ja kun noista em. asioista on niin kiinnostunut, niin samalla tulisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla;)

  kertokaa ihmeessä, jos teillä on kokemuksia asiasta!

  Te partiovetäjät:
  Miten ajattelisitte partion soveltuvan ns. erityislapsille?
  Onko teillä ollut autistisia lapsia ryhmässänne?
  Millaisia kokemuksia siitä?

  Kiitokset jo etukäteen!

   
 2. partio Vierailija

  En tiedä, miten as-lapsi pärjää partiossa. Sitä kannattaa tiedustella oman alueen partiosta. Myös osoitteesta www.partio.fi kannattaa katsoa. Uskoisin, ettei ainakaan kololla tapahtuvissa kokoontumississa ole mitään ongelmaa, leireistä en tiedä. Kannattaa kuitekin mainita asiasta ohjaajille.

  P.S. Jos on kiinnostunut tähtitieteestä kannattaa tutustua tähtiharrastusyhdistyksiin. Lisätietoa löydät mm. www.ursa.fi
   
 3. ankka Vierailija

  Ota yhteyttä lähimpään lippukuntaan ja kysy onko heillä mahdollista ottaa poika mukaan. Ja jos et saa sinne soita suomen partiolaiset yhdistykseen ( löytyy netistäkin omat kotisivut, laita hakusanaksi suomen partiolaiset) ja kysy onko lähistöllä sisupartiota. Se on tarkoitettu vammaisille lapsille ja nuorille. Löytyisikö sieltä sopivaa ryhmää.
  Olisi tärkeää että johtajat (siis vetäjät) tietävät kuinka pojan kanssa toimia, mitkä asiat ovat hänelle vaikeita.
   
 4. hille Vierailija

  Normaalissakin ryhmässä as-lapsi pärjää, mutta kannattaa varmistaa ohjaajan tietämys asiasta. Ota yhteyttä lähimmän lippukunnan johtajaan.
   
 5. jeppe Vierailija

  Se on varmasti kiinni vain siitä miten hyvin teidän 9v jo tulee toimeen sosiaalisissa suhteissa. Jos onnistuu jo muiden kanssa hyvin, niin ei suinkaan sinä mitään ongelmaa pitäisi olla. nim. arpergerpojan sisko
   
 6. marissa Vierailija

  Hei,
  Vedän vartiota toista vuotta. Ensiksi haluan sanoa sen, että vartioiden toiminta vaihtelee paljon. Ryhmän toiminta riippuu aivan kokonaan johtajan kiinnostusten kohteista, sillä johtajat ovat useimmiten 14-18-vuotiaita.
  Esim. itse olen kiinnostunut erityisesti ympäristöasioista, joten pidän paljon aiheeseen liittyviä kokouksia. Käyn vartioni kanssa
  muutaman kerran vuodessa yöretkellä, 2 kertaa vuodessa on lippukunnan leiri sekä erilaisia teemaretkiä/kokouksia kuten keilaus, linturetki, haikki, uinti, museo, kaupunkisuunnistus yms.

  Sisu-partiolaiset ovat kehitysvammaisia partiolaisia ja heillä on omat vartiot ja lippukunnat. Sivulta www.partio.fi löydät lisää aiheesta. Koska johtajat ovat siis aika amatöörejä, eivät he välttämättä kykene ottamaan huomioon autistin tarpeita.
   
 7. jouko Vierailija

  kyllä se voi olla todella hyvä pojalle
   
 8. LJ Vierailija

  Edellisestä viestistäsi on nyt kulunut vuosi. Mikäli vielä eksyt näille sivuille, tahtoisinkin tietää kuinka poikasi partioharrastus on lähtenyt käyntiin? Sille kun ei todellakaan ole mitään estettä. Sisuissa (jotka eivät ole ainoastaan kehitysvammaisia, vaan esimerkiksi juuri erityislapsia, jotka pärjäävät kyllä normaalissa koulussa. Sisuissa ohjaajat ovat valmiutuneenpia kuin kenties nuoret normaalin partion vetäjät) tai normaalissa partioryhmässä, ihan mikä itsestä tuntuu mielekkäämmältä vaihtoehdolta. Tulevan johtajan kanssa kannattaa keskustella, muttei suinkaan liikaa. Asioista on hyvä olla tietoinen,mutta mikäli kerrot liikaa poikasi mahdollisista kommervenkeistä, häntä kohdellaan koko ajan hieman erilaisena ja koko ajan toimitaan hänen mielikseen. Itse kannatan partiota harrastuksena ihan jokaiselle, oppimisvaikeudesta, kehitysvammasta, tai ihan mistä tahansa vaikeudesta riippumatta jokainen on kykenevä harrastamaan partiota! Sisupartioleiset toimivat juuri siksi, että jokaisella enemmän tai vähemmän erityisellä olisi myös mahdollisuus olla mukana partiotoiminnassa!

  Terveisin, "partiota takana 17 vuotta."
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti